Με υπογραφές η συμφωνία για το Αλεξάνδρειο

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος κατέθεσε το ποσό το οποίο είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές ως προκαταβολή που αφορούσε τα οφειλόμενα της περιόδου Λάσκαρη και έτσι “έπεσαν” οι υπογραφές ανάμεσα στην ΚΑΕ Άρης και την επιτροπή των ΕΑΚ όσον αφορά την χρήση χώρων του Αλεξανδρείου όπως η σάλα “Nick Gall Hall”, τα γραφεία της ομάδας, για τα επόμενα δύο χρόνια. Στην συμφωνία επίσης προβλέπεται ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών της προηγούμενης διοίκησης αλλά και ο τρόπος πληρωμής του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει η ΚΑΕ Άρης για την χρήση των δύο επόμενων ετών.

https://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/520382/me-ypografes-i-symfonia-gia-aleksandreio

Και οι δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε. του Αλεξανδρείου:

Έπρεπε να συμφωνήσουμε φέτος με τη διοίκηση της ΚΑΕ και για τη χρονιά που πέρασε αλλά και για τη χρονιά που ξεκινάει οπότε είχαμε ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο. Ευτυχώς η διάθεση ήταν καλή και από τις 2 πλευρές. Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμφωνήθηκαν. Η πλειοψηφία των χρημάτων που αφορά αυτά τα δύο χρόνια έχουν σιγουρευτεί. Δεν πήραμε ζεστό χρήμα αλλά εγγυημένο. Η συμφωνία μας προέβλεπε από πέρυσι ότι έπρεπε να καλυφθούν 200.000 ευρώ που αφορούσαν τις χρήσεις μέχρι του 2017. Αυτές οι 200.000 διακανονίστηκαν πέρυσι σε 5 χρόνια από 40.000 το χρόνο. Άρα από αυτά τα παλιά ο Άρης χρωστάει κάθε χρόνο 20.000. Μετά έχουμε προσδιορίσει περίπου κάθε χρόνο το 15% των εισιτηρίων που υποχρεωτικά με βάση τον νόμο πρέπει να πληρώνει όποιος χρησιμοποιεί το γήπεδο. Αυτό το ποσό το έχουν προσδιορίσει περίπου στις 45.000 τα οποία είναι τα μόνο χρήματα θα δίνονται κάθε φορά. Σε αυτό δεν ήταν καθόλου συνεπής πέρυσι η ΚΑΕ. Η πληρωμή θα γίνεται σε κάθε αγώνα. Από εκεί και μετά είναι ένα άλλο ποσό 100.000 ευρώ που αφορά όλη την άλλη χρήση. Την μπουτίκ, το μουσείο, τη σάλα κλπ. Έχουν πάει όλα καλά προς το παρών. Υπάρχει ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας με τον κ. Γουλιέλμο.

Για το αν υπάρχει προκαταβολή είπε:

Έπεσε μία μικρή προκαταβολή. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Η αίσθηση μου είναι ότι είμαστε και δύο μεριές ευχαριστημένες.

 

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Ανανέωσα και το άρθρο με τις δηλώσεις του προέδρου του Αλεξανδρείου για τη συμφωνία.
Περιμένω τώρα να αναρτηθεί στη Διαύγεια η νέα συμφωνία, να δούμε τι ακριβώς συμφωνήσαμε.
Και ένα γενικό σχόλιο.
Πάντα με εντυπωσιάζει η παντελής έλλειψη σχολιασμού , σε θέματα για το γήπεδο…

Jose

Εγω πάντως δε κατάλαβα τι υπογραψαμε. Θα δίνουμε 145.000€ το χρόνο; Και από που προκύπτει ότι τα έσοδα των εισιτηρίων ετησίως είναι 300.000€?

Night Audit

θα βγει στη Διαύγεια και θα το δούμε αναλυτικότερα , αλλά με βάση τα περσινά , έχουμε :
Χρωστάμε από το 15-16 και 16-17 200 χιλιάδες
Φέτος χρωστάμε και το 17-18 που είχαμε πέρυσι διακανονίσει.
Όλα αυτά τα βάλαμε στην καινούρια συμφωνία .
Με βάση την παλιά συμφωνία πληρώναμε 15% από τα ακαθάριστα έσοδα κάθε αγώνα συν 62 χιλιάρικα για

χρήση του γηπέδου, ήτοι του αγωνιστικού χώρου,
των αποδυτηρίων και λοιπών βοηθητικών χώρων (Ιματιοθήκη με ντουλάπες,
φυσικοθεραπευτήριο, αίθουσα βαρών) του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου κατά
προτεραιότητα αλλά όχι αποκλειστικά, ειδικότερα δε η αφετέρου συμβαλλόμενη, για τις
ανάγκες προπόνησης της ανδρικής επαγγελματικής ομάδας της ΚΑΕ ΑΡΗΣ σύμφωνα με το
πρόγραμμα προπονήσεων που από την αφετέρου συμβαλλόμενη ακολουθείται, ο δε τρίτος
συμβαλλόμενος για τις ανάγκες προπόνησης των ακαδημιών του τμήματος καλαθόσφαιρας
όλων των ηλικιών και προπόνησης κάποιων των ερασιτεχνικών του τμημάτων. Παράλληλα η
αφετέρου συμβαλλόμενη, έκανε χρήση καθ’ όλη την παραπάνω χρονική διάρκεια, των
εγκαταστάσεων στο χώρο του μεσοπατώματος στη στάθμη +3,67 για την εγκατάσταση σε
αυτήν, γραφείων και προσωπικού της, που εξυπηρετούν την εύρυθμη αγωνιστική και
διοικητική της λειτουργία (γραφείο γραμματείας, προπονητών, προέδρου κ συνεδριάσεων
Δ.Σ., λογιστηρίου και ηλεκτρονικού τύπου) καθώς και αίθουσας στον ισόγειο χώρο για τη
λειτουργία καταστήματος αθλητικών ειδών και μία ειδικά διαμορφωμένης από την
αφετέρου συμβαλλόμενη αίθουσα για τη λειτουργία Μουσείου, με δωρεάν είσοδο για το
ενδιαφερόμενο, φίλαθλο κοινό

Τώρα για τα εισιτήρια μπήκε το πλαφόν των 45 χιλιάδων ανά αγώνα.
Αυτά τα ποσά υπολογίστηκαν με βάση τα έσοδα του 15-16 ( 565 χιλιάδες ακαθάριστα έσοδα από αγώνες ) και του 16-17 ( 310 χιλιάδες ).
Αυτό δεν άλλαξε και στη φετινή σύμβαση και θα περίμενα κι εγώ να αλλάξει , γιατί αν είχαμε το 16-17 310 χιλιάδες, το 17-18 θα είχαμε λιγότερα .

gallistis237

Προσωπικά ψοφάω για αριθμούς, έσοδα /έξοδα κτλ…Πάντως δείχνει και το ζόρι που τραβάει και το Αλεξάνδρειο (και τα υπόλοιπα δημόσια γήπεδα). Τρία χρόνια τους πιστολιάζουμε και αυτοί συνεχίζουν να μας δίνουν το γήπεδο.Πάντως δε ξέρω αν με τα έσοδά μας βγανουν και αυτοί οι αριθμοί. Αυτά τα 150 χιλιάρικα είναι μέσα στις 420.000 του μπάτζετ ή είναι επιπλέον;

Night Audit

Λογικά πρέπει να είναι επιπλέον αφού είναι μέρος των εσόδων. Τώρα κάποια είναι και στα προηγούμενα χρέη κάποια είναι και του ΑΣ.
Το μπάτζετ είναι από τα έσοδα δε σημαίνει πως όλα τα έσοδα είναι για το μπάτζετ. Κοντά στο 1 εκ είναι τα έσοδα άρα από κει θα βγουν τα πάντα όλα της χρονιάς. Τα 420 είναι τα καθαρά των συμβολαίων μόνο

spire

“Τρία χρόνια τους πιστολιάζουμε και αυτοί συνεχίζουν να μας δίνουν το γήπεδο”
Και αν όχι εμείς ποιος; Χωρίς τον Άρη θα καταντούσε ερείπιο, λέω εγώ.

Dr Nimbelugen

Εγώ τρελαίνομαι με τα λάθη επί λαθών που κάναμε τα χρόνια αρχικά της παντοδυναμίας και στη συνέχεια των παχέων αγελάδων, που ακόμη και τότε είχαμε κάποιες πορείες και τίτλους έστω με μορφή πυροτεχνήματος.Αντί να πιέσουμε για δικό μας γήπεδο, φτάνουμε σήμερα στο σημείο να είμαι φιλοξενούμενος και οι εκάστοτε πολιτειακοί παράγοντες να μας πιλατεύουν πως μας έχουν δώσει το Αλεξάνδρειο….Ποιο ,το Αλεξάνδρειο?ναι αυτό που έγινε γνωστό από εμάς και το οποίο ανεξάρτητα από συμφωνίες το πληρώνουμε γιατί δε γίνεται διαφορετικά( μηντιακά βέβαια και καλά παραχωρήθηκε).Είμαι κατά της κρατικοδιαίτης επιχειρηματικότητας αλλά σε αυτό το θέμα γνώμη μου πρέπει να κινηθούν θεοί και δαίμονες και να απαιτηθεί στα πλαίσια ίσης αντιμετώπισης ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ γήπεδο σαν το Κρατικό της Πυλαίας( με 3-5 άντε 8 στρέμματα αρχικά τους έκαναν γήπεδο για να μην αναφερθούμε στα φέσια χρήσης).