Πρώτο μας φιλικό με κόσμο χθες , βαριά βαριά 1.500 άτομα το είδαν ζωντανά , κάποιοι είδαν αποσπάσματα από διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και φυσικά , όλοι έχουμε γνώμη , κάναμε εκτιμήσεις και βγάλαμε τα παλτά μας ήδη  ( Έλληνες είμαστε άλλωστε ) !

Διαβάζοντας τα σχόλια που γράφονται  , around the net , για το χθεσινό μας φιλικό , βλέπω πως πολύς κόσμος διαμαρτύρεται για τις άστοχες μας βολές ! 

 

 

Δηλαδή , sorry κιόλας , τι ακριβώς διαβάζει στις ανακοινώσεις των παικτών; Το όνομα μόνο;

Το ότι θα έχουμε πρόβλημα με τις βολές το ξέρουμε με πριν την ολοκλήρωση του ρόστερ . Οι παίκτες που επιλέχθηκαν δεν είναι και οι καλύτεροι στο θέμα αυτό και – δυστυχώς – δεν είναι κάτι που φτιάχνεται έτσι εύκολα ( αλλιώς όλοι θα είχαν ποσοστό 80% και πάνω ).

Κάποιοι πέρυσι είχαν το χειρότερο τους ποσοστό στις βολές ( όπως ο Χάρις ) κάποιοι άλλοι ήταν στα ποσοστά τους ( όπως ο Μακγκι ).

Γενικά πάντως , με εξαίρεση τον Χρηστίδη , οι υπόλοιποι έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια στην καριέρα τους που πιστεύω πως τα προηγούμενα ποσοστά τους , μας δίνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα του τι να περιμένουμε.

Ποιο , λοιπόν ,  είναι το μαγικό νούμερο που θα μας αφήσει ικανοποιημένους στο τέλος της χρονιάς;

Ας δούμε τον σταθμισμένο μέσο όρο του κάθε παίκτη , με βάση τα ποσοστά του ιστορικά στις βολές και στα τρίποντα.

Εκτίμηση FT% & 3P%

3P%3PRFT%FTR
Slaftsakis31,50,656,81,3
Verginis32,22,879,41,7
Bochoridis39,51,469,41,2
Christidis0052,40,8
Flionis28,20,960,51,1
McGhee0051,82,5
Aggelou442,41000,2
Kyser0061,01,5
Jones33,53,577,63,7
Dallo24,61,667,01,3
Bell38,14,475,82
Harris34,84,157,52
Sum34,021,764,519,3

Η πρώτη στήλη είναι ο Σ.Μ.Ο. στο ποσοστό στα τρίποντα , η δεύτερη ο απλός Μ.Ο. των προσπαθειών , η τρίτη και η τέταρτη τα αντίστοιχα στις βολές.

Από τα νούμερα βλέπουμε πως  ένα ποσοστό κοντά στο 34% στα τρίποντα και 64,5% στις βολές , θα είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε από την ομάδα , ο μέσος όρος της.

Τώρα , το 34% στα τρίποντα είναι στον μ.ο. της Α1 , οπότε δεν είναι ένα κακό ποσοστό , αν έρθει. Είναι μέτριο. Υπενθυμίζω πως πέρυσι είχαμε 28,1% , το τρίτο χειρότερο ποσοστό της χιλιετίας στην Α1 μετά το 27,9% του Απόλλωνα Πάτρας το 13-14 και το 27,7% του Αμαρουσίου το 11-12 !

Να πω την αλήθεια και κοντά στο 32% να είμαστε πάλι χαρούμενος θα είμαι !

Στις βολές , τα πράγματα θέλουν υπομονή. Όταν οι παίκτες μας προβλέπεται να έχουν 64,5% στις βολές , μιλάμε για πολλά παιχνίδια που το ποσοστό μας θα είναι όπως εχθές (17/31) και πολλά παιχνίδια που θα χαθούν από αυτό.

Για την ιστορία το χειρότερο μας είναι 66,3% το 13-14 και για την Α1 το 61,2% της Ελευσίνας το 14-15!

Οπότε , όσοι παρακολουθούμε Άρη  , ας το χωνέψουμε , δε θα βάζουμε βολές φέτος , δε χρειάζεται ούτε να δυσανασχετούμε ,  ούτε να κράζουμε όταν είμαστε στο γήπεδο , ούτε να χαρακτηρίζουμε τον κάθε παίκτη στα φόρουμ.

Αυτούς τους παίκτες πήραμε , το ξέρουμε. Ας το μεταφέρουμε και σε φίλους μας , που δεν ασχολούνται και τόσο , που έρχονται μια στο τόσο στο γήπεδο , ας το λέμε στο καθρέφτη πριν πάμε στο γήπεδο ή δούμε το παιχνίδι , γενικά , ας είμαστε προετοιμασμένοι.

Δε θα βάζουμε βολές.

Μπορεί να δούμε πάλι κάποιο θαύμα , όπως το 12-13 όταν ο Αντώνης Ασημακόπουλος , από το 22% που είχε την προηγούμενη χρονιά με τον Κολοσσό , είχε 46% σε 63 τρίποντα – τα περισσότερα που είχε επιχειρήσει ποτέ σε μια χρονιά – και την επόμενη χρονιά έπεσε στο 21% ξανά.

Αλλά δεν πιστεύω στα θαύματα , έχω μάθει να περιμένω αυτά που βλέπω από τα νούμερα .

Σε κάθε ντονγκ θα χειροκροτώ , σε κάθε χλάτς θα πανηγυρίζω.

Εγώ ,  έχω αποδεχτεί το 64,5% στις βολές.

Σας προτρέπω να το κάνετε κι εσείς…

 

 

27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisSiak

Ας πούμε πάλι τους στόχους μας. Να τελειώσουμε γρήγορα από τυχόν περιπέτειες όπως πέρυσι κ να ξεχρεώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μακάρι να περάσουμε ομίλους τσουλου είναι ένας δεύτερος κ τέλος αν όχι τσουλου καλή πορεία στο Europe cup.

Είναι εύκολο να λέμε υπομονη αλλά δύσκολο όταν έρθει η ώρα να την κάνουμε.

Θεωρώ πως το χτεσινό ήταν ένα αρκετά χαρακτηριστικό δείγμα του τι θα δούμε φέτος. Σκωτσέζικο ντους. Σε έναν αγώνα είδαμε δυο ομάδες. Δυο πρόσωπα. Αν καταφέρουμε νωρις μεγαλύτερη ομοιογένεια κ χημεία απλά θα μειωθεί το νεκρό διάστημα εντός αγώνα κ θα έρχονται σχετικά ευκολότερα οι νίκες. Καταλάβατε ότι νικήσαμε χτες έτσι. Ας το κρατησουμε κ αυτό. Αν δίναμε Μαγκί κ παίρναμε Ντεαντρε Τζόρνταν πάλι βολές θα χάναμε.

Είμαστε νέα ομάδα παιδιά. Θα βρεθεί η χημεία κ στην καλή μέρα θα γείρει το γηπεδο.

Το ζητούμενο για μένα χτες ήταν να γίνει μια καλή εμφάνιση για να ζεσταθεί ο κόσμος για τα διαρκειας. Καλή δεν την λες αλλά την λες υποσχόμενη.
Θεωρώ πως έχει δυνατότητες αυτό το σύνολο κ πως είναι πολύ νωρις ακόμα να τους κρίνουμε καταδικαστικά.

Sam Vincent

Σημαντικό και καίριο το άρθρο του night . Εγώ φέτος θα γρινιάξω εάν η ομάδα δεν δίνει το 100% και δεν καταφέρει με την άμυνα της να πνίγει τους μικρομεσαίους αντιπάλους .Αν δεν παίρνει όλα τα ριμπς . Θα χάνουμε τις βολές και θα τις ξανακερδίζουμε με τις παραπάνω κατοχές . Ο κόουτς αυτά τα εργαλεία έχει με πολύ μικρα περιθώρια επιλογών .Πάμε λοιπόν για το 61-60 στο οποίο η ομάδα χθες φάνηκε συνεπής .Ενθαριντικό το ποσοστό στα τρίποντα . Ο Λάκης τα πάει καλά και επιθετικά . Ο Μπελ να σταθεροποιηθεί σε παρόμοιες εμφανίσεις .Να πάρουμε λίγους πόντους στο ζωγραφιστο από Μακγκί και Κάιζερ γιατί από Χάρις δύσκολο αφού παίζει περισσότερο επιθετικά. Να ανέβει ο Φλιώνης που βλέπω να τον τρώει στην στροφή δικαιώτατα το “βύσμα” ο Βαγγελάκος . Ο Νταλό να κλείνει τρύπες και να κάνει πολλές δουλειές και ο Λευτεράκης να φτάσει στα δικά του στανταρντς .

Jose

Βέβαια να σημειωθεί ότι ο μεγαλομετοχος στην συνέντευξη του έκανε ειδική μνεία για την ευστοχία στις βολές, μαλιστα εάν δε κάνω λάθος ένας από τους προπονητες μας είναι και ειδικός σε αυτό το το τομέα.

aka Θεούλης

Είπε για τον Νικολαίδη. Και είχε πει πως σιχαίνεται να χάνει η ομάδα επειδή δεν μπαίνουν οι προσωπικές. Οπότε φέτος θα είναι σίγουρος ότι στις προσωπικές δεν θα έχουμε πρόβλημα

Sam Vincent

Ίσως να εξέφρασε μια σιγουριά για να επιδείξει εμπιστοσύνη πιστεύοντας πως θα μεταδώσει κάτι θετικό στους παίκτες ,γνωρίζοντας πως θα υπάρχει πρόβλημα . Σαν να έχεις ένα παιδί δυσλεκτικό ,με μαθησιακές δυσκολίες και ξεκινώντας το σχολείο να του πεις πως είσαι σίγουρος πως σκίσει φέτος στην ορθογραφία και τα μαθηματικά .

aka Θεούλης

Ναι μπορεί να το εκανε αυτό. Αλλα αν εκανε αυτό μπορεί να έχει πει πολλα ακόμα για τον ιδιο λογο με το ιδιο σκεπτικό. Και μπορεί επισης μολις τωρα, να ξεκινήσαμε μια τριλογία διαλόγου στο BA που δεν καταληγει πουθενά

aka Θεούλης

Ετσι μπραβο admin! Ετοίμασε την παγίδα, να πεσουμε παρεα.. πιασε το χερι μου!

Sam Vincent

Η κουβέντα είναι εντελώς υποθετική . Μέχρι και τον …”Δωδεκαλογο του γύφτου” σηκώνει .Σίγουρα όμως φταίει ο Γιαννάκης που δυσκολεύονται με τις βολές ο Χάρης και ο ΜακΓκι . (φατσούλες που κλαίνε από το γέλιο)

?????????????

Subaris

Βρε κόλπο του κοουτς είναι!Θα βλέπουν οι πρωτοι αντιπαλοι τα στατιστικά κ θα μας στέλνουν στην γραμμή!Μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι θα έχουμε κερδίσει 2-3 ματς από βολες κ κερδισμένα φάουλ!

dorian gray

Ωραίο άρθρο.

keoma

Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα έχουμε μία καλύτερη και πιο σκληρή ομάδα. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το οργανωτικό κομμάτι και με τι τρόπο θα δίνουμε την μπάλα και στους ψηλούς μας που αν μη τι άλλο εχουν τα κορμιά να κάνουν ζημιές μέσα στην ρακέτα..

Papatzis

Η ομάδα στα χαρτιά αλλά και στο γήπεδο όπως την είδαμε, είναι μια ομάδα που θα παλέψει για τη παραμονή της. Όσο πιο γρήγορα πετύχει το στόχο τόσο το καλύτερο. Το επιθετικό ταλέντο της ομάδας είναι μακράν το χειρότερο που είχε η ομάδα σε όλη τη σύγχρονη ιστορία της. Κάποια πράγματα όπως το οτι ο Φλιώνης λογίζεται ως αναπληρωματικός??? σε αυτή την ομάδα ανάγονται στη σφαίρα του ανεξήγητου και θα πρέπει να γίνει ένα σχετικό ερώτημα στον Αγγέλου.
Ο Αρης είχε περιορισμένη δυνατότητα επιλογών αλλά παρ΄ολα αυτά κατα τη γνώμη μου δεν έκανε τις καλύτερες δυνατές όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί. Στη περιφερειακή γραμμή είμαστε χειρότεροι απο πέρσι και χειρότεροι απο ποτέ. Δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να το καταλάβεις. Παίχτες απο το πουθενά όπως ο Αγγέλου ή ένας πρόσφυγας είναι αυτοί που έχουν κλέψει μέχρι σήμερα τις εντυπώσεις. Η μοναδική πιθανότητα να σωθεί η χρονιά είναι να αρθεί το ban μέχρι το Δεκέμβρη και μετά να αντικατασταθεί πιθανότατα ενας εκ των Χάρις η Κάιζερ με αμερικανό γκαρντ που να μπορεί να σκοράρει 15-20 πόντους. Χωρίς ένα τέτοιο παίχτη η παραμονή είναι αμφίβολη.
Εν ολίγοις. Μην περιμένετε να μπούν οι βολές. Μην περιμένετε το Μποχωρίδη να γίνει ηγέτης. Με την άμυνα και το κόσμο να πάρουμε κάποια ματς μέχρι το Δεκέμβρη και μετά να ενισχυθούμε.

Papatzis

Όχι βέβαια. Πότε το είπα αυτό? Λέω οτι δεν έχουμε καλή ομάδα. Ιδίως επιθετικά είναι στα όρια του απαράδεκτου.Τελεία και παύλα. Τριάντα χρόνια βλέπουμε την ομάδα μήνα Σεπτέμβριο. Είναι η χειρότερη που έχω δεί ποτέ μου. Μπορεί και πρέπει να κάνει κάποιες νίκες μέχρι να ενισχυθεί. Αλλά έχει πλαυ μέηκερ? Έχει σουτινγκ γκαρντ? Και ας πάρουμε τη κοσμοθεωρία του Αγγέλου περι βασικών και αναπληρωματικών που προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου. Ο βασικός μας ποιντ γκαρντ είναι ο Νταλο. Και το βασικό μας δυάρι ο Μποχωρίδης? Παιδιά συγγνώμη αλλά αυτό ειναι ασσόδυο για υποβιβασμό στην Α2. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στο κόσμο γιατί θα έχει παράξενες απαιτήσεις. Πρέπει να προσέξει πολύ ο Αγγέλου και στη διαχείριση των υπάρχοντων παιχτών γιατί οι νόμοι του Παλέ είναι πολύ σκληροί. Δεν μπορεί ο Φλιώνης να έχει ενεργό ρόλο στο rotation με πολύ καλύτερες ομάδες και τώρα να είναι ανάμεσα στους παίχτες απο το 9 εώς το 12. Η μπλοφάρει ο Αγγέλου (που το θεωρώ γελοίο) η βρίσκεται έτοιμος να κάνει ένα τραγικό λάθος διαχείρισης του ρόστερ.
Επίσης η διοίκησή πρέπει ήδη να ψάχνει τον παίχτη στο ασσόδυο που θα σώσει τη χρονιά.

Papatzis

Στην Α1 παίζαμε και περσι και παλεύαμε μέχρι τέλους για τη παραμονή μας. Με Φλιώνη, Μποχωρίδη, Μπέλ, Πουλιανίτη και Αθηναίου. Φέτος στο άσσοδυο είσαι με Φλιώνη (παραγκωνισμένο??) , Μποχωρίδη, Μπέλ, Βεργίνη, Νταλό.
Χοντρικά δηλαδή αντί Αθηναίου, Νταλό. Φίλε Night δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Είσαι χειρότερος στο 1-2 απο πέρσι. Ο παραγκωνισμός του Φλιώνη είναι επικίνδυνος. Η ομάδα εμφανίζεται μέχρι στιγμής επιθετικά τραγική. Είναι πιο αθλητική, θα πάρει κάποιους εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό αλλά οταν θα σου παίξουν πιεστική άμυνα θα ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ και η μπάλα δεν θα περνάει στη ρακέτα ούτε για πλάκα. Αυτά προβλέπω εγώ λίγο ευθαρσώς τόσο γρήγορα απο την εμπειρία μου 30 χρόνια που βλέπω μπάσκετ. Κάποιοι δημοσιογραφίσκοι μπορεί να βλέπουν τον ΑΡΗ πεντάδα.
Αλλά αυτό το άθλημα κάποιοι ξεχνούν οτι με μια-δυο κινήσεις μπορεί να αντιστρέψεις όλη την εικόνα. Τό είδαμε πέρσι με Κύμη. Πρέπει να ψάξουν να βρούν ενα νέο Μακ φάντεν και να τον φέρουν το συντομότερο Αυτή ειναι η απόψη μου και δεν μασάω απο καμία αμπελοσοφία Μάγιας Αγγέλου, Σοφού Παναγιώτη Γιαννάκη κτλ..Αυτοί οι εγωισμοί (φυγή Τσαιρέλη, παρολίγο φυγή Φλιώνη και παραγκωνισμός του, μη απόχτηση παίχτη ηγέτη στη περιφέρεια) δεν θα έχουν καλό τέλος για τον κοόυτς. Με αγάπη τα λέω τώρα που είναι νωρίς…

Papatzi,για φέτος στο ασοδυο ξεχασες τον Βαγγελάκο!

Starstruck

Αστο, μη το σκαλιζεις σου λέω, μερικές φορές οι άνθρωποι πρέπει να δουν την κατάσταση “In Their Face” γιατί δεν δέχονται υποδείξεις. Μη γινόμαστε εμείς κακοί. Νταλο? Νταλο. Χάρις? Χάρις. Σλαφτσακη? Σλαφτσακη. Στο τέλος θα κριθούν όλοι. Δεν μπορούν κάτι παραπάνω προς το παρόν…

Starstruck

Συμφωνώ απόλυτα papatzis, όχι όμως ότι θα κινδυνεύσουμε για Α2 αλλά γιατί χωρίς αμερικάνο πλεη μεηκερ αχρηστευεις όλο το υπόλοιπο ρόστερ. Σίγουρα η άρση μπαν το Δεκεμβρη θα φέρει ενίσχυση, οπότε πρέπει να προσέξουμε τις βαθμολογικες απώλειες μέχρι τότε. Ωστόσο οι Αγγελου-Γουαμπα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο απ’τους υπόλοιπους. Για να δούμε και το Ultrex… εεεε, το σφιχτό μπάτζετ εννοώ

ammonas

Να διορθώσω ένα λαθάκι σου λόγω έλλειψης ενέργειας: “Σε κάθε χοτ ντογκ θα χειροκροτώ, σε κάθε χλατς θα πανηγυρίζω”
Πεινασμένος για καλάθια!!!

xav

για εμενα οι κομβικοι παιχτες στο θεμα των βολων ειναι ο χαρις και ο μποχωριδης…Ιδιως για το 2ο, πιστευω οτι μπορει να το βελτιωσει. Ενω απο το χαρις ειναι εντελως διαφορετικο το 35% που ειχε περσι, με ενα 60% που εχει στη καριερα του…Μιλαμε για 2 παιχτες που παιζουν πολυ και θα κερδιζουν πολλα φαουλ….Τωρα απο το Μαγκι δεν μπορουμε να περιμενουμε πανω απο το 50% που εχει σταθερα…Ενω ο λακι που επισης θα παιρνει πολλες προσπαθεις σουταρει βολες αξιοπρεπως…

Οποτε επαναλαμβανω, ολο το θεμα ειναι ο μποχο και ο χαρις….Και δεν πιστευω οτι 2 παιχτες που σουταρουν 3οντα αξιοπρεπως δεν μπορουν να εχουν ενα 70% στις βολες…