Μέσα από παροιμίες , ιστορικές αναδρομές και γνωμικά , ο Αγγέλου είπε πως θα μείνει όταν κλείσουν όλες οι – οικονομικές – εκκρεμότητες της χρονιάς και όταν εξασφαλιστεί ότι του χρόνου δε θα έχουμε τέτοια θέματα.Θέλει επίσης να έχει για του χρόνου κάποιες εγγυήσεις που αυτός πιστεύει είναι απαραίτητες , για να μην περάσουμε ότι φέτος.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του :

Για να μιλήσεις και να πεις “η αγορά πώς βλέπει τον Άρη;” πρέπει να φτιάξεις ένα φάκελο που να έχει μέσα στα χαρτιά του ότι κάποια πράγματα έγιναν και είσαι συνεπής.Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με παίκτη στην αγορά όταν τους φετινούς παίκτες μας που είχαν πολλά προβλήματα δεν μπορέσουμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε σ’ αυτά που σας είπαμε είμαστε συνεπείς. Αν δεν το κάνουμε αυτό, η αίσθηση μου είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε δράση.

Μου είναι λίγο δύσκολο να πω κάτι κακό για έναν άνθρωπο που ζητάει τα αυτονόητα σαν επαγγελματίας. Ζητάει να είναι πληρωμένη η φετινή ομάδα , να γνωρίζει τους στόχους που θέτει η διοίκηση για του χρόνου και μετά να βγει στην αγορά και να μπορεί να υποσχεθεί στους παίκτες της επόμενης ομάδας , πως θα πάρουν τα λεφτά τους.

Κάποιες άλλες χαρακτηριστικές του ατάκες ήταν:

Για το τι θέλει από την ομάδα:

Εγώ το προϊόν που θα βγάλουμε δε θέλω να πάει στη χωματερή. Η κατάσταση είναι 100 φορές πιο δύσκολη απ’  όσο φαντάζεστε. Όμως βλέπω την ηλιαχτίδα. Μετά από χρόνια στον Άρη είδα αλήθεια. Αλήθεια στο κράξιμο αλλά και στα συγχαρητήρια. Βλέπω αλήθεια και ελπίδα. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είχε Θεό και θα έχει Θεό.

Για τα μεταγραφικά:

Όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα υπομονής. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ έγινε συζήτηση για να έρθει ο Κις. Εγώ είπα να φύγει ο Χαντ και να έρθει ο Κις, ο Κόλεμαν. Η ανάγκη μας έκανε υποχρέωση να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά του ρόστερ. Τα παιδιά πήραν την ευκαιρία και έδειξαν ότι μπορούσαν να τη διαχειριστούν. Αυτό οφείλεται στους ίδιους και στο μέταλλο της ομάδας που είναι πολύ δυνατό.

Για το μέλλον:

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Διάθεση υπάρχει, χημεία υπάρχει, χθες ήμασταν μαζί και προχθές και είπα στον Χρήστο Γαλιλαία κάτι. Φανταστείτε όιτι είμαστε ένα πλήρωμα σε γερό και ιστορικό σκαρί το οποίο πλήρωμα έφερε το καράβι στη στεριά αλλά για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το νέο ταξίδι υπάρχουν προϋποθέσεις. Πρέπει όλες οι υποχρεώσεις στο πλήρωμα να εκπληρωθούν μέχρι και το ποντίκι να βγει με τυρί στο στόμα. Αν γίνει αυτό ή γίνει η προσπάθεια για να επιτευχθεί, θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ειλικρινείς. Για μένα η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Θα μπορούσα να τους κοιτάξω στα μάτια αν η ομάδα μπορεί να εκπληρώσει αυτά που τους υποσχέθηκε. Αυτά τα παιδιά άντεξαν πάρα μα πάρα πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να απαντήσω σε ερώτηση αν μέχρι και το τελευταίο μέλος του πληρώματος μου πει ότι έχω τυρί στο στόμα και δε με έχει φάει η φάκα.

Εγώ είπα ότι στον Άρη οφείλω. Υπάρχει ένα μπακγκράουντ που με κυνηγάει όμως αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ και να σας πω με σεβασμό ότι αυτή η μικρή δράση έχει συσπειρώσει ανθρώπους, αλλά πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι γιατί η τρέλα που είχαμε στην αρχή δεν πρέπει να επαναληφθεί.

 

Για τις συζητήσεις:

Γίνεται συχνά η κουβέντα για συνεργασία με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς., Δεν έχω πρόταση για συνεργασία από καμία ομάδα. Από το να συζητάς μέχρι να υπάρχει κάτι, υπάρχει απόσταση. Έχω πει στη διοίκηση ότι η δουλειά στον Άρη μου αρέσει, είναι πρόκληση αλλά δε βλέπω πώς μπορεί να προχωρήσει. Είναι πρόκληση και τιμή να συζητήσω με τον Άρη αλλά δε θα συζητήσω αν το πλήρωμα του καραβιού δε μου πει ότι εμείς νιώσαμε υπερήφανοι ως πλήρωμα.

 

Για την κατάσταση στην ομάδα:

Ανεβήκαμε στο γραφείο. Είναι 2-3 παίκτες και ένας απ’ αυτούς μου λέει θέλω να σου μιλήσω. Έρχεται και ο Χρήστος Γαλιλαίας. Ο παίκτης μου λέει “κόουτς δεν μπορώ να ζήσω στη Θεσσαλονίκη, να πληρώσω το ενοίκιο, να φάω!”. Μετά βλέπω τον Χρήστο δακρυσμένο. Του έχω πει “πρόσεχε γιατί σαν καλλιτέχνης έχεις ευαισθησίες και μη σε επηρεάζουν ως παράγοντα γιατί θα πάθεις εγκεφαλικά”

 

Για τους νεαρούς παίκτες:

Για μένα υπάρχουν οι ομάδες παραγωγής και οι ομάδες πληρωμής. Μία από τις σκέψεις είναι ότι ο Άρης μπορεί να απευθυνθεί σε παιδιά σαν τον Σάσα και αν έχει σοβαρότητα μπορεί να κερδίσει την εκτίμηση της οικογένειας.Αν παράγεις κάτι καλό, θα έρθουν να στο πάρουν.Αν ο Μποχωρίδης παίξει με τον Χάινς, θα είναι διαφορετικός παίκτης σε σχέση με το να παίζει με τον Σαρικόπουλο. Πρώτο βήμα είναι να φτιάξουμε την ομάδα που μπορούμε χωρίς να κυνηγάμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αν μπορούμε να το δείχνουμε στο παρκέ.

 

Για αυτά που ζητάει:

Από τη διοίκηση δεν έχω κανένα παράπονο και ο τρόπος που μιλάω δεν είναι για να δείξω το πρόβλημα του καθένα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Εμείς πρέπει να δούμε ποια είναι τα όρια που μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις όρια, μπορείς να ζητάς ευθύνες. Όταν δεν είσαι συνεπής, είσαι εκτεθειμένος. Δεν μπορώ να πω είμαι Άρης και νιώθω Άρης. Τα αριανόσημα πωλούνται δύσκολα. Νιώθω τυχερός και τιμή και υποχρέωση να λέω στους ανθρώπους που συζητάω ποια είναι τα δεδομένα και τα κριτήρια για να μείνω. Κάποιοι επαγγελματίες κάνουν αθλητική πορνεία. Ένας επαγγελματίας δεν μπορεί κάθε φορά να παντρεύεται, θα είχε κάνει 15 γάμους. Όπου δουλεύεις, δημιουργείς κάτι δικό σου.

 

Όλες τις δηλώσεις του μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ

 

 

 

 

 

 

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Ελπίζω πάντως να κλείσουν γρήγορα τα ποιος μένει και ποιος φεύγει για να μην έχουμε σήριαλ μέσα στο καλοκαίρι και ψάχνουμε παίκτες/προπονητή τον Σεπτέμβριο.

experience

Ναι όντως για προπονητή θα είναι τραγικό αλλά καλό θα είναι να έχουμε ένα κορμό παικτών από νωρίς και να κάνουμε 1-2 προσθήκες στο τέλος.

Παναγιώτης

Οι συνεντεύξεις του Β.Αγγέλου έχουν όλη την χρονιά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Είπε και σήμερα μεγάλες αλήθειες και δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο.
Δηλαδή να έχει πληρωμένους παίκτες.
Εάν δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε αυτό το μικρό μπάτζετ (γύρω στα 300.00), τί να πω;;;;;;

Είναι πλεόν στο χέρι της διοίκησης.

Μου άρεσε η στάση Αγγέλου όσον αφορά στο να είναι όλοι πληρωμένοι και κάποια πράγματα εξασφαλισμένα για
του χρόνου. Ίσως όμως ξέρει ότι αυτό είναι δύσκολο και το βάζει τόσο καθαρά μπροστά για να μπορεί να φύγει κύριος. Ακόμα και έτσι να είναι όμως είναι σωστή η στάση του και είναι θέμα της διοίκησης να κρίνει με ποιόν και πως θα συνεχίσει.

Από την στιγμή που γίνεται σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια στα διοικητικά και αρχίζουν να συμμαζεύονται τα οικονομικά δεν νομίζω ότι το μέλλον του Άρη στηρίζεται στον Αγγέλου και κάθε Άγγέλου.
Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος όταν λειτουργείς με πλάνο…

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!