Σφάζονται οι ομάδες στα πόδια του…

 

 Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ( χρόνου επιτρέποντος…) θα προσπαθήσουμε να δούμε κάποιες βελτιώσεις που περιμένουμε να δούμε από κάποιους παίκτες μας , με στόχο την προσωπική , αλλά και ομαδική βελτίωση! Οι βελτιώσεις που θα γράφουμε στα άρθρα δεν είναι παρά μια βάση ή κάποιες προσωπικές μας εκτιμήσεις. Φυσικά και μπορείτε να προσθέσετε στα σχόλια ότι νομίζετε εσείς ότι παραλείψαμε. Ξεκινάμε με τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

 

Η χρονιά που ξεκινάει ίσως να είναι η κρισιμότερη χρονιά στην καριέρα του Μποχωρίδη. Μετά την περσινή  ”εισαγωγική” του χρονιά , φέτος τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω του και όλοι θα έχουν απαιτήσεις. Στα χέρια του είναι να αρπάξει την ευκαιρία και να πάει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο.

Φυσικά , όντας 19 χρονών , υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους μπορεί να βελτιωθεί , αλλά ας δούμε κάποιους σημαντικούς.

Άμυνα: Δεν είναι και ο πιο γρήγορος αθλητής στον κόσμο , αλλά σίγουρα έχει όλα τα προσόντα για να γίνει καλός αμυντικός. Πέρυσι ( αλλά και το καλοκαίρι με την Εθνική Νέων ) είδαμε κάποια προβλήματα που έχει στην άμυνα. Δε χαμηλώνει αρκετά και ο αντίπαλος του τον περνάει αρκετά εύκολα. Επίσης τα παρατάει μετά το πρώτο σκριν , άσε που πέφτει συνήθως πάνω στον παίκτη του σκριν , χωρίς να προσπαθεί να τον αποφύγει.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φάση που ακολουθεί , από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ , με αντίπαλο τον Χαραλαμπίδη.

Οι 2 παίκτες ξεκινάνε μαζί , καθώς ο Χάτσερ κατεβάζει την μπάλα

bocho loses chara-0.00.01.00-0.00.00.00

 

Δευτερόλεπτα μετά ο Χαραλαμπίδης κάνει την κίνηση του

bocho loses chara-0.00.02.00-0.00.00.00

 

‘Οπως βλέπεται ο Χαραλαμπίδης τρέχει , ενώ ο Μποχωρίδης περπατάει ακόμα ( πάνω στο σκριν του Τσαιρέλη )

bocho loses chara-0.00.04.00-0.00.00.00

 

Αυτό δίνει χώρο και χρόνο στον Χαραλαμπίδη , που με μια προσποίηση , κινείται προς την μπάλα , με τον Μποχωρίδη πλέον να είναι … αλλού.

bocho loses chara-0.00.05.00-0.00.00.00

 

Μέχρι να γυρίσει για να καλύψει , ο Χαραλαμπίδης έχει πάρει την μπάλα κι έχει χώρο και χρόνο να σουτάρει ένα ανενόχλητο τρίποντο

Δείτε εδώ κι όλη την φάση σε βίντεο:

Λάθη και συγκέντρωση :  Μερικές φορές δείχνει να μην έχει το μυαλό του στο παιχνίδι και έτσι κάνει λάθη ( είτε στην άμυνα , είτε στην επίθεση ). Φυσικά , μέρος των λαθών είναι και λόγω της απειρίας του και – ελπίζω – να βελτιωθούν με τα χρόνια , αλλά και πάλι δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη:


Θράσος: Όταν έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στην Α1 είχε δείξει τρομερό θράσος και ψυχραιμία που δεν περίμενες από έναν 16άχρονο . Τώρα , 3 χρόνια μετά , βλέπουμε έναν Μποχωρίδη που το σκέφτεται υπερβολικά , κυρίως στην επίθεση κι αυτό τον κάνει να μην εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα του.

Φτάνει με μεγάλη άνεση στο καλάθι και θα έπρεπε να το κάνει πιο συχνά , μιας που έχει καλό έλεγχο του κορμιού του και καταφέρνει είτε να τελειώνει τις φάσεις , είτε να πηγαίνει στις βολές ( πάνω από 85%) , όπως στο βίντεο παρακάτω

Επίσης ενώ είχε αρκετά καλό ποσοστό σε σουτ τριών πόντων (35% πέρυσι ), πολλές φορές δε σούταρε , ενώ είχε τη δυνατότητα , αλλά προσπαθούσε  να κάνει κάτι άλλο  :

 

Φέτος πρέπει να αρχίσει να παίζει πιο επιθετικά , να παίρνει προσπάθειες και να της ζητάει , αντί να κάθεται σε μια γωνιά του γηπέδου και να περιμένει.

Χρόνος για βελτίωση υπάρχει , τεχνικό τιμ που τον πιστεύει και θα δουλέψει πάνω του υπάρχει , πίστη στις ικανότητες του υπάρχει.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται αυτός να πιστεύει και να το θέλει περισσότερο από όλους μας.

 

 

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Πολύ ωραία ιδέα και πολύ ωραίο άρθρο!

Όσον αφορά τα θετικά του Μποχωρίδη θα σταθώ στο drive!
Έχει πολύ καλό πρώτο βήμα και μακριά άκρα για να τελειώσει φάσεις και με ψηλότερους αντιπάλους.
Πρέπει να δουλέψει ώστε να κάνει την διείσδυση το βασικό συστατικό του παιχνιδιού του.(αλά V Span)

Στα αρνητικά θα κρατήσω το θέμα των αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι και το ότι ορισμένες φορές δείχνει να κρύβεται. Σε αυτό τον τομέα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εμπειρία αλλά είναι στοιχείο που συμβαδίζει και με την παιδεία σε επίπεδο τακτικής που πρέπει να κατέχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στα τμήματα υποδομής.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πέρσι αρκετές φορές κλήθηκε να παίξει στο 1, που δεν είναι η φυσική του θέση. Φέτος θα πρέπει να πάρει αρκετά λεπτά στο 2 και να διπλασιάσει τουλάχιστον τις προσπάθειες του κυρίως εντός παιδιάς.

Προσωπικά τον γουστάρω πολύ σαν παίκτη, ελπίζω φέτος να δουλέψει πολύ και το τεχνικό τιμ να τον βοηθήσει
τα μέγιστα ώστε να βελτιωθεί και να προσφέρει στην ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι είναι και από τα σημαντικότερα κεφάλαια της εθνικής στο μέλλον.

Υ.Γ Δεν βλέπω ακόμα την ανάλογη προώθηση για τα διαρκείας. Όπως είπε ο πρόεδρος απο αρχές Σεπτέμβρη θα κορυφωθεί η προσπάθεια στο μάρκετινγκ, άντε να δούμε. Όχι ότι πρέπει να έχουμε ανάγκη απο εκδηλώσεις προώθησης αλλά από μια τέτοια διοίκηση περιμένω να λειτουργούν όλα τα κομμάτια του παζλ σε καλό βαθμό και το μάρκετινγκ είναι σημαντικό κομμάτι σε όλους τους σοβαρούς συλλόγους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!