Οι άνθρωποι της Euroleague, που μερικές μέρες πριν είχαν προτείνει συνάντηση με εκείνους της FIBA, άλλαξαν στάση και οι διαφωνίες των δυο τους πλέον είναι πολύ πιθανό να λυθούν δικαστικά. Για την ακρίβεια, η επίσημη ενημέρωση της FIBA αναφέρει πως η Euroleague κατήγγειλε τη στάση της FIBA και της FIBA Europe την Παρασκευή (19/02). Συγκεκριμένα, η Euroleague κάνει λόγο για παραβιάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού, η οποία θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μεταξύ άλλων αναφέρεται σε απόρριψη εκ μέρους της Euroleague για ενδεχόμενη συνεργασία των δυο τους τον Νοέμβριο του 2015, ενώ επίσης τονίζει: «Η Euroleague με αυτή την πράξη αποδεικνύει πως δεν έχει καμία πρόθεση να μπει σε διαδικασία παραγωγικού διαλόγου με τη FIBA και να προσπαθήσει να λύσει την κατάσταση που επικρατεί στις συλλογικές διοργανώσεις της Ευρώπης». 

Σε κάθε περίπτωση, η FIBA υπογραμμίζει για ακόμα μία φορά πως το μπασκετικό Champions League θα αρχίσει τη σεζόν 2016-2017.

Πηγή: Καταγγελία της Euroleague εναντίον της FIBA! | SDNA

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pantelis

Τους κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό αυτοί που μέχρι σήμερα έχουν το μονοπώλιο και κάνουν ότι γουστάρουν με 10ετή συμβόλαια χωρίς να πάρουν μάλιστα τη γνώμη κανενός; Με την ίδια λογική μπορεί να κάνει μια μήνυση και η Χαποέλ Ιερουσαλήμ που κέρδισε το πρωτάθλημα αλλά το εγγυημένο συμβόλαιο της Μακάμπι δεν της επέτρεψε να συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Το εγγυημένο συμβόλαιο δεν είναι αθέτιμος ανταγωνισμός;

experience

Τι έγινε; Βλέπουμε ότι όλοι την κάνουν και δε μας αρέσει;