Το Documento αποκαλύπτει ολόκληρο το κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί σε βάρος του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του Γεωργίας Ευσεβίου, συνεταίρου της Μαρέβας Μητσοτάκη, σύμφωνα με το οποίο το ζεύγος απέκτησε περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας με όχημα το μαύρο χρήμα.

Source: ΜπροστΑρης στο ξέπλυμα η συνέταιρος της Μαρέβας | Documentonews.gr

Λοιπόν , θα ξεκινήσω με ένα γενικό σχόλιο και μετά θα σχολιάσω τα επιμέρους θέματα του ρεπορτάζ που αφορούν καθαρά τον Άρη.

Διαβάστε το ρεπορτάζ , για αυτό που είναι. Είναι η παρουσίαση μιας δικογραφίας , με καταγγελίες κάποιου και τις απαντήσεις σε αυτά κάποιου άλλου. Δεν είναι ψέμματα , δεν είναι εικασίες , δεν είναι μισόλογα. Είναι η καταγγελία και τι ειπώθηκε μπροστά στους εισαγγελείς από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Δεν είναι δάκτυλος Σαββίδη που θέλει να καταστρέψει τον Άρη , ούτε μυθοπλασίες κάποιον κύκλων της Ορθοδοξίας που θέλουν να φάνε τον Σαινετολόγο μας , ούτε παπαριές ενός Συριζαίου που θέλει να κάνει κακό στον καλό μας πρόεδρο…

Είναι καταγγελίες , για τις οποίες η δικαιοσύνη έκρινε πως πρέπει να επιβάλει εγγύηση 400 χιλιάδων ευρώ στους ιδιοκτήτες μας , μέχρι να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες ή όχι.

Ακόμα κι αν δε θέλετε να το δείτε έτσι , διαβάστε το άρθρο , γιατί είναι το μόνο που αναφέρει την κανονική δικογραφία , έχει στοιχεία από αυτή και όχι φήμες ή μισόλογα.

Διαβάστε το , για να ξέρετε για τη συζητάτε καθημερινά και με τι έχουμε να κάνουμε.

Η εταιρεία χορηγός;

Το πρώτο και κύριο στοιχείο που βρήκα στο ρεπορτάζ και δεν ήξερα είναι αυτό:

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για το οποίο έχουν ήδη απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (200.000 ευρώ εγγύηση και παρουσίαση σε ΑΤ), μέρος των υπεξαιρεθέντων διατέθηκε ως εξής:

* Ποσόν 798.660 ευρώ καταβλήθηκε από τον Ν. Λάσκαρη στα ταμεία της Αρης Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία ως συμμετοχή του σε δύο διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού της κεφαλαίου, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει 79.632 ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 1.154.644 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 90% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Το συνολικό αυτό χρηματικό ποσόν των 798.660 ευρώ αποτελούσε μέρος του ποσού των 900.000 ευρώ που μεταφέρθηκε μέσω δύο τραπεζικών εμβασμάτων από λογαριασμό που τηρείτο επ’ ονόματι της Γεωργίας Ευσεβίου στην τράπεζα LGT Bank (Schweiz) AG στη Ζυρίχη της Ελβετίας σε λογαριασμό που τηρείτο στην τράπεζα Alpha Bank στην Ελλάδα.

* Ποσόν 1.000.000 ελβετικών φράγκων διατέθηκε το 2015 στην εταιρεία Tarsem Sarl που αποτέλεσε χορηγό της ΚΑΕ Αρης.

Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Πότε ήταν χορηγός μας; Τους πρώτους μήνες του Λάσκαρη στην ομάδα είχαμε μόνο χορηγία στη φανέλα κι αυτή ήταν μια εταιρεία αλλά δε θυμάμαι να ήταν αυτή

Μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ δείχνει πως είναι μια εταιρεία επένδυσης χρυσού , αλλά δεν τη θυμάμαι ποτέ κάπου σαν χορηγό στον Άρη , διορθώστε με αν κάνω λάθος.

 

Η συνάντηση στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2017

Σημαντικό στοιχείο, όπως προαναφέραμε, που προσκομίστηκε από τον Μ. Σούμποτνις ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας είναι και δύο εξουσιοδοτήσεις (οι από 2/6/2016) του ζεύγος Ευσεβίου –Λάσκαρη οι οποίες φέρουν, όπως αναφέρεται, θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής τους και είχαν παραδοθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους «προς απόδειξη του γεγονότος ότι δήθεν επιθυμούσαν να μας επιστρέψουν μέρος των χρημάτων που παρανόμως μας υπεξαίρεσαν».

 

 

Ο Σούμποτινς μάλιστα κάνει λόγο και για μία συνάντηση τον Απρίλιο του 2017 στο Χίλτον όπου παραβρέθηκαν ο ίδιος, η Ευσεβίου και οι δικηγόροι των δύο πλευρών προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

«Η Ευσεβίου –λέει ο Σούμποτινς– δεν αρνήθηκε ότι οφείλουν τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται στην αγωγή, εμφανίστηκε πρόθυμη να επιστραφούν χρήματα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν υπάρχουν μετρητά αλλά πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας, κατά τις δηλώσεις της υπερβαίνουν το ποσόν των 30.000.000 ευρώ καθώς και μια ποσότητα χρυσού 140 κιλών την οποία όπως ισχυρίστηκε κρατούσε για λογαριασμό της ο BAR ως εκπρόσωπος της εταιρείας Galixis στην Ελβετία με την ιδιότητα του θεματοφύλακα. Σ’ αυτήν τη συνάντηση πρότεινε να επιστρέψει ένα μέρος των οφειλομένων με την παράδοση αυτών των έργων τέχνης και της ποσότητας χρυσού, ισχυριζόμενη και ότι δήθεν είχε αποταθεί σε εκτιμητικό οίκο του εξωτερικού για την ακριβή αποτίμησή τους».

Η συνάντηση αυτή διαψεύδεται από την κ. Ευσεβίου.

Από εδώ πηγάζουν οι φήμες για προσπάθεια συμβιβασμού και σύμφωνα με τον Λετονό , αυτό το ξεκίνησαν οι Λασκαραίοι , αυτοί το διαψεύδουν , το θέμα είναι πως υπάρχει αυτό το έγγραφο.

Το ακίνητο στη Μύκονο

* Ποσόν 1.750.000 ευρώ διατέθηκε για την αγορά οικοπέδου 114.34 τ.μ. στα Κάτω Ματογιάννια στη Μύκονο και τριώροφου σπιτιού που υπάρχει στην έκταση και από το 1978 λειτουργεί ως ξενοδοχείο (με τον τίτλο Ζωρζής). Το τίμημα καταβλήθηκε από τον Ν. Λάσκαρη με τραπεζικό έμβασμα από λογαριασμό του στην τράπεζα Raiffeisenlandesbank Niederosterreich-Wien στη Βιέννη της Αυστρίας και ο οποίος τροφοδοτείτο, κατά το κατηγορητήριο, με υπεξαιρεθέντα χρήματα.

Η φερόμενη βίλα στη Μύκονο , ήταν τελικά ξενοδοχείο ( σύνηθες φαινόμενο τα παλιά αρχοντικά να μετατρέπονται σε μικρά ξενοδοχεία ) . Αυτό είναι που φημολογείται πως το σκότωσε ο Λάσκαρης και πλήρωσε την εφορία πριν την παρουσία του στον εισαγγελέα.

Η απολογία τους

Όπως κάθε σωστό ρεπορτάζ , έχει και τον αντίλογο. Τι υποστηρίζουν οι Λασκαραίοι;

Για την αγορά της ΚΑΕ Αρης ο Ν. Λάσκαρης επικαλέστηκε έγγραφο της 10ης Αυγούστου 2015 του δικηγόρου Andrian Buergi με το οποία βεβαιώνει ότι απέστειλε κεφάλαιο 900.000 από τράπεζα της Ζυρίχης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ Αρης και ότι τα κεφάλαια αυτά ανήκουν στη σύζυγό του, είναι καθαρά και ελεύθερα, σύμφωνα με το ελβετικό δίκαιο και έχουν φορολογηθεί στην Ελβετία.

Η Ευσεβίου αναφερόμενη στη συνεργασία της με τον Σούμποτινς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι:

* Αγόρασε αρχές του 2015 τη διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας χρυσού, τους πελάτες και το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της…

* Ιδρυσε την εταιρεία GiG στην οποία απευθύνονται οι πελάτες και προηγουμένως την Clobal Swiss Trade ως φορέα προμήθειας χρυσού… Ο Σούμποτινς ήταν μόνο ο χειριστής της πλατφόρμας και χρησιμοποιήθηκε μαζί με την εταιρεία του EMGX στη Βουλγαρία για λήψη χρημάτων από πελάτες με διατραπεζικά εμβάσματα, επειδή Clobal και GiG δεν είχαν άδεια λήψης τραπεζικών εμβασμάτων στους λογαριασμούς τους και απαιτούντο ένα με δύο έτη. Eτσι τις μεν πληρωμές με πιστωτικές κάρτες των πελατών εισέπραττε η GiG, ενώ τα διατραπεζικά εμβάσματα από πελάτες τα εισέπραττε η εταιρεία του Σούμποτινς στη Βουλγαρία η οποία είχε μετονομαστεί από EMGX σε MD7 Trade, με σκοπό να τα αποδίδει στην Ελβετία…

* Νομίμως τα χρήματα των πελατών (σ.σ.: που διεκδικεί ο Σούμποτινς) εισέρχονταν στο λογαριασμό της εφόσον δεν ήταν εμβάσματα λιανικής και με αυτά γίνονταν οι αγορές χρυσού κι άλλα έξοδα….

* Τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν με τον σύζυγό της είναι από δικά της νόμιμα χρήματα και δεν υπάρχει φορολογικό ζήτημα λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει με τις ελβετικές αρχές.

Αναφερόμενη στην γνωριμία της με τον Σούμποτινς υποστήριξε:

«Ο σύντροφός μου ήταν συμπαθών της οργάνωσης της σαϊντεολογίας… συμμετέχοντας σε κάποιες εκδηλώσεις και κάνοντας και δωρεές. Μέσω φίλου του, μέλους της οργάνωσης των σαϊεντολόγων, γνώρισε τον Gediminaw Kalytis που συνεργαζόταν με τον Μ. Σούμποτινς… επίσης σαϊεντολόγο και αντιπρόσωπο της LRH ΗUBBARD College στη Ρίγα Λετονίας (κολέγιο το οποίο διδάσκει διοίκηση σύμφωνα με τις μεθόδους που αναπτύχτηκαν από τον ιδρυτή της εκκλησίας της σαϊεντολογίας)».

Γνωρίστηκαν μέσω σαϊεντολόγων και είπαν να συνεργαστούν τα παιδιά και μετά αυτός του εκβιάζει.

Το κλου για τον Άρη είναι πως υποστηρίζουν πως τα λεφτά για την αγορά της ΚΑΕ , ήταν καθαρά.

Αυτό ίσως είναι πολύ σημαντικό , γιατί δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που αποδειχθεί πως έγινε υπεξαίρεση και τι επιπτώσεις έχει στην ΚΑΕ .

Συμπέρασμα

Δε θα έχουμε σύντομα ξεμπερδέματα.  Το ξέραμε θα μου πείτε , αλλά διαβάζοντας και υποστηρίζει η μια και η άλλη πλευρά , αυτά τα οικονομικά με τις offshore και τα παρακλάδια είναι περίπλοκα και χρονοβόρα.

Θα μου πείτε τι με νοιάζει εμένα αν ο Λάσκαρης ξεπλένει , έτσι δεν κάνουν όλοι;

Σωστά , μόνο που τον δικό μας τον έπιασαν και τον έχουν στριμώξει.

Είτε γιατί δεν μπορεί , είτε γιατί δε θέλει , πλέον δε βάζει τίποτα στην ομάδα και αυτό είναι το κακό ( αν διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ λέει ο Λετονός , πως ο Λάσκαρης αγόρασε ελικόπτερο και πως ο γάμος κόστισε 2,4εκ , για όνομα του Θεού ).

Το θέμα είναι πως πλέον όλοι ξέρουν τι ακριβώς γίνεται. Δεν υπάρχουν φήμες. Υπάρχουν κατηγορίες και απαντήσεις.

 

 

 

 

 

52 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arion3

Το θεμα ειναι αυτο π ειπες οτι ολοι ξεπλενουν,απλα ο συγκεκριμενος αμαθος ηταν κατι αλλο ηταν δν ξερουμε εμπλεξε,γ μενα παντως αυτο το ολο ζητημα ειναι ισως και πολιτικης κοντρας,εφοσον υπαρχει κ σχεσης ευγενιου-μαρεβας,γιατι και ο δημοσιογραφος π τα βγαζει ολα αυτα μπαξεβανης νμζω ειναι στο κολπο με σαββιδη,βεβαια δεν λεμε οτι δν παιζει ν ισχυουν,αλλα ποσες φορες εχουν γινει τετοια κ εχουν καλυφθει..

Το δικο μας προβλημα ειναι η ομαδα και τι επιπτωσεις παιζει να εχει,γι αυτο νμζω οτι θα ηταν καλυτερο να φυγει ο Λασκαρης με καποιο τροπο,επισης πρεπει να μαθουμε αν κραταει την καε για καποιο σκοπο..

ammonas

Ο Λυκουρέζος είναι νομικός σύμβουλος και “εκπρόσωπος” του παοκ στην Αθήνα. Δεν λέει κάτι αυτό, αλλά μ’ αρέσει η ίντριγκα!

Arion3

Προσωπικα δεν λεω απραιτητα οτι ειναι πολιτικο απαραιτητα αλλα υπαρχει και αυτο το σεναριο,γτ καποιοι δειχνουν πολυ ευαισθησια σε θεματα π αφορουν ΑΡΗ,ενω σ αλλα π αφορουν σαββιδη-επιχειρησεις του προστιμα νομους χαρισμενους κανεις δεν μιλαει,και επιχειρηματικα ολοι κανουν ξεπλυμα αυτο το ξερουμε,τωρα ποιος ξερει τι γινετε με Λασκαρη,τ θεμα γ μενα ειναι εκτος απο αυτα ειναι να βρει ο ΑΡΗΣ σαν ομαδα μπασκετ λυση,τα υπολοιπα το λιγοτερο π μας ενδιαφερουν.

Toby B

Μεγάλο μπλέξιμο που δυστυχώς συνεχίζει να μας επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό. Δυστυχώς όσο ο ΝΛ παραμένει συνδεδεμένος με την ομάδα ,δεν υπάρχει προοπτική λύσης. Μετά από όλα αυτά τα δημοσιεύματα μόνο κάποιος τρελός θα ήθελε να μπλεχτεί οικονομικά με μία εταιρεία την οποία ελέγχει κατά 90% το ζεύγος. Πρέπει να δηλώσει αδυναμία και να παραδώσει την ομάδα σε διοίκηση πρωτοδικείου άμεσα. Από εκεί και πέρα και χωρίς την οικογένεια άμεσα συνδεδεμένη με την ομάδα, ίσως μπορούν να βρεθούν κάποιες λύσεις χρηματοδότησης. Βέβαια από τη στιγμή που οι μετοχές είναι δεσμευμένες, δεν ξέρω πως μπορεί να ξεμπερδέψει με τον Άρη. Υπάρχουν στοιχεία κατά τα οποία κάθε μετοχή κοστίζει ένα συγκεκριμένο ποσό. Οπότε λογικά οι δύο τρόποι είναι 1) να πάρει ο Λάσκαρης τα χρήματα που έδωσε ώστε να μην υπάρξει μεταβολή περιουσίας, 2) να γίνει μια πολύ μεγάλη ΑΜΚ και το ποσοστό του ΝΛ να γίνει μηδαμινό (σενάριο μάλλον επιστημονικής φαντασίας).

experience

Εννοείται ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάτι καλύτερο. Η χρονιά πέρασε και χορηγία δεν είχαμε. 400 χιλιάρικα του ΟΠΑΠ απορρίψαμε (απέρριψε ο Λάσκαρης) και ποιος ξέρει τι άλλο. Η είναι χαζός τελείως ή θέλει οι χορηγίες να είναι με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να ωφελείται και αυτός παίρνοντας λεφτά ή και κάτι άλλο. Το δεύτερο πιστεύω εγώ. Ευτυχώς που κόλλησε με τους Τούρκους και μακάρι να μην προχωρήσει και να μην ξανακούσουμε τίποτα γιαυτό. Πλέον ό,τι έχει σχέση με Λάσκαρη για μένα είναι πολύ ύποπτο και απερριπτέο. Πρέπει απλά να φύγει, καμία άλλη συζήτηση για τίποτα άλλο

Toby B

Συμφωνώ, το πως θα φύγει είναι το θέμα.

Subaris

Συνηθως κατι τετοιοι τυποι φευγουν νυχτα κ αφηνουν πισω τους συντριμια.Και δεν αντεχω αλλο να βλεπω το μυξιαρικο εκει μεσα τον Μανωλακι να κανει κ καλα κουμαντο κ να μην του παιρνουν μια λεξη για την κατασταση που ο αδελφος του εχει φερει.Λες κ τον προστατευουν ενα πραμα.Ολοι τους.Ακομη κ οι οπαδοι.Αλλα ειπαμε….προεχουν οι μανες του συμπολιτη…Το νου σας μην τυχον κ φυγουν απο την τσιμισκη κ χαλασει η ρημα απο το συνθημα…

experience

Νομίζω ότι αυτοί που είναι στην ομάδα και δε συμφωνούν είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι. Αρβανίτης-Γιαννάκης και άλλοι πρέπει να το κάνουν, δε βλέπω άλλο τρόπο. Πρέπει να του πουν Λάσκαρη δρόμο. Αν ο Γιαννάκης δεν θελει να είναι απλώς προπονητής πρέπει να πάρει θέση

O_Betatzis

Πολύ ενδιαφέρον για το ζεύγος των αγαπημένων μας πλυντηριάδων. Σχολιάζοντας το ότι “όλοι ξεπλένουν” να συμπληρώσω ότι δεν ξεπλένουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις στο ξέπλυμα που εξαρτώνται από το πόσο παράνομα κινείται ένας επιχειρηματίας μέχρι την διαθέσιμη ευελιξία κινήσεων. Φαβάμαι ότι ο Αεριτζής είναι και πολύ παράνομος και έχει μικρό περιθώριο κινήσεων. Για αυτό και τον 1ο χρόνο του πλυντηρίου τον πιάσανε με το βάζο στο χέρι. Αυτή η προχειρότητα δείχνει ότι αξίζουν τον χαρακτηρισμό του Τυχάρπαστου και σαν τέτοιοι αργά ή γρήγορα θα καταστρέψουν ότι πιάνουν στα χέρια τους από περίπτερο μέχρι ΚΑΕ.
Οι χοντροκομμένοι τους τρόποι φαίνονται σε αυτά που λένε/κάνουν και ήταν σαφές ενδείξεις από την Day-1 για το πού πάει το πράγμα.
Μοναδική λύση να φύγουν ΑΜΕΣΑ και να έρθουν διαχειριστές, Παναώτης ή κάποιος σοβαρός πλυντηριάς ή (ιδανικά) επιχειρηματίας.

υ.γ. Ήμουν στα Τρίκαλα στο γήπεδο και ούτε είδα τον φοβερό παλμό που έγραψαν οι ιστοσελίδες αλλά και απογοητεύτηκα που δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή εναντίον της χρόνιας κατάστασης.

Subaris

Τελικα δεν ειναι καραφλοκορακας,καραφλομπουφος αποδειχθηκε! Ουτε ενα ξεπλημα της προκοπης δεν μπορεσε να κανει το ζευγος του Ηλιθιου κ πανηλιθιου!! Και παλι ειχαν το θρασος να βγουν κ να πουν οτι δικαιωθηκαν κ θα ασχοληθουν επιτελους με τον Αρη που τοσο αγαπουν….Ρε να μην βρισκεται κανεις τρελος στο διαβα τους να τους αρχισει στις γρηγορες να γελασει λιγακι το χειλακι μας!

Subaris

Ηellooo! Με το ελικοπτερο θα πεσουμε κ μεις!Μονο στην μογκαντισου μπορει να γινει το black “baldcrow” down!!!

O_Betatzis

Εισαι σιγουρος για το Μονακο; Εμενα για Σκοπια μου κανει το μπατζετ της φετινης σεζον…

Yannis

Και σκέψου ότι υπάρχουν λίγα άτομα (ευτυχώς) που θέλουν Λάσκαρη για να μην έρθει λέει η αντιπολίτευση!

skoraris

Ερώτηση, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι : τις μετοχές του μπορεί να τις μεταβιβάσει; ξέρει κάποιος να απαντήσει;

Jose

Οι νομικοί που βγαίνουν κατά καιρού; λένε ότι με ΑΜΚ(αφού προηγηθεί μείωση του ΜΚ, όπως έκανε και ο ΝΛ όταν ηρθε) γίνεται.Αυτο προϋποθέτει ότι δε θα μετοχοποιησει αυτά που φαίνεται να έχει βάλει στη ΚΑΕ και σημαίνει ότι όποιος πάρει τις μετοχές θα χρωστάει 2 μύρια στο ΝΛ!

Jose

Προφανώς απλά για την αλλαγή ιδιοκτησίας δεν χρειάζονται τεράστια ποσά με 1 μύρριο πάνω κάτω γίνεται. Από εκεί και πέρα χρειάζονται πολλά περισσότερα για χρέη και λειτουργία ομάδας φυσικά!

skoraris

οκ ευχαριστω

Sam Vincent

Ας είναι καλά ο Βαξεβάνης που καθόλου δεν τον υπολήπτομαι αλλά έγινε η αιτία που λόγω Μαρέβας ,Κούλη και μέσω φορολογικών παραδείσων και υπεράκτιων εταιρειών θα μάθουμε όλοι ,τι ακριβώς ή τέλος πάντων τι περίπου συμβαίνει . Το νου σας μόνο μην πλακώσουν οι διαχειριστές και καταστραφούμε .Μόνο μεγαλοεπενδυτές σαν τον Νικο .Έφτιαξε εταιρεία φάντασμα ,την χρηματοδότησε για να χορηγήσει άλλη του εταιρεία !!! Τι ? Το κάνουν και αυτό όλοι? Μόνο τον δικό μας πιάσανε ? Καλά τα είπες night .Αφήστε τους ξένους δακτύλους ,τον ιβαν ,τον αλέξη ,τους ψεκασμούς και τις συνωμοσίες τρίτων και κοιτάξτε τι γίνεται μέσα στο σπίτι μας … Δεν μας φταίνε οι άλλοι . Καταστρεφόμαστε μια χαρά και μόνοι μας . Υπομονή και επιμονή αδέρφια . “Υπομονή στον άρρωστο ,μέχρι να βγει η ψυχή του ” έλεγε η γιαγιά μου η Ελενίτσα .

ChrisSiak

1) δεν είναι κάτι νέο. Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είναι λαμόγιο. Ξέρουμε ότι είναι.

2)Κάθε φορα που βγαίνει ένα τέτοιο άρθρο κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της απεμπλοκής από τον Λάσκαρη.

3) Όσο υπάρχει έστω κ ένας ο οποίος λέει από μέσα του «άρα έχει λεφτά ο Λασκαρης κάτσε να δούμε μήπως γίνει κάτι κ τα βάλει στον Άρη» σημαίνει ότι έχει αρχίσει κ μουδιάζει κ συνηθίζει το χαλι. Κάτι πολύ κακό. Και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που έχουν μουδιασει.

Sam Vincent

Πιπέρι στο στόμα Χρήστο !!! Άκου λαμόγιο Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας . ΜΟΝΟ 200 χιλιαρικα εγγύηση . Ουτε που προφυλακίστηκαν .Κι ο Λετονος δεν είναι λουλούδι !!! (αυτά ακούγαμε μέχρι και πριν 2-3 εβδομάδες εδω στο ΒΑ) .

Sam Vincent

Φυσικά και δεν ειναι .Είναι όμως μια διαπίστωση και όχι ένα επιχείρημα αθωότητας του Νικο

ChrisSiak

Και νομίζω πως δυστυχώς θα τα ακούμε για πολύ ακόμα. Ακόμα κ στο ΒΑ. Σεβαστή κάθε άποψη μεν, διαφωνώ με κάθε επιχείρημα επι αυτής δε.

MrT

Ενας φιλόσοφος ελεγε ότι η αισθητικη είναι ηθικη.Τι ηθικη να εχει καποιος που κανει 2.4 εκ γαμο και σπονσοραρει Scientology?

Sam Vincent

ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, επειδή η αισθητική δεν είναι η ηθική του παρόντος, επειδή η ηθική του ελληνικού παρόντος είναι η απάτη, επειδή η αισθητική δεν έχει παρόν εδώ στην Ελλάδα, επειδή στην Ελλάδα παρόν είναι το παρελθόν, επειδή τούτο το παρελθόν δεν έχει μέλλον, επειδή το μέλλον γενικώς είναι αόριστον παντού στον κόσμο πλην της Ελλάδος όπου είναι οριστικόν καθότι θανατερόν, επειδή η τέχνη είναι μια παρηγοριά κι ένα καταφύγιο απ’ τη μιζέρια και την αθλιότητα, επειδή η μιζέρια και η αθλιότητα περίσσεψαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επειδή η πολιτική στερείται αισθητικής διότι στερείται ηθικής, επειδή πολλοί καλλιτέχνες στερούμενοι ουσιαστικής αισθητικής παιδείας επιχειρούν να ασχοληθούν με την πολιτική για να χάσουν και τη λιγοστή αισθητική παιδεία που είχαν, επειδή θέλουμε να τους προφυλάξουμε απ’ αυτή τη συμφορά, για όλα αυτά τα επειδή και για πολλά άλλα η ενασχόληση με την τέχνη στην Ελλάδα καθίσταται πρόβλημα επείγον. Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη, Στοιχειώδης Αισθητική, Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου. Τα σέβη μου κυριε Τ.

MrT

Δεν εχω διαβασει Ραφαηλιδη Σαμ , εχω δει αρκετες συζητήσεις , πολύ dynamic intellectual . θυμαμαι μια εκπομπη με τον Σαββοπουλο το 90 που τον ειχε λουσει πατακορφα ο Ραφηλιδης ,σχεδόν τον ελεγε καραβλαχο. Tα σεβη μου επισης. Οταν ερθω Θεσ/νικη και εχεις κεφια ,να παμε να δουμε Blueswire και οσοι φιλοι ψηνονται από το Σαιτ.

Sam Vincent

Έχω πάντα κέφια για καλή μουσική .Έλα με το καλό και φύγαμε .

tnt

Μέγας ο Ραφα αλλά ΄λοχι και φιλόσοφος.

Sam Vincent

Φυσικά …Τενίστας είναι ο άνθρωπος .(πολλές διάφορες φατσούλες )

Jose

Τελικα τους πινακες τους πηρε ο Λετονος; Με κανα δυο απο αυτους παντως ανετα ξεχρεωναμε!

Jose

Μπορει να μη του εφταναν

Sam Vincent

Σήμερα ξεχρεώνουμε με έναν Τσαρούχη …Σε κανέναν χρόνο θα χρειαστούμε κανα δυο Βαν Γκονγκ .

ChrisSiak

Απλά έτσι όπως είναι η κατάσταση θυμίζει περισσότερο Πόλοκ

ghio

comment image

Sam Vincent

ΒΑ και Άρης είσαι !!! Λευτεράκης – Λάσκαρης- Τζώρτζια -Μαρέβα – Τσαρούχης -Μουνκ -Πόλοκ – αφηρημένος εξπρεσιονισμός – ροκ εν ρολ – βραδιές ποίησης – Ράφα – Ιβάν αρας μάρας κουκουνάρας και Στελάρας !!!

Sam Vincent

Γιατί δεν πληρώνει παίκτες ο Λάσκος με Πίνακες ? “Εξοφλήθηκε ο Πετράτος με έναν Μυταρά ” . ” Ο Άρης πρότεινε στον Βεζένκοφ έναν Μανέ αλλά ο Σάσα επιμένει και ζητά τον Ρέμπραντ ” . ” Ο Λάσκαρης ρύθμισε τα χρέη στην εφορία σε πέντε δόσεις Ανρί Ματις ” .Ας τους εκθέσει και στο “μουσείο” να γίνει χαμός !!! Όλα εγώ θα τα σκέφτομαι ?

MrT

Τωρα που μιλαμε για τεχνη .Και ο Ιωαννίδης εχει συλλογες από ζωγραφους .Μηπως να αρχισει να πουλαει πρωτος να μην εχει αλλοθι ο Λασκας.

Dr Nimbelugen

ΠΩΠΩ τώρα μου θύμησες περιστατικό στο Ηλέκτρα Παλλάς,με Ξανθό πρωταγωνιστή σε βραδιά προ αγώνος με την γνωστή μεταξύ φίλων ουισκοποσία.Ο Ξανθός τότε Ολυμπιακό και η κουβέντα πάει στα περί τέχνης και ο Ξανθός αναφέρεται σε κάποιους πίνακες που είχε αγοράσει.Εκείνη την ώρα το μάτι του πέφτει στο δύσμοιρο Φασούλα που ανεβαίνει να ξεκουραστεί στο δωμάτιό του.Ξανθός συνεχίζει να μιλά περί τέχνης και βλέποντας τον Φασούλα σχολιάζει “τα χρήματα πρέπει να επενδύονται σε τέτοια έργα μπλα μπλα μπλα…όχι σαν τον Ψηλό από εδώ που πήγε και αγόρασε σκάφος”.Φασούλας ατάραχος γυρνά και λέει το αμίμητο”ΟΚ κόουτς το καλοκαίρι καβάλησε εσύ τον Τσαρούχη και πήγαινε Μύκονο!”..

MrT

Τωρα που το λες, θυμηθηκα ένα διαλογο που ειχε βγει στην τηλεοραση από στιγμες της εθνικη στο ξενοδοχειο τον καιρο του Ευρομπασκετ του 87.Παιζει ταβλι ο Γκαλης και ο Καμπούρης(μπορει και ο Ιωαννου) και ρωτάει ο Σκουντης τον Φασουλα( που πινει φραπε και παρακολουθεί την παρτιδα. στο τραπεζι.) – Εσυ ποιος βλέπεις να κερδιζει την παρτιδα? Και λεει ο Φασουλας. ”Μαλλον ο Γκαλης γιατι φερνει ντορτια και τα παιζει για πενταρες. Ηταν ετυμολογος ο ψηλος. .