Επιτέλους νίκη εκτός έδρας στο 2017 , έστω και στην παράταση , σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να το πάρουμε πολύ πολύ πιο εύκολα.
Ακόμα και στην παράταση με το σκορ 74-80 , είχαμε 0/4 βολές και αφήσαμε την Κύμη να φτάσει κοντά και να έχει ελπίδες.
Στην κανονική διάρκεια , 57-67 νικούσαμε 5κ44 πριν τη λήξη.
71-69 χάναμε 23 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
14-2 σε 5,5 λεπτά. Από την Κύμη.
Πλέον η τέταρτη θέση εξαρτάται μόνο από εμάς. Έχασε ο Κολοσσός και ο ΠΑΟΚ έχει 2/3 παιχνίδια του με Ολυμπιακό και ΠΑΟ.
Δεν είναι κατόρθωμα , αλλά είναι κάτι έτσι όπως είμαστε.
Μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο , παίξαμε ένα εκπληκτικό δεύτερο και με επιμέρους σκορ 5-22 , πήγαμε στα αποδυτήρια με +10. Αυτό το κρατήσαμε μέχρι και το 35 , που είδαμε παραπάνω τι έγινε.
Στο τέλος είχαμε διπλή ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στην κανονική διάρκεια αλλά πιστεύω πως έγινε φάουλ στον Κάμινγκς στη διείσδυση , έχασε στην επαναφορά το τρίποντο ο Ντραγκίσεβιτς και αν και πήρε το επιθετικό ριμπάουντ ο Ξανθόπουλος δεν κατάφερε να κάνει φόλοου ( κι εκεί πιστεύω πως του έγινε φάουλ ).
Να κάνω και ένα γενικό σχόλιο.
Η διαφορά των καλών ομάδων είναι οι καλοί Έλληνες. Αυτό όμως φαίνεται όταν υπάρχουν και οι 6 ξένοι. Οι ποιότητα των Ελλήνων παικτών μας φαίνεται , γιατί παίζουν με 2 ουσιαστικά ξένους και παρόλα αυτά είναι ανταγωνιστική η ομάδα. Η ντροπή δεν είναι για τους παίκτες που παίζουν , είναι για αυτούς που δεν ενισχύουν την προσπάθεια τους και τους κάνουν να παλεύουν , λες και έχουμε μπαν.
Το οτι στην εποχη Λασκαρη στον Αρη εχω φτασει να λιμπιζομαι τους ξενους του συμπολιτη λεει πολλα νομιζω…Αλλο ενα παιχνιδι που μας το διναν και λεγαμε οχι ευχαριστω θα σας το δωσουμε.35 λεπτα επαιξε σημερα ο Ξανθοπουλος,πολλα λαθη προς το τελος,ανεπιτρεπτα για την εμπειρια του. Τα γκαρντ μας αργα η γρηγορα θα “σκασουν” δε γινεται να παει η ομαδα ετσι μεχρι τελους και ειδικα στα πλει οφ που τα παιχνιδια θα ειναι συνεχομενα… Μολις μας εφτασε η Κυμη κολλησε το μυαλο μας παλι και ειτε σουταραμε συνεχεια τριποντα ειτε περιμεναμε απο το Cummings να ξεκινησει καποια μπουκα..Ελλειψη καθαρου μυαλου. Για… Περισσότερα »
Συμφωνω για το τελευταιο σου σχολιο(εν μερη τουλαχιστον αλλα λεπτομερειες π.χ αν δεν ηταν ο καμμινγκς θα κλαιγαμε τωρα…)κ φαινεται ξεκαθαρα πιστευω το οικονομικο προβλημα που υπαρχει ειναι πιο τρανο απ’οτι θελουμε ή μας αφηνουν να πιστευουμε μιας κ νομιζω πως θα ειμαστε η μονη ομαδα στην Α1 που εφτασε σε σημειο να κινδυνευει με προστιμο για μειον ξενους παιχτες!!Και μιλαμε για τον Αρη ετσι,οχι για τα τρικαλα,κυμες,λαυριο κ.ο.κ….Για το ματς…τι να πω…φυσιολογικη ροη πραγματων οταν παιζει υπο διαλυση ανωτερη ομαδα με πληρη υποδιαιστερο αντιπαλο.Απλα πραγματα.
Ο LIDL J λογικά μένει στην ομάδα γιατί αμείβεται όσο και το πρόστιμο που θα φάμε εάν μείνει.
Ε πως θα παιζε παραπανω ρε Sam αφου οποτε εμπαινε εκανε φαουλ;Βασικος ξεκινησε αλλα εκανε γρηγορα 2 και μολις ξαναμπηκε εκανε και τριτο.Τις προηγουμενες φορες αδικηθηκε σημερα οχι
Δεν κρίνω τα λεπτά της συμμετοχής του αφού δεν είδα το ματς . Αναρωτιέμαι όμως τι είναι αυτό που τον κρατάει στην ομάδα δεδομένης της μικρής συμμετοχής και την περίοδο της διάλυσης. Αλλά αφού το θέλεις και ο Καμ το ίδιο έκανε με τα φάουλ και έπαιξε 31 λεπτά. Δεν είναι και ότι καίγονταν ο κόουτς να τον χρησιμοποιήσει και όχι ότι οι υπόλοιποι σέντερ έβγαλαν μάτια.
Ε νταξει ο Cummings ειναι Cummings και πανω του βασιζεται η ομαδα.Ο Jackson βασιζεται στην ενταση του παιχνιδιου του και αν παιζει φοβουμενος μην κανει φαουλ αχρηστευεται.Ο Cummings μπορει να ειναι χρησιμος και οταν ειναι προσεκτικος με τα φαουλ αφου αυτο που του ζηταμε ειναι κυριως η επιθεση
Στα τελευταία ματς ο JJ είναι ο 11ος παίκτης…Ο κόουτς δεν τον υπολογίζει και δεν του δίνει ούτε μια επίθεση όταν παίζει . Αυτό που ήθελα να σατιρίσω ήταν η διάλυση της ομάδας από την οποία ο παίκτης γλυτώνει μόνο γιατί αμείβεται με τον βασικό μισθό.
Χτες πάντως ξεκίνησε βασικός. Έπαιξε 4 λεπτά έκανε 2 φάουλ και βγήκε (λογικό). Έως τότε δεν έκανε τίποτα. Τον ξεκινάει πάλι στο δεύτερο ημίχρονο και σε 20 δευτερόλεπτα κάνει το τρίτο του φάουλ (κάνοντας γκολ φάουλ) και στην επόμενη φάση χάνει κάρφωμα. Δεν είναι και ο παίχτης αξίας που λέμε πως μπορεί να έχει 0/5 σουτ αλλά θα στο βάλει όταν πρέπει. Ρολίστας είναι οπότε όταν έχει προβλήματα με φάουλ , όταν για κάποιο λόγο δε του βγαίνει το παιχνίδι ή όταν η ομάδα παίζει καλά χωρίς αυτόν θα μένει στον πάγκο. Στο χτεσινό παιχνίδι δεν είναι περίεργο που έπαιξε… Περισσότερα »
Ρε παιδιά ,δεν είμαι υποστηρικτής του JJ. Δεν τον χρησιμοποιεί όμως γενικά και όχι επειδή χτες έκανε νωρίς φαουλ. Επίσης,στα πρώτα ματς ,παρόλο που πάλι έκανε φαουλ έδειχνε πως κάτι είχε να δώσει ,έστω για 15 λεπτά. Τώρα τον έχει παρκάρει στην άκρη του πάγκου μαζί με τον Φλιώνη. Όταν τον βάζει δεν περνά ποτέ την μπάλα από το ποστ σε αντίθεση απ όταν είναι μέσα ο Καβ. και ο Σιμ. Βλέπεται κάτι άλλο εσείς?
όχι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί
Ρε συ Σαμ ακριβως το ιδιο λεμε κι εγω κι εσυ και ο time.Οτι στα προηγουμενα οντως εμεινε αδικαιολογητα παροπλισμενος.Η μονη διαφωνια μας γενικα ειναι οτι χτες δεν γινοταν να παιξει παραπανω
Ανέφερα πως δεν είδα το ματς και πως δεν μιλούσα για χτες αλλά γενικά ,και ο μαστερ υπεραμύνεται της χτεσινής επιλογής του κόουτς να τον βάλει πολύ λίγο λες και εγώ είπα το αντίθετο. Αν ο JJ περισσότερο τώρα θα ήταν ήδη φευγάτος .Αυτό ήθελα να πω στο αρχικό μου σχόλιο.
το θετικό από αυτό το παιχνίδι είναι πως είναι το πρώτο παιχνίδι της ομάδος στο λεπτό προς λεπτό που το δείχνουν τόση ώρα. Αν είναι έτσι μακάρι κάθε ματς να το κερδίζουμε στην παράταση μπας και δούμε λίγο την ομάδα. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου night. Οι Έλληνες που έχουμε είναι για άνετη τέταρτη θέση. Όμως χωρίς ξένους η ομάδα είναι αδύναμη. Ουσιαστικά δεν είναι μόνο το σκοράρισμα που θα έπαιρνε αλλά και η ενέργεια. Όπως και να το κάνουμε οι Αμερικανοί είναι δύο επίπεδα πάνω σε ταχύτητα, άλμα , έκρηξη και χωρίς αυτά είναι σχεδόν αδύνατο να παίξουμε… Περισσότερα »
Με συγχωρεις Δημήτρη Πρίφτη αλλα γιατι δεν φευγεις απο την ομαδα αφού δεν μπορείς πλέον να κάνεις του παίκτες σου να παίξουν σύμφωνα με την αξια τους; Δεν μπορείς να τους εμπνεύσεις. Δεν μπορείς να του ανεβάσεις την ψυχολογία. Μερικούς μάλιστα τους έχεις ρίξει την ψυχολογία ή δεν τους χρησιμοποιείς σωστά ( Τζένκινς JJ Ντράγκι Γιανκοβιτς Τσαιρελη). Πόσα λάθη περιμένεις να κάνει ο Ξανθόπουλος από την κούραση για να βάλεις τον Φλιωνη, ο οποίος είναι αξιοπρεπής οταν παίζει; Η Ατολμία σου και η Εμμονές σου μαζί με τα οικονομικά προβλήματα κάνουν την ομαδα να φαίνεται μικρή. Πάρε μια απόφαση τώρα… Περισσότερα »
Καινουργιος εισαι φιλε…??
Χαχαχα…καινούργιος , ναι.
Εκανα και λαικ νωρις νωρις,επειδη θελει αρκετο νευρο ωστε να αλλαξεις σταση τοσο πολυ,αλλα ουτε αυτο δεν σε σωζει
Δεν τον θεωρώ κακό προπονητή, απλα φέτος δεν μπορεί να βοηθήσει αλλο για να αλλάξει η κατάσταση.
Αυτο που με εκνευρίζει όμως δεν είναι αυτο αλλα η χρισημοποιηση των μικρών και ειδικότερα του Φλιωνη.
Την σταση μου για το θεμα την ξες.Κριτικαρω για πολλα αλλα σε αυτο εχω την αποψη οτι πρεπει να τους συμπεριφερεται σαν ανταξιους συμπαικτες.Το θεμα για μενα ειναι ομως οτι δεν ξερουμε αν θα τους εβαζε αν εδειχναν οτι αξιζαν,και οχι οτι δεν τους βαζει
Το θέμα είναι ότι δεν τους βάζει ακομα και οταν παίζουν καλά όπως εχθές ή όπως στην Ρόδο. Ο Ξανθόπουλος ήταν χωμα στο τέλος και πολυ χειρότερος απο τον μικρό λόγω κούρασης αλλά ο Κόουτς δεν τον έκανε τίποτα. Εεε αυτο το λέω ατολμία ή εμμονή .
Βρε ουτε με τρελοχαρτο δεν το σωνει!!!
Sub δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω, οτι ενα σοκ προπονητικό μόνο μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών.
Το έγραψα μετα τις ήττες απο Βιλερμπαν και Κολοσσό και το γραφω και τώρα μετα απο νίκη. Κοινός παρονομαστής οι τραγικές εμφανίσεις, χώρις ψυχή για μεγάλα διαστηματα αλλα κυρίως η λάθος χρησιμοποίηση των παικτών και η κακή ψυχολογία της ομάδας.
Τον Φλιώνη καλά έκανε και δε τον έβαλε στο τέλος. Ο Φλιώνης πρέπει να παίζει όχι όμως σε τέτοιο σημείο του αγώνα εκτός και αν θέλουμε να τον κάψουμε. Σε σημείο όπου παίζαμε με δύο άσσους και παρόλα ταύτα δυσκολευόμασταν να κρατήσουμε την μπάλα από την , στο όριο του φάουλ, άμυνα της κύμης ο Φλιώνης θα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Σε τέτοιο σημείο καλύτερα να κάνει το λάθος ο Κάμινγκς και ο Ξανθόπουλος παρά ο μικρός. Φέτος οι μικροί θα έπαιζαν στην περίπτωση όπου η ομάδα ρολάρει. Αν η ομάδα έστρωνε τότε οι τέσσερις παίχτες θα… Περισσότερα »
Έπρεπε να τον εβαζε νωρίτερα, στην αρχη της τέταρτης περιόδου για να ξεκουραστεί λιγο ο Ξανθόπουλος.Στο τέλος όπως σωστά λες θα ήταν ρίσκο.
Θυμάμαι τον Αγγελου σε αναλογη περίπτωση τραυματισμών και λειψανδρίας, να ρίχνει τότε τον μικρό Μούρτο σε παιχνίδια κρίσιμα χωρίς να φοβάται.
Ο Πρίφτης στην διαχείριση των μικρών παίρνει πολυ μικρό βαθμό γιατί υπήρχαν ευκαιρίες να τους χρησιμοποιήσει και δεν το έκανε.
Καμια σχεση το να βαζεις ενα τριαρι να ξεκουρασεις λιγο τον Πελεκανο σε μια θεση που εχεις την πολυτελεια να αφησεις τον παικτη να περναει απαρατηρητος στην επιθεση για 2-3 λεπτα χωρις να στοιχιζει και να προσφερει στην αμυνα.Ο Φλιωνης αν εμπαινε θα επρεπε να αντεπεξελθει στην πιεση ή να αναγκαστει να κατεβασει ο Cummings πραγμα που θα κοστιζε ενεργεια απο τον ιδιο για την εκδηλωση της επιθεσης.Θυμαμαι στον ημιτελικο κυπελλου με Πανιωνιο πως ειχε βαλει για λιγο τον Μουρτο να κατεβαζει και με απανωτα λαθη ειχε πλησιασει επικινδυνα ο Πανιωνιος.Τοτε ο κοσμος δεν καταλαβαινε ουτε απο αξιοποιηση μικρων ουτε… Περισσότερα »
συμφωνώ…και επαυξάνω ότι ο Μούρτος όταν ήρθε ο Αγγέλου ήταν 23 και όχι 20 όπως ο Φλιώνης ή 19 όπως ο Χρηστίδης και παίζαμε με μόνο ξένο τον Χάντ. Δεν είχε επιλογές.
Είχε την επιλογή να παίζει 35 λεπτά με τους Βασικούς όπως έκανε ο Αλεξανδρής με τον Ασημακόπουλο.
Αυτος όμως προετοίμασε ψυχολογικά τους μικρούς να μπούνε και να παλέψουν και δικαιώθηκε.
μα έπαιζε 30+ λεπτά με τους βασικούς.
Δες πόσο έπαιζε ο Μούρτος που ήταν η αλλαγή.
Έπαιξε 16 παιχνίδια. Ένα μόλις πάνω από 13 λεπτά και αυτό ήταν επειδή έλειπε ο Πελεκάνος (τυχαίο;) Ενώ έπαιρνε από 0 εως 12 λεπτά σε αυτά τα παιχνίδια.
Συν ότι ο Μούρτος , ο Βενζέκοφ (που ήταν απίστευτο ταλέντο) και ο Μποχωρίδης ήταν η πρώτη αλλαγή δεν ήταν ο παίχτης που συμπλήρωνε την 12άδα. Για αυτό είχε τους Δήμα και αδερλφό Μπόχωρίδη.
Οκ ήταν 23 ο Μούρτος αλλα χωρίς εμπειρία απο Α1. Οκ μπορεί να τον έβαζες στο 3 ο Αγγέλου σιγά σιγά αλλα σε ρωτώ και σένα, πιστεύεις οτι ο Φλιωνης δεν μπορούσε να ξεκουράσει τον Ξανθόπουλο για δυο τρία λεπτά στην αρχη του τέταρτου δελαλεπτου με την Κύμη του επίσης μικρού Σταμάτη;
Δεν είμαι φαν του Φλιώνη αλλά έχεις δίκιο .Η κατάσταση του Ξανθό το επέβαλε καθώς και το ότι θα καλούνταν να μαρκάρει έναν το ίδιο άπειρο αθλητή (Σταμάτη). Έπρεπε να τον ξαναδοκιμάσει .
Πιστεύω πως αν έβαζε τον Φλιώνη θα βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Δυστυχώς την πίεση που έκανε στα τελευταία λεπτά (με ανοχή διαιτητών ) η Κύμη ο μικρός δε θα την άντεχε. Γενικά ο Πρίφτης δεν είναι ο προπονητής που θα ρίξει στα βαθιά τους μικρούς. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως θεωρώ δεδομένο με αυτά που έσω δει ότι δε μπορούν να κρατηθούν οι πιτσιρικάδες με αυτή την ομάδα. Αν κάτσουμε να συγκρίνουμε με Ολυμπιακό και Παναθηναικό και άλλες ομάδες τότε δεν υπολογίζουμε κάτι βασικό. Ότι το επίπεδο των άλλων 4 παιχτών που παίζουν είναι τόσο υψηλό που ισοσκελίζει με το παραπάνω… Περισσότερα »
Διαφωνω με την λογική σου γιατι μιλάω για δυο λεπτά οταν ήμασταν 10 πόντους μπροστά . Ας τον βαλει για δυο επιθέσεις και αν δεν τα κατάφερνε ας το έβγαζε αμεσως. Δεν ήταν και στην κόρη του ξυραφιού το ματς για να βρεθούμε πίσω στο σκορ όπως λες.
δέκα πόντους μπροστά ήμασταν 8 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.
Όπου τους πόντους εως τότε στην τελευταία περίοδο τους είχε ο Κάμινγκς και Ξανθόπουλος.
Και παρόλο που έπαιζαν αυτοί οι δύο δε μπορούσαμε να κρατήσουμε την διαφορά και βρεθήκαμε σε τρία λεπτά στο +3.
Φαντάσου δηλαδή τι θα γινόταν με Φλιώνη.
“Φαντάσου δηλαδή τι θα γινόταν με Φλιώνη. ”
Τόσος φόβος πια για την συμμέτοχή του μικρου με αντίπαλο τους υπερπαικτες της Κύμης;
Ο.Κ., εγώ τον έχω για καλό παίκτη , εσύ μάλλον οχι. Το σέβομαι
Το είχε πει κι ο Ματσόν ( που κάηκαν στα χέρια του τόσα παιδιά ) ” Εγώ να βάλω τους μικρούς , εσείς αντέχετε περισσότερες ήττες;” Δίκιο είχε.
Night αμα λες οτι είχε δίκιο ο Ματσον που έβαλε 53 δευτερόλεπτα τον Παπανικολάου σε όλο το Πρωτάθλημα τότε πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους ο Γιαννάκης και ο Ίβκοβιτς που έδωσαν χρόνο συμμετοχής.
Σε εύκολα ματς μπορούσαν να παίξουν οι μικροί και τότε υπήρχαν πολλά τέτοια.
Είχε δίκιο πως δεν αντέχουμε ήττες σαν Άρης. Ο Ματσόν δεν είχε καθόλου δίκιο που δεν έβαζε τους μικρούς , βέβαια σπάνια παίρναμε μεγάλες διαφορές επί Ματσόν…
¨Ετσι ακριβώς,πάντα στον πόντο παιζόταν,μας έσκαγε!Όσο για το “αν αντέχουμε ήττες” είναι σόφισμα του Ιταλού που προδίκαζε οτι με τους μικρούς θα χάναμε.Ε,αν ήταν μάγκας κοουτς εκείνος,να νικούσαμε!Άλλοι πως τα κατάφερναν δηλαδή;
Ο Μούρτος ήταν Γκαρντ τότε με χειροτερο χειρισμό απο τον Φλιωνη. Τριάρι τον έκανε ο Πρίφτης.
Δηλαδή πιστεύεις πως δεν μπορούσε να παίξει 3 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ;
κάνεις λάθος. Ο Μούρτος ξεκίνησε να παίζει τριάρι με τον Αγγέλου όπου από την πρώτη του χρονιά τον έβαζε αλλαγή του Πελεκάνου ενώ για γκαρντ είχαμε τον Πάσαλιτς , τον Βεργίνη , τον Καραποστόλου , Μποχωρίδη και φυσικά τον μεγάλο Δήμα. Μπορεί ο Μούρτος να κατέβαζε την μπάλα στα χρόνια του Αγγέλου αλλά ήταν αναγκαστική επιλογή λόγο μπαν και τραυματισμών. Όπως αναγκαστικά για κάποιο παιχνίδι παίξαμε με άσσο τον Σιγάλα , ενώ με τον Πανιώνιο στο κυπέλο κατέβαζε την μπάλα ο Βεζένκοφ. Συν ότι σου ξαναγράφω πως ο Μούρτος ήταν 23 όπου δεν είσαι πλέον ταλέντο και φυσικά ήταν αναγκαστικό… Περισσότερα »
Δεν επαιζε στον ασο σχεδον ποτε ομως ο Μουρτος και συνηθως σαν guard ψιλοβοηθουσε στο κατεβασμα αλλα δεν ηταν βασικος χειριστης.Διαφορετικα πραγματα ζητουσε τοτε απο τον Μουρτο και διαφορετικα τωρα απο τον Φλιωνη.Για χθες δεν μπορω να ξερω,αφου δεν ειδα το ματς.Πως να ξερω αν αξιζε να παιζει ο Φλιωνης αφου ειδα ελαχιστα λογω νοβα και τα στατιστικα δεν δινουν ξεκαθαρη εικονα;
Άκουσα τη ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα από το Yellow Radio. Στη μετάδοση ο Οσσανλής, στο στούντιο ο Μιχάλης και ο Άκης.
Κράξιμο από το 1′ έως το 45′ στην ομάδα. Τον Πρίφτη τον περάσανε γενεές 14. Στη διάρκεια του παιχνιδιού τα ”ξεφτέρια” από το στούντιο είπανε στον συνάδελφό τους να ρωτήσει τον Πρίφτη περί Χρηστίδη. Και όταν έληξε ο αγώνας και κερδίσαμε πάλι το ίδιο του ζητήσανε.
Απύθμενο κόμπλεξ.
Ερχονται πιο ντροπιαστικες ηττες δεν εχουμε δει τπτ κ πλεον δεν φταινε ουτε παικτες ουτε προπονητες ΥΣ Αν επαιζε ο Χρηστιδης θα χαναμε
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και τις αυτοκτονικές τάσεις που δείχνουμε φέτος (και πέρυσι υπήρχε αυτό το φαινόμενο)! Πήγα να τρελαθώ πάλι σήμερα, αλλά επιτέλους το τέλος αυτή τη φορά ήταν καλό για την ομάδα μας! Τι λάθη και τι λάθος επιλογές στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς και στο τεέυταίο λεπτό της παράτασης! Δεν γίνονται αυτά! Μάλλον, με μια αλλά σίγουρα (για να εξαρτώμαστε από εμάς) με δυο νίκες ακόμα εξασφαλίζουμε την τεταρτη θέση στην κανονική περίοδο! Πρέπει γιατί είμαστε ΑΡΗΣ και επιβάλλεται να παλέψουμε για την τρίτη θέση και να μην παρατήσουμε τη χρονιά, παρά τα προβλήματα μας! Το… Περισσότερα »
Night συμφωνω πως το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης φερνουν αλλοι παρα οι παικτες.Ομως δεν ειναι ντροπη να κερδιζεις 3 βολες και κατοχη και ο Σιμτσακ να κανει 0/2 και καπακια αστοχος ο Βλαντο?Τι δηλαδη να γινει?Εγω σου λεω εχουμε τον Λεμπρον και βαζει οσα βαζει τι να το κανεις αμα μου ζοριζονται στις βολες και τα λει απ.Προσωπικη αποψη οι ευθυνες ξεκινανε απο τα εσω συμφωνοι αλλα δεν σταματανε εκει γιατι ουτε οι παικτες με πειθουν ουτε ο Πριφτης πλεον…
Συμφωνώ φίλε Ρου.
Στην κανονική διάρκεια , 57-67 νικούσαμε 5κ44 πριν τη λήξη.
71-69 χάναμε 23 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
14-2 σε 5,5 λεπτά. Από την Κύμη
Δεν χρειάζονται 6 ξένοι για να νικήσεις την Κύμη ρε παιδιά.
Για να νικήσεις την ΑΕΚ χρειάζονται, για την Κύμη όχι.
Δεν είναι δικαιολογία αυτο για χθες.
Οταν ολοκληρη η δομη μιας ομαδας εχει προβλημα, οταν οργανωτικα δε λειτουργει σχεδον τιποτα και οι παικτες αισθανονται τελειως μονοι, σιγουρα ενας προπονητης δε μπορει να κανει πολλα! Οσο για τη σιγουρια που βγαζει ο Πριφτης ειναι απο το γεγονος οτι γνωριζει οτι δεν υπαρχει σαλιο για καινουριο προπονητη!
Ε δε νομίζω πως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα κι εσύ. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου μικροπροβληματα έχουμε, όχι καμένη γη.
Ti σε κανει να πιστευεις οτι οι Ζαρας,Ξανθο,Φλιωνης,Τσαιρελης,Σιμτσακ,Μουρτος,Γιανκοβιτς,Καββαδας και 2,5 ξενοι ειναι απειρως καλυτεροι των Σιγκουνα,Σταματη,Τουτζιαρακη,Σχιζα συν 6 ξενων ωστε να μη χρειαζονται τους υπολοιπους?
Αν προσθέσεις και το κίνητρο των παιδιών αυτών σε σχέση με την απουσία κινήτρου και ψυχολογίας δικιάς μας ? Συμφωνώ ζιζάνιο.
Η καριέρα τους μέχρι τώρα.
Η καριερα τους στην οποια ηταν ρολιστες κι ειχαν καποιους αλλους (συνηθως ξενους) να τραβανε την εκαστοτε ομαδα τους.
Ξαφνικα βρεθηκαν να πρεπει να ειναι αυτοι οι ”carry” και προφανως δε μπορουν ν ανταπεξελθουν.
Ζάρας όλη του την καριέρα ,Γιάνκοβιτς στον Πανιώνιο για χρόνια κι ο Καββαδάς πέρυσι δεν ήταν. Μια χαρά τραβούσαν τις ομάδες τους. Αυτό σας λέω. Εσύ τι περιμένεις. Να μπουν μέσα αυτοί και με τον Κάμινγκς να παίρνουν 40 πόντους κάθε ομάδα από την 6η θέση και κάτω; Δε γίνεται! Θέλεις κορμιά και όταν θα έχεις τους Αμερικάνους να παίζουν 20-28 λεπτά , τότε μια χαρά κάνεις και τη διαφορά στα υπόλοιπα εσύ. Αλλά έτσι όπως είναι τώρα , δεν έχεις μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες , ειδικά όταν αυτές παλεύουν για τη σωτηρία τους και δεν έχουν τίποτα… Περισσότερα »
Ναι αλλα εκτος Πανιωνιου με Βλαντο ποιες ομαδες τραβουσαν και τι στοχο ειχαν αυτες οι ομαδες?Εν κλειτοριδι :))) το ιδιο λεμε,λειπουν οι ξενοι (εκτος καμμινγκς) που θα τραβηξουν την ομαδα.
Και ο Ζάρας και ο Καββαδάς ήταν πρώτα βιολιά στον ΚΑΟΔ και Αρκαδικό αντίστοιχα , αλλά ναι το ίδιο λέμε.
Απείρως καλύτεροι δεν είναι αλλα είναι έμπειροι και σίγουρα δεν είναι για να τους κερδιξει και ο μικρός Σταμάτης 14-2.
Κάτι φταίει και συμβαίνει αυτο. Εγώ το λέω κακή ψυχολογία και τρικυμία που δεν μπορεί να την διαχειριστεί ο καπετάνιος.
Ε ναι δεν γινεται να τους τσαλακωνει ο Τουτζιαρακης και ο Σταματης…Ριξαμε τον πηχη πατο να πουμε…
Συμφωνω 100%.Ρε παιδια τι προσπαθουμε να εξηγησουμε αληθεια…Δεν ειπα να μην χανουμε βολες…αλλα αυτο που ειδα εχθες ητανε τρικυμια.Ενταξει το τριποντο ειναι θεμα μερας ψυχολογιας…αλλα το θεμα ειναι πως δεν αντεχω να βλεπω τοσες χαμενες βολες και λει απ.επαγγελματιες ειναι και παιρνουν ποσα χρηματα.Και εγω ρωταω τωρα ευθεως.Αν καποιος εδω ητανε ο Λασκαρης και ο καθε Λασκαρης ετσι….και βλεπατε αυτο το εκτρωμα και πως εβαλες 1,5 μυριο και χανεις απο Ρεθυμνο,Τρικαλα και Φραπελαινερς ολη τη χρονια…Ποιον παικτη θα φερνατε για να μπαινουν τα αυτονοητα?Δεν τον δικαιολογω σε καμια περιπτωση απλα δινω μια αλλη οπτικη.
Ντροπή γιατί; έχασαν βολές. Γενικά να το δεχτώ πως παίκτες δεν πρέπει να χάνουν βολές, αλλά γίνεται.
Δεν είναι κακό που χάνουν βολές.
Είναι περίεργο.
Βλέπεις σε όλο το παιχνίδι είχαμε 20/22 (90%) και σε δύο σημεία του αγώνα είχαμε μαζεμένες 0/6 με την μία βολή μάλιστα να έχουμε και επιλογή του παίχτη που θα την εκτελέσει.
Το να έχουμε γενικά 20/29 δεν είναι περίεργο. Αλλά ότι χτες όπως και σε άλλα παιχνίδια την μία βάζουμε όλες τις βολές και μετά τις χάνουμε και μάλιστα από παίχτες γενικά εύστοχους είναι αξιοσημείωτο.
Δε νομίζω πως είναι αποκλειστικό φαινόμενο για εμάς αυτό. Πιστεύω πως είναι γενικό , αλλά εμείς βλέπουμε Άρη και για αυτό μας χτυπάει. Παράδειγμα:
Στα τρία τελευταία μας παιχνίδια συνολικά είχαμε
61/90 (67,8%) βολές
Οι αντίπαλοι μας
68/91 (74,7%)
Στην τέταρτη περίοδο ( και στην παράταση χθες)
Εμείς
23/32 (71,8%)
Αυτοί
16/28 (57,1%)
Άρα εμείς είμαστε καλύτεροι στο τέλος από τους άλλους , μιας και στο υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε 38/58(65,5%) και αυτοί 52/63 (82,5%).
Εμείς θυμόμαστε πως Καββαδάς και Τσαιρέλης είχαν 0/4 στο τέλος κι όχι πως κι ο Τζουτζιαράκης είχε 1/4 επίσης στο τέλος.
Βασικα περισσοτερο μας χτυπαει οτααν χανουν Τσαιρελης και Γιανκοβιτς,που αν κατι εκαναν καλα ολη τη χρονια ηταν να βαζουν βολες.Το να χανουν Καββαδας Τουτζιαρακης ειναι φυσιολογικο και δεν παραξενευει κανεναν
Ο Τσαιρέλης είναι καλός φέτος , κοντά στο 73% , ε θα χάνει κιόλας κάπου.
Ο Γιάνκοβιτς έχει χάσει 6 βολές στο πρωτάθλημα , τις 4 στα τελευταία 2 παιχνίδια. Στατιστική διόρθωση είναι μάλλον 😛
Να διορθωνε λιγάκι και τα τρίποντα…
Λογικό είναι να χάνονται βολές. Και λογικό είναι να χάνονται περισσότερες στο τέλος με την κούραση και την πίεση να βαραίνουν τα χέρια. Όμως σε εμάς χάνονται με περίεργο μοτίβο. Εκεί που βάζουμε όλες τις βολές χάνουμε από δύο παίχτες 4 σερί. Και σχεδόν σε νεκρό χρόνο άλλες τρεις. Τις προάλλες ο Γιάνκοβιτς έχει 0/3 σε τρίποντο. Αν θυμάμαι καλά 1/4 σερί είχε ο Κάμινγκς με τους Γάλλους που είναι γενικά εύστοχος. Δεν είναι το σημείο του αγώνα που γίνεται αλλά ότι γενικά μέσα στον αγώνα εδώ και λίγο καιρό έχω παρατηρήσει ότι ή βάζουμε μαζεμένες βολές ή τις χάνουμε… Περισσότερα »
Αυτό είναι θέμα γενικότερης έρευνας. Θυμόμαστε αυτά τα πράγματα , αλλά δε σημαίνει πως είναι ο κανόνας.
Το 66% στις 3 πρώτες περιόδους είναι το τραγικό και το περίεργο.
είναι και αυτό ένα από τα τρελά αυτής της χρονιάς.
Ας βάζουμε πάντως τις κρίσιμες και να κερδίζουμε και ας έχουμε ποσοστά τρίποντου στις πρώτες περιόδους.
Παιδιά ,καλημέρα. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της ψυχολογίας στον αθλητισμό και το μπάσκετ. Για ν αποδώσει ο αθλητής και η ομάδα πρέπει να υπάρχει το κίνητρο. Αυτό ,στην περίπτωση μας ,όπως εδώ μέσα συζητούσαμε ,ήταν δυσδιάκριτο από την αρχή της σεζόν !!! Το γεγονός του Ελληνικού δίπολου που δεν σπάει αλλά και των συμβολαίων της Γιουρολίγκα μας έκανε να θέσουμε ταβάνι το Τσ.Λ. ,την 3η θέση και το κύπελο ,στόχοι που δεν εξασφάλιζαν την ανάπτυξη του συλλόγου όπως αρμόζει στον Αρη και τους φιλάθλους του. Μετά την όποια πορεία της ομάδας ,έρχεται ο Λάσκαρης ,ο ηγέτης ,το στήριγμα και η… Περισσότερα »
Ναι αλλά στο πρώτο ημίχρονο πήγαν καλά οι Έλληνες. Στο δεύτερο, οι Τούρκοι το γύρισαν το παιχνίδι και πέρασαν και μπροστά. Αυτό προκάλεσε ένταση στον Ελληνικό πάγκο και είχαμε διαφωνίες. Τελικά πήραμε το παιχνίδι με ωμή παρέμβαση του διαιτητικου τρίου, από Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία, που έδωσαν το φάουλ σε νεκρό χρόνο στον Ναβαρινο και πήραμε τη νίκη. Να τα λέμε όλα.
Φέτος όμως οι μεγάλες δυνάμεις το είδαν μικρασιατική εκστρατεία και έδωσαν την μπάλα σε νεκρό χρόνο στους Τούρκους.
Σε μια μικρή μάχη. Τον πόλεμο τον χάνουμε εξαιτίας των Στρατηγών μας κι όχι λόγω των μεγάλων δυνάμεων.
Μπα…. νομίζω πως ο Στρατηγός μας και εδώ χάνει την μάχη εξαιτίας τις οικονομικές βοήθειες που δε δίνουν οι μεγάλες οικογένειες.
Έχουν ξεσαλωσει.Μπαλα σε νεκρό χρόνο . Αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης. Δύο μπαζερ από τον ίδιο παίκτη.Απιστευτα πράγματα.
Σωστά . Και οι τούρκοι όμως μόλις κατάλαβαν πως δεν θα έχουν εύκολο απόγευμα φώναξαν (δίνοντας αντάλαγμα την Κρήτη) κάτι χιλιάδες Αιγύπτιους υπό του Ιμπραήμ πασά… 50 /50 παίχτηκε το ματς.
Είχαν δικαίωμα μεταγραφών ή τους κατηγορείς πως κάνανε παράνομες Τουρκοποιήσεις; Να κάνουμε ένσταση; 😛
Λίγο αργά για ενστάσεις.Κερδισαμε άλλωστε στο γήπεδο.Γιαυτο ο Ερντογάν κάνει ενστάσεις μέχρι και σήμερα.
Πες και για τον εμφύλιο κατά τη διάρκεια της επανάστασης που τρωγομασταν μεταξύ μας
Ε τα έγραψα για το πρόβλημα στον πάγκο και μεταξύ των αρχηγών , αλλά και των απλών στρατιωτών και όλων με τον κόσμο.
Το διπολο δεν σπαει λες.Συμφωνω Σαμ το εχω πει και γω και δεν αιθεροβατω.Αλλα το οτι δεν σπαει με αυτο το μπατζετ ειναι η παραδοχη.Αν ειχαμε 5 6 μυρια δεν ξερεις…Και εγω ρωταω τωρα,Αν ο ερυθρος αστερας των 3 μυρριων επαιζε στο Ελληνικο πρωταθλημα εισαι σιγουρος πως δεν θα τους εμπαινε σφηνα?Βγαζουμε ολοι το συμπερασμα πως δεν σπαει το διπολο…οχι με 1 μυριο δεν σπαει αλλα αμα δεν μπει το χερι στην τσεπη ουσιαστικα δεν θα μαθουμε ποτε αμα σπαει…
Για να κερδίσεις έναν από τους δύο στην Ελλάδα θέλεις να βάλεις περισσότερα λεφτά από αυτόν. Παράδειγμα ο Ολυμπιακός που άρχισε να τα χώνει για να ρίξει τον Παο. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να δώσεις υπεραξίες ώστε να τους κλέψεις τους Έλληνες που είναι μετρημένοι. Π.χ. Ο Ολυμπιακός πήρε Παπαλουκά , Σπανούλη ενώ τα έσταξε για τον Τεόντοσιτς. Παράλληλα πρέπει να νικήσεις και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες που στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυροί. Ο ερυθρός αστέρας είναι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός της Σερβίας. Μπορεί να παίρνει όποιον θέλει , από μεγαλύτερη δεξαμενή ταλέντων οπότε αν ήταν στην Ελλάδα δε θα μπορούσε… Περισσότερα »
Παραπάνω από αυτούς αποκλείεται να δώσουμε. Το θέμα είναι με 5 εκατομμύρια ας πούμε τι γίνεται
Εγώ αν είχα τον Άρη και με μπάτζετ 5 μύρια θα προσπαθούσα να κρατούσα κάθε χρόνο 1-2 ξένους με 300.000-400.000 έκαστος.
Θα πλήρωνα υπεραξία για όσους Έλληνες άφηναν οι άλλοι δύο ώστε να μη πάνε έξω (4-5 Έλληνες 3.000.000) . Και θα προσπαθούσαν κάθε χρόνο να βρω 4 λαβράκια από Αμέρικα με άλλο ένα μύριο.
10 παίχτες κλειστό ροτέσιον συν 2-3 πιτσιρικάδες ή τριτοκλασάτους και θα έλπιζα να γίνουν όλα όσα έγραψα παραπάνω για το θαύμα.
Το ερώτημα είναι που είναι τα 5 μύρια;
Αυτά πρέπει να βάλει ο ιδιοκτήτης αν θέλει να έχουμε ελπίδες για κάτι καλύτερο νομίζω, δεν λέω ότι θα τα βάλει, αν λέμε. Βέβαια έτσι όπως είναι η ευρωλίγκα τώρα με τα συμβόλαια και να έρθει κάποιος να ρίξει χρήμα, και σφήνα να μπει δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει του χρόνου εκεί οπότε δεν μπορείς να δώσεις αυτό το κίνητρο στον παίκτη ενώ ο παο λέει εγώ ό,τι και να γίνει εκεί θα είμαι
Εγώ είμαι σίγουρος πως δε θα τους έμπαινε , όπως δεν μπαίνει η ΑΕΚ που έχει τέτοιο περίπου μπάτζετ.
Οχι και 3 μυρια ρε συ η ΑΕΚ.Στην αρχη της χρονιας ειχε πανω κατω οσο ειχαμε εμεις τοτε μαζι με την προσθηκη Γιανκοβιτς.Αντε με τις προσθηκες να εφτασαν 2 μυρια,αν υπερβαλλω κιολας.Ουσιαστικα μικροτερο εχουν απο περσι
Κοντά στα 2,2 είχαν στην αρχή.
Και για τις προσθηκες συνολικα πανω απο 200 δεν εδωσαν.Ο Μαυροκεφαλιδης πηρε τα περισσοτερα απο τους καινουριους γυρω στα 35 τον μηνα.Εκτος αν βαζεις στο μπατζετ και μερικα απο τα περσινα που του τα εδωσαν μαζι με το καινουριο συμβολαιο
Συμφωνώ.Που είδες όμως τα 5-6 μύρια ,και την παραγωγή παικτών των Γιουγκων?
Για μενα οι μοναδικοι ελληνες που εχουνε θεση του χρονου ως αναπληρωματικοι ειναι οι Βλαντο,Τσαιρελης,Καββαδας και Ξανθοπουλος(3ος αναπληρωματικος).Ολοι οι αλλοι λιγα λογια να αγαπιωμαστε…ακομα και ο σαφως βελτιωμενος Ζαρας.Και περιμενω το καλοκαιρακι με το καλο να πεσει σκουπα….με η χωρις τον Πριφτη!
Το θέμα είναι πως με αυτούς του Έλληνες που λες και 6 ξένους που θα βγουν είσαι αυτόματα πολύ καλή ομάδα. Πχ οι περσινοί μας ξένοι με αυτούς του Έλληνες κι έτσι όπως έπαιζε η ομάδα , ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι.
Ναι αλλα πρεπει να απαλλαγεις απο Μουρτους κοκ και ολοι αυτοι οι ελληνες να εχουνε συμπληρωματικο και οχι πρωταγωνιστικο ρολο.Κανεις απο αυτους δεν ειναι για βασικος.Και επισης οσο αφορα την Αεκ που μου την συγκρινες με τον Ερυθρο,αν επαιζε Ευρολιγκα θα περναγε και θα τους εκανε παρτι οπως ο Ερυθρος?Μην συγκρινεις…
Εσύ είπες αν ήταν Α1 , δεν ξέρουμε αν θα έμπαινε σφήνα. Δε θα έμπαινε σφήνα , γιατί ότι κάνει ο Ερυθρός στην Σερβία , το κάνουν καλύτερα εδώ οι δυο μεγάλοι στην Α1. Αν μου έλεγες οι 2 μεγάλοι μας να πάνε στην Αδριατική , θα σου έλεγα πως δε θα ήταν τόσο άνετοι .
Επίσης με άλλες διαιτησίες , οι μεγάλοι δε θα είχαν 2 ήττες κάθε χρονιά , θα είχαν 5-6. Άλλο πρωτάθλημα τότε.