Λιμνιάτης: «Η Ντινάμο είναι ομάδα του σετ παιχνιδιού»

 

Ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Γεωργίας στάθηκε στην αγωνιστική φιλοσοφία της Ντινάμο υποστηρίζοντας ότι είναι ομάδα η οποία δεν της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο. «Πέρυσι η Ντινάμο κατέκτησε με μπρέικ το πρωτάθλημα, είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος της Γεωργίας ενώ ο προπονητής της ομάδας παλιότερα είχε βρεθεί στην τεχνική ηγεσία της εθνικής. Σε σχέση με πέρυσι προχώρησε σε αλλαγές, εκτιμώ όμως ότι δεν θα αλλάξει τι φιλοσοφία της. Υπό την έννοια ότι δεν της αρέσει να τρέχει, επιδιώκει το αργό τέμπο καθώς ο προπονητής της είναι υπέρ του σετ παιχνιδιού».

Ο Γιώργος Λιμνιάτης σκιαγράφησε τους τρεις Γεωργιανούς διεθνείς της Ντινάμο εκτιμώντας ότι ο Άρης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην αντιμετώπισή τους. «Η Ντινάμο απέκτησε τέσσερις ξένους εκ των οποίων ο ένας είναι ο Λαμόντ Μακ. Τον μάθαμε μέσα από τη θητεία του στην ΑΕΚ, προσωπικά τον παρακολούθησα και στο διάστημα της συνεργασίας του με τη Βαγιαδολίδ, είναι καλός παίκτης, οι άνθρωποι του Άρη γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του. Ο Μπούμπαλο στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ηρακλή οπότε και τα δικά του χαρακτηριστικά είναι γνωστά», είπε και συμπλήρωσε:

«Αξίζει να σταθούμε στους τρεις διεθνείς παίκτες τους Μπερισβίλι, Μποκοσβίλι αλλά και στον Τσουτσούα. Ο Μπερισβίλι είναι ένας φόργουορντ/σουτέρ. Δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός, αλλά είναι έξυπνος παίκτης με εξαιρετικό σουτ. Τον χαρακτηρίζει κυρίως η ανάγνωση του παιχνιδιού. Ο Μποκοσβίλι είναι γκαρντ, καλός αθλητής, με ικανοποιητικό σουτ και για μας (στην Εθνική Γεωργία) ήταν παίκτης αποκάλυψη στα πρώτα παιχνίδια. Δεν έπαιζε τόσο στην Ντινάμο αλλά εμείς τον χρησιμοποιήσαμε στη βασική πεντάδα. Ο Τσοτσούα είναι επίσης γκαρντ, ένα σοβαρό παιδί με καλό σουτ».

https://www.gazzetta.gr/basketball/champions-league/article/1271966/limniatis-i-ntinamo-einai-omada-toy-set-paihnidioy

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Δεν θυμάμαι ποιος είναι ποιος από τους διεθνείς που αναφέρει ο Λημνιατης αλλά αν και η Γεωργία υπήρξε πολύ ανταγωνιστική στο τελευταίο ματς με την Ελλάδα,αυτό έγινε κυρίως από τους ψηλούς της.Τους κοντους Γεωργιανους τους εκανε γιογιο μόνος του ο Καλάθης!Αρα εφόσον τέτοιοι είναι της Ντιναμό,μάλλον δεν ανησυχούμε… Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εμφανιστούν κι οι αντίστοιχοι δικοί μας,έτσι;