Καμία εξέλιξη στον μπασκετικό Άρη, αν δεν διευθετηθούν οι εκκρεμότητες προς παίκτες και προπονητές

Το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στην επόμενη μέρα του Άρη και τις ενέργειες του Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος έχει δεσμευτεί στους παίκτες – παραμονές του πρώτου μικρού τελικού στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα στην Αθήνα – ότι θα εξοφλήσει τους πάντες στο διάστημα 12-16 Ιουνίου.

Ο Πρίφτης έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει συμφωνήσει προφορικά, τουλάχιστον όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Λάσκαρης σε δικούς του ανθρώπους (και όχι μόνο…), αλλά αυτό που προέχει δεν είναι τίποτα άλλο από την διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων της φετινής σεζόν.

Δύο πράγματα από το άρθρο , 12-16 Ιουνίου είναι οι ημερομηνίες εξόφλησης που έχει πει ο Λάσκαρης​ και πως έχει αποκαλύψει σε δικούς του ανθρώπους πως με τον Γιαννάκη υπάρχει προφορική συμφωνία .

 

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mits-77

Όποιος εχει χρόνο και όρεξη μπορεί να ψάξει για τις επιχειρήσεις του Λάσκαρη στην Ελβετία. Εγώ απο περιέργεια έκανα μια προκαταρκτική έρευνα και το αποτέλεσμα ήταν το εξής: O Λάσκαρης με την γυναίκα του είναι ιδρυτές αρκετών ανωνύμων εταιριών με έδρα την Ζυρίχη. Σύμφωνα με τις επίσημες δημόσιες καταχωρήσεις, οι 2 μεγαλύτερες είναι οι Lascaris Capital AG και η Lascaris Investment Group AG με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1 εκ. Ελβετικά Φράγκα η κάθε μία. Οι μικρότερες εταιρίες του Λάσκαρη έχουν αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100.000 CHF οπως η Aris Sport Management AG (η εταιρία που θα έκανε συμβόλαιο με τον Mcneal) και η Lascaris Fashion Group AG.

Από τις δύο μεγάλες εταιριες του, η πρώτη βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής εκκαθάρισης λόγω χρεοκoπίας
https://zh.powernet.ch/webservices/inet/HRG/HRG.asmx/getHRGHTML?amt=020&toBeModified=0&validOnly=0&lang=1&sort=0&chnr=CH13030214206#

H Lascaris Investment Group AG που λειτουργεί ακόμα έχει με στοιχεία κύκλο εργασιών $259,137 (τζίρο, όχι κέρδη) υπερβολικά μικρός αν τα στοιχεία αυτά είναι σωστά.

https://listings.findthecompany.com/l/260821261/Lascaris-Investment-Group-Ag-in-ZUrich-Switzerland

Με αυτά τα δεδομένα ο Λάσκαρης σίγουρα δεν είναι Κροίσος επιχειρηματίας όπως μας τον παρουσίαζαν αρχικά τα ΜΜΕ. Η γυναίκα του είναι σίγουρα απο πλούσια οικογένεια, δεν αντιλέγει κανείς ότι έβαλε χρήματα όταν ήρθε αλλά μπορεί τα χρήματα αυτά να ήταν από κάποιες πωλήσεις περουσιακών του στοιχείων (δικά του ή της γυναίκας του)

Τώρα αν μου πει κάποιος για την ιστορία με τον Λετονό και τα 60 εκ. εγώ θα ρωτούσα τα εξής:

1) O Λάσκαρης που κάνει για το παραμικρό ανώνυμη εταιρία (δηλαδή με περιορισμένη ευθύνη στο ποσό του μετοχικού κεφαλαίου) να έχει κάνει συμφωνίες ως ιδιώτης-φυσικό πρόσωπο?

2) Μήπως η ιστορία με τον Λετονό είναι για να παραμυθιάζει τον κόσμο πως είναι ο μεγάλος λεφτάς (αυτά σε συνάρτηση με την συνέντευξη Θωμαίδη) και να δικαιολογεί στους παίκτες και τον προπονητή την έλλειψη χρημάτων? Γιατί και εγώ μπορώ να υπογράψω ιδιωτικό συμφωνητικό πως χρωστάω προμήθειες χ ευρώ στον κάθε Λετονο και μετά αυτός να μου κάνει ασφαλιστικά μέτρα για το ύψος του χ ποσού, δεν σημαίνει πως εγώ τα διαθέτω φυσικά, απλά δεσμέυεται η περιουσία μου μέχρι το χ ποσό (πχ 60 εκ ευρώ)

Εύχομαι ειλικρινά να βγω ψεύτης σε όλα όσα γράφω και φαντάζομαι αν θέλεις night το διαβάζεις για σένα και δεν το δημοσιεύεις, απλά και αν είναι τρελό αρειανάκι ο Λάσκαρης και πουλήσει το σπίτι του στο Λονδίνο για να πληρώσει τους παίκτες και το 99 μέσα στον Ιούνιο, αν δεν έχει πολλά ακόμα σπίτια να πουλήσει θα έχουμε κάθε χρόνο οικονομικά προβλήματα και κάθε καλοκαίρι νέο 5ετές πλάνο…

Subaris

Μας εκανες την καρδια περιβολι…..Ξυπολητος πριγκηψ ενα πραμα??

Toby B

Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, κάποια στιγμή είχα ψαχτεί και εγώ στο swiss corporate registry, για να δω περισσότερο αν όντως υπάρχει κάτι στα ονόματα του Νίκου Λάσκαρη και της συζήγου του. Και βρήκα πάνω κάτω αυτά που αναφέρεις. Το θέμα όμως ποιο είναι? Το πιθανότερο είναι πως όλες οι δουλειές του ζευγαριού γίνονται μέσω offshore και δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα σε σχέση με την περιουσία τους και τα κέρδη των εταιρειών. Δεν λέω πως απαραίτητα ο Λάσκαρης είναι λεφτάς και έχει δις. Μπορεί να μην έχει τίποτα τελικά, ωστόσο ότι και να έχει δεν το έχει σε Ελβετική εταιρεία για την οποία υπάρχουν εμφανή στοιχεία. Ή δεν εμφανίζεται στην Ελβετική εταιρεία από την οποία κάνει τις δουλειές του. Κυριακή κοντή γιορτή παιδιά, Μέχρι την άλλη Παρασκεύη θα μάθουμε. Πάντως το ότι μια χρονιά τα πλήρωνε όλα στην εντέλεια και ήταν άψογος μου δίνει μια αισιοδοξία. Επίσης το ότι βγήκε μπροστά και μίλησε στους παίκτες πρόσωπο με πρόσωπο δίνει επίσης σημαντικές ελπίδες για αποπληρωμή. Αν και όταν με το καλό τελειώσει αυτό, πολύ θα ήθελα να μάθω τι είδους περιουσία πάγωσε και πως τελικά ήρθαν τα λεφτά Ελλάδα.

ChrisSiak

Mits χωρίς να θέλω να θίξω την αξιοπιστία αυτών που ποσταρες αλλά δε νομίζω πως μπορεί ο καθένας μας με τόση ευκολία να βρει το πόθεν εσχες του κάθε επιχειρηματία.
Δεν είμαι υπεραισιόδοξος ότι ο Λασκαρης είναι μια κάνουλα που τρέχει λεφτά και γενικά δε μου αρέσαν τα παχιά λόγια που είπε για τις επενδύσεις 1 δις κλπ αλλά το γεγονός ότι δεν κρύβεται και ότι ήδη έχει ξεχρεώσει ένα μεγάλο μέρος οφειλόμενων της ομάδας, αυτό μου δίνει κάτι να ελπίζω ότι ολα θα μπουν σε μια σειρά.

Γενικά πιστεύω ότι οποιος έχει φτιάξει μια περιουσία κάποιου αρκετά μεγάλου βεληνεκούς δεν πήγε με τον σταυρο στο χέρι άρα γιατί να το κάνει και ο Λασκαρης.

Συν ότι όπως κ πέρυσι κ πρόπερσι που τα οικονομικά του ήταν σταθερά και δεν υπήρχε πρόβλημα οτιδήποτε μαθαίναμε σε σχέση με την ομάδα-μεταγραφες, αποπληρωμή δόσεων κλπ-ήταν τελευταία στιγμή. Άρα πιστεύω πως κ τώρα έτσι θα γίνει.

Kyriakouleas

Συγχαρητήρια για την έρευνα…ουσιαστικά, είναι κάτι που ναι μεν, δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτα, ωστόσο, αποτελεί αυτό που λέμε στα νομικά, “αποχρώσα ένδειξη”, και πέραν πάσης αμφιβολίας, εξηγεί ένα δυο πραγματάκια….πρώτον ο αρης είναι μπιζνες και όχι μεράκι….άρα, ξεχαστε τα μεγαλα μπατζετ. Βασική οικονομική αρχή, το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, με το μικρότερο δυνατό κόστος…και δεύτερον, πρόβλημα δεν ειναι ο λετονός, αλλά κάτι άλλο πολύ πιο ισχυρό, και πιο πρώιμο, αφού αναλώθηκε σε παζαρια περισυ τέτοια εποχή με κοουτς και παιχτες, οι παιχτες χαθηκαν όλοι, για λίγες χιλιάδες ευρώ και πολλες αλχημείες…
Και κάτι για το ναιτ…δεν είναι δυνατό να διαταχθει συντηρητική κατάσχεση περιουσίας, για οφειλές της συζύγου, παρά μόνο αν προέρχονται από εταιρεία στην οποία κάνει κουμάντο η σύζυγος, αλλά για οποιοδήποτε λόγο εμπλέκεται και ο σενιορ νικ, με κάποιας μορφής συμμετοχή στην εν λόγω εταιρεία, ή στη διοίκησή της.

ChrisSiak

Από την άλλη βέβαια σαν καλός μπιζνεσμαν θα ξέρει ότι όσο μεγαλύτερη η επένδυση τόσο περισσότερα τα κέρδη. Ίσως είναι ευσεβείς πόθοι αυτό που λέω.
Ωστόσο αυτό που προέχει είναι τα βασικά που σημαίνει αποπληρωμή δικών του χρεών και μετά εξέλιξη της επένδυσης του

Kyriakouleas

πράγματι έτσι ακούστηκε, αλλά,έχουμε ως δεδομένο απ την άλλη μια δικαστική απόφαση, της οποίας βέβαια, το παρασκήνιο αγνοούμε….γιατί αλλιώς, φαντασου να είχε η γυναίκα σου κάποιο αλισβερίσι, και να μπλοκάρανε, και τα δικά σου περιουσιακά στοιχεία. Μετά να χώριζες πραγματικά, και να τραβάς τα κοτσίδια σου, ν αποδείξεις, ότι δεν είσαι ελεφας. για σκέψου το κι έτσι….απλά δεν γίνεται…λασκαρης ειν αυτός, οι δικηγόροι του μάλλον το ξέρανε…αρα κάπου ειναι μέσα κι αυτός