Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Σχεδίου Νόμου, “δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον πρόεδρο δύναται να επεκταθεί για μία επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες θητείες ως εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος είσαι με μία πλήρη θητεία. Μετά τη συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας που δύναται να εκλεγεί εκ νέου σε οποιαδήποτε θέση του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας“.

Με την τελευταία πρόταση του Σχεδίου Νόμου, καθίσταται σαφές ότι όποιος έχει ξεπεράσει το όριο ηλικίας που τίθεται στα 70 έτη, δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί πρόεδροι ομοσπονδιών όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (ΕΟΚ), και Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ), δεν θα εκλεγούν ξανά, μετά την ολοκλήρωση των θητειών τους.

Πηγή: Κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου: Όριο ηλικίας τα 70 έτη

Δεν έχω λόγια…

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gkanton

Χωρίς να είμαι συνταγματολόγος, μάλλον το άρθρο θα κριθεί αντισυνταγματικό. Με την ίδια λογική γιατί οι συνδικαλιστές να μπορούν να εκλέγονται όσες φορές γουστάρουν σε θέσεις όπως πχ ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, που είναι κάτι σαν Βασιλακόπουλος της εργατιάς, Επίσης γιατί ένας βουλευτής να εκλέγεται όσες φορές θέλει . Όριο ηλικίας θα υπάρχει παντού (συνδικαλιστές, βουλευτές, υπουργοί κλπ) ή αυτό γίνεται για να διώξουν τον Βασιλακόπουλο; Όλα αυτά δείχνουν προχειρότητα και μια απ’ τα ίδια. ( τα βλέπουμε κι απ’ τις μετακινήσεις οπαδών)

vaggelaris

Δε νομιζω να τους επιασε ο πονος για το καλο των ομοσπονδιων. Προφανως θελουν να δημιουργησουν τις προυποθεσεις για να μπουν οι δικοι τους. Καθε κυβερνηση τα ιδια κανει.