Τον συγκεκριμένο πίνακα τον είχα κάνει και πέρυσι προς το τέλος του Πρωταθλήματος και από φέτος θα το κάνω ανά 5 αγωνιστικές.


Οι 4 παράγοντες είναι τα 4 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνει καλά μια ομάδα για να κερδίσει ένα παιχνίδι, δηλαδή να σουτάρει καλά,να πηγαίνει στις βολές,να μην κάνει λάθη και να μαζεύει πολλά επιθετικά και φυσικά να κάνει την αντίπαλη ομάδα να είναι κακή σε αυτά…


Συγκεκριμένα…
OFF Efficiency : Οι πόντοι που πετυχαίνει μια ομάδα σε 100 κατοχές
DEF Efficiency : Οι πόντοι που δέχεται μια ομάδα σε 100 κατοχές
eFG % : Το ποσοστό των σουτ εντός παιδιάς με τα τρίποντα να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα(γιατί σου δίνουν έναν πόντο παραπάνω!)
FT/FG: Βολές ανά σουτ. Ουσιαστικά το πόσο συχνά καταλήγει μια επίθεση σου σε βολές.TOR : Το ποσοστό των κατοχών μιας ομάδας που καταλήγει σε λάθος(όσο λιγότερο τόσο καλύτερα)
OFFREB % : Το ποσοστό των διαθέσιμων επιθετικών ριμπάουντ που παίρνει μια ομάδα από τα χαμένα σουτ.
DIFF: Η διαφορά ανάμεσα στην επιθετική και στην αμυντική κατηγορία (όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά εκτός από το TOR που το λιγότερο είναι καλό).


Οι ομάδες είναι ταξινομημένες ανά διαφορά στην Efficiency τους.σσ: όσο πιο πράσινο είναι τόσο καλύτερα, όσο πιο κόκκινο τόσο χειρότερα…
σε παρένθεση η θέση της ομάδας στη βαθμολογία του πρωταθλήματος

Κάποιες γρήγορες σκέψεις:

  • Εμείς είμαστε 4οι στην επίθεση και 6οι στην άμυνα,οπότε η θέση μας στο Πρωτάθλημα(5) είναι σωστή.Τα προβλήματα μας είναι πως οι αντίπαλοι μας δεν κάνουν πολλά λάθη και είναι αρκετά εύστοχοι απέναντι μας. Τα θετικά μας είναι πως πηγαίνουμε συχνά στις βολές(άλλο αν δεν τις βάζουμε) και παίρνουμε πολλά επιθετικά.
  • Ο Παναθηναϊκός είναι εξωπραγματικός αυτήν τη στιγμή(63,7% στα σουτ!!!!) και 36% στα επιθετικά, δηλαδή και χάνει λίγα και από αυτά που χάνει το 36% τα παίρνει πίσω!.
  • Ο Ολυμπιακός είναι πιο φυσιολογικός αυτή τη στιγμή
  • Η Καβάλα, αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές,είναι πολύ αποτελεσματική στην επίθεση.
  • Κολοσσός,Πανελλήνιος και Ηρακλής είναι κακοί επιθετικά.
  • Το Μαρούσι είναι πολύ καλό στα ριμπάουντ!
  • Ο Ηλυσιακός είναι άξιος τελευταίος!