Για να δούμε τώρα τι είπε κι ο προπονητής της ομάδας:

Αυτή η ομάδα με την ανιδιοτέλεια έγινε μεγάλη. Η λέξη «Άρης» είναι διαβατήριο για όλους μας. Η λέξη «Άρης» σημαίνει πολλά πράγματα. Όταν υπάρχει ένα τραυματισμένο σώμα, κοιτάς να το σώσεις. Αυτό γίνεται τώρα, αυτό κάνει ο πρόεδρος. Είναι αδύνατο να έχεις δημιουργικό μυαλό να βρεις λύση έστω με το τηλέφωνο. Ο Άρης έχει περιορισμένο χρόνο να αξιολογήσει, να αποφασίσει, να συνθέσει και καμία δυνατότητα και εμπειρία πριν. Αυτό που έβαλαν ήταν η ανιδιοτέλεια. Πολλές φορές το πρόβλημα έτρεχε μπροστά από την απόφαση. Πιθανό να μπορούσαν γίνουν άλλες κινήσεις. Το λάθος είναι παράμετρος βελτίωσης»

 Πρόσθεσε στη συνέχεια πως «αυτή τη στιγμή στον Άρη υπάρχει ένα ρόστερ, αποτελείται από Έλληνες που έχουν δείξει εμπειρία και ικανότητα τα περασμένα χρόνια. Αυτοί οι παίκτες συμπλήρωναν τα ρόστερ των ομάδων τους, όπου βασικοί ήταν οι ξένοι.Αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν μπορεί να φτιάξει έναν κορμό, χρειάζονται δύο χρόνια για να φτιάξεις έναν κορμό και για να μπει ένας παίκτης σε έναν κορμό χρειάζεται έξι μήνες. Στη φετινή ομάδα αυτή η εμπειρία αναζητείται με ομαδικό τρόπο. Η πίεση σε λυγίζει. Αν δεν έχεις πίστη, συνεργασία, επιχείρημα και υπομονή αυτό δεν μπορεί να σε οδηγήσει πουθενά. Μέχρι και την διακοπή δεν κοιτάμε πρόσωπα και ατομική στατιστική, κοιτάμε την ομάδα, σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα.Στόχος πλέον στον Άρη είναι η παραγωγική διαδικασία και εφόδιο είναι η ιστορία του Άρη. Λάθη κάνουν όλοι και τα περισσότερα τα κάνω εγώ. Ο προπονητής ή η διοίκηση είναι σαν τον εφημερεύοντα γιατρό.Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει κορμός. Βλέπετε το επίπεδο του μπάσκετ είναι χαμηλό. Μιλάμε για γερασμένους παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους παίκτες ότι αυτό το πρόγραμμα που τους προτείνεται, θα τηρείται, αυτό θα χτίσει την αυτοπεποίθησή τους και θα αποτελέσει κίνητρο για τους παίκτες μετά».

Κάνουμε μια προσπάθεια, ξεκίνησε από χθες, η ομάδα θα κάνει φιλικούς αγώνες κάθε βδομάδα. Αυτό που θέλει να κάνει είναι εκτός από το να μπορέσει να δουλέψει μπασκετικά σενάρια, με τις ομάδες της περιοχής, από Σέρρες, Βέροια, Λαγκαδά να αρχίσει να αναπτύσσει μορφή συνεργασίας. Με τους ανθρώπους της Βέροιας ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι… Είναι ένα άλλο πλάνο που μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες. Ήδη έχουμε βάλει τον Βεζένκοφ σε ένα ειδικό πρόγραμμα, να επενδύσουμε σε νεαρούς αθλητές. Πρέπει να φέρεις το ταλέντο που εσύ βλέπεις ή που έχει το παιδί, στα πόδια τους. Έχουν ανιχνευθεί ήδη κάποια παιδιά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Άρη.Φιλοδοξούμε να δώσουμε έμφαση σε ηλικίες 20-25 ετών, οι έφηβοι έχουν άλλα στο μυαλό τους, όπως οι πανελλήνιες, οι σπουδές… Πάντως σε αυτό το ελληνικό μπάσκετ υπάρχει χώρος για να δοκιμάσεις με παιδιά κάτω των 18 ετών».

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Σωτήρης

“οι έφηβοι έχουν άλλα στο μυαλό τους, όπως οι πανελλήνιες, οι σπουδές… Πάντως σε αυτό το ελληνικό μπάσκετ υπάρχει χώρος για να δοκιμάσεις με παιδιά κάτω των 18 ετών”

Αυτό τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται τελείως αντιφατικό?

Night Audit

Κι εμένα,αλλά δεν το άκουσα live οπότε δεν μπορώ να πω ακριβώς τι είπε(άσε που κι ο Αγγέλου μιλάει περίεργα ελληνικά.

Anonymous

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!!

Anonymous

Στο πάλε παω όπως και να έχει, ένα νεφέλωμα έχω με το σχεδιασμό, για τον οποίο δεν άκουσα επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
Είπε ο κ. Αρβανίτης ότι τρεις καλοί ξένοι άξιζαν 320.000$ δηλάδη περίπου 246.000€.
Έκάνε δηλαδη ο κ.Αβανίτης πρόταση στο Ντούβνιακ και του ζήτησε 100.000$ δηλαδή 10.000$ το μήνα; τόσα στοχίζει στο Ρέθυμνο; Ή μηπώς του ζήτησε ο Εντουαρντς ή Μισελ του ΚΑΟΔ 11.000$ το μήνα; ή ο Μποίκιν ή ο Νανα ζήτησαν 11.000$ το μήνα.
Τίποτα από αυτά δεν έκανε φλομωσε το ρόστερ με ακριβά πάλτα ‘Ελληνες, και φτηνόυς Αμερικάνους και περίμενε οι φτήνοι αμερικάνοι να παίζουν για το Χαρίση τον Καραποστόλου και τον Ασημακόπουλο.
Επίσης οταν δεν πέρασε των Αμερικάνων, φρόντισε να φέρει και δυο Ελληνικά παλτά ακόμα, αλλά και ένα Αμερικάνικο.
Ποιός μασάει από αυτά;Επίσης μας είπε ότι πλην του Πάουνιτς δεν προχώρησε κανένας διακανονισμός.
Άρα και του χρόνου αν σωθούμε, σχεδιάζουμε την ομάδα με παλτά και πάλι.
Μίλησε ο κ. Αρβανίτης και για παραγωγή, αλήθεια πλην του Μποχωρίδη ποίος είναι εξελίξημος;
Η ομάδα με το μεγαλύτερο μ.ο ηλικίας στην Α1 είμαστε.
Το οτι κούρεψε και ξόφλησε χρέος το αποδέχομαι, δεν άκουσα κουβέντα όμως για το Δαμιανίδη.
Επίσης δεν έγινε σοβαρή ερώτηση για τον Αλεξανδρή.
YELLOW

Night Audit

Σταμάτα πια με τα ονόματα,όχι δεν πήρε τον έναν,όχι δεν πήρε τον άλλον.
Σου είπε, ήθελε να πάρει 3 ξένους και του είπαν 320 χιλιάρικα.
Ο Αλεξανδρής σκέφτηκες τι ήθελε;
Μήπως αυτός δεν τους ήθελε;
Μήπως αυτός ήθελε να φέρει τους Έλληνες που λες;
Μήπως αυτός έλεγε πως όλα θα πάνε καλά με αυτό το ροστερ;
Γιατί να φταίει μόνο ο Αρβανίτης;
Επιτέλους σταμάτα,αυτό δεν οδηγεί πουθενά!

Αυτούς έχουμε τώρα,αυτούς θα στηρίξουμε.

experience

Σωστός, έτσι είναι. Για τον α, β, χ, ψ, ω λόγο αυτούς έχουμε και με αυτούς θα πρέπει να κάνουμε ό,τι κάνουμε. Όσο πιο γρήγορα το πάρουμε απόφαση και δε λέμε γιατί να μην είχαμε αυτόν ή τον άλλον τόσο πιο γρήγορα θα δούμε το όποιο καλό αποτέλεσμα μπορούμε να δούμε από αυτούς (αν υπάρχει).

Anonymous

Επιτέλους σταμάτα,αυτό δεν οδηγεί πουθενά!
ΣΥΜΦΩΝΩ
Οικονομική στήριξη όσο μπορούμε στην ομάδα και
όχι γκρίνια. Λίγο να αλλάξει η ψυχολογία πιστεύω μπορούν
να αποδώσουν και αυτοί οι Έλληνες που κάποιοι τόσο εύκολα χαρακτηρίζουν παλτά….

Anonymous

Δεν διαφωνώ μαζί στον τομέα στήριξης είδικα οικονομίκής, ούτε παραγνωρίζω την όποια προσπάθεια.
Αλλά και αυτά που βλέπω στο πάλε ή στην τv και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα κάτω του μετρίου, δεν είναι και ευπεπτά.
Μπόρει να είναι και η διοικητική απείρια καιοι εμμονές του Αλεξανδρή.
Ελπίζω και εύχομαι να έχετε δίκαιο και να μην πάμε όπως ο Ηρακλής πρόπερσι χωρίς να το πάρουμε είδηση.
Γιατί μέτα κανένα σχέδιο δεν έχει νοήμα.
YELLOW

Night Audit

Ε αν φτάσουμε στο σημείο να πέσουμε χωρίς να το πάρουμε είδηση,τότε τι να πω…

experience

Δε νομίζω να αρέσει σε κανέναν αυτό που βλέπει στο Παλέ πάντως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το ρόστερ τώρα.

ANESTIS TSAKALAIDIS

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΦ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΗΤΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΔΙΑΖΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ(PG)ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΕΝΑ ΔΥΑΡΟ-ΤΡΙΑΡΙ ΣΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΟ 4. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΟΛΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΧΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΟ, 7 ΠΟΝΤΟΥΣ Μ.Ο. ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ. ΑΡΑ ΙΣΩΣ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ. ΦΑΓΑΜΕ ΠΑΠΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ. ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ.

Anonymous

Επιτέλους και ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει τι λέω. Εντάξει δεν λέω ότι φταίει για όλα η Διοίκηση , ο προπονητής έχει μεγάλη ευθύνη για το σχεδιασμό.
Στο μόνο που έχει ευθύνη η διοίκηση, είναι ότι άρχισε παζάρι με το Βασιλακόπουλο και το κράτησε δύο σχεδόν μήνες.
Ο ίδιος ο κ. Αρβανίτης ομολόγησε ότι η fiba ζει από τέτοιου τύπου προσφυγές.
Άρα πως περίμενε να κόψει η ίδια η fiba το χαβιάρι της;
Και αν διαφωνούσε σε κάτι μα τον Αλεξανδρή ας τον άλλαζε πριν την προετοιμάσια.
Ούτε plan b υπήρχε ούτε τίποτα περίμεναν απλώς την αναστολή ποινής από τη fiba.
Tώρα φυσικά και προχωράμε μ’ αυτό το ρόστερ και ο Θεός βοηθός.
YELLOW

Night Audit

Έπρεπε να διώξει τον Αλεξανδρή από το καλοκαίρι,αφού δεν ταίριαζε στα σχέδια του.
Έχεις δίκιο και νομίζω πως το ξέρει κι ο πρόεδρος…

experience

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι έγιναν και λάθη μικρά ή μεγάλα απλώς 1ον) δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες για να έχουμε πλήρη άποψη και 2ον) δεν έχει νόημα να τα συζητάμε τώρα.

Anonymous

Όλα τα συζητάμε πάντα, όλοι άκομα και έμεις οι οπαδοί είμαστε αντικέιμενο κριτικής.
Την ομάδα όμως τη στηρίζω όπως και να έχει, τη στήρηξα καί στο ματς με το Μύλωνα, τη στήριξα και το 2006 στο ματς με τη Μπενετόν στην Ευρωλίγκα.
Και στα δύο έκανα 400 χιλιόμετρα σε λίγες ώρες πηγαινε – έλα για να τη στηρίξω.
Αυτά είνα ενδεικτικά παραδείγματα, δεν είμαι πανηγυρτζής.
Απλώς δεν υπάρχει πλέον άνοχη για κανέναν και θέλω οι παίχτες, οι προπονητές, οι παράγοντες του ΑΡΗ, να σέβονται την ομάδα, τη φανέλα, την ιστορία, το ΛΑΟ του ΑΡΗ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ.
Το λιγότερο ικανό τον δέχομαι και τον στηρίζω, τον αποδεδειγμένα ικάνο που τα παρατάει όχι.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΥΤΕ ΚΡΑΞΙΜΟ, ΟΥΤΕ Μ….Σ.
YELLOW.

Night Audit

Εννοείται πως και κριτική θα κάνουμε και όλα θα τα συζητάμε κι όλοι έχουμε το δικαίωμα σε αυτό.
Απλά δεν έχει νόημα να λέμε για τον ποιον παίκτη θα μπορούσαμε να πάρουμε ή να συζητάμε -τώρα- για λάθη που έγιναν το καλοκαίρι , όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά.
Ελπίζω στο τέλος της χρονιάς , όλα αυτά , να αποτελέσουν μπούσουλα για τον σχεδιασμό της επόμενης ομάδας κι όχι κατηγορητήριο για τα λαϊκά δικαστήρια έξω από το Παλέ.

Anonymous

Μακάρι να ξυπνήσουν όλοι στο τμήμα μπάσκετ, αλλά κυρίως να ξυπνήσει ό κόσμος και να γέμιζει το γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια….

Anonymous

+1!!

experience

Να γίνεται κριτική εννοείται, απλώς αυτή τη στιγμή προέχει να παίξει η ομάδα όσο πιο καλά μπορεί με αυτούς που έχει, να πάρουμε τα παιχνίδια που χρειαζόμαστε και να βγει η χρονιά με μειωμένο χρέος. Μετά βλέπουμε και τα λάθη.