Ο Ουόλτερ Μπέρι είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην ίδια ομάδα με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, μπάσκετ την δεκαετία του ’90 και όπως είπε «όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα για τον Άρη είχα την τύχη να παίξω μαζί με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, δύο από τους καλύτερους παίκτες. Στον ΠΑΟΚ με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Κόρφα. Στον Ολυμπιακό με τον Πάσπαλι και τον Φασούλα. Στον Ηρακλή με τον Ζντοβτς. Ωραίες αναμνήσεις φίλε…»

Πηγή: Μπέρι: «Το “κάτι σαν σουτ” μου δεν το σταματούσε κανείς!» (vids) | Basket League | gazzetta.gr

Όντως , ωραίες αναμνήσεις…

Πάντως , αν και με εμάς έχει τα λιγότερα παιχνίδια από τις ομάδες του στην Ελλάδα , πιστεύω πως πάντα ήταν από τους αγαπημένους μας παίκτες !

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
xanthoskyli4

Π-Α-Ι-Κ-Τ-Α-Ρ-Α-Σ! Αυτό και … τέλος.

Ian 73

Τι παικταραδες περασαν απο μας και το ελληνικο πρωταθλημα.Υπαρχουν τώρα παίκτες για χάρη των οποίων πάει ένας ουδέτερος για να δει ένα ματς?Δε νομίζω.

Hunter

Σαν σήμερα θυμάμαι το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος του 1991-92 μέσα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Με μη δικαίωμα συμμετοχής του Γκαλη (λόγω των “ψιλών” που πέσαν στη λήξη των τελικών του ’91 με τον Πρελεβιτς) και με Μπερι-Πετσαρτσκι να κάνουν ντεμπούτο, χάσαμε από τον Ολυμπιακό του Πασπαλιε, του Ελληνιάδη, Καμπούρη, Σιγαλα , Σταμάτη (και νομίζω Τομιτς) με κόουτς τον πρώην μας ξανθό. Διαιτητής ο Μαργέλης, σκορ 67-59 και το Μπέρι να τον βγάζουν από νωρίς με 5 φάουλ (τυχαίο?)
Πέρα πάντως από την αδιαμφισβήτητη αξία του Μπέρι ως παίκτη, έχει ενδιαφέρον αυτό που λέει ο Λημνιατης σε συνέντευξη του για το Μπέρι: ήταν λέει τόσο “τσίγκος” που καβάντζωνε μέχρι χαρτιά υγείας από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ για το σπίτι του. Κι αυτό σε μία εποχή που οι ομάδες πλήρωναν αδρά… Κατά τα άλλα παιχτούρα

Ian 73

Η διαιτησία εκείνου του ματς ήταν το πρώτο μήνυμα ότι “το χαρτί αλλαξε” .

Dom

Τελικά τους καλύτερους ξένους που συνέχισαν την καριέρα τους στην Ελλάδα, εμείς τους φέραμε πρώτοι. Μπέρι, Βράνκοβιτς, Τάρπλεϊ…