Οικονομική βάση, διακανονισμοί και… άρση του ban

Καθώς αναμένεται η πρώτη δημόσια και ουσιαστική τοποθέτηση του Δημήτρη Γουλιέλμου σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση ενασχόλησης με την ΚΑΕ αλλά και το σχέδιο επιβίωσης του Άρη, ο ίδιος δουλεύει επί ενός σχεδίου ούτως ώστε να παρουσιάσει στέρεα αποτελέσματα. Σε πρώτο πλάνο είναι η δημιουργία πλαισίου συνεργατών και υποστηρικτών ούτως ώστε να σχηματιστεί μια οικονομική βάση και να διαπιστωθεί το επίπεδο της ικανότητας αποπληρωμής των χρεών. Εφόσον αυτά προσδιορίζονται άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και υπό τον κίνδυνο «αναβίωσης» των καταγγελιών κατάπτωσης των εγγυητικών επιταγών, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας και ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου είναι η κατάθεση προτάσεων για διακανονισμούς στο σύνολο των πιστωτών. Επί τούτου, είναι βέβαιο ότι θα προταθεί τόσο «κούρεμα» του χρέους όσο και η αποπληρωμή σε βάθος 2-3 ετών. Προϋποθέτει όμως την ύπαρξη οικονομικής δυνατότητας για προκαταβολές.

Σε ότι αφορά τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη FIBA και προκάλεσαν την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, εντός των προσεχών ημερών προβλέπεται να κατατεθούν προτάσεις των οποίων ο βασικός άξονας θα περιλαμβάνει τόσο τη μείωση όσο και τον διακανονισμό του χρέους. Κακά τα ψέματα, η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα διαμορφωθεί αναλόγως των προθέσεων των πιστωτών. Η άρση του ban αποτελεί έναν βασικό στόχο, με την προϋπόθεση όμως ότι και οι πιστωτές θα αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Δηλαδή, αν δεν επιδείξουν τη σχετική βούληση, τότε ο Άρης θα πορευτεί με τα ισχύοντα δεδομένα, δηλαδή θα ενισχύσει την ομάδα του (σε επίπεδο ξένων) την ερχόμενη χρονιά αποκτώντας παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν την επιβολή τιμωρίας της FIBA (23/1/2018).

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
stepap

Το μεγάλο ερώτημα είναι ακόμα αναπάντητο. Το Μπαν είναι γενικό ή μπορούμε να πάρουμε ξένους από το Ελλαντα;

Dimitraris

Για ποιο λογο καποιος παικτης να δεχτει κουρεμα των δεδουλευμένων του;οσο κ αν δεθηκε κ εκτιμαει τον συλλογο κ αναγνωριζει την προσπαθεια της νεας διοικησης πως γινεται να απαρνηθεί χρηματα που δουλεψε κ δικαιουται;

dragon_aris

Αυτό σκέφτομαι και εγώ.Αυτά του έχουν επιδικαστεί. Γιατί να κάνει σκόντο σε απόφαση επίσημη?Θα σου πει τα θέλω όλα….όποτε μπορέσεις μου τα δίνεις…για το ban μας ο κάθε σανικιτζε σιγά μη σκοτιστεί…..