Μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον ΟΠΑΠ, τινάζοντας ουσιαστικά τη συμφωνία με την εταιρία Stoiximan στον αέρα.

Εκτός κι αν ο Οργανισμός δείξει τέτοια μεγαλοσύνη και να επιτρέψει να μπαίνει στον κύκλο του κέντρου μια εταιρία κάθετα αγωνιστική προς αυτόν. Άρα στην ουσία δεν έχουμε κεντρικό χορηγό. Κι αυτό οδηγεί τον Μιχάλη Μελή στην πόρτα της εξόδου…

Ο ΟΠΑΠ, χωρίς να υπολογίζουμε τη χορηγία στον ΠΑΟΚ, δίνει ένα ποσό που υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ. Είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρήσει κανείς ότι θα δεχθεί να χάσει το “μονοπώλιο” για ένα ποσό της τάξης των 65.000 ανά ομάδα, ή συνολικά κάτω από το 1/3 της δικής του χορηγίας.
Από τις τέσσερις ομάδες που έσπασαν (οι 2/3 εξ αρχής, ο ΠΑΟΚ τώρα στο… παρά ένα) την κεντρική συμφωνία, οι τρεις είναι ομάδες που στήριξαν προεκλογικά τον Μιχάλη Μελή. Αναφερόμαστε στην ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Κι άντε ο Ολυμπιακός ήταν εξ ορισμού απέναντι. Οι άλλοι; Τον αναδείξανε ως πρόεδρο, αλλά τον άφησαν έκθετο, καθώς τώρα πρέπει να κάνει “μαγικά” για να κρατήσει τη χορηγία.

Τώρα παίζει να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα , γιατί οι ομάδες κοιτάνε τον κώλο τους κι όχι το σύνολο. Ανά πάσα στιγμή κι ο Άρης μπορεί να πάει στον ΟΠΑΠ υποθέτω και να πάρει καλά λεφτά , αλλά πραγματικά , δε φαίνεται άσχημο όλο αυτό; Εγώ χαίρομαι με τη στάση μας σαν σύλλογος .

Πηγή: Μονόδρομος η παραίτηση! | sportdog.gr

UPDATE 

Όπως αναφέρει το Gazzeta κι εμείς μιλάμε με ΟΠΑΠ :

Οι πρώτες επαφές του Αρη με τον ΟΠΑΠ σημειώθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού, τότε όμως φάνηκε ότι το περιβάλλον δεν ήταν γόνιμο για συνεργασία. Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε η αλλαγή κλίματος. Οι πληροφορίες που θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν εντείνει τις συζητήσεις τους – η πρόταση του ΟΠΑΠ περιλαμβάνει την προβολή ενός τυχερού παιγνίου στο κεντρικό μέρος της φανέλας των «κίτρινων» – αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία. Υπάρχει όμως η παραδοχή ότι άνοιξε ένας νέος κύκλος συζητήσεων. Το ζήτημα θα τελειώσει θετικά ή αρνητική εντός του επόμενου 48ώρου με τις πιθανότητες συμφωνίες να είναι συντριπτικά περισσότερες.

Το ότι ξεκίνησαν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις μου δείχνει πως η κεντρική συμφωνία διαλύεται και το ξέρουμε , για αυτό μιλάμε ξεχωριστά πλέον.

Ούτως ή άλλως η συμφωνία με τη Stoiximan θα έδινε περίπου 65 χιλιάρικα σε κάθε ομάδα. Ε νομίζω πως ο ΟΠΑΠ μπορεί να δώσει 65 χιλιάρικα στις άλλες 9 ομάδες και να τελειώνει το θέμα.

Αλλά , πρέπει να κοιτάξουμε παραπάνω από τα λεφτά ή τη μια χρονιά. Αυτό το πράγμα είναι κακό για το μπάσκετ συνολικά.

6 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
aris6emperor

Ίσως κάποιοι να πούνε ότι είμαστε «κορόιδα» επειδή ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα πάρουν καλά λεφτά σε σχέση με εμάς, αλλά τα παντελόνια είναι ζόρικα ρούχα κι ευτυχώς ο Λάσκαρης ξέρει να τα φοράει…

gerorge

Βγηκε τωρα στο γκαζζεττα οτι μιλαμε κι εμεις με ΟΠΑΠ

Toby B

Το ιδανικό στην παρούσα φάση θα ήταν να βρίσκαμε μια τρίτη κεντρική χορηγία, εκτός του χώρου των τυχερών παιχνιδιών η οποία θα αρμόζει στον Άρη μας. Όσον αφορά τα δύο στρατόπεδα εγώ είμαι ακόμα υπέρ του συνολικού πακέτου. Άν οι ομάδες από θέση 5-6 και κάτω δεν πάρουν τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές ποσό τότε δεν είναι η έναρξη που κινδυνεύει αλλά το συνολικό οικοδόμημα της Α1. Δεν συμφέρει κανέναν να υπάρχουν 4 ομάδες στο πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες να είναι μεταξύ διάλυσης όλη τη σεζόν. Και μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του Νίκου Λάσκαρη: “For the love of basketball”!!!

xav

με πασαλειματα δεν γινεται δουλεια…ή ολοι ή ο καθενας για την παρτη του…

Toby B

Λογικά θα γίνει κάποιο συμβούλιο τις επόμενες μέρες και θα αποφασιστεί οι ομάδες να πάνε με τον ΟΠΑΠ. Το θέμα είναι πως αν ο Άρης γυρίσει την πλάτη στους υπόλοιπους τότε υπάρχει κίνδυνος να μην ενδιαφερθεί κανένας σοβαρος χορηγός για τις ομάδες. Εκτός από 1 2 ομάδες πχ. Απόλλων οι οποίες έχουν κάποια μικρή δυναμική οι υπόλοιπες θα παρακαλανε για κεντρική χορηγία των 5 10 χιλιάδων. Το ξαναλέω δεν πρέπει να υποβαθμίστει η λιγκα. Το ότι οι 2 των Αθηνών δεν ενδιαφέρονται είναι γιατί βρέξει χιονίσει αυτοί θα παίζουν ευρώ λιγκα.