Αρης και ΠΑΟΚ πρότειναν να ληφθεί υπόψη η εμπορικότητα της κάθε ομάδας βάσει έκθεσης συγκεκριμένης εταιρίας η οποία ειδικεύεται σ’ αυτήν την έρευνα (σ. σ. λογίζεται η εμπορικότητα της κάθε ομάδας, τα εισιτήρια κλπ.), ενώ ο Προμηθέας Πατρών ζήτησε να συμπεριληφθεί στα κριτήρια και η περσινή βαθμολογική θέση των δύο ομάδων.

Η πρώτη πρόταση των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε από το προεδρείο από τη στιγμή που οι ομάδες ήταν αντίθετες σ’ αυτήν την προοπτική. Στη συνέχεια τέθηκε προς διαβούλευση η δεύτερη πρόταση, του Προμηθέα Πατρών ο οποίος θα εισέπραττε το ποσό των 205.000 ευρώ αν συμπεριλαμβανόταν το βαθμολογικό κριτήριο.

Εκεί, οι ομάδες (προεξέχοντος του Περιστερίου) τέθηκαν αντίθετες, στάθηκαν υπέρ της ισομερούς μοιρασιάς του ποσού (περί των 140.000 ευρώ) κι έτσι απορρίφθηκε και η πρόταση του Προμηθέα Πατρών ο οποίος ουσιαστικά βγήκε χαμένος από τη διαδικασία. Κερδισμένες βγήκαν οι ομάδες οι οποίες τερμάτισαν χαμηλά στη βαθμολογία αλλά κι αυτές οι οποίες προήχθησαν φέτος στην ΕΚΟ Basket League.

Ειδικά οι τελευταίες οι οποίες από ένα ποσό περί των 100-110 χιλιάδων ευρώ, θα εισπράξουν 140.000 ευρώ. Υπέρ της ισομερούς διανομής του ποσού τάχθηκαν οι Κολοσσός, Περιστέρι, Ιωνικός, Λαύριο, Πανιώνιο, Ρέθυμνο, Ηρακλής. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε κατά, ενώ η ψήφος του Άρη (από τον Δημήτρη Γουλιέλμο) ήταν λευκό.

Πηγή: Ισομερώς θα μοιραστεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο στην ΕΚΟ Basket League

Αναμενόμενο, μιας που δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, οι πολλοί θα νικήσουν.

Το θέμα είναι αν θα τα πάρουμε αυτά τα χρήματα φέτος ή πάλι θα πάνε για το ενοίκιο του Παλέ;

Επίσης, αφού το ψήφισαν τώρα, σημαίνει τώρα μπαίνουν και τα λεφτά, 2 δόσεις νομίζω

 

7 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Dom

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί ψήφισε λευκό. Επειδή έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει το δικό μας, αφού οι υπόλοιποι ήθελαν κάτι άλλο; Και λοιπόν; Απ’ τη στιγμή που αποτελείς μέρος της διαδικασίας, θα ψηφίσεις το συμφέρον σου κι ας μην περασει.

Jose

Ψήφισαν λευκό γιατί η δική μας απαίτηση για υπολογισμό εμπορικότητας απορρίφθηκε εξαρχής χωρίς ψηφοφορία. Οπότε το θέμα ήταν αν θα πάρουν κάποιοι λόγω βαθμολογίας περισσότερα. Άποψη μου είναι ότι όσο και αν μας πονάει η ομάδα δε μπορεί μόνη της να βρει τηλεοπτικό. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για κρατική επιχορήγηση και το πιο δίκαιο είναι να μοιραστεί στα ίσα.

dorian gray

Aν σκεφτεί κανείς ότι τα συνολικά λεφτά είναι ίδια με πέρυσι και προστέθηκε μια επιπλέον ομάδα στη μοιρασιά, ότι πέρσι τερματίσαμε χαμηλά, για μας είναι “επιτυχία” που από τα 150.000 πάμε στα 140.000. Το θέμα είναι τώρα πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα ή αν θα πάνε όλα στο Παλέ. Έχω ακούσει/διαβάσει ότι προσπαθούμε – δηλαδή ο Γουλιέλμος – να αναθεωρηθεί η σύμβαση με τη διοικούσα επιτροπή του Παλέ, μέσω του (υφ)υπουργού Αθλητισμού. Το θεωρώ πιθανό να συμβεί, οπότε αυτά τα 140.000 ευρώ θα πάνε σε άλλες υποχρώσεις.-

gallistis237

Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε την τηλεθραση στους αγώνες μας ( ολόκληρους, όχι την αηδία του basketleague show)

xav

παντως το τηλεοπτικο συμβολαιο της ερτ δεν δινεται στις ομαδες λογω των τηλεθεασεων οποτε δεν ειναι αδικο το να μοιραζονται ισομερως…Αυτο που επρεπε να κανουμε ειναι να βρουμε μονοι μας συμβολαιο…απο τη στιγμη που δεν το βρισκουμε δε θα πρεπε να ζηταμε παραπανω….

Jim Patras

Αντιθέτως σ΄εμένα αρέσει η τηλεοπτική κάλυψη της basket league από την ΕΡΤ.’Εχει 4 αγώνες ανά αγωνιστική παράλληλα και στα ERTPLAY μεμονωμένα.Αλλού μας τα χαλάει,όπως στις ώρες διεξαγωγής των αγώνων..