Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ


9 σερί ήττες. 3-14 ρεκόρ εκτός έδρας. Τελευταία μας νίκη πριν από 5 χρόνια (παρά μια βδομάδα) με Αγγέλου στον πάγκο και Λάκι Τζόουνς να κάνει πάρτι ( Μποχωρίδης και Σλαφτσάκης ήταν σε εκείνο το παιχνίδι).
Από εκείνη τη μέρα λοιπόν, οι Πρωταθλητές Ελλάδας, Πρωταθλητές Ευρώπης, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ,οι Monstars της Ρόδου βλέπουν τον Θεό του Πολέμου στο στήθος των αντιπάλων και κανονίζουν χαλαρό ποτάκι μετά το παιχνίδι για να γιορτάσουν τη νίκη.

Δυο παίκτες του Κολοσσού θα είναι ο εφιάλτης μου διαβάζοντας τα σχόλια του αγώνα, μιας και ο Μπραΐκοβιτς κατεβάζει ότι ριμπάουντ υπάρχει και βάζει τα πάντα από κοντά και ο Περάντες έχει ήδη 31 ασίστ κι ας έχει χάσει και έναν αγώνα. Οι συνολικές μας ασίστ είναι 52 ενημερωτικά.
Οπότε, θα έχουμε πολλά από αυτά τα γλυκούλικα σχόλια του στυλ “εμείς γιατί δεν τον έχουμε αυτόν κι έχουμε εκείνον”, από αναλυτές του πληκτρολογίου, που κάνουν λίγο καλύτερη δουλειά στο σκάουτινγκ, από αυτή που κάνει ο Μενεγάκης στη μετάδοση των αγώνων.
Πέρα από την πλάκα πάντως, μη φανταστείτε πως ο Κολοσσός είναι καμιά ομάδα φόβητρο.
6ος σε επιθετική αποτελεσματικότητα είναι (εμείς 10οι) και 4ος χειρότερος σε αμυντική(εμείς 3οι).
Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι τα ριμπάουντ.
4ος σε όλες τις κατηγορίες, όταν εμείς είμαστε από 9οι και κάτω, ανανεώνει έτσι πολλές επιθέσεις και φυσικά καθαρίζει πολλές κατοχές στην άμυνα.
Μέσα σε όλα, υπέγραψαν και τον Γκάουντλοκ, παίκτης με πολλές περγαμηνές, που αν παίξει με εμάς, θα είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος.
ΕΜΕΙΣ
Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο Κολοσσός είναι 4ος στα επιθετικά.
1η είναι η Καρδίτσα και 3η η ΑΕΚ. Όπως βλέπετε, έχουμε παίξει μέχρι τώρα με δυο από τις καλύτερες ομάδες στα επιθετικά ριμπάουντ(μήπως της κάνουμε εμείς;) και στα δυο παιχνίδια, δεν καταφέραμε να τους περιορίσουμε αρκετά, παρόλο που καταφέραμε και στα δυο να νικήσουμε.
Μιας που το παιχνίδι θα το πάμε στο ξύλο, ετοιμάσου Μπραΐκοβιτς να χαλάσεις τα ποσοστά σου, θα είναι βασικό να περιορίσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ τους, μιας και είναι ένα από τα σημαντικά τους όπλα.
Φυσικά, θα πρέπει να ρίξουμε τον ρυθμό του αγώνα, να τον φέρουμε στα μέτρα μας και στις αντοχές μας. Κι αυτό όμως εξαρτάται από τα ριμπάουντ.
Το άλλο που με αγχώνει είναι μήπως πάλι βάλουμε παίκτη μας, μετά από τραυματισμό, νωρίτερα από ότι πρέπει σε παιχνίδι, όπως κάνουμε κάθε χρόνο και στο τέλος αντί για δυο βδομάδες, τον χάνουμε για 2 μήνες. Πραγματικά ελπίζω να είναι καλά ο Τολιόπουλος και να μη “σφίγγει” τα δόντια για να παίξει.
Είτε παίξει ο Τολιόπουλος, είτε όχι, Καρ και Μποχωρίδης πρέπει να δείξουν βελτίωση και να αποδείξουν πως μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτούς όταν χρειάζεται. Δε γίνεται, οι δυο από τους καλύτερους μας παίκτες – στα χαρτιά – να παίζουν έτσι και να είναι non factors στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Άρης

Κολοσσός Ρόδου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ
Άρης

Κολοσσός Ρόδου

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
3-14
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο 04/11, 18:00 / ERTSPORTS 1
Εμείς γιατί δεν έχουμε αυτόν που υπέγραψαν οι Μπακς ;Λιλαρντ ή κάπως έτσι λέγεται.
Προτάθηκε αλλά η ηλικία του στάθηκε απαγορευτικός παράγοντας. Άσε που θέλει μια μπάλα μόνος του
Επίσης δεν παίζει ασφυκτική άμυνα, για να μήν αναφέρω ότι δεν γνωρίζει καλά το σύστημα figure 8
😂😂
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.-
Ναιτ μια διόρθωση. Ο Μποχωριδης είναι non factor, ο Καρ αποτελεί destroy factor 😭😭.
Κάποια στιγμή θα νικήσουμε, που θα πάει. Εγώ κάθε χρόνο θα συνεχίζω να ελπίζω ότι αυτή είναι η χρονιά που θα σπάσουμε το Ρόδ(ο)ι. Ο Μποχωριδης με τον Κατσιβελη θα καταπιουν τον Περαντες και ο Σανογκο με τον Χαρελ τον Μπραικοβιτς. Και θα λάμψει το άστρο του Μπανκστον
Οι ροδιτες μας εχουν δημιουργησει απιστευτο κομπλεξ. Ειναι απιστευτο το οτι οποτε παιζουμε με αυτους δυσκολα πιστευουμε οτι θ τους κερδισουμε. Μακαρι ν το καταφερουμε αλλα πραγματικα νοιωθω οτι ειδικα αυτη την ομαδα δε θ τη ξανανικησουμε ποτε….
Φέτος όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Πήραμε παίκτη που πέρσι έπαιζε σε εκείνους! Τον Κατσιβελη. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν με τον Γουότερς και Χαγκινς και από ότι θυμάμαι τους νικήσαμε.
Ο προχθεσινός αγώνας ήταν καθοριστικός για την πορεία μας στο EuroCup.Ο αυριανός για το κλίμα,την ψυχοσύνθεση της ομάδας.Η επόμενη 5αδα αγώνων έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας.Οσο οξύμωρο & εάν φαίνεται ο κακός δαίμονας είναι ο πιο βατός αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτή την 5αδα αλλά το παρελθόν που υπάρχει τον κάνει να φαίνεται στα μάτια μας Κολοσσός.
Με νίκη θα έχουμε ένα πολύτιμο εφόδιο στο σακίδιο για να πορευτούμε το προσεχές διάστημα, ενώ η ήττα θα οδηγήσει σε καθοδικό σπιράλ.
Παντως δε δειξαμε καλη αντιδραση στην κομβικη απουσια τολιοπουλου κ μαλιστα σε γεματο παλε. Τωρα σε εκτος εδρας ματς πρεπει ν βγει καποιος κρυφος ασσος απο το μανικι του καστριτη στο επιθετικο κομματι γιατι με 60 ποντους δε κερδιζεις στη ροδο….
Σωστά.Πρέπει να πας 73+
Τουλάχιστον η ομάδα εκπαιδεύτηκε παίζοντας έναν αγώνα χωρίς εκείνον.
Ας ελπίσουμε να γίνει ότι και στο εκτός έδρας που δώσαμε πέρυσι χωρίς τον Β.Τολιόπουλο.
Τζιμαρα, σόρρυ κιόλας, αλλά καθοριστικός αγώνας τέλη Οκτωβρίου δεν υπάρχει πουθενά. Λίγο να χαλαρώσουμε δλδ.
Δεν μπορείς να ρεφάρεις εύκολα αυτή την ήττα και στην οικονομία θα φανεί επιζήμια Αλλά για να μην είμαστε εκτός θέματος θα σχολιάσουμε περισσότερα στο preview του Buducnost-ΑΡΗΣ.
Αν και το τοπικ είναι η basket league και όχι το Eurocup, θεωρώ ο αντικειμενικός μας στόχος σε αυτό είναι η 6αδα (και όχι η 3αδα). Οπότε δεν θα κονταροχτυπηθουμε με την Κλουζ καθώς πιστεύω ότι οι Ρουμάνοι θα είναι στην τελική 3-4αδα. Η Τούρκοι και οι Ιταλοί είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές. Έχει δρόμο ακόμη η διοργάνωση…
Στον αντίποδα, πιστεύω ότι η Un.Cluj θα είναι στο 5-7 και δύσκολα θα βγάλουν άλλου 2.Αρα έχουμε handicap
Ο κοουτς όταν ρωτήθηκε να πει κάτι για τις πέντε συνεχόμενες νίκες μετά την ΑΕΚ είπε σε γενικές γραμμές “Ε δεν έγινε και τίποτα, τον επόμενο μήνα μπορεί να έχουμε πέντε συνεχόμενες ήττες…”
Νίκη λοιπόν για σπάσιμο!
Ενισχυμένος με Γκάουντλοκ ο Κολοσσός. Εύκολη ήττα αύριο.
Επαγγελματική!
Μας βλέπει η ροδος και ανοίγει η καρδια της σκέφτεται νατος ο πελατης καλως τα παιδια!!
Δεν βλεπω τροπο να νικάμε ειδικα χωρις τολιοπουλο. Μονη ελπιδα να ξυπνήσει ο Καρ.
Είπα στον 8χρόνο σχεδόν Νικολάκη ότι παίζουμε αύριο με τον Κολοσσό και πήγε για ύπνο από τις 8:00 το βράδυ.
Αυτή η …κωλο-σος μας κάθεται στο στομάχι.
Χαχαχαχαχα!
🙄🙄🙄
Αυτό, που λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας την παράδοση και το σερί ηττών που έχουμε απέναντι στον Κολοσσό, μού φαίνεται πολύ περίεργο έως αστείο. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον, παρακαλώ. Τι σχέση έχει τι έγινε τα τελευταία…. 100 χρόνια με το τι θα γίνει αύριο; Οι φανέλες δεν παίζουν μόνες τους. Υπάρχουν αθλητές που τις φοράνε. Έχει καμία σχέση το φετινό ρόστερ με, ας πούμε, το περσινό; Μόνο ο Sanogo είναι ο ίδιος. Όλοι οι υπόλοιποι είναι καινούριοι. Με νέες δυνατότητες, καινούρια προτερήματα και αδυναμίες. Άμα παίξουμε καλύτερα, θα κερδίσουμε. Αν όχι, θα χάσουμε. Έχει καμία σχέση, ως προς αυτό, το τι κάναμε πέρσι, πρόπερσι ή πριν πέντε χρόνια; Όταν χάναμε παίζαμε χειρότερα και αυτοί καλύτερα. Δεν μπορώ να το καταλάβω, εκτός αν απλά γίνεται κουβέντα ως προς αυτό…. έτσι, για να γίνεται.
Κι ομως οταν κατι γινεται συνεχεια υποσυνειδητα μεταφερεται στο μυαλο ενος αθλητη. Κ του νικητη που του δινει αυτοπεποιθηση αλλα κ στου ηττημενου που του γεμιζει αγχος. Εσυ πιστευεις οτι δε το συζητανε μεταξυ τους οι αθλητες των ομαδων. Ολα επηρρεαζουν στην ψυχολογια οσο κι αν φαινεται περιεργο….
Δηλαδή τώρα θεωρείς ότι ο Carr πχ θα επιρρεαστεί αρνητικά από το ότι έχουμε να τους κερδίσουμε 5 χρόνια, όταν πριν πέντε χρόνια αυτός δεν ήταν καν στο Κολλέγιο, ούτε και ήξερε κατά που πέφτει η Ελλάδα; Τι να πω… Μπορεί. Εγώ πιστεύω ότι αν παίξει χάλια δεν θα φταίει η αρνητική παράδοση της ομάδας. Ή αλλιώς, αν αύριο παίξει σούπερ και το πάρει το παιχνίδι μόνος του, με 35 πόντους και 8 ασίστ τότε τι; Έσφιξε τα δόντια και δεν επιρρεάστηκε από την κακή παράδοση;
Αυτό που λες ότι όταν κάτι γίνεται συνέχεια τότε υποσυνείδητα μεταφέρεται στο μυαλό του αθλητή το καταλαβαίνω μόνο στην περίπτωση που ο ίδιος αθλητής αντιμετωπίζει τους ίδιους αντιπάλους παίκτες της άλλης ομάδας, επί σειρά ετών και χάνει. Ναι, τότε επιρρεάζεται από το παρελθόν ξεκινώντας ίσως με ηττοπάθεια (ή αν το δει αλλιώς με απύθμενο θυμό και πείσμα) τον αγώνα και σε αυτή την περίπτωση, ναι, έχει σημασία η παράδοση. Εδώ, όμως μιλάμε για μία εντελώς άλλη περίπτωση.
Εγώ νομίζω ότι το κάνουμε για να ξορκίσουμε το κακό. Ωστόσο από την άλλη μεριά οι στοιχηματικές εταιρείες την λαμβάνουν υπόψη την παράδοση νομίζω.
Ποντάρω στο μομεντουμ του κατσιβελη και στην κουβέντα εμψύχωσης του Καρ από τον Ράμπο