Η τελευταία παράσταση του Αυτοκράτορα (pics & vids)

Το gazzetta.gr καταγράφει την τελευταία σπουδαία παράσταση του Αρη με την εξιστόρηση των γεγονότων από τρεις πρωταγωνιστές. Λευτέρης Σούμποτιτς, Βασίλης Λυπηρίδης και ο Μιχάλης Κυρίτσης ταξίδεψαν στον χρόνο με συγκίνηση και μελαγχολία.

Πηγή: Η τελευταία παράσταση του Αυτοκράτορα (pics & vids) | Basket League | gazzetta.gr

Ωραία inside information…

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
timemaster

Αυτό τα δύο παιχνίδια θυμίζουν τον ήρωα στις ταινίες που ενώ έχει φάει την μοιραία σφαίρα “σπαταλάει” την τελευταία του ανάσα για να ολοκληρώσει την αποστολή του πιέζοντας το κόκκινο κουμπί.
Όσα και να έχω διαβάσει όσα και να έχω ζήσει ή ακούσει η άποψή μου είναι κάπως αιρετική.

Το μεγάλο λάθος της ομάδος είναι ότι έπρεπε η αυτοκρατορία να διαλυθεί πιο νωρίς. Η παραμονή του διδύμου Γκάλη-Γιαννάκη με τις προσθήκες ξένων και Σούμποτιτς ήταν οικονομικό έγκλημα. Έπρεπε να παραμείνει από πιο νωρίς ένας από τους δύο με την στελέχωση του ρόστερ με πιο ισορροπημένα οικονομικά από έναν προπονητή που θα άλλαζε την ταυτότητα της ομάδος εκ μοντερνίζοντάς την. Η ομάδα έπεσε στην παγίδα των υψηλών κασέ παιχτών που είχαν κουραστεί, τραυματιστεί, γεράσει και η ανανέωση στο μπάσκετ των 12 παιχτών με πολύπλοκες άμυνες ήρθε βίαια με την οικονομική κρίση.
Ενώ θεωρώ έγκλημα εκείνης της περιόδου ότι δεν αποκτήσαμε δικά μας γήπεδο ή έστω το Παλέ με το αντίστοιχο τμήμα ακαδημιών που θα τροφοδοτούν την ομάδα με νέο αίμα και χρήμα.

Η πρώτη δεν είναι ποτέ θέμα ενός και μόνο γεγονότος όπως π.χ. τα οικονομικά προβλήματα, η έξοδος του Ιωαννίδη ή οι κακές σχέσεις των παιχτών. Είναι όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν μπορούν να αναλυθούν ούτε καν από αυτούς που τα έζησαν.