Κοινή επιθυμία Πολιτείας και Άρη για την παραχώρηση του Αλεξανδρείου

Οι Θεσσαλονικείς διατύπωσαν και πάλι το αίτημα τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού, η Πολιτεία είναι θετική εφόσον ασφαλώς συμφωνηθούν οικονομικό όροι προς το συμφέρον της και την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο των Ε.Α.Κ.Θ. (Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης), με μοναδικό θέμα την παραχώρηση του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Στο Δ.Σ. θα είναι παρών και ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και οι εκπρόσωποί του θα αναλύσουν το πλάνο, που έχουν για το γήπεδο. Το Δ.Σ. των Ε.Α.Κ.Θ. στη συνέχεια θα γνωμοδοτήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Πηγή: Κοινή επιθυμία Πολιτείας και Άρη για την παραχώρηση του Αλεξανδρείου | Basket League & Άρης | gazzetta.gr

Και σκέφτομαι εγώ τώρα . Αν υποβιβαστούμε , τι γίνεται , αφού λογικά μιλάμε για μια απόφαση που θα παρθεί μετά το τέλος της σεζόν;

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisSiak

Θα μας πούνε εμείς θέλαμε τόσο πολύ να σας το δώσουμε αλλά εσεις πέσατε. Σορι μωρε.

Dr Nimbelugen

Αυτή την απορία έχω και εγώ.Σημαδεμενη τράπουλα ενθεν και ενθεν.Αχ ποσο θέλαμε σας το δίναμε αλλά να όταν επανέλθετε θα το δούμε αμεσα(σε 7-8 χρόνια μετά την επιστροφή)-η μια πλευρά και η άλλη πλευρά της διοίκησης αφουγκραστηκαμε τον κόσμο ,το πάθος του για το ιστορικό Παλαι και κάναμε ότι έπρεπε γιατί είμαστε αίμα από το αίμα σας άλλο που ως διοίκηση το να ψάχνεσαι για το Αλεξάνδρειο αντί για λεφτά να πάρεις παίκτη είναι κίνηση που δεν την κάνει ούτε το πρώτο τμήμα προνηπίων στην Πέρα Κατωμαγουλα/ακα βρακι να βάλουμε δεν έχουμε Όπερα Βιεννης ετοιμαζόμαστε να επισκεφτούμε…

kaptsik

Ας κλείσει το θέμα πριν υποβιβαστουμε. Επίσης σε περίπτωση που περιμένουμε εξυπηρέτηση από τους υπόλοιπους για αναδιάρθρωση, δεν ξέρω πόσο υπέρ μας θα είναι ότι έχουμε το Αλεξάνδρειο στη διάθεσή μας.
Βλέποντας το Αλεξάνδρειο να πηγαίνει στον ΑΣ κι όχι στην ΚΑΕ θυμήθηκα την κόντρα που υπήρχε επί ημερών Γουλιέλμου που έκανε τον Αρβανίτη να βρίζει. Επίσης θυμήθηκα όσα λέγαμε για την αγορά αφμ από την ΚΑΕ. Ότι δηλαδή συνιστά διαχωρισμό της από τον ΑΣ. Μάλλον καλύτερα λοιπόν που πηγαίνει στον ΑΣ.

Hunter

Εμένα η απορία μου kaptsik είναι η εξής: πες ότι δεν μας παραχωρούν το Παλέ και ότι (ό μή γένοιτο) υποβιβαζομαστε. Ποιος θα πληρώνει τα 120 χιλ. ετησίως για να αγωνιζομαστε στο Παλέ? Σωστά. Κανείς. Άρα σε ποιο γήπεδο θα παίζουμε?

Hunter

Προτείνω στην εσχάτη των περιπτώσεων ή αγορά του ΑΦΜ του Μακεδονικού Κοζάνης, ή χρήση του ολοκαίνουργιου κλειστού της Λευκοβρυσης που το χρησιμοποιούν μόνο για φιλοξενία αλλοδαπών η χοροεσπερίδες…

kaptsik

Αν έχω καταλάβει καλά, το Αλεξάνδρειο θα αποβεί κερδοφόρο για την ομάδα μέσω της αξιοποίησης του. Δηλαδή συναυλίες.

Hunter

Να ελπίζουμε δηλαδή σε κανένα GalisWave (aka Rockwave) με Metallica-Alice Cooper-Accept του χρόνου? Ήδη στην Κατερινη ξεκινάει το καλοκαίρι το Long Beach Festival με Uriah Heep πρώτο όνομα. Με τη θέση του Αλεξανδρείου στο κέντρο της πόλης κάθε event θα είναι sold out.

Hunter

Υπάρχει εξήγηση σε αυτή την απορία που έχουμε όλοι (γιατί τέτοιο σφίξιμο Τώρα για το Παλέ):
1. Έχουν διαβεβαίωση περί αναδιάρθρωσης και μη πτώσης της ομάδας και φροντίζουν για το μέλλον της (τσκ τσκ…)
2. Δεν έχει με κάτι άλλο να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου μία διοίκηση “άνευ χαρτοφυλακίου” και μετακινεί την ατζέντα σε θέματα δευτερεύουσας σημασίας
3. Έχουν πάρει απόφαση ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και θέλουν να δείξουν ότι τουλάχιστον πάλεψαν για κάτι.
Η ιστορία όμως γράφει ότι Όλα τα προηγούμενα χρόνια που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το Αλεξάνδρειο Δεν το έκαναν, κι ενώ βρισκόμασταν σε πιο πλεονεκτική θέση, αγωνιστικά τουλάχιστον. Κανένας απ’ολους αυτούς της σημερινής ΚΑΕ δεν επενέβη μετά το τέλος της περσινής σεζόν, για έγκαιρη άρση των μπαν, πρόσληψη προπονητή στα τέλη Μαϊου, έγκαιρη στελέχωση του ρόστερ το καλοκαίρι, προετοιμασία, οργάνωση μιας νορμαλ ομάδος. Αντ’αυτου προχειρότητες, εκκλήσεις στην αρειανοσυνη των οπαδών, κουπόνια ενίσχυσης, μανατζερικά παιχνίδια…
Ελπίζουμε για το καλό της ομάδος να πάνε όλα καλά, για Ακόμα μία (την κρισιμότερη ίσως) χρονιά…

kaptsik

Αν έχω καταλάβει καλά η πιθανότητα να ορθοποδήσει η ομάδα υπάρχει εφόσον:
Επιμηκυνθεί η αποπληρωμή των Μπαν και αναλάβει τη διαχείριση του Αλεξάνδρειου η ομάδα.
Με το Αλεξάνδρειο τα έξοδα συντήρησης θα μπορούσαν (;) να καλύπτονται από τις εκδηλώσεις. Επίσης θα μπορούσαν (;) να γίνουν παρεμβάσεις επέκτασης του.
Εφόσον είναι εφικτά αυτά τα δύο μιλάμε για μια οικονομική ανακούφιση της ομάδας σε μια εποχή που τα 100 χιλιάρικα κάνουν τη διαφορά.

Dr Nimbelugen

Επέκταση χωρητικότητας δεν είναι εφικτό να γίνει,δε διδεται άδεια από μηχανικούς.Το θέμα έχει τεθεί στο παρελθόν για τοποθέτηση λουόμενης/πτυσσόμενης εξέδρας στο γνωστό χώρο και έχει απορριφθεί ρητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω αρνητικής εισήγησης των τεχνικών επιτροπών και των αρμοδίων μηχανικων(στατικοί λόγοι δεν ξέρω,κανένας Ody ίσως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει).

kaptsik

Θυμάμαι που λέγαν ότι έχουν χαθεί τα σχετικά σχέδια. Όσο άσχετος και αν είμαι μου φαίνεται απίστευτο πως για αυτό το λόγο είναι αδύνατη η οποιαδήποτε τέτοιου τύπου επέμβαση στο κτήριο. Όποιος ειδικός ας διαφωτίσει.

Ody

Από τεχνική άποψη μου φαίνεται απίθανο να μην μπορεί να γίνει. Έχουν γίνει κατά καιρούς πολύ δυσκολότερες κατασκευές από αυτήν. Η ίδια η οροφή του Παλέ ήταν για την εποχή της πολύ προχωρημένη αλλά έγινε. Ούτε και η έλλειψη σχεδίων είναι κάποιο αξεπέραστο πρόβλημα. Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως δεν είναι το αν γίνεται κάτι αλλά το πόσο κοστίζει.
Ψάχνοντας για το θέμα του μνημείου που αναφέρει ο Night παραπάνω, βρήκα ένα πρόσφατο έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων (σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ) που λέει ότι εντός της ΔΕΘ δεν υπάρχουν κτίρια που να χαρακτηρίζονται μνημεία. Αναφέρει ότι τα μόνα μνημεία στην περιοχή είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, το κτίριο της ΧΑΝΘ, το Γ’ ΣΣ και το Συντριβάνι. Ενδεχομένως το Παλέ να προστατεύεται από κάποια άλλη Υπηρεσία που δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για κατασκευές εντός του κτιρίου που δεν επηρεάζουν τις όψεις του (όπως π.χ. οι εξωτερικές διαφημίσεις).
Από όσο θυμάμαι την τελευταία φορά που τέθηκε το θέμα, το πρόβλημα ήταν τα τμήματα που θα μέναν άστεγα. Δεν είναι μόνο το βοηθητικό γήπεδο που θα χαθεί, ενδεχομένως να χρειαστούν και εργασίες ενίσχυσης με υποστυλώματα στους υπόγειους χώρους κάτω από αυτό, που θα τους καταστήσουν μη λειτουργικούς. Από τη στιγμή που το γήπεδο δεν ανήκει στον Άρη, έχουν λόγο και πολλοί άλλοι.

vaggelaris

Εδώ κολλάει η φράση βρακι δεν έχει ο κ..ος μας. Εννοείται ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να κλείσει αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την επιβίωση της ομάδας. Κ ειδικά αυτά που συμβαίνουν τελευταία με Μπραουν κ Μορις μας μικραίνουν ακόμη περισσότερο ως ομάδα….