Για το Basketball Champions League της επόμενης χρονιάς: «Έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Βάση θα αποτελεί το αρχικό πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει 32 ομάδες, με τέσσερις ομίλων των οκτώ. Η έναρξη όπως και φέτος θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ το final four θα διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου. Στόχος μας είναι να αντιστοιχούμε ομάδες ανά χώρα με αγωνιστικά κριτήρια. Οι χώρες με την καλύτερη παρουσία θα έχουν και περισσότερες ομάδες».
Για το πόσες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα:
«Βάσει κατάταξης η Ελλάδα θα δικαιούται, λόγω της καλής φετινής συμμετοχής των ομάδων μας, να στείλει και του χρόνου τρεις εκπροσώπους. Δεδομένου του κλειστού συμβολαίου που διατηρούν με την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι θέσεις 3-5 θα προκύψουν οι τρεις σύλλογοι που θα εκπροσωπήσουν την χώρα».
Για τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης: «Από τη φετινή διοργάνωση υπάρχει ικανοποίηση λαμβάνοντας υπόψη και της χρονικής πίεσης που είχαμε. Δεν υπήρχε προϋπηρεσία αλλά νομίζω πως πήγαμε καλά. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».
Για την στήριξη που υπάρχει από τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες: «Η γαλλική Λίγκα αποφάσισε οι κορυφαίες ομάδες να δηλωθούν και του χρόνου στο Basketball Champions League, λόγω της θετικής φετινής εμπειρίας των γαλλικών ομάδων, κάτι που αποτέλεσε και απόφαση των ίδιων των ομάδων. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία».
Αρχική FIBA Champions League Κομνηνός: Αυτό είναι το “ταμείο” του Basketball Champions League, τα σχέδια και...
ευρωπαϊκή διοργάνωση της πλάκας…
Όπως είναι και το Γιούροκαπ. Αν δεν καταλάβουν πως μέσω των πρωταθλημάτων , θα πρέπει να βγαίνουν και οι ομάδες ( έστω στην αρχή χωρίς την Ευρωλίγκα ) και να ενωθούν , να το κάνουν μαζί , τότε θα κάνουμε μίζερα πράγματα…
Κανείς δε διαφωνεί πως το συμφέρον του μπασκετ είναι να κάτσουν να τα βρούν και να δημιουργήσουν μια δυνατή διοργάνωση, άμεσα συνδεδεμένη με τη Euroleague.
Η απουσία αγωνιστικών κριτηρίων για Ευρωπαϊκή διάκριση, δεν ευνοεί τα εθνικά πρωταθλήματα. Είναι να απορεί κανείς με την πολιτκή κλειστών λιγκών ή ακόμα και του διχασμού (δεν λέω οτι με πείθει η FIBA), και να αναρωτιέται για τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το καλό του αθλήματος. Επίσης τι ακριβώς φοβούνται οι ακριβές ομάδες της Ευρώπης, ή οι διοργανωτές και αποκλείουν τη σύνθεση πρωταθλημάτων μέσω αγωνιστικών κριτηρίων? Το Μιλάνο δηλαδή δεν είναι αγωνιστική φούσκα ή δεν μας ενδιαφέρει γιατί είναι σημαντικό οικονομικό κέντρο.
Το chl είχε σοβαρά οικονομικά ζητήματα και χαμηλό διαιτητικό επίπεδο με ξεκάθαρες συμπάθειες.Ομάδες όπως οι ήλιοι του ηλίου και οι αρκούδες του μπακεν δεν με πειράζουν ως ονόματα, αλλά ως ανταγωνιστικό επίπεδο. Οι αεκτζήδες δεν αποδέχονταν την ήττα από μια Λουντβινσμπουργκ, και βλέπουμε του Γερμανούς που πάνε να αποκλείσουνε τη Μπανβιτ γιατ ο f4. Οι 40 ομάδες (που ήταν η φετινή βάση) είναι πάρα πολλές με την παράλληλη συνύπαρξη του Eurocup.
Από την άλλη καλή η θεωρία αλλά καλό και το καθαρό κατοστάρι συγκριτικά με το 0 της άλλης διοργάνωσης.
Πραγματικά αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, πόσες φορές δε θα είναι στις 3-4 πρώτες ομάδες των πρωταθλημάτων τους , οι μεγάλες ομάδες; 1 στα 10 χρόνια και αν; Το μπάσκετ δεν είναι μπάλα. Οι πλούσιες ομάδες θα είναι πάντα στις καλύτερες.
οικονομικά ζητήματα=οργανωτικά ζητήματα
Πολλα σφαλματα, με ενα απο τα πιο μεγαλα να ειναι η διαιτησια.
Το Eurocup εχει καλυτερες ομαδες αλλα αν θα μεινουμε και του χρονου σε ιδιο budget, θεμα ανταγωνισμου δε τιθεται.
Αν ομως σκοπευουμε να ανεβασουμε τον πηχη πρεπει να θιξουμε κι αυτο το θεμα.
Καθε αρχη και δυσκολη λενε, μη το καταδικαζουμε απο τωρα το BCL.Ας ακουσουμε τουλαχιστον τι εχουν να μας πουν, δε χανουμε και κατι.