Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτάθλημα μπασκετ α1

Μιας που η δεξαμενή παικτών που μπορούμε να πάρουμε είναι περιορισμένη, είπα να ρίξω μια ματιά στους παίκτες που πήραμε , ακούγονται πως θέλουμε και γενικά που έχουν απομείνει ακόμα ελεύθεροι , με βάση τα advance stats τους.

Αυτό που επέλεξα να βάλω σαν μέτρο σύγκρισης είναι το Box Plus-Minus και το Vorp

Από το Aboveaverage.gr

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Box PlusMinus , ρίξτε μια ματιά εδώ , γενικά να πω πως είναι ένα νούμερο που υπολογίζει πόσο καλύτερος είναι ένας παίκτης , ανά 100 κατοχές , από τον μέσο όρο και βασίζεται στα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στο boxscore κι όχι στο play by play , οπότε έχει τα limitation του , αλλά και πάλι είναι πολύ καλό. Ένα από τα μειονεκτήματα του ήταν πως δεν λάμβανε υπόψη τον χρόνο συμμετοχής του παίκτη και για αυτό δημιουργήθηκε το Vorp , Value over Replacement Player , που μετατρέπει το BPM σε μια εκτίμηση του πόσα παραπάνω ή παρακάτω προσέφερε ο παίκτης για την ομάδα του , σε σχέση με ένα μέτριο παίκτη.

Για την Α1 , -0.3 είναι ο μ.ο στο BPM και 0,10 είναι ο μ.ο. στο Vorp

Τα νούμερα δεν είναι δικά μου , είναι από εδώ

Οι παλιοί

Να πω εδώ , πως ακριβώς επειδή τα νούμερα βασίζονται στο box score , οι δικοί μας παίκτες θα έχουν κακά , μιας που η χρονιά μας – κυρίως επιθετικά – ήταν τραγική ( επιεικώς ).

Παρόλα αυτά , ο Μποχωρίδης ξεχωρίζει και μάλιστα είναι 6ος στο πρωτάθλημα σε BPM και 8ος σε Vorp! Ο μόνος από τους παίκτες μας που είχε και θετικό πρόσιμο στο επιθετικό ΒΡΜ και θα είναι πραγματικά μεγάλη κίνηση αν μείνει σε εμάς.

Ο άλλος που επέπλευσε ήταν ο Μάρας κι από κει και πέρα το χάος , με χειρότερο όλων τον Μπελ , τον μόνο ξένο που έχουμε ανανεώσει μέχρι τώρα ( χμ… ).

Ο Μπελ μάλιστα είναι ο δεύτερος χειρότερος σε Vorp από αυτήν τη λίστα…

Ο Φλιώνης ήταν μέτριος , που έτσι όπως ήταν τα πράγματα πέρυσι , του λες και μπράβο.

Οι καινούριοι

Ο καλύτερος από αυτούς που πήραμε μέχρι τώρα ήταν ο Νταλό , με 0,37 Vorp και με -0,02 ΒΡΜ ( πάνω από τον μ.ο. ).

Σλαφτσάκης και Βεργίνης…ε…ας πούμε πως πρέπει να πάμε πολύ χαμηλά στον πίνακα για να τους βρούμε ( αν δείτε Μπελ , ανεβείτε λίγο )

Οι στόχοι

Από Έλληνες έχουν ακουστεί ο Καββαδάς και ο Μουράτος , αν δεν κρατήσουμε τον Μποχωρίδη.

Ο Καββαδάς ήταν θετικός σε λίγα λεπτά , ο Μουράτος ήταν κακός όμως ( σε επίπεδα Αθηναίου…)

Από τους ξένους , αυτοί που έχουν ακουστεί είναι από τους καλύτερους του περσινού πρωταθλήματος και αυτό με χαροποιεί.

Αυτό που δε με χαροποιεί , είναι πως οι δυο Τζόουνς που θέλουμε – Λάκι και Κάμερον – είναι από τους χειρότερους ( σε σχέση με τους άλλους , γιατί και πάλι είναι πάνω από τον μ.ο. )

Αυτοί που δεν έχουν ακουστεί

αλλά κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν είναι :

( δε βάζω τον Μούρ , γιατί είμαι σίγουρος πως θα βρει μια καλή πρόταση – απορώ πως δεν έχει ήδη βρει να πω την αλήθεια )

Οι ξένοι της ΑΕΚ είναι εκτός του μπάτζετ μας but one can only dream , μέχρι να ανακοινωθούν κάπου αλλού…

Ο Μούντι του Ρεθύμνου είναι μια περίεργη περίπτωση. Επιθετικά εξαιρετικός , αλλά θέλει την μπάλα στα χέρια του και είναι κοντός άρα ευάλωτος αμυντικά . Σε μια ομάδα του επιπέδου μας , πιστεύω πως χρειάζεται ένας τέτοιος Αμερικάνος , που μπορεί να σου κερδίσει το παιχνίδι από μόνος του ,αλλά και πάλι , καλύτερα από τους ανθρώπους που πληρώνονται για αυτά , δεν ξέρουμε.

Από Έλληνες δεν υπάρχει κάποιος , ίσως ο Σαρικόπουλος ( προφανώς αν δεν προχωρήσει του Καββαδά ).

 

 

 

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dilliger

Καλημέρα. Ο Μουράτος έκλεισε στο περιστέρι εδώ και μέρες.

vaggelaris

Εγώ πάντως από την αρχη των μεταγραφών τονίζω συνέχεια ότι ο φετινός Άρης θέλει έναν αμερικανό ηγέτη στο 1 όπως λες εσύ μουντι. Αλλά φαίνεται ο Αγγέλου σκέφτεται διαφορετικά. Μακάρι να μας βγει…

stepap

Συμφωνώ. Θέλουμε πλευ μέικερ σκόρερ.

ammonas

Ο Moody στην επίθεση είναι φοβερός. Στην άμυνα λίγα πράγματα. Κοντός, βεβαίως, αλλά έχει τρομακτικό άλμα.
Ενδεικτικά:

vaggelaris

Χρειάζεσαι όμως παίκτες στην επίθεση που να λειτουργούν κ με το ένστικτο. Εντάξει καλή κ η καραμέλα με την άμυνα αλλά πρέπει κ να σκοράρεις. Δηλαδή φέτος που είχαμε την άμυνα κ καλά ως προτεραιότητα τι καταφέραμε? Εγώ να πω την αλήθεια θα ήμουν περίεργος να δω μια ομάδα με Στέργιο κουφό κ το γνωστό του στυλ με φουλ γρήγορο παιχνίδι Ραν εντ γκαν κ αθλητικούς παίκτες. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί κ να πετυχαινε κάτι τετοιο. Θα φερνε κόσμο στο παλε. Κ με γεμάτο πάλε τέτοια ομάδα θα βρισκε εύκολα Ρυθμό.