ΙΟΥΛΙΟΣ

Μάσεϊ και Γουίλκινσον δεν ανανεώνουν με τον Άρη , παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ΚΑΕ , της Σάρισας και του ίδιου του Λάμπρου Γράντα ( που τους είχε κάνει δώρο στην ομάδα ) .
” Κρατάμε μόνο αυτούς που θέλουν να μείνουν στην ομάδα … ” λέει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάννης Δαμιανίδης .
Ο κόσμος του Άρη , πικραμένος , ζητάει εξηγήσεις . Στα ραδιόφωνα , στα blogs – και ειδικά στο Basketball Aris , υπάρχει μεγάλη αντίδραση .
Η Σάρισα ζητάει την παραίτηση από μέλος της του Λάμπρου Γράντα και αυτός , μετά από τη λαϊκή κατακραυγή παραιτείται δηλώνοντας : ” Παιχταράδες … ”

Ταπούτος και Πέτροβιτς θεωρούνται ήδη κλεισμένοι στον Άρη . Τσαλδάρης , Καλαμπόκης , Μαυροκεφαλίδης , Βουγιούκας , Γλυνιαδάκης , Τσαρτσαρής ενδιαφέρουν έντονα .

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ξαφνικά – και χωρίς να έχει ακουστεί κάτι – η ΚΑΕ ανακοινώνει την πρόσληψη του Στιβ Γιατζόγλου στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή . Με το που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προτείνει 3 Αμερικάνους στον Κατσικάρη , στις θέσεις που θέλει .
” Trust me i know what i am doing … ” φέρεται να του λέει κατά τη διάρκεια της συνάντησης .

Δυο μέρες μετά ο Άρης ανακοινώνει τον Τόριν Φράνσις ( ΑΕΚ ) , Τζ. Άρνολντ ( Περιστέρι ) και Σον Σμιθ ( ένας άσημος πλέι μέικερ από το κολλέγιο του Γουαϊόμινγκ ) . Τα ραδιόφωνα πλημυρίζουν με διαμαρτυρίες από τους ” μπασκετικούς ” αρειανούς . Χαρακτηριστικό sms σε ραδιοφωνικό σταθμό : ” Δαμιανίδη , πάρε τον Γιατζόγλου και τους άχρηστους Αμερικάνους του και μπούλο … ”

Ο Ηρακλής κερδίζει τελεσίδικα τα χρήματα για τον Σόφο . Ο Ταπούτος κερδίζει τελεσίδικα τα χρήματα του από τον Ηρακλή . Οι δυο ομάδες συμφωνούν να πληρώσει ο Άρης τα χρεωστούμενα του Ταπούτου και να δώσει τους Τσαιρέλη και Σκορδίλη – με ελεύθερη μεταγραφή -στον Ηρακλή . Παραλίγο να χαλάσει η συμφωνία γιατί ο Ηρακλής ζητάει και τη φωτογραφία του Στακ να σηκώνει το Ευρωπαϊκό , αλλά τελικά υποχωρεί .

Ο Άρης ανακοινώνει την απόκτηση του Χρήστου Ταπούτου για 2 χρόνια . ” Επιτελους … ” δηλώνει στην παρουσίαση του .

Επίσης ανακοινώνει την πρόσληψη 16 κοριτσιών για cheerleaders ( είναι υποχρεωτικό από την Ευρωλίγκα ) . Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Super 3 με τίτλο ” Δεν είναι καμπαρέ ” . Έκτακτο συμβούλιο της Λέσχης , της Σάρισα και της ΚΑΕ με τη συμμετοχή και των συνδέσμων για να λυθεί αυτό το σημαντικό πρόβλημα . Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση καταλήγουν σε συμφωνία . Τα κορίτσια μπορούν να βγαίνουν , αλλά μόνο με μπλουζάκια του συνδέσμου και να φωνάζουν 4 συνθήματα του συνδέσμου .

Μετά τη λύση του προβλήματος ανακοινώνεται η απόκτηση του Ίαν Βουγιούκα και του Κώστα Τσαρτσαρή . ” Ήρθα για τις γυναίκες της Θεσσαλονίκης ” δηλώνει ο πρώτος , ενώ ο δεύτερος αναφέρει μεταξύ άλλων : ” Ο Δήμος( Ντικούδης ) μου είπε ότι εδώ είναι ωραία … ”

Στην ίδια παρουσίαση ανακοινώθηκε και η επέκταση της συμφωνίας με την Pizza 0,80 για το μπροστινό μέρος της φανέλας . Η πληροφορία ότι η εταιρεία θα αναλάβει και το φαγητό της ομάδας δεν επιβεβαιώθηκε.

Ανακοινώνεται η απόκτηση του Ντέβιν Γκριν ( Λάρισα ) ως κοινοτικού , αφού έγινε κάτοχος Πολωνικού διαβατηρίου . Οργή στα ραδιόφωνα για τους μέτριους παίκτες που παίρνει ο Άρης . Ένας από τους 22 ανθρώπους που έχουν πάρει διαρκείας μέχρι αυτή τη στιγμή απειλεί να το επιστρέψει .

Σε αυτό το κλίμα – και για να προλάβει τα χειρότερα – η ΚΑΕ διαρρέει πως είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Μάρκο Γιάριτς . Μέρος της μεταγραφής θα πληρωθεί και από τον ΣΦΑΛ( Σύνδεσμος Φιλάθλων Αντριάνα Λίμα ) . Το φλέρτ όμως δεν καταλήγει σε γάμο και ο Άρης στρέφεται σε άλλες λύσεις όπως ο Πριτζιόνι , Σόλομον , Παπαμακάριος .

Ο Δασκάλου βγάζει τον Παπαμακάριο , ο οποίος δηλώνει ” και βέβαια θέλω να έρθω . Νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή … ” . Δυο ώρες μετά υπογράφει στο Μαρούσι .

Αφού δέχεται τον – 35ο – διακανονισμό για τα λεφτά του , ο Δημήτρης Τσαλδάρης υπογράφει στον Άρη . ” Σαν να μην πέρασε μια μέρα … ” δηλώνει στην παρουσίαση του κρατώντας με το ένα χέρι τη φανέλα του και με το άλλο τις επιταγές του Τζεβελέκη .

”Το ροστερ θα κλείσει με έναν ακόμα πλέι μέικερ ” δηλώνει ο Φώτης Κατσικάρης και τα σενάρια για απόκτηση του Βεργίνη .
Λίγες μέρες μετά ανακοινώνεται επίσημα . ” Έρχομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης… ” δηλώνει και μπαίνει στις καρδιές των φιλάθλων . Η μπλούζα του πουλάει σαν τρελή . 250 κομμάτια έχουν πουληθεί ώρες μετά τις δηλώσεις .

” Τώρα αρχίζει το δύσκολο … ” δηλώνει στην έναρξη της προετοιμασίας ο Φώτης Κατσικάρης .

Χατζηβρέττας , Ντικούδης , Ταπούτος , Φράνσις , Σμιθ , Άρνολντ , Τσαρτσαρής , Βουγιούκας , Χρυσικόπουλος , Μούρτος , Γκριν , Τσαλδάρης