Οι Γάλλοι πλήρως στο πλευρό της FIBA: «Η γαλλική λίγκα δεν θα δεχθεί ομάδα της να παίξει στο Γιούροκαπ»

 

Λίγες μέρες πριν επτά ιταλικές ομάδες υπογράψουν τη συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της FIBA, ο πρόεδρος της γαλλικής λίγκας υπογράμμισε με συνέντευξή του ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κάποια ομάδα του πρωταθλήματος να αγωνιστεί στο Γιούροκαπ!

Ο Αλέν Μπεράλ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γαλλικής λίγκας (lnb.fr) υπογράμμισε ότι καμία γαλλική ομάδα δεν πρόκειται να παίξει στο Γιούροκαπ και η μοναδική γαλλική ομάδα που ενδεχομένως θα συμμετέχει στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας θα είναι η Στρασμπούρ, αν κατακτήσει το φετινό Γιούροκαπ. “Δεν γίνεται έξι ομάδες να μπορούν να αποφασίζουν στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ” ήταν ο τίτλος της συνέντευξης του Μπεράλ, ο οποίος ξεκαθαρίζει μέσω της συνέντευξης πως η γαλλική λίγκα τάσσεται υπέρ της FIBA και του Τσάμπιονς Λιγκ, υποστηρίζοντας πως η Ευρωλίγκα “εξαφανίζει το ενδιαφέρον των παικτών να παίξουν στα εθνικά πρωταθλήματα και αυτό θέτει ξεκάθαρα σε κίνδυνο τα εθνικά πρωταθλήματα και απειλεί τις εθνικές ομάδες… Ισχυρίζομαι ότι τελικά το σύστημα αυτό θα ήταν ο θάνατος για τις εθνικές ομάδες, όπως τα ξέρουμε σήμερα” και τόνισε με έμφαση πως “η λίγκα δεν θα δεχθεί κάποια ομάδα να παίξει στο Γιούροκαπ”.

 

Πηγή: Οι Γάλλοι πλήρως στο πλευρό της FIBA | PRESSARIS

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kriton3

Να αγιάσει το στόμα του!

loukmosh

Καλό χαρτί από πλευράς FIBA. Αλλά από ότι φαίνεται τις τελευταίες μέρες θα είναι μακρύς ο δρόμος. Περιμένω από FIBA να μην κωλώσει για τις ποινές των ομοσπονδιών. Καλώς ή κακώς είναι αν όχι ο μοναδικός, σίγουρο ο πιεστικότερος τρόπος για να πιέσεις τις ομάδες να μην πάνε προς το παρεάκι του Bertomeu.

Nikolaos

αρχισαν τα όργανα, καντε λίγο υπομονή και το έκτρωμα του Μπερτομεου να είστε σίγουροι οτι συντομα δεν θα υπάρχει.

Night Audit