Το πρώτο βιβλίο της σειράς βιβλίων του Λέμονι Σνίκετ : Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα , έχει τίτλο ” Κακή Αρχή ” . Σε αυτό το βιβλίο – πάνω στο οποίο ,κυρίως, βασίζεται  κι η ομώνυμη ταινία με τον Τζιμ Καρεϊ – ο κακός κόμης , προφασιζόμενος τον καλοσυνάτο άνθρωπο που σκέφτεται το καλό των ορφανών παιδιών , κάνει τα πάντα για να τα σκοτώσει και να πάρει την περιουσία τους.

Και κάπως έτσι ξεκινάει μια καινούρια ενότητα στο basketballaris , για το παιδικό βιβλίο .

#NOT

Για τον Λάσκαρη θέλω να πω ( όλη τη φαμίλια) και τη Σειρά από Ατυχή Γεγονότα , που μας έχουν φέρει σε αυτήν την επικοινωνιακή τραγωδία που λέγεται Άρης ΚΑΕ 2016.

Οι διοικήσεις ενός αθλητικού σωματείου χρειάζονται τον Τύπο κι ο Τύπος τις διοικήσεις . Το ξέρουμε όλοι και – καλώς ή κακώς – το περιμένουμε ότι θα συμβεί . Αυτές οι σχέσεις φαίνονται στις καλές στιγμές ( 1000 λέξεις για το τι προεδράρα έχουμε ) , αλλά πολύ περισσότερο στις κακές στιγμές ( αναλύσεις για το ποιος – εκτός από τη διοίκηση – φταίει για μια ήττα , για τους παίκτες που φταίνε αυτοί που είναι κακοί , για τον προπονητή που δεν αξιοποιεί το μπατζετ σωστά κ.α ) .

Κάποιες το κάνουν καλά , κάποιες κακά , κάποιες άθλια .

Τη διοίκηση Λάσκαρη θα την έβαζα σε μια κατηγορία μόνη της , στο επιπόλαια .

Ο Δαμιανίδης τα είχε καλά με όλους και ήξερε να καλύπτει τον κώλο του και να διαφημίζει τη δουλειά του.

Ο Αρβανίτης , διάβαζε – κι ακόμα διαβάζεις έτσι πρόεδρε ; – κάθε φόρουμ κι έπαιρνε προσωπικά τα αρνητικά και μόνο τότε απαντούσε μέσω του τύπου. Διαφήμιση στη δουλειά του δεν ήξερε να κάνει πάντως.

Η διοίκηση Λάσκαρη δεν ξέρει να χειριστεί καταστάσεις που θολώνουν το μυαλό ( θετικά ή αρνητικά ).

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά :

  • Αλλαγή Τσούπκοβιτς. Θέλουμε δε θέλουμε 5 μήνες ζούσαμε με το ίσως , χωρίς καμία επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ , εκτός από διαρροές – μετά από ήττες πάντα – πως ψάχνουμε την αγορά για κάτι.
  • Λίγο πριν τελειώσει η σεζόν , σε μια έκσταση απάνω , σε χορό μαγικό , ο μεγαλομέτοχος δήλωσε πως ” λεπτομέρειες απομένουν για την ανανέωση του Πρίφτη” . Τελειώνει η σεζόν και μετά από λίγες μέρες ο Πρίφτης βρίσκετε να ταξιδεύει στην Τουρκία , να έχει προτάσεις από την Άλμπα και γενικά να μην είναι τόσο κοντά , όσο ΔΗΜΟΣΙΑ , μας άφησε ο Λάσκαρης να εννοηθεί.
  • Τέλος σεζόν , αρχές καινούριας , μαθαίνουμε από επίσημες διαρροές , πως θέλουμε να ανανεώσουμε και τους 4 Αμερικάνους μας. Αποτέλεσμα ; Κανείς δεν ανανέωσε και μάλιστα μπήκαμε σε ένα παιχνίδι ” δημόσιων ” διαπραγματεύσεων , να μαθαίνουμε τι ποσά προτείνουμε , τι απαντάει ο ένας ή ό άλλος και μπλα μπλα μπλα.
  • Στη μέση του καλοκαιριού , μαθαίνουμε πως κάναμε πρόταση στον Γιάνκοβιτς κι είναι και κοντά. Πάπαλα.
  • Αρχή αυτής της χρονιάς και ήττα από τον ΠΑΟΚ και κακές εμφανίσεις . Αμέσως μετά το τέλος τις έκτακτης σύσκεψης προπονητή- διοίκησης διαρρέει , ταυτόχρονα , σε pressaris και basketplus ( που σημαίνει πως δεν είναι ιστορίες που σκαρφίστηκαν οι δημοσιογράφοι ) πως φεύγουν 3 Αμερικάνοι , πάμε για Μακνίλ και Νέιμικ , μετά για Γιάνκοβιτς και Κάρτερ και και και και .
  • 2 μέρες μετά από όλα αυτά μαθαίνουμε πως οι Αμερικάνοι δεν σπάνε τόσο εύκολα τα συμβόλαια τους , ο Πρίφτης – ολίγον ξενερωμένος – λέει πως αυτούς έχω , με αυτούς θα δουλέψω και σκάνε και τα άρθρα πως τελικά δε θα κάνουμε αλλαγές , ίσως προσθήκη , πετάμε και το κλασικό όνομα ( Μακγκράθ σε αυτήν την περίπτωση ) μπας και χαρεί λίγο ο κόσμος.

Κι όλα αυτά μου δείχνουν πως απλά η διοίκηση ( ή κάποιοι στη διοίκηση ; ) δε μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Με το να λες κάτι για να ηρεμήσει ο κόσμος , για λίγες ώρες και μετά να το αναιρείς – είτε με τις πράξεις , είτε με τα λόγια – κάνει το πράγμα χειρότερο από ότι ήταν πριν.

Ο κόσμος αποκτάει ελπίδα. Κάνει όνειρα. Οι πολέμιοι του Πρίφτη σκέφτονται τον επόμενο , οι υπέρμαχοι σκέφτονται πως θα κράξουν τον επόμενο , οι κερκιδοατζέντηδες ετοιμάζουν λίστες και λίστες παικτών και γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων για τα καινούρια σχήματα , τι θα μας προσφέρουν , τι καλά που θα είναι που θα κρατήσουμε κορμό , τι κακά που θα είναι που θα κρατήσουμε τους ίδιους μέτριους , όνειρα για παίκτες Εθνικής , για νέους , για γέρους , για παιδιά , για για για .

Και στο τέλος ; Τίποτα.

Μόνο τα άρθρα και οι αναλύσεις και στο τέλος η ξενέρα.

Είναι δυνατόν 2 χρόνια στη διοίκηση της ομάδας και να περιμένεις πως οι Αμερικάνοι – χωρίς να έχουν βρει το επόμενο συμβόλαιο – θα φύγουν με τα δεδουλευμένα μόνο και δε θα κάτσουν πάνω στο συμβόλαιο τους;

Είναι δυνατόν να στέλνεις μήνυμα από το κινητό σου στον Μακνιλ και να το μαθαίνει ο Δασκάλου;

Είναι δυνατόν να μην σκέφτεστε καθόλου πριν κάνετε κάποια πράγματα;

Πως θα παίζουν τώρα οι Αμερικάνοι , όταν ξέρουν πως τους είχες για μπούλο; Πως θα αντιδράει ο κόσμος σε κάθε χαμένο τρίποντο του Μάρμπλ ή σε κάθε κακό ροτέισον του Μπάκνερ;

Δεν είστε κάποια παιδιά στην κερκίδα ή κάποιοι μεσήλικες πίσω από ένα πληκτρολόγιο που σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και κάνετε τρέλες.

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ . Όταν μιλάτε , χιλιάδες σας ακούνε και αναλύουν το κάθε τι που λέτε και θα το θυμούνται για πάντα.

Προσέχετε τι κάνετε και τι λέτε. Κρατήστε στεγανά . Σταματήστε να εκθέτετε τον εαυτό σας και την ομάδα στον κόσμο.

Σκεφτείτε πριν κάνετε κάτι και κάντε το πριν να μιλήσετε για αυτό.

Μπορείτε να πάρετε ότι αποφάσεις θέλετε , για αυτό άλλωστε είστε εκεί , για να παίρνετε αποφάσεις και να δίνετε λύσεις , δε χρειάζεται να το μαθαίνει όλος ο κόσμος.

Ή ακόμα καλύτερα , θέλετε να το μάθει όλος ο κόσμος ; Κάντε μια συνέντευξη τύπου και πείτε τα όλα με το ν και με το σ.

Προστατέψτε την ομάδα , ειδικά τώρα στα δύκολα .

Αυτή η χρονιά είναι σαν το δεύτερο βιβλίο της σειράς ” Το Δωμάτιο με τα Ερπετά “. Η ομάδα είναι ήδη εκεί και προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή. Χρειάζεται , όμως , το κεφάλι της να λύνει προβλήματα κι όχι να δημιουργεί περισσότερα.

Ελπίζω να τα καταφέρει…

 

 

 

 

 

 

 

 

121 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arion3

Επικοινωνιακα λαθη που πρεπει να λυθουν αμεσα απο την διοικηση της καε,,ο Μανος Λασκαρης δεν φαινετε να εχει την απαιτουμενη εμπειρια για να διαχειριστει ακομη την ομαδα,ο προεδρος φαινετε να ειναι απλα εκειπερα χωρις να ακουγεται ουσιαστικα,και μου δινουν την εντυπωση οτι επηρρεαζομαστε απο τον καθενα,επισης απο την αρχη της διοικησης περσυ δλδ παντα οι δημοσιογραφοι μαθαιναν ονοματα και αυτο πρεπει να κοπει..

Πρεπει να παρουν χαμπαρι οτι ναι δεν θα πληρωνουν υπεραξιες,αλλα οι μανατζαρεοι θα πανε να τους μαδησουν σιγουρα δεν ειναι χαζοι,το βλεπουμε ηδη αυτο,προσπαθουν να πλησιασουν,,η ομαδα χρειαζεται προσωπα ικανα που θα δωσουν λυσεις σε διαφορους τομεις,οπως και εμπορικα που ειμαστε πισω,και ας εχουμε θεωρητικα τεχνοκρατικη διοικηση,σε καποια θεματα δεν κταλαβαινω γιατι δεν βρισκονται λυσεις,πρεπει να ανακατευτει λιγο πρπανω ο μεγαλομετοχος,η τουλαχιστον να μπει καποιος γνωστης μαζι με τον αδερφο του που δεν θα την παταει ετσι,αυτη η εντυπωση μ δινεται προσωπικα..

Ryan Stack

Κοίταξε λάθη θα γίνουν,αυτο είναι λογικό αλλά ο προβληματισμός σου είναι σωστος και στο επικοινωνιακό κομμάτι η διοίκηση οφείλει να είναι ξεκάθαρη.Βγαινεις πχ. στο θέμα Τσουπκοβιτς και λες,παμε για αλλαγή ή ξεκαθαριζεις ότι συνεχίζουμε ως έχουμε.Αυτο που εγινε τώρα με το ζήτημα των αλλαγών ήταν φάουλ.Σκεφτειτε μόνο την ψυχολογία των παιχτών που πριν 5 μέρες ήταν για δρόμο,ξαφνικα να τους λες ότι θα μείνουν(γιατί δεν βρήκαν αντικαταστάτες? γιατί ήταν πολυδάπανες οι αποζημιώσεις?)
Εγώ παραδέχτηκα τον Ζαγορακη όταν ο Παοκ στο ποδόσφαιρο δεν πήγαινε καλά και όλοι ζητούσαν να διώξει τον Σάντος.Βγήκε τότε ο ίδιος επίσημα και ειπε,μάγκες αυτός είναι ο προπονητής,οποιος δεν γουσταρει ας μην έρχεται στο γήπεδο.Ακομη και αν αυτό έφερνε δυσαρέσκεια σε πολύ κόσμο.

kaptsik

Ειδικά αυτό που έγινε τώρα τελευταία με την αμφισβήτηση στους ξένους ήταν πολύ σοβαρό λάθος. Είναι άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου ότι οι ξένοι δε ρολαρουν κι άλλο να μαθαίνεις ότι δεν τους θέλει και δεν τους πιστεύει ο προπονητής τους που τους διάλεξε.
Προσωπικά εδώ μέσα υποστηριζα πχ για το Μαρμπλ να περιμένουμε μέχρι γεναρη. Αλλά πως να το υποστηριξω από τη στιγμή που μαθαίνουμε οτι δεν τον αντέχει ο ίδιος ο Πριφτης; Ούτε να το υποστηριξω ούτε να το πιστέψω καν μπορώ ότι πρόκειται απλά για καθυστέρηση προσαρμογής. Βγήκαν και οι ιστορίες για τις αμφεταμίνες και την διάσπαση προσοχής κι έδεσε το γλυκό.
Έπειτα αμφισβητήθηκαν έμμεσα και οι έλληνες παίκτες. Όταν υπαρχουν σενάρια για συνύπαρξη Μακνιλ, Τζενκινς, Γιανκοβιτς είναι σα να λες σε Μουρτο και Ζάρα “άντε γεια”.
Τώρα λένε για Μακ Γκραθ. Τι να σκεφτεί ο Ξανθό που προσπαθεί όσο μπορεί και βλέπει ότι δεν τον εμπιστεύονται;
Ή έλλειψη εμπιστοσύνης δε με πειράζει εφόσον καταλήγουμε σε προσθήκες κι αντικαταστάσεις. Όταν όμως δε φέρνουμε κανένα τότε θα είναι πρόβλημα!

Tarpley-3

Παααααρα πολύ καλό το topic night.Ε γω χαίρομαι για πολλούς λόγους .Αρχικά χαίρομαι που δεν είμαστε γλυφτες.Λεμε τα πράγματα με το όνομα τους ή τουλάχιστον λέμε τι πιστεύουμε χωρίς ενδοιασμούς,σε αυτή την σελίδα ειδικά.Επειτα δεν είμαστε αφοριστικοι και κραχτες όπως σε άλλες σελίδες της ομάδας μας που με την πρώτη αποτυχία διάφοροι κραζουνε και χιδεολογουν για Πρίφτη παίκτες και διοίκηση.Πραγματικα διακρινω έναν τρόπο σκέψης και μία κουλτούρα στις περισσότερες απόψεις των συναρειανων εδώ ασχέτως άμα συμφωνούμε όλοι μετάξυ μας ή διαφωνούμε.
Πανω στο topic θέλω να πω ότι όποιος δεν σκέφτηκε τα περισσότερα απο τα παραπάνω ή τα σκέφτηκε και τα αρνήθηκε γιατί έχουμε διοίκηση μετά από χρόνια και είναι χαρούμενος ,πρέπει να αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα λάθη εκεί μέσα.Δεν μιλάμε για ανούσια λάθη αλλά για πολύ σημαντικά που κρίνουν την πορεία μιας ομάδας.Τωρα θα πει κανείς ουδείς αλανθαστος και πολύ σωστά.Το θέμα δεν είναι να μην γίνονται λάθη αλλά όταν γίνονται με αντανακλαστικά να διορθωθούν.Θεωρω το επίπεδο του Αρειανου πολύ υψηλότερο από οπαδούς άλλων ομάδων ειδικά στο μπάσκετ.Αρα το να βγουν και να μιλήσουν έξω από τα δόντια είναι επιβεβλημένο.Ειμαστε λαός πικραμένος και διψασμένος για τίτλους τα τελευταία χρόνια.Πιστευω μας αξιζει δεδομένου ότι στηριζουμε και θα στηριξουμε την ομάδα στα δύσκολα.
Κλεινοντας να πω κάτι συγκεκριμένο.Αλλο ή περίπτωση Τσουπκοβιτς και άλλο ή φετινή.Ο Σερβος ήτανε παίκτης του 3 λεπτού αρα και που δεν αλλάχτηκε μικρό το κακό .Φέτος που ανέβηκε το μπάτζετ δεν γινεται να μην το στηριζεις ούτε με κάποια αλλαγή ούτε με κάποια προσθήκη.Αλλιως τσαμπα χαιρόμαστε που ανεβαίνει το μπάτζετ και οι προσδοκιες αμα είναι να καταλήγουμε σε χρόνιες χειρότερες από την περσινή.

vayio

Εξαιρετικη τοποθετηση και Night. Συμφωνω μεχρι τελειας!
Θεωρω οτι η εκαστοτε διοικηση πρεπει να κρινεται απο τα ακολουθα 3 στοιχεια:
Την προτερη εμπειρια ή απειρια στο ξεκινημα της, τα διαφαινομενα κινητρα στη πορεια και το αποτελεσμα μετα απο ενα λογικο βαθος χρονου.
Το τελευταιο χρειαζομαστε ακομη χρονο για να το διαπιστωσουμε (με καλα πρωτα δειγματα), το 2ο πιστευω αποτιμαται θετικα με βαση τις οικονομικες κινησεις και διευθετηση χρεων απο οικογενεια Λασκαρη. Τα υπολοιπα θεματα, κυριως εποικινωνιακου χαρακτηρα, εχουν να κανουν με την απειρια του στη συγκεκριμενη ενασχοληση του. Ξεκινησε με ενθουσιασμο και οραμα και αυτο τον παρεσυρε ωστε να παραμελησει το επικοινωνιακο. Ολοι το εχουμε παθει οταν παρασυρομαστε απο ενθουσιασμο και παθος. Το ζητημα ειναι οταν επαναλαμβανονται τα ιδια λαθη και φετος τουλαχιστον υπαρχει η εμπειρια του προηγουμενου διαστηματος. Αρα φετος η διοικηση κρινεται αυστηροτεα σε αυτον τον τομεα. Συν τοις αλλοις οταν απο διπλα υπαρχει ο Αρβανιτης, ο οποιος ως πιο μπαρουτοκαπνισμνενος επρεπε να καθοδηγει σε καποια θεματα και να κραταει τα μποσκα σε καποια αλλα.

Arisaloskanis

Συζητήσεις επί συζητήσεων κ σενάρια τα περισσότερα μη ρεαλιστικά, κ ακόμα κ ο πιο υπομονετικός αρειανός ,τον βλέπεις στο γήπεδο ,δεν έχει άλλες αντοχες. Θα συμφωνήσω με όλα. Να προσθέσω οτι από πέρσι διαφώνησα κ με το κεκλεισμένων και φέτος θεωρώ τα διαρκείας είναι πανάκριβα. Επίσης πιστεύω οτι θα ρολλάρει η ομάδα, σίγουρα μια προσθήκη έλληνα ή κοινωτικού για να χει κ ο ίδιος ο πρίφτης περισσότερες επιλογές από την στιγμή που έχουμε τόσους τραυματισμούς θα ήταν το λογικό(κ απορώ γιατι δν το κανουν) όπως κ του 6ου τον ιανουάριο. Ο κοσμος δικαιούτε να βαλει το χερι ο λασκαρης στην τσεπη για καμια 300.000 χιλιαρικα ακομα.
ας το σκεφτουν κ ας μας ενημερωσουν. Αν ομως σκεφτονται σεναρια 1 μυριου κ μετα δεν μπορουν να κανουν μια προσθηκη των 150.00 καλύτερα να μην μας λένε τις σκέψεις τους.

Tarpley-3

Ξέρεις τι λένε .Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό .Ή χρόνια θα τελειώσει κάποια στιγμή όπως και το χρέος επίσης.Εκει θα απαντηθουν όλα τα γιατί θεωρώ.Για την ώρα θα μείνουμε με τις ερωτήσεις.

Arisaloskanis

Εδώ που τα λέμε ,κ μόνο με την εξώφληση χρεών πρέπει να του στήσουμε αγαλμα, εμένα αυτό μου φτάνει. Αυτος βάζει ψηλά τον πήχη κ μένω εγώ ο νηστικός με το παστέλι ενώ μουχει ταξει προφιτερολ

Tarpley-3

Άρα πάλι στο επικοινωνιακό καταλήγεις.Σε αυτό το τομέα υστερεί ή διοίκηση και αυτό είναι κατανοητό απ όλους.Εξου και το topic με τα επιχειρήματα που αναλύονται.

Arisaloskanis

Ναι φυσικά. Πλας οτι ο επενδυτής δεν νιώθει τόσο οικείο το κλίμα στο παλέ γιαυτό μια θέλει να δώσει μια κρατιέται. Κ αυτό με τον καιρό θα λυθεί.

Toby B

Πάντως φέτος ο Λάσκαρης έβαλε/θα βάλει πολλά λεφτά. Αν εξαιρέσουμε τα χρέη τα οποία νομίζα είναι 600-700 χιλιάδες για φέτος, από εκεί και πέρα έχουμε και λέμε: Με την προσθήκη Ντράγκι είμαστε πάνω από 1,5 εκ ευρώ στο αγωνιστικό συν την εφορία πάμε πολύ πάνω από 2,5 εκ. Συν έκτακτα έξοδα που υπάρχουν απλά εμείς δεν τα σκεφτόμαστε (ΔΕΗ, ταξίδια κτλ) καταλήγουμε σε ένα σύνολο πάνω από 3,5 εκ και μπορεί να τα λέω και πολύ μαζεμένα. Τα εισητήρια με τα διαρκείας θα φτάσουν περίπου το 1 εκ και τα υπόλοιπα έσοδα το πολύ άλλα 500 χιλ. Οπότε καταλήγω πως θα βάλει το λιγότερο 2 εκ από την τσέπη του. Θα μου πείς τον Άρη έχει και μίλησε για μεγάλα πράγματα. Εντάξει με αυτά τα ποσά δεν χτυπάς πρωτάθλημα αλλά σίγουρα θα έπρεπε να μπορούσες να καθαρίσεις όλες τις ομάδες από τον Παοκ και κάτω. Και όχι να προβληματιζόμαστε αν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον Προμηθέα του Ζήση και του Γκίκα.

Tarpley-3

Δεν νομίζω ρε πως θα πει κάποιος πως ο Λασκαρης δεν βάζει ή έβαλε λεφτά.Ο άνθρωπος έχει βοηθήσει ήδη και θα βοηθήσει και άλλο.Αλλο είναι το θέμα εμένα.Δημιουργησε προσδοκιες με τα λεγόμενά του.Συγκρατημενες μεν προσδοκιες δε.Το θέμα είναι πως ήξερε πού έμπλεκε.Στο μπασκετ και να επενδύσεις λεφτά δεν βγάζεις.Η ουσία είναι πως αν ή ομάδα έχει αγωνιστικά θέματα και θέλει έστω ένα σεβαστό πόσο για ενίσχυση ή κάποια αλλαγη.Το βλέπει και ο ίδιος.Τι θα γίνει θα πάμε κλαρίνο μέχρι τα χριστούγεννα επειδή δεν έχουμε καθαρό οργανωτή ηγέτη και 5 αρι με τον τραυματισμό του Καββαδα?Είναι αλλιώς το πάω αργά και αλλιώς το περιμένω τα χειρότερα στο αγωνιστικό και δεν δίνω εξηγήσεις .Ας βγει να δηλώσει μάγκες δεν θέλω να δώσω αλλά αυτά είναι βολευτειτε.

Toby B

Πιστεύω πως για κάποιο λόγο δεν θέλει να δώσει άλλα φέτος. Ίσως έχει να κάνει και με την δικαστική διαμάχη. Να μην θέλει να δώσει άλλο στόχο και απλά να αφήσει τη χρονιά να κυλίσει έτσι.

Tarpley-3

Μόνο ο ίδιος ξέρει.

Arisaloskanis

Μπορει. δεν με νοιαζει. Καλυτερα να μην ξερουμε κ να μην γνωστοποιουνται τετοια θεματα. Οποιος τα βγαζει προς τα εξω (οπως αυτη η φυλλαδα)ειναι για το κακο του Αρη. Το θεμα μου ειναι να ξεπεραστουν οποια εμποδια κ να μεινει για καιρο το ζευγος στην ομάδα. Χρειαζεται να τα εχουν καλα με ολους κ να διατηρηθει ενα κλιμα οικογενειας αλλα ειπαμε πανω απολα ο αρης. Οποιος δεν καθεται φρονιμα να φευγει. Ειτε ειναι στο παρεακι του αρβανιτη ειτε στης αθηνας.

Kostaris

Γι αυτό toby, παίρνεις έναν προπονητή μεγάλο, με προσωπικότητα, του εμπιστευεσαι 1,5-2εκ μπατζετ, να στησει/χτισει ομαδα, που μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς, κ να βοηθήσει/κατευθυνει την διοίκηση σε δύσκολες στιγμές/αποφασεις!
Όπως π.χ. έκανε ο κοκκαλης οταν μπήκε στο μπάσκετ κ απεφάσισε να ρίξει χρημα, πηρε τον Ιωαννίδη κ ησύχασε το κεφάλι του…..
Εμείς είμαστε όλη ή δομή μας ΑΠΕΙΡΟΙ!
Λασκαρης απειρος, Πρίφτης άπειρος, ακόμα κ οι παίκτες άπειροι στο υψηλό επίπεδο…..
Οι μεγάλες ομάδες, ή όταν θες να γίνεις μεγάλη ομάδα, έχουν μεγάλες προσωπικότητες, αρχηγούς, καπετάνιους, σε όποιο πόστο κ αν είναι αυτό……..
Εντάξει με 300χιλ προπερσι, κ 800 πέρυσι, ήταν δύσκολο, αλλά με 1,6-1,7 φέτος δεν δικαιολογείται……

Tarpley-3

Μην το πας στον προπονητή πάλι .Έκανε λάθη ο κόουτς και τα βλέπουμε δεν είναι αυτό το θέμα.Ουτε άμα σου φέρει τον Mesina ο Μαρμπλ θα σου βάλει 6 τρίποντα τον αγώνα.Το θέμα είναι να αναστραφει ή υπάρχουσα κατάσταση όχι να κραζουμε τον Πριφτη και ξανά μάνα τα ίδια σε όλα τοπικ.Πρεπει να βρεθεί σύμβουλος με εμπειρία ο Πριφτης δεν έχει να κάνει με αυτό.

Kostaris

Είναι tarpley αυτό το το θέμα μας….
Γιατί αν ο προπονητής δεν τα χε σκατωσει φέτος με το μπατζετ που του δώσανε, κ ή ομάδα πήγαινε φυσιολογικά, τώρα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση….
Αλλά εμείς εδώ θα κάνουμε άνω κάτω την ομάδα, θα γκρεμίσουμε κ θα ξαναχτισουμε το Παλέ, αρκεί να μν διώξουμε τον βοηθό…..
Θα αρχισουμε να ρίχνουμε ευθύνες στην διοίκηση, στους μέτριους ξένους, στους αμπαλους έλληνες…κ θα καταλήγουμε στο “τι να σου κάνει κ ο Πρίφτης, είναι σε απόγνωση, δεν του βγήκαν οι αμερικάνοι φέτος, αλλά ή διοίκηση δεν του δίνει λεφτά για να διορθώσει τα λάθη του(βέβαια του δώσε ένα σκασμο το καλοκαιρι αλλά αυτός τα σκατωσει), πάει στο δ.σ. με τη διοίκηση κ όπως λένε οι δημ/φοι αλλά νομίζω φαίνεται κ από τις συνεντεύξεις του είναι πελαγωμενος”

Toby B

Απλά Κώστα ο μεγάλος προπονητής δεν θα έρθει με 1,5 εκ μπάτζετ. Εκτός αν με το μεγάλος εννοείς λίγο πιο όνομα από Πρίφτη. Εγω με το μεγάλος εννοώ προπονητή των 400-500 χιλιάδων ας πούμε. Αυτός όταν του πεί ο Λάσκαρης ποιο είναι το πρότζεκτ, ακόμα και να του δίνει τα 400-500, θα γυρίσει και θα πεί η ομάδα δεν έχει βλέψεις. Με το 1/10 του μπάτζετ των δύο δεν μπορώ να τους χτυπήσω και θα καταστρέψω και τη φήμη μου. για να πάρεις τέτοιο προπονητή και να έχει και νόημα πρέπει να ανεβάσεις τον πήχη πολύ ψηλά. Μπάτζετ 5 εκ κτλ κτλ.

Tarpley-3

Δεν θα αλλαζα ούτε τέλεια σε αυτό που είπες.

Kostaris

Εγώ με το μεγάλος προπονητής, εννοώ έμπειρο, με παραστασεις σε υψηλό επίπεδο, με τίτλους, με καριέρα……
Δεν εννοώ Ζοτς, Μπλατ, μεσινα, περασοβιτς κ.λ.π. που κοουτσαρουν ευρωλίγκα…..
Έναν προπονητή που θα του πεις ότι φέτος έχεις 2εκ μπατζετ κ του χρόνου 3-4εκ(χωρίς τα χρέη πια) θα πει ΟΧΙ στο πρότζεκτ;;;;
Τυχαία ονόματα σου λέω…..δεν υποστηριζω ότι κάποιοι από αυτούς κάνουν….πεσιτς, καζλαουσκας, πιανιτζιανι, Γιαννακης, κ.λ.π

Kostaris

Όταν θα χουμε μπατζετ 7-10εκ(αν έχουμε ποτέ) τότε θα έρχονται αυτοί σε εμάς, δεν θα τους κάνουμε εμείς πρόταση, θα αυτό προτείνονται!

Tarpley-3

Πες έναν έμπειρο φθηνό που θα ερχόταν φέτος με το μπάτζετ σου για να κάνει το πρότζεκτ του 1,5 μυριου?

Kostaris

Έγραψα ταρπλει 4 ονόματα, πιθανώς να μπορείς να σκεφτείς κ πολλά ακόμη….

Tarpley-3

Οικονομικά μόνο τον Γιαννακη μπορείς από αυτούς σίγουρα.Τι να τον κάνεις όμως τον Γιαννακη.Ξερει μοντέρνο μπασκετ πιστευεις?Έχει αλλάξει το μπάσκετ δεν είναι όπως ήτανε και ο Γιαννακης δεν κάνει σίγουρα.Απο κει και πέρα οι άλλοι πανακριβοι για την ομάδα μας.Εδω δεν κάνεις οικονομική προσθήκη στο ρόστερ θα πάρεις Καζλαουσκας και Pesic που είναι σε πολύ ακριβότερη ομάδα?Μην λες τέτοια.

Kostaris

Tarpley, άσε τον Γιαννάκη, γιατί είναι σίγουρα ένα θέμα που θα φέρει αναστάτωση εδώ μέσα κ δεν είναι της παρούσης…..
Πεσιτς είναι χωρίς ομάδα νομίζω, καζλαουσκας το ίδιο, πιανιτζιανι ήταν το καλοκαίρι ελεύθερος…..
Σου είπα για το επίπεδο προπονητή όχι καταναγκην τους συγκεκριμένους…
Θες να πεις δλδ ότι δεν υπάρχουν τέτοιο προπονητές για τον Άρη;;;
Τα 100χιλ του Πριφτη είναι το ταβάνι σε μία ομάδα με 1,5+ μπατζετ που έχει;;;
Άνετα δίνεις κ άνετα έρχεται σε έναν προπονητή ένα 300-400αρι το πολύ για να αναλάβει μία ομάδα με μπατζετ 1,5-2εκ φέτος κ 3-4εκ του χρόνου, σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σύλλογο, με προοπτική!

Kostaris

Κ ξαναλεω ότι το λάθος της διοίκησης ήταν που ανανέωσε τον Πριφτη το καλοκαιρι αντί να πάρει έναν τέτοιο προπονητή…
Έδωσε 1,5 εκ να το διαχειριστεί ένας μαθητευόμενος προπονητής…
Τώρα ναι, είναι δύσκολο να το ισιωσει το πράγμα, χωρίς να βάλει βαθιά το χερι στην τσέπη….
Αλλά να προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει για να το ισιωσουμε, κ να ξεθαβουμε ευθύνες σε διοίκηση, ξένους, έλληνες,βδημοσιογραφους, αντί να αποδώσουμε την ευθύνη στον Πρωταρχικό Υπεύθυνο για αυτό που γίνεται τώρα, κ να τον στείλουμε σπίτι του, είναι τραγικό……..

Tarpley-3

Εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ασχολούμαστε με προπονητές.Αλλο πράγμα λέγαμε αλλού κατέληξε .Άλλο το επικοινωνιακό πρόβλημα της διοίκησης άλλο ο Πριφτης νομίζω τα μπερδευεις

Kostaris

Δεν τα μπερδευω καθόλου…
Το ανελυσα πιο πανω…..
Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΑΛΙ αγωνιστικό της ομάδας, που ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ γι αυτό είναι μόνον ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ!!!
Κ τώρα λοιπόν που τα βέλη έχουν στραφεί εναντίον του κ είναι ή ώρα προφανώς να του ζητηθουν να πληρώσει(ξεκίνησαν με χρηματικό πρόστιμο), βάζουμε στο κάδρο κ το επικοινωνιακό κομμάτι της διοίκησης, τους κακούς δημοσιογράφους κ ο,τι άλλο θυμηθούμε, απλά για να μν την πληρώσει ο προπονητης….
Όταν λέμε βέβαια για επικοινωνιακή πολιτική κ σχέση με τους δημοσιογράφους, όλο το καλοκαίρι δεν πανηγυρίζαμε(νε) κάποιοι που οι δημ/φοι δεν ξέρανε(ή δεν λέγανε) για μεταγραφές κ πρώτα τις ανακοινωνε ή καε εν μία νυκτί κ μετά μαθευοταν;
Κ τώρα ξαφνικά θέμα;

Tarpley-3

Pesic νομίζω είναι στη Bayern

Jim Patras

Ήταν μέχρι το τέλος της προη.σεζόν.Το Σεπτέμβρη ανέλαβε ο Djordjevic.

Toby B

Προπονητές αυτής της κατηγορίας, δηλαδή πιθανολογώ 150 με 200 χιλ υπάρχουν. Βέβαια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι προπονητές που αναφέρει ο Κώστας πάνω δεν ξέρω αν πρέπει να συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα. Πχ Πέσιτς, Καζλάουσκας εγώ θα τους ήθελα για 1-2 χρόνια να μας βάλουν τις βάσεις και μετά να αναλάβει κάποιος άλλος. Δεν ξέρω αν στα 67 και 62 αντίστοιχα θα ερχόταν να αναλάβουν ένα τέτοιο πρότζεκτ χωρίς να καλά λεφτά. Πιανιτζιάνι ανέλαβε φέτος τη Χάποελ. Έχει πολλές παραστάσεις αλλά και πάλι το βλέπω χλωμό να δεχόταν. Γιαννάκης είναι διαφορετική περίπτωση. Θα δεχόταν, είναι σε αυτά τα χρήματα με τίτλους εμπειρία κτλ, ωστόσο θα προτιμούσα να ερχόταν σε διοικητικό πόστο. Η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό, έχοντας όλα όσα θέλουμε και με νορμάλ χρήματα είναι ο Σάσα. Έχει πάρει τίτλους, έχει χρόνια προπονητικής και θα μπορούσε να ταιριάξει στο πλάνο Λάσκαρη. Και πάλι όμως το μπάτζετ είναι μικρό, ακόμα και για αυτόν. Δεν ξέρω ο Μπάνκι της Μιλάνο αν θα μπορούσε να ψηθεί.

Tarpley-3

Εδώ επαιρνε 250 χιλιάρικα ο Πριφτης από Μπανβιτ Τομπι θα πάρει ο Πεσιτς και ο Καζλαουσκας λιγότερα?

Toby B

Με τίποτα αυτό γράφω και εγώ. Μακάρι να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να προσελκύσουμε ένα τέτοιο όνομα ώστε να χτίσουμε κάτι καλό από την αρχή. Εγς πραγματικά τον καταλαβαίνω τον Κώστα σε αυτό που λέει, εντάξει δεν θεωρώ τον Πρίφτη βοηθό προπονητή, απλά και αυτός κολυμπάει αυτή τη στιγμή σε βαθιά και άγνωστα νερά. Είναι ρίσκο και γίνεται η δοκιμή. Αν συνεχιστεί αυτό που βλέπουμε θα τον πάρει και αυτόν η μπάλα. Αλλα να τον πάρει η μπάλα γιατί στοχεύουμε σε κάποιον καλύτερο και ένα ακόμα πιο ανεβασμένο μπάτζετ. Όχι να φύγει για να μείνουμε σε αυτά τα λεφτά και να μας προπονεί ο Λυκογιάννης, ο Καλαφατάκης ή ο Φλεβαράκης.

Kostaris

Toby σαφώς κ δεν παίρνουν 150-200χιλ αυτοί που εγραψα…300 ίσως κ 400max…
Σαφώς κ δεν μιλάω για λυκογιαννη δες καλαφες, κ.λ.π.
Σαφώς κ ή κίνηση αυτή έπρεπε να χει γίνει το καλοκαίρι, πριν πεταξουμε στα σκουπίδια 1,5εκ κ να τρέχουμε τώρα να ξαναριξουμε κ αλλα, για να το ισιωσουμε…..
Σαφώς κ θα ερχόντουσαν κάποιοι από αυτούς να αναλάβουν αυτον τον Άρη!..
Αλλά εμείς διαλέξαμε ανανέωση……
Τραγικό λάθος, τραγική εξέλιξη των πραγμάτων….
Αλλά πρέπει κάτι να κάνουμε όμως τώρα…δεν γίνεται απλά να λέμε, ε δεν πειράζει του χρόνου τουλάχιστον να μαστε έτοιμοι….αυτά είναι αστεία πράγματα….
Χρειάζονται κινήσεις κ λεφτά…ή διοίκηση που έκανε την επιλογή της το καλοκαίρι, οφείλει να αναλάβει δράση….απλά πράγματα….

Kostaris

Toby αυτό λέω κ γω…τα πρώτα 1-2 χρόνια χρειάζεται αυτούς τους προπονητές για να σου βάλουν τις βάσεις….δεν μιλάω για προπονητή 5-6χρονια…

experience

Πέστα ρε φίλε, πες τα

Arisaloskanis

Ε ειπε ρε παιδια ο ανθρωπος , τον γιαννακη

timemaster

το παράδειγμά σου με τον προπονητή είναι λιγάκι λάθος.
ναι πήρε ο Κόκαλης τον Ιωαννίδη αλλά το μπάτζετ εκείνου του Ολυμπιακού για διαχείρηση ήταν αναλογικά μεγαλύτερο από το φετινό του μπάτζετ.

Οπότε αν ο Λάσκαρης θέλει να πάρει προπονητή όπως ο Ιωαννίδης του τότε πρέπει να δώσει όχι 1-2 μύρια για μπάτζετ αλλά 10-15.

Με τα λεφτά που διαθέτουμε τέτοιου επιπέδου προπονητή θα έχουμε.

Αν κάθε χρόνο η ομάδα αυξάνει το μπάτζετ της και ο Πρίφτης δεν εξελιχθεί τότε και ο Λάσκαρης θα πάρει έναν προπονητή επιπέδου για αυτά τα λεφτά.

Το θέμα με την φετινή ομάδα όπως το τόνισε ο ο διαχειριστής δεν είναι μόνο ο Πρίφτης και οι παίχτες που πήρε.
Πρώτον γιατί τους παίχτες δε τους παίρνει μόνο ο προπονητής αλλά όλα γίνονται σε συνεργασία με την διοίκηση. Δεύτερον οι ανακοινώσεις για αλλαγές παιχτών , μεταγραφές , μεταγραφικούς στόχους , φιλικά Γκάλη κ.λ.π. είναι καθαρά διαρροές που ή ξεκινάνε από την διοίκηση ή θα έπρεπε να τελειώνουν από την διοίκηση.

Τέλος να πω πως έχει καταντήσει λίγο κουραστική η εμονή σου για τον Πρίφτη λες και ότι κάνει είναι λάθος και όλα τα λάθη της ομάδος είναι εξαιτίας του.

Kostaris

Το παράδειγμα αυτό το έβαλα για να δείξω ότι όταν βάζεις στόχο να ξαναγίνει μεγάλη ομάδα(όπως έκανε τότε ο Ολυμπιακός), κ φεύγεις από τα 300χιλ μπατζετ κ πας στα 1,5+ εκ, παίρνεις κ αντίστοιχο προπονητή να του εμπιστευτείς αυτό το μπατζετ, που γνωρίζει τα κατατόπια, κ δεν ρισκάρεις με προπονητή π στην καριέρα του έχει κοουτσαρει μόνο ομάδες με 300χιλ….
Κ αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν ήξερε να τα διαχειριστεί κ δεν ξέρει κ τώρα τι να κάνει….
Δεν λέω ότι φταίει ο Πρίφτης, λέω ότι φταίει ο Λασκαρης που ρισκαρισε μαζί του κ τώρα το βρίσκει μπροστά του!
Όσο για το ότι σε κουράζει ή εμμονή μου όπως την αποκαλείς με τον Πριφτη,
να σου πω ότι κ μένα με κουράζουν αλλά πράγματα εδώ μέσα, αλλά δεν μιλάω….
Τα διαβάζω, γράφω την άποψη μου κ πάμε παρακάτω…

timemaster

ναι πέρσι έπρεπε να πάρουμε έναν προπονητή που είχε προπονήσει 800.000 μπάτζετ φέτος να τον αλλάζαμε για έναν που έχει προπονήσει 1,5 μύριο . Την νέα χρονιά με έναν που έχει προπονήσει 3 και ούτε το καθεξής.

Σόρυ αλλά αυτή η λογική έχει και πολλά μειονεκτήματα όπως καταλαβαίνεις και συνεχίζει να είναι άσχετη με το παράδειγμα σου.

Ο Ολυμπιακός έδωσε με μία και πήρε τον ΚΑΛΗΤΕΡΟ επειδή είχε τα λεφτά για μπάτζετ τέτοιο. Δε πήγε βήμα βήμα όπως κάνουμε εμείς.

Προπερσι ο Πρίφτης μαθαίνοντας πάνω στην καμπούρα μας όπως θα έλεγες. Με ομάδα 300χιλιάδων απέδωσε σαν να έχει ομάδα 600.000 . Πέρσι με ομάδα 800 σαν να είναι 1,5 μύριο.
Το να του δώσεις φέτος 1,5 μύριο σε αυτόν δε το θεωρώ διαφορετικό από το να τα δώσεις σε κάποιον άλλον να τα διαχειριστεί. Γιατί δείχνει να εξελίσσεται. Ο προπονητής που μια ζωή διαχειρίζεται 1,5 μύρια δε θα σου δώσει μια υπεραξία που θέλουμε εμείς.
Με τον Πρίφτη και κάθε Πρίφτη έχεις την ελπίδα (με το ανάλογο ρίσκο) ότι και του χρόνου θα αποδώσει καλύτερα.

Για δύο χρονιές το ρίσκο βγήκε στην ομάδα και απέδωσε.
Φέτος δε σου λέω ότι δε φταίει ο Πρίφτης αλλά και οι αναποδιές στην ομάδα διαδέχονται η μία την άλλη συν ότι είναι ακόμα αρχή της χρονιάς.

Εσύ και πολλοί άλλοι έχετε γίνει κουραστικοί (είναι και δικαίωμα μου να στο λέω όσο δικό σου να συνεχίζεις να λες ότι θέλεις) επειδή τα γράφετε αυτά εδώ και δύο χρόνια , χωρίς να σας δικαιώνουν τα προηγούμενα χρόνια και με κάθε αφορμή. Όποιο και να είναι το θέμα της συζήτησης π.χ. στην περίπτωση αυτή η διοίκηση και το επικοινωνιακό εσύ και κάποιοι άλλοι το γυρνάτε στον Πρίφτη.

Θες να κριτικάρεις τον Πρίφτη κάντο εκεί που πρέπει. Κριτίκαρε τον Πρίφτη όταν θεωρείς ότι δεν έβαλε να παίξει ένας παίχτης ή έκανε λάθος τακτική κ.λ.π.. Όχι όμως κριτική στον Πρίφτη γιατί ένας παίχτης με ποσοστά στο τρίποντο 30% έχει 1/20 εως τώρα.

Αυτή είναι η άποψή μου. Άμε θέλεις την ακούς άμα θέλεις όχι. Δε θέλω ούτε γνώμη να σου αλλάξω , ούτε να σου απαγορέψω να γράφεις. Ούτε και να σε κάνω να σταματήσεις να γράφεις. Η απόψεις σου ,που παρόλο δε συμφωνώ με αυτές , μου αρέσουν μιας και βασίζονται σε μια λογική. όμως όπως είπα το βρίσκω κουραστικό να σε διαβάζω και ότι και να γράψεις να είναι για τον Πρίφτη και το πόσο κακό κάνει στον Άρη.

Kostaris

Timemaster, δεν επρόκειτο να σταματήσω να γράφω, επειδή μ πες ότι κουραζω….αλίμονο…ήθελα απλά μ αυτό να σου πω ότι αυτά τα “εμπάθης, εμμονικος, γραφικός, όπως κ χειροκροτήτης, παπαγαλακι, πριφταρης” δεν μ αγγίζουν καν…στα παλιά μου τα παπούτσια…..
Timemaster, να διαβάζεις κάθε κομμάτι που γράφω…κ έχω γράψει πολλακις ότι το πρόβλημα δεν είναι ο λιγος Πρίφτης, αλλά είναι ή νοοτροπία που τείνει να ριζώσει στον Άρη….μία νοοτροπία μίζερη, χαμηλοταβανη, χωρίς αγωνιστικούς στόχους, που βαφτίσει επιτυχίες τα αυτονόητα, κ.λ.π…..κ αυτή πρέπει να ξεριζωθεί άμεσα από τον Αρη….καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ξεκινάει από ψηλά….όχι από τον σφαίρα του έξτρα προπονητή….
Αυτό περιμένω να αλλάξει, διορθώσει ο Λασκαρης…
Ακόμα θυμάμαι τον κ.Ποππη πέρυσι μετά το διπλό πρόκρισης στα πλειοφς της κηφισιας, βγαίνοντας απο το γήπεδο να λέει στην ομήγυρη εκεί ότι ή “χρονιά ειναι απόλυτα πετυχημένη, τι να λέμε τώρα, κ να πλέει σε πελάγη ευτυχίας”, κ να χουμε μείνει 4 άνθρωποι να τον κοιτάμε απορημένος!…………
Κ ναι πιστεύω ότι ο Λασκαρης δεν του εμπιστεύεται αλλά λεφτά του πριφτη…του δίνει μέσα από το χρηματικό πρόστιμο, μία ευκαιρία ακόμα να αλλάξει την κατάσταση, αλλιως θα τον αφήσει να φάει τα μούτρα του(έρχονται κ πολύ δύσκολα ματς) κ μετά θα τον αλλάξει κ θα κάνει τις κινήσεις του….αυτό πιστεύω εγώ…ο χρόνος θα δείξει…..
Όσο για το παράδειγμα του ολυμπιακού, μία χαρά συνέχιζω να το βρίσκω…με μπατζετ των 300(ειδικοτης του) όντως πέτυχε….με μπατζετ των 800 έκανε το αυτονόητο, τα ίδια με 300…..
Κ επίσης δεν είπα να αλλάζουμε κάθε χρόνο…ειπα σ αυτά τα μπατζετ, μακριά από αυτά του Πριφτη, χρειαζεσαι έναν “ανάλογο” προπονητή!……
Τεσπα……κοντός ψαλμός αλληλούια…
Κ κάτι τελευταίο….ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ επιλέγει τους παίκτες…..μν μπερδεύεις το οικονομικό με το αγωνιστικό….εδώ δεν συζητάμε γιατί του δώσαμε 300(προφανώς αυτή θα ναι ή αξία του στην αγορά) ή γιατί του κάναμε διετες……..

Kostaris

Κ επίσης timemaster, τους παίκτες τους παίρνει ΜΟΝΟΝ o προπονητής….αυτός τους επιλέγει κ αυτός αποφασίζει…
Ή διοίκηση αποφασίζει το μπατζετ κ ο προπονητής επιλέγει τους παίκτες…..
Ακόμα κ εδώ θα πρέπει να πάρουμε ένα μερίδιο ευθύνης από τον Πριφτη κ να το δώσουμε αλλού;
Ο ρόλος της διοίκησης είναι μόνο στα οικονομικά, καμία σχέση με τα αγωνιστικά κ τις επιλογές…..
Αν ισχύει βέβαια το “ρεπορτάζ” του toby για τον μαρμπλ κ το ότι ενώ το ήξεραν, ο Πρίφτης επέμενε να τον πάρουμε γιατί του αρέσει κ τον θέλει, τότε τα πράγματα είναι απλά………

timemaster

Εκτός από τα οικονομικά η διοίκηση διαχειρίζεται και τις διαπραγματεύσεις και πολλές φορές δεν έχει να κάνει με το οικονομικό για το αν έρθει κάποιος παίχτης.

Στην περίπτωση του Μαρμπλ τα πράγματα είναι πολύπλοκα.
Από όσο κατάλαβα υπήρχε πρόβλημα υγείας και η διοίκηση το ήξερε οπότε είναι και θέμα διοίκηση μιας και είναι δικά της λεφτά και δεν έχουν να κάνουν με θεματα τακτικής ή ικανότητας του παίχτη.
Ενώ εκτός από το λάθος του Πρίφτη για το ότι συνέχισε να τον θέλει παρόλο το πρόβλημα η διοίκηση γιατί δεν ασφάλισε την επένδυσή της με ειδικό όρο στο συμβόλαιο τους;

Θεωρητικά η διοίκηση λέει ένα μπάτζετ , ο προπονητής παίρνει προτάσεις για παίχτες σε αυτά τα λεφτά και αποφασίζει ποιους θέλει. Όμως οι διαπραγματεύσεις και τα λεφτά που θα θέλουν οι παίχτες μεταβάλλονται οπότε έρχονται οι “παρεμβάσεις’ της διοίκησης , οι συμβιβασμοί και φυσικά η συνεργασία των δύο πλευρών για το κοινό σκοπό.

Οπότε τους παίχτες κατά την γνώμη μου τους επιλέγει η ομάδα (διοίκηση και προπονητής) στην καλή περίπτωση μιας και υπάρχουν πολλά παιχνίδια μάνατζερ , συνεργασίες ομάδων κ.λ.π.

Kostaris

Υπάρχει μία ερώτηση όμως που δεν μπορεί να περιμένει την απάντηση της..
Ποιος κάνει πραγματικό κουμάντο στην ομάδα;
Ο Λασκαρης(συν μανος, τζωρτζια, Παπακυριακης, κ.α.) ή Αρβανίτης(ή κομπανία του συν τον κολλητό τους τον Πριφτη);;;;;
Διοίκηση Αθηνών ή Διοίκηση Θεσαλλονικης;
Θέμα υπαρκτό κ πολύ σοβαρό, που πρέπει να ξεκαθαρίσει κ να προχωρήσουμε ομαλά……
(Φαίνεται όμως οτι δεν υπάρχει θέμα χρημάτων, δεν εντοπίζεται εκεί το πρόβλημα….λεφτά υπηρχαν κ τα προτειναμε πέρυσι σε παπ, Μπατίστα, απλά δεν έκαναν σε αυτούς αλλά θα έκαναν σε άλλους ποιοτικούς παίκτες…λεφτά διαθέτει κ τώρα ο Λασκαρης, αυτό είναι σίγουρο)…..
Το προβλημα κατ εμέ, δεν είναι ο βοηθός προπονητή που είναι λίγος κ επικίνδυνα Άσχετος για την ομάδα μας…
Είναι πολύ πιο βαθύ, φτάνει στην διοίκηση κ στην λειτουργία της!

Arisaloskanis

Σε ποιους αναφερεσαι οταν λες κομπανια? Ο αρβανιτης εχει διακοσμητικο ρολο αντε να πιεσε για τον μισθο του νικητακη αν θα ανεβει η κατεβει 50 ευρω. Ο πριφτης ειναι επιλογη των λασκαραιων ξεκαθαρα, φανηκε αυτο το καλοκαιρι. Θεωρω οτι το προβλημα ειναι στους λασκαραιους δεν ειναι καλοι στην διπλωματια κ στο να κανουν πολλους συμμαχους.

Toby B

Εξαιρετική ανάλυση, σε ευχαριστούμε για την όρεξη και το χρόνο σου. Είναι εμφανές πως η κύρια προσθήκη που πρέπει να κάνει ο Λάσκαρης είναι στο διοικητικό κομμάτι. Μπορεί η ομάδα να λειτουργεί καλα΄σε γενικά πλαίσια, ωστόσο λέιπει η εμπειρία και πλέον που από ότι βγαίνει προς τα έξω ο Νίκος Λάσκαρης έχει άλλα στο μυαλό του και δεν έρχεται Ελλάδα, είναι η ώρα για στελέχωση στον πάνω όροφο του Παλαί. Ήδη υπάρχουν οι Αρβανίτης και Μάνος Λάσκαρης, αλλά μάλλον θέλουμε και κάποιον με χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό μπάσκετ και θα προτιμούσα να ήταν πρώην στέλεχος ομάδας των Αθηνών. Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε καλύτερα, έστω και αν η μόνη μας ατέλεια είναι το επικοινωνιακό. Και αυτό θα το μάθουμε από τους καλύτερους, αυτούς με πείρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ortiz

nigh συμφωνω εν μερη για το επικοινωνιακο,αλλα απο την αλλη μεγαλη ευθυνη εχει και ο εκαστοτε Αρειανος δημοσιογραφος που μολις μαθει κατι το βγαζει στο βωμο των κλικ αδιαφορωντας για τη προστασια της ομαδας.
Τωρα θα μου πεις ο δημοσιογραφος θα προστατεψει την ομαδαΚαι ο δημοσιογραφος….
Οτιδηποτε γινεται η υποψιαζονται πως γινεται τρεχουν να το βγαλουν.
Πχ ο Δασκαλου το προβλημα υγειας του Μαρμπλ,του Γιανκοβιτς τωρα και πολλα αλλα.
Θες παραδειγματα το τι κανουν και πως λειτουργουν οι αλλοι?
Ειδατε καποιο ρεπορτερ του Ολυμπιακου να βγαζει το χαμο που εγινε στην ομαδα τους με τη διαχειριση της αποθεραπειας του Γιανγκ?
Την ασθενεια Λοτζεσκι εως ο ιδιος ο παικτης να δωσει συνεντευξη και να το κανει γνωστο?
Το φιασκο με το δανεισμο Μιλουτινοφ στον Ερ..Αστερα?Τους καυγαδες για την αποκτηση Παπ που δε τον ηθελε ο Σφαιρο και τον επεβαλε η αγια τριαδα των Ελληνων τους?
Το οτι για ν αποκτηθει ο Γκαμπριελ οι αφοι ζητησαν ειτε μειωση μισθου του Σφαιρο η να μη παρει ο αδερφος του (μανατζερ του παικτη) προμηθεια ωστε να τους βγει η μεταγραφη στα ιδια που υπολογιζαν τον Οκαρο κι οχι πιο ακριβα?
Που τελικα δε προχωρησε γτ ο Παπαπετρου απειλησε οτι αν αποκτηθει αλλο τεσσαρι θα πληρωσει τη ρητρα του μονος του και θα φυγει?
Η στο ΠΑΟ ειδες να γινεται λογος για το πραγματικο λογο αποδεσμευσης Κονιαρη?Η μηπως για το ποιος πραγματικα εφαγε το Πεδουλακη?
Ο Αρειανος δημοσιογραφος ειναι οτι χειροτερο κυκλοφορει,πλασαρωντας οτι προσφερει υπηρεσιες στην ομαδα και ενημερωση στο κοσμο κανει κακο χρονια τωρα

Tarpley-3

Ε δεν νομίζω πως φταίνε όλοι οι δημοσιογράφοι του Αρη.Καπου βρίσκουνε πάτημα.Και οι δημοσιογράφοι των ομάδων της Αθηνας δεν προστατεύουν τις ομάδες τους εσκεμμένα επικοινωνιακά.Απλα οι διοικήσεις είναι έμπειρες και οργανωμένες και φροντίζουν να κρύβουν τα εσωτερικά θέματα καλά απ αυτούς.

Jim Patras

Ortiz,πως γνωρίζεις όλα τα παραπάνω για τον ολυμπ. αφού δεν τα έγραψε κάποιος ρεπόρτερ όλα αυτά?
Ας μην έφερνε ο προπονητής έναν παίκτη που έχει διαταραχή ελλειματικής προσοχής,πρόβλημα όρασης &του έχει κοστίσει ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του ώστε να μην έγραφαν κάτι οι δημοσιογράφοι..

ortiz

το οτι δε τα εγραψε κανεις δε σημαινει οτι δεν εγιναν και δε τα εμαθαν οι ρεπορτερ τους,Εκει ειναι η διαφορα μας.Οι ρεπορτερ του γαυρου ενδιαφερονται πρωτα για τη προστασια της ομαδας απο την οποια τρωνε ψωμι και μετα για τα κλικ τους.Πραγματικα δε βρισκω πως ο Δασκαλου βοηθαει την ομαδα γραφοντας για το προβλημα υγειας του Μαπρμπλ

Arisaloskanis

Πραγματικα τον δασκαλου δεν σκοπευω να τον ξαναδιαβασω.

Tarpley-3

Τι λέτε ρε παιδιά.Αυτος είναι ο ρόλος του εφόσον ειν αι αντικειμενικός και αμερόληπτος.Αμα δεν γράφει ο δημοσιογράφος γι αυτά ποιος θα γραψει?Γενικα μιλάω όχι για Δασκάλου

Arisaloskanis

Το θεμα ειναι να υπαρχει αντικειμενικοτητα κ οχι κλικες κ να κοιταμε να γλειψουμε

Jim Patras

Δηλ.να μας άφηνε στο σκοτάδι..Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει για τα καλώς &κακώς κείμενα,όχι να θάβει ειδήσεις..

Arisaloskanis

Εγω εχω διαβασει καμποσα ψεματα απο δασκαλου. Κ ναι ο ρολος του ειναι να βγαζει αληθεια οχι να γλειφει αναλογως

ortiz

Δε μιλαμε για το Σκουντη ,το Παπαδογιαννη και το Καρυδα,μιλαμε για δημοσιογραφους που προσκεινται οπαδικα σε καποιες ομαδες και βασιζουν τη καριερα τους σ αυτες
.Αυτων ο ρολος ειναι πρωτα πρωτα απ ολα να προστατευει τα συμφεροντα της ομαδας στην οποια βασιζει τη καριερα του.
Εκτος αν νομιζετε οτι το Δασκαλου,το Συριδη και το Βλαχοπουλο πχ θα τους ηξεραν στην Αθηνα αν δεν εκαναν ρεπορταζ Αρη.
Ειδατε πχ ρεπορτερ της ΑΕΚ να κανει λογο για τα χρωστουμενα σε Κουπερ και Καρτερ και τη δικαιωση Ανοσικε?η στο τι εγινε και αποδεσμευθηκε ο Μαυροκεφαλιδης.
Εχει κανεις αμφιβολια οτι αν υπηρχαν αναλογες καταστασεις θα εβγαιναν οι εν λογω δικοι μας να γραφουν αναλυσεις επι αναλυσεων?

Jim Patras

Πρώτα απ΄όλα τα συμφέροντα της ομάδας οφείλει να τα προστατεύει ο εκάστοτε προπονητής & μετα ο ρεπόρτερ της ομάδας..

ortiz

Πως ακριβως δε τα προστατεψε ο προπονητης στη συγκεκριμενη περιπτωση που συζηταμε?
Το ζητουμενο στη συζητηση ειναι τα στεγανα και πραγματικα δε βρισκω πως παραβιαζοντας αυτα τα στεγανα ο καθε Δασκαλου κανει καλο στην ομαδα.
Εκτος αν νομιζεις πως δημοσιοποιωντας το προβλημα του Μαρμπλ το κλιμα στην ομαδα εγινε καλυτερο.

Jim Patras

Το κακό ξεκίνησε από την επιλογή του προπονητή,όχι από την πληροφόρηση..Η κότα έκανε το αυγό,όχι το αντίστροφο.

Tarpley-3

Στο κλίμα μπορεί να μην κάνει καλό αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε νυχτομενοι κατά τη γνώμη μου και γνωρίζουμε τι φταίει στην απόδοση του παίκτη και δεν είναι αποδοτικός.Επισης γνωρίζουμε ότι υπήρξε λάθος στην προετοιμασία όσο αφορά την επιλογή του.Που είναι το κακό σε αυτό?Και στην Αεκ γνωριζανε για την υπόθεση Χερστον όπως και δημοσιεύτηκαν πράγματα για τη φυγή Μαυροκεφαλιδη.Στον Παο θυμισου τι δημοσιευόταν όταν λεγανε κλείσανε τον Κλαβερ και τελικά τίποτα.

ortiz

Πως ωφελει την ομαδα με το να γνωριζουμε εμεις οτι λες?
Το ζητουμενο δεν ειναι να γνωριζουμε εμεις αλλα να μπει η ομαδα στον ισιο δρομο και να διορθωθουν τα κακως κειμενα.
Διαταρασωντας το κλιμα με τετοιες αποκαλυψεις δε προσφερεις τιποτα.

Tarpley-3

Δηλαδή πρέπει να μείνουμε στο ότι απλά ή ομάδα δεν αποδίδει λες?Τίποτα παραπάνω?

καπετάν Κανένας

ortiz,μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα…Δεν θα ανακαλύψουμε τώρα την Χρυσή Βίβλο του Δημοσιογράφου…στην Ελλάδα του 2016!…Μην τρελαθούμε…Ψάχνεις δεοντολογία κ ηθικό κώδικα σε ΕΛΛΗΝΕΣ δημοσιογράφους(όχι οτι κ οι ξένοι είναι πάντα καλύτεροι!)!!!Γνώμη μου είναι ότι δεν φταίει ο Δασκάλου που το έβγαλε,αυτή είναι η δουλειά του.Ξετύλιξε την κλωστή και φτάσε στο ερώτημα πώς πήραμε παίκτη με τέτοιο πρόβλημα;Το ξέραμε κ δεν μας πείραζε ή μας το έκρυψαν;Κακά και τα δύο.Φυσικά προέχει το άλλο ερώτημα: Ισχύει όντως αυτό το πρόβλημα,είναι αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ; Γιατί να σου θυμίσω πόσο κρατιόμασταν να μη ρίξουμε μπινελίκια στον Πελεκάνο πέρσι(“κρέμασ’τα παπούτσια σου”,κτλ),μέχρι που μια συνέντευξη/αφιέρωμα έβγαλε το πρόβλημά του.Κι όλοι μας μόκο μετά…Αλλιώς ποιός ξέρει τί βρισιές θα ανακαλύπταμε! Λοιπόν…Ισχύει το πρόβλημα του Μαρμπλ; Το ποιός το αποκάλυψε πρώτος νομίζω ήταν ο Ναοs 80-0 εδώ και μετά ο Δασκάλου.Νομίζω,όμως τί σημασία έχει;Σημασία έχει πως ΑΝ ισχύει,ισχύει αυτό που φαίνεται κι απ’το κείμενο εδώ του Night- πως υπάρχει τουλαχιστον επικοινωνιακό θέμα στην ομάδα.Δικαιώνομαι(!!!) εν μέρει,γιατί από πέρσι(τόσο γράφω στο σάιτ)τό’χω επισημάνει πολλές φορές.

Ας μην ειχε κανει ο Πελεκανος την εμφανιση με ΑΕΚ και θα σε ελεγα εγω τι θα ακουγε απο τους γνωστους καφρους ακομα και οταν βγηκε η ιστορια του

Νομίζω η συνέντευξη του Πελε βγήκε μετά τον παοκ στο Παλατάκι κ το τρίποντό του εκεί.Τότε έμαθε η μεγάλη πλέμπα(μέσα κ εγώ!)τί περνάει,μέχρι τότε υπήρχαν υπονοούμενα μόνο.

Μετα την νικη επι της ΑΕΚ στο παλε ειχε ερθει,που ο καθε ενας που του εβριζε οικογενειες σπιτια στο γηπεδο ξαφνικα εγινε ψυχοπονιαρης λογω της καλης του εμφανισης

ok,πάσο,δεν επιμένω στα θέματα μνήμης!

Καπεταν ο δασκαλου ειχε γραψει στην αρχη γενικως κ αοριστως οτι ο πελεκανος ειχε οικογενειακα θεματα. Να φανταστεις πολυς κοσμος νομισε απο αυτο οτι τον κερατωνε η γυναικα του ακουσον ακουσον. Πολυ πιο μετα βγηκε κ μιλησε ο ιδιος κ ξεκαθαρισαν τα πραγματα. Εγω ειμαι υπερ του να βγαινουν διασταυρωμενες κ εγκυρες πληροφοριες (δεν λεω να κρυβονται πραματα) κ οχι το καθε γκοσιπ που κυκλοφορει στους διαδρομους. τωρα για τον μαρπλ πιστευω οτι ισχυει αλλα τι να σου πω δεν μπορω να ειμαι σιγουρος .αν ειναι τοτε θα το εβγαζε κ το πρεσσαρις.

ortiz

απαντηση στο τι ακριβως προσφερε στην ομαδα ο δασκαλου που το εβγαλε και το μαθαμε εσυ,εγω,ο ναιτ κλπ και να γινεται καφενολογια εδω η στο φβ δεν εχω παρει παντως.
Καμμια προστασια στην ομαδα…
Αν δε το εχετε καταλαβει ο ρολος του Δασκαλου δεν ειναι να ειναι αντικειμενικος,ειναι να χειριζεται δημοσιογραφικα με τετοιο τροπο τις κρισεις που προκυπτουν ωστε να μη μενει ακαλυπτη η ομαδα…αν θελω αντικειμενικοτητα θα διαβασω παπαδογιαννη και σκουντη που ειναι και καλυτεροι δημοσιογραφοι.
Και το παραδειγμα του Λοτζεσκι και του Γιανγκ στον Ολυμπιακο ειναι το πως πρεπει να δρουν οι οπαδικοι δημοσιογραφοι.
Οι δικοι μας εκει,να μη παρει αλλος τα κλικ…Χρονια αρρωστεια του Αρη κι αυτοι.Θυμηθειτε το γραφικο το Καλημεριδη (που επειδη εκανε ρεπορταζ τα χρονια της αυτοκρατοριας θεωρουσε τον Αρη τσιφλικι του) στη συνεντευξη Λασκαρη ,και τον αλλο το Σαμαρα που ειναι κι εκπροσωπος του Νικ τρομαρα του….ιδιο συναφι ολοι τους

καπετάν Κανένας

Ξαναλέω πως προσωπικά εγώ το έμαθα εδώ,από τον Naos κι όχι από τον Δασκάλου.Btw,δεν υπερασπίζομαι τον Δασκάλου κ σου απαντώ στο ερώτημα σου:Αν δεν ήξερε ο μέσος αρειανός(άσε τους προκατειλημένους κ τους ποδοσφαιρικούς) οτι ο Μαρμπλ πετάει τέτοια τούβλα επειδή έχει αυτή την πάθηση,τότε θα του έσερνε τα μύρια όσα.Ή θα τον ορμούσε στον δρόμο.Τόσο απλά!Εγώ επίσης απάντηση δεν έχω πάρει-ισχύει αυτό για την πάθηση;

Tarpley-3

Από την στιγμή που πληρώνεις εισιτήριο να μπεις και να δεις την ομάδα είναι υποχρεωμένοι να σ ενημερωσουνε για το πρόβλημα του Μαρμπλ και του κάθε Μαρμπλ που πετάει τούβλα και χαλάει την μπασκετική αισθητική σου.Πιστευεις εσύ τα λεφτά που δίνει ο καθένας για εισητήρια δεν συνεισφέρουν οικονομικά στην απόκτηση του Μαρμπλ και του κάθε Μαρμπλ?Οφείλεις να ξέρεις και αν δεν ξέρεις οφείλουν να στο πούνε.Οπως ακριβώς σου Είπανε ότι ο Σανι χάνει την χρονιά και ο Τζενκινς έχει μυϊκά προβλήματα.Προβλημα το ένα πρόβλημα και το άλλο αρα πρέπει να στο πούνε.Ταπεινη μου άποψη.

Tarpley-3