Η αποφυγή απώλειας παικτών είναι το θέμα που «καίει» τον ΑΡΗ, όμως πολύ σοβαρό είναι και το ζήτημα της εγγυητικής επιστολής.

Πρώτο μέλημα για τον ΑΡΗ πρέπει να είναι η «χρυσή τομή» με τους παραπάνω πιστωτές, αφού σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μία σειρά από κινδύνους. Η ΕΕΑ δίνει ένα διάστημα, συνήθως δύο εβδομάδων, μέχρι να «ανοίξει» το ποσό της εγγυητικής, για να βρεθεί λύση. Αν δε γίνει αυτό, οι πιστωτές θα αποκτήσουν το δικαίωμα να πάρουν τα χρήματα της εγγυητικής. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ΚΑΕ θα πρέπει να ανοίξει νέα εγγυητική. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει με μηδενισμούς και αποβολή από το πρωτάθλημα, εφόσον προσφύγει στον ΕΣΑΚΕ είτε ομάδα, είτε ο οργανισμός σαν τον ΠΣΑΚ, λόγου χάρη, ο οποίος ως σύνδεσμος των παικτών, έχει το δικαίωμα να το κάνει.

 

Αν η ΚΑΕ καταφέρει να ανοίξει νέα εγγυητική, πάλι ύψους 60.000 ευρώ, υπάρχει ο κίνδυνος να ξανατραβήξουν τα χρήματα οι πιστωτές, αφού οι οφειλές δεν καλύπτονται μόνο με τα 60.000 ευρώ της πρώτης. Αυτό μπορεί να γίνει και τρίτη φορά και ούτω καθεξής. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει ο ΑΡΗΣ να βρει τη «χρυσή τομή» με τους έχοντες λαμβάνειν.

 

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής (σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν επαφή…) δεν είναι σύμμαχος, ειδικά από τη στιγμή που όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Οι κίνδυνοι από την κατάπτωση της εγγυητικής

Αυτό που λέω πάντα είναι πως η ειλικρίνεια και η επικοινωνία λύνει πολλά προβλήματα.

Αλλιώς θα σε αντιμετώπισει ένας άνθρωπος που του μιλάς συνέχεια και με ειλικρίνεια, αλλιώς ένας που τον κοροϊδεύεις ή τον αποφεύγεις (πρόσφατο παράδειγμα και ο Ξανθοπουλος με την ΑΕΚ).

Αυτό πρέπει να καταφέρουμε με τον κάθε έναν που έχει λαμβάνειν

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelaris

Καλή η ειλικρίνεια κ η επικοινωνία αλλά όταν έχεις βγάλει τέτοιο όνομα τα τελευταία χρόνια ποιος θα ασχοληθεί να σε ακούσει? Πρέπει να έχεις κ χρήματα να δώσεις δε φτάνουν μόνο τα λόγια. Από αυτά νομίζω χόρτασαν κ οι παίκτες κ οι πιστωτές…

Jose

Ολο ελληνικό μπάσκετ μπορεί να χρωστάει αλλά 7 μπαν δεν ειχε κάνεις, ανεξοφλητα χρέη δεκαετιών δεν έχει κανείς. Απλά διακανονιζουμε τους διακανονισμους σε μια ατελείωτη λουπα.

vaggelaris

Ρε νάιτ ωραία όλο το ελληνικό μπάσκετ μπ…λο είναι αλλά ο Άρης κ λόγω ονόματος ακούγεται συνέχεια κ τον κυνηγάνε. Εννοείται φταίμε εμείς κ οι παράγοντες μας. Εδώ κουράστηκαμε εμείς οι ίδιοι όχι να είμασταν κ άτομα που να μας χρωστούσαν…

dammys

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου; Το ρεπορτάζ για εμένα είναι μπαρούφα για ασέβεια κτλ κτλ…ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ δε σε σέβεται ΚΑΝΕΙΣ…Ποιος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ με κουπόνια και εισιτήρια διαρκείας…Σε άλλα ρεπορτάζ διάβασα ότι βρέθηκαν ΛΕΦΤΑ και πήρε μία δόση συμβολαίου..ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι βλακείες…δημοσιογραφικές γράφουν για να γράφουν και να ξαναγράφουν σαν τον ΝΤΡΑΓΚΙΣΕΒΙΤΣ που έφυγε και άλλες τέτοιες βλακείες.
“.Ο πρόεδρος της ΚΑΕ και παλιά δόξα του τμήματος μπάσκετ μέσα από ενέργειες που έκανε, βρήκε κάποια χρήματα ώστε να πληρωθεί μία δόση συμβολαίου ο Ντραγκίτσεβιτς.”

ston planiti Ari

Συμφωνώ απόλυτα dammy’s. Αυτό το φωσκολικό δράμα που ζούμε καθημερινά δεν έχει προηγούμενο. Το πώς τη μία μέρα λένε το ένα και την επόμενη το ακριβώς αντίθετο δε φαίνεται να τους πτοεί και μάλιστα το ονομάζουν ρεπορταζ. Η ξαφνική αγιοποίηση του Χάρη από τα μέσα στο ρόλο του καλού (ο καλός, ο κακός : ο γουιλ συμφωνα με τα μέσα εδώ και καιρό και ο άσχημος: ο υπαρκτός ή μη κρυπτόμενος χρηματοδότης ) εγώ μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται ακόμη και με τις ευλογίες του Γουλιέλμου για να κινηθεί το καράβι αφού έχει καταλάβει οτι έχει μετατραπεί σε persona non grata. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πιστευτό τουλάχιστον σε εμένα πως ο Χάρης μόνος του βρίσκει χρήματα που ο δικηγόρος δεν θα τα έβρισκε και επίσης κινήθηκαν οι μεταγραφές Φιτζ και Μπράουν τόσο γρήγορα από τον ίδιο.

ston planiti Ari

Οκ. Για να το λες εσύ κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Η καχυποψία μας έχει κυριεύσει φέτος