Ξεκινάει αύριο η φάση των 16 στο Eurocup και θα ήταν καλό να ρίξουμε μια ματιά στους 3 αντιπάλους μας…

GOETTINGEN

Η Γερμανική ομάδα είναι ένα φαινόμενο ουσιαστικά. Μικρή ομάδα ενός πανεπιστημίου έκανε κάτι που μπορεί να σας φανεί περίεργο σαν ιδέα. Αποφάσισε να εφαρμόσει ένα σχέδιο και να το υλοποιήσει( Γερμανοί, τι να πεις…).
Το 2003, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας αποφάσισε να προσλάβει τον Τζόν Πάτρικ, να του δώσει το 14ο(από τις 16 ομάδες) χαμηλότερο μπάτζετ στη Β’ Γερμανίας και να τον αφήσει να δουλέψει.
4 χρόνια μετά διεκδικούσε το Πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία…(για όλη την ιστορία διαβάστε εδώ)
Παίζοντας σχεδόν 40 λεπτά πίεση σε όλο το γήπεδο, κυρίως γιατί έχει κοντή ομάδα κι έχοντας 9 Αμερικάνους στο ρόστερ της, η ομάδα αυτή μου προκαλεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θέλω πραγματικά να τη δω από κοντά…
Η σελίδα της ομάδας

Το περίεργο με αυτούς, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, είναι πως παίζουν καλύτερα εκτός από εντός!

Αμυντικά προκαλούν πολλά λάθη με την πίεση και μαζεύουν πολλά επιθετικά.

BUDIVELNIK

Η ουκρανική ομάδα έχασε το Πρωτάθλημα πέρυσι από την Αζόφμας.Φέτος είναι πρώτη στην  Ουκρανία.
Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, τη φανέλα της έχουν φορέσει τεράστιοι παίκτες όπως ο Βολκόφ, ο Μπελοστένι,ο Τσατσένκο, ο Άντι Μπέτς.
Η σελίδα της  ομάδας
Παίζει αργό μπάσκετ και είναι πολύ καλή αμυντικά, με τραγικά ποσοστά όμως στην επίθεση .

Εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος από την δύναμη της – κυρίως επιθετικά.

LE MANS

Άλλη μια ιστορική ομάδα, με την οποία μοιραζόμαστε σχεδόν την ίδια μοίρα. Πήραν το πρώτο τους πρωτάθλημα το ’78, έφτασαν στο χείλος της καταστροφής(αυτοί μάλιστα υποβιβάστηκαν κιόλας) και από τις αρχές του 2000 έχουν μια ανοδική πορεία, που τους έφερε στην Ευρωλίγκα το 2007 και το 2008…
Αγωνιστικά τώρα είναι μια τυπική Γαλλική ομάδα, που όταν είμαστε σοβαροί τις νικάμε εύκολα κι όταν είμαστε τσίρκο, χάνουμε εύκολα…

Η σελίδα της ομάδας

Παίζει γρήγορα όσο κι εμείς, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο εμείς- τουλάχιστον επιθετικά. Αμυντικά είναι αρκετά καλή και οι αντίπαλοι της κάνουν πολλά λάθη. Το πρόβλημα είναι πως κι αυτή κάνει πολλά λάθη και ενώ γενικά δεν αλλάζει η εικόνα της εντός ή εκτός, στα εκτός έδρας παιχνίδια χάνει πολλά αμυντικά ριμπάουντ.

ΑΡΗΣ

Τα δικά μας τα ξέρετε δε χρειάζεται να τα λέμε ξανά και ξανά…
Απλά θα αναφέρω τις διαφορές μας στα εντός εκτός

Όπως βλέπετε εκτός είμαστε χειρότεροι επιθετικά και κάνουμε περισσότερα λάθη, αλλά και πάλι η χειρότερη μας επιθετική απόδοση είναι καλύτερη από τις άλλες ομάδες του ομίλου.
Ο όμιλος είναι αρκετά βατός και νομίζω εξαρτάται καθαρά από εμάς η πρόκριση( εκτός αν αρχίσουν και οι ξένες ομάδες να παίζουν την άμυνα των Ελληνικών, τότε θα έχουμε πρόβλημα)!