Και με τη… βούλα νικήτρια η Euroleague

image

Μπορεί το αίτημα που απέστειλε η ECA και 14 ακόμη ομάδες να απορρίφθηκε από το δικαστήριο του Μονάχου, ωστόσο στην πράξη η Euroleague μόνο κερδισμένη βγαίνει από την όλη διαμάχη, καθώς η FIBA δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει κυρώσεις σε καμιά ομάδα που θα επιλέξει τις διοργανώσεις της ECA.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pantelis

E καλά, το ότι το λέει το Gazzetta δεν σημαίνει ότι είναι και βέβαιο. Στο sportando πάντως η περιγραφή δεν δικαιώνει απόλυτα την ECA για τα πανηγυρικά άρθρα και ανακοινώσεις που μοιράζει δεξιά και αριστέρα.

Pantelis

Ακριβώς αυτό παρατήρησα και εγώ. Στην ανακοίνωσή της η ECA αφήνει αιχμές κατά των ομοσπονδιών: “Euroleague Basketball regrets that national federations, despite suffering damages from the sanctions decided by the FIBA Europe Board, opted not to take any action to defend the hard-earned qualifications of their national teams to international competitions, but followed FIBA Europe’s instructions instead.”

gerorge

Η απόφαση νομιζω μιλάει για καμία κύρωση προς τις ομοσπονδίες. Αν όντως ειναι έτσι οι ομάδες μπορούν ακόμα να τιμωρηθούν απο τις ομοσπονδίες. Αλλα έτσι κι αλλιώς η φιμπα έχει τους τρόπους της να ασκήσει πιέσεις αρκεί να μην το παρατήσει.

Παναγιώτης

Ο καθένας διαβάζει όπως του συμφέρει μία απόφαση.
Ακόμη και μία απόφαση που βγήκε κατά της ECA διάφοροι κύκλοι δημοσιογράφων στην Ελλάδα την αναφέρουν σαν νίκη…

Kostaris

Πραγματικά, την είδηση αυτή την έχω διαβάσει σε 20 σάιτ…τα μισά μιλάνε για νίκη της euroleague, τα άλλα μισα για νίκη της fiba!……απίστευτο!