Στον διαγωνισμό που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν δυο έπαθλα. Ένα διαρκείας και-το μεγαλύτερο- η δυνατότητα να ρωτήσουμε τον  πρόεδρο της ΚΑΕ,Λευτέρη Αρβανίτη,ότι θέλουμε για τα θέματα της ομάδας.
Το διαρκείας το δώσαμε την Παρασκευή και σήμερα,ο πρόεδρος απάντησε στις ερωτήσεις μας!
Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε,όσο το δυνατόν καλύτερα,τις ερωτήσεις, ώστε να τις κάνουμε ανά θεματικές ενότητες και να καταλήξουμε στις 7(αριθμό που είχαμε συμφωνήσει με το- πολύ εξυπηρετικό- Γραφείο Τύπου της ΚΑΕ).
Αρκετά,όμως,με τα διαδικαστικά,ας προχωρήσουμε στις απαντήσεις του προέδρου:  1. Είχατε πει ότι θα γίνει οικονομικός έλεγχος για παλιότερες χρήσεις της ΚΑΕ και ότι μόλις αυτός τελειώσει θα παραχωρήσετε συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσετε τα αποτελέσματα αυτού. Θα πραγματοποιηθεί αυτή τελικά και αν παρουσιαστούν αξιόποινες πράξεις θα κινηθείτε νομικά εναντίων αυτών πού τις έκαναν;

Λ. Αρβανίτης: «Ο έλεγχος θα γίνει κανονικά, όπως έχω υποσχεθεί κι αν παρουσιαστούν αξιόποινες πράξεις, εννοείται ότι θα κινηθούμε νομικά».

  1. Διαβάσαμε ότι είπατε για το θέμα τις FIBA ότι πολλοί μας κοροϊδέψανε. Θέλετε να τους κατονομάσετε; Επίσης, ο κόσμος ρωτάει εφόσον ο βασικός φετινός στόχος της ομάδας είναι η οικονομική εξυγίανση, γιατί δε δώσαμε τα λεφτά που δίνουμε σε κάποιους παίκτες(πχ. Πελεκάνος) για να πληρώσουμε κάποια επιπλέον χρέη;
Λ. Αρβανίτης: «Το θέμα της FIBA θα απαντηθεί στη Συνέντευξη Τύπου αναλυτικά και θα μιλήσουμε με ονόματα. Φυσικά προέχει η οικονομική εξυγίανση, αλλά θα πρέπει να κάνουμε και μία ανταγωνιστική ομάδα για να μην κινδυνεύσουμε. Αφήνουμε 3 παίκτες (Αμερικανούς) και παίρνουμε έναν, επομένως από εκεί γλιτώνουμε χρήματα. Για την ερώτηση με τον Πελεκάνο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως μεγάλο ποσό από το συμβόλαιο του Πελεκάνου πληρώνουν εξωδιοικητικοί Αρειανοί. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι το ποσό για τον Πελεκάνο δεν είναι αυτό που διαβάζετε στα sites».

  1. Στη Συνέντευξη Τύπου που δώσατε όταν αναλάβατε την ομάδα, είπατε ότι τα δύο πρώτα χρόνια τουλάχιστον η ομάδα θα προσπαθεί να μειώσει τα χρέη της. Μετά τα τελευταία γεγονότα (αλλαγή Αμερικάνων και μείωση των προσδοκώμενων εσόδων από τα τηλεοπτικά) πιστεύετε πως είναι εφικτός αυτός ο στόχος ή έχετε θέσει καινούριο χρονοδιάγραμμα;

Λ. Αρβανίτης: «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να μειώσουμε από τον πρώτο χρόνο τα χρέη της ομάδας. Ήδη έχουμε πληρώσει πολλά, έχουμε κουρέψει πολλά περισσότερα και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα “κομμένα” έσοδα από τα τηλεοπτικά με κάποια χορηγία».


  1. Ασχολείστε χρόνια με τις ακαδημίες και δίνετε μεγάλη βάση σε αυτές. Τι κινήσεις θα κάνετε για να δούμε- επιτέλους- παίκτες που προέρχονται από αυτές, να στελεχώνουν το ανδρικό τμήμα; Όταν επέλθει μια οικονομική σταθερότητα και μπορέσετε να ασχοληθείτε καλύτερα με το αγωνιστικό κομμάτι, πως οραματίζεστε την ομάδα;
Λ. Αρβανίτης: «Ήδη έχουμε σε αυτήν την ομάδα τους αδερφούς Μποχωρίδη που προέρχονται από τις Ακαδημίες του ΑΡΗ, τον Βεζένκοφ που ήρθε την τελευταία χρονιά του παιδικού, καθώς και τον Μούρτο, που ήρθε επίσης της τελευταία χρονιά του παιδικού. Όλα αυτά τα παιδιά βρίσκονται ήδη στη 12άδα της ανδρικής ομάδας. Εννοείται ότι αν είχαμε οικονομική ευχέρεια, θα ασχολούμασταν ακόμη περισσότερο με τις Ακαδημίες μας.

Την ομάδα την οραματίζομαι με πολλά νέα παιδιά που θα προέρχονται από τις ακαδημίες του ΑΡΗ, με λίγους ξένους παίκτες, οι οποίοι όμως θα είναι ποιοτικοί και θα κάνουν τη διαφορά. Συνολικά, θα είναι καλοί χαρακτήρες και θα δημιουργούν ένα δεμένο σύνολο».

  1. Τα τελευταία χρόνια το μάρκετινγκ τις ομάδας είναι σχεδόν μηδαμινό. Πως έχετε σκοπό να το αναπτύξετε; Θα δούμε φέτος χορηγία στην φανέλα ή σε διάφορα άλλα σημεία της εμφάνισης των αθλητών; Η μπουτίκ τις ομάδας θα αναβαθμιστεί; θα υπάρξει online shop κ.α.;
Λ. Αρβανίτης: «Το τμήμα μάρκετινγκ όντως ήταν ανύπαρκτο. Έχουμε μπει σε μία διαδικασία ανάπτυξής του. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και κάνουν συνεχώς επαφές για χορηγίες, απλά η οικονομική συγκυρία και οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν δε μας βοηθούν καθόλου. Ωστόσο, ευελπιστώ ότι θα έχουμε χορηγία στη φανέλα της ομάδας ή σε διάφορα άλλα σημεία της εμφάνισης των αθλητών. Όσο για την μπουτίκ της ομάδας, θα αναβαθμιστεί και είναι στις σκέψεις μας η δημιουργία on line shop».


  1. Ο Άρης διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του Ελληνικού αθλητισμού- τον Νίκο Γκάλη. Ήδη διαβάσαμε ότι ξεκινήσανε οι διαδικασίες για να υπάρξει φιλικό προς τιμή του. Υπάρχουν σκέψεις για περεταίρω αξιοποίηση του; Κι όχι μόνο του Νίκου Γκάλη αλλά και άλλων παικτών που τίμησαν την φανέλα του Άρη;
Λ. Αρβανίτης: «Ήταν καιρός να τιμηθεί από την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, του άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο τον προσέγγισα. Συζητήσαμε πολλά πράγματα για την αξιοποίηση του, αλλά επειδή ο Νίκος Γκάλης είναι τεράστια προσωπικότητα, εκείνος θα αποφασίσει το πώς μπορεί να βοηθήσει τον ΑΡΗ. Όσο για άλλους παίκτες που τίμησαν τη φανέλα του ΑΡΗ, τους σέβομαι και τους εκτιμώ όλους. Όποιος από αυτούς θέλει να βοηθήσει, είμαστε στη διάθεσή του για να δούμε πώς μπορεί αυτό να γίνει».

  1. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στον σημερινό αθλητισμό και προϋπόθεση για να παίξεις στην Ευρωλίγκα, είναι οι γηπεδικές και οι προπονητικές εγκαταστάσεις. Θα κάνετε κινήσεις για να αποκτήσει η ομάδα δικό της κλειστό η έστω την αναβάθμιση του Αλεξανδρείου για δική μας, αποκλειστική, χρήση;     
Λ. Αρβανίτης: «Επειδή δεν υπήρξα ποτέ λαϊκιστής και ούτε θέλω να παίζω με την ελπίδα του Αρειανού, σας λέω ότι είναι πολύ δύσκολο αυτήν την εποχή να αποκτήσει δικό της κλειστό γήπεδο η ομάδα. Πιστεύω, όμως, ότι θα μπορούσαμε να έχουμε την αποκλειστική χρήση του Αλεξανδρείου και έχουμε και προτάσεις γι’ αυτό. Θεωρώ, μάλιστα, ότι είναι ευκαιρία για τον ΑΡΗ να το πετύχει μιας και  τυχαίνει αυτήν την εποχή να είναι Υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιάννης Ιωαννίδης, που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ΑΡΗΣ για τη Θεσσαλονίκη και τι σημαίνει ο ΑΡΗΣ για το ίδιο το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο».
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Night Audit

Υπήρχαν 64 ερωτήσεις κι έπρεπε να κάνουμε 7! Συνδυάσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τις ερωτήσεις για να πιάσουν το μεγαλύτερο δυνατό φάσμα.Καμία ερώτηση δεν μπήκε αυτούσια.

ΓκρινιΑρης

ΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 🙂

Anonymous

Μπράβο καλη δουλειά απλώς πάντα