Μπαίνει και η ΚΑΕ Αρης στο άρθρο 99.

 

Την υπαγωγή της στο άρθρο 99 πέτυχε και η ΚΑΕ Άρης. Η αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ υπογράμμισε πως «πρόκειται σίγουρα για μια επιτυχία. Δεν το συζητάμε αυτό. Είναι μια δικαίωση για ένα πλάνο που άρχισε να δημιουργείται από τα μέσα Οκτωβρίου και σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του. Από εδώ και πέρα θέλει πολλή δουλειά! Τώρα αρχίζει η δουλειά, γιατί πρέπει να πετύχουμε τους διακανονισμούς που θέλουμε και που έχουμε ήδη ξεκινήσει, ώστε να βάλουμε την ομάδα στον δρόμο της εξυγίανσης» και πρόσθεσε: «Εφόσον όλα κυλήσουν σωστά το χρέος της ΚΑΕ μπορεί να πέσει ακόμα και στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και σε μεγάλο χρόνο αποπληρωμής. Δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε πολλά, αν δεν έχουμε την στήριξη του κόσμου και των παραγόντων του Άρη. Τώρα είναι η ευκαιρία για τον Άρη να συσπειρωθεί και να στηριχθεί σωστά το τμήμα που έχει χαρίσει 21 τίτλους στον σύλλογο».

 

Ο εκ των νομικών της ΚΑΕ Άρης, Γιώργος Οικονόμου, υποδέχτηκε με μεγάλη ανακούφιση τη θετική απόφαση για την υπαγωγή της εταιρίας στο Άρθρο 99.

 

«Επιτέλους ήρθε η στιγμή που τόσο προσδοκούσαμε, η απόφαση είναι δεκτή, ανοίγει την διαδικασία εξυγίανσης για την ΚΑΕ Άρης, δεν μπορώ να δώσω παραπάνω λεπτομέρειες γιατί δεν έχω διαβάσει καν την απόφαση, απλώς είδα το αποτέλεσμα και είναι μετά βεβαιότητας θετικό, περισσότερα νέα μετά τις 3 θα έχουμε πιστεύω», δήλωσε στον ARENA 89.4 FM.

 

Για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται είπε: «Είναι ο γνωστός, δυο μήνες από την δημοσίευση της απόφασης που είναι η σημερινή ημερομηνία δηλαδή έχουμε μέχρι τις 7 Αυγούστου και ένα μήνα παράταση πάμε για 7 Σεπτεμβρίου, μέχρι τότε πρέπει να προχωρήσουμε σε επικύρωση συμφωνίας με το 60,01% των πιστωτών και να τεθεί στο δικαστήριο για επικύρωση, ουσιαστικά όμως ανοίγει ο δρόμος, αυτό που περιμέναμε”.