Σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του ΤΟΜΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΗ.

Το τμήμα αυτό, που θα έχει την έδρα του στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, θα έχει ως αποστολή την καταγραφή της ιστορίας του συλλόγου, την προάσπιση και διάδοση στις νέες γενιές όλων των ιδεών που πρεσβεύει ο ΑΡΗΣ, και θα έχει ως απώτερο σκοπό και στόχο την ίδρυση ενός μεγάλου, ενιαίου Μουσείου του Συλλόγου.

Υπεύθυνος του Τ.Ι.Α. είναι ο συγγραφέας και ιστορικός του ΑΡΗ, Βασίλης Δερμεντζόγλου, που με την υποστήριξη μιας μικρής αλλά ικανής ομάδας συνεργατών, θα φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της αξιοποίησης του πλούσιου αρχείου του συλλόγου, την αξιολόγηση και ψηφιοποίηση των χιλιάδων εγγράφων και άλλων κειμηλίων που υπάρχουν στις αίθουσες του Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και τη συγκέντρωση διάσπαρτου υλικού από τα προσωπικά αρχεία αθλητών, οικογενειών που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τον ΑΡΗ και οποιουδήποτε κατέχει έγγραφα, φωτογραφίες και πράγματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν στο μέλλον, εκθέματα στο Ενιαίο Μουσείο του ΑΡΗ.

Για πρώτη φορά σήμερα αναφέρεται από τον επίσημο ΑΡΗ ο όρος Ενιαίο Μουσείο, ένας όρος που θα μας απασχολήσει αρκετά στο άμεσο μέλλον, αφού αυτός θα είναι και ο τελικός σκοπός του Τομέα Ιστορίας μας!

Η ιστορία είναι ένας μεγάλος κύκλος. Ο Τομέας Ιστορίας του ΑΡΗ από το παρόν θα μελετάει το παρελθόν και θα ατενίζει το μέλλον με την πεποίθηση πως ο σύλλογος θα εξακολουθήσει να είναι πρωταγωνιστής για πολλά πολλά ακόμη χρόνια, διδασκόμενος πάντα από το πλούσιο παρελθόν του!

Πηγή: Και εγένετο Τομέας Ιστορίας ΑΡΗ! – Α.Σ. ΑΡΗΣ

Σημαντική κίνηση και μακάρι να γίνει σωστά, γιατί όντως ο σύλλογος το χρειάζεται!