Νομίζω πως ο πρόεδρος κι ο προπονητής κάλυψαν τα περισσότερα από τα ερωτήματά μας κι έδωσαν στη δημοσιότητα αρκετά στοιχεία.
Για να δούμε τα σημαντικότερα , κατά τη γνώμη μου , κομμάτια της συνέντευξης τύπου(ολόκληρη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ),ξεκινώντας από αυτά που είπε ο πρόεδρος:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ:

Εισπράξαμε 701.185 ευρώ. Πληρώσαμε 669.618 ευρώ. Στο ταμείο μας είναι 1.567 ευρώ.

Τα έσοδα μας ήταν:

222.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ.

75.000 ευρώ από τη CYTA.

184.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

115.000 ευρώ από τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν.

8.000 ευρώ από τη ΣΑΡΙΣΑ.

50.000 ευρώ από το GOLDEN CLUB, μαζί με τα διαρκείας που αγόρασαν.

36.880 ευρώ οι ταμειακές διευκολύνσεις.

31.500 ευρώ οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των μέχρι τώρα εντός έδρας αγώνων.

Τα έξοδα μας:

199.000 ευρώ στο δημόσιο.

215.000 ευρώ σε μισθοδοσίες από τη σεζόν 2009-2010 και έπειτα.

Επιστρέψαμε στον ΑΣ ένα ποσό 10.000 ευρώ

55.000 ευρώ σε αμοιβές και έξοδα τρίτων.

29.000 ευρώ σε παροχές τρίτων (δικηγόροι, γιατροί, προμήθειες)

6.000 ευρώ σε φόρους και τέλη

81.000 ευρώ διάφορα έξοδα (ταξίδια, διαμονή, λειτουργία γραφείων)

10.000 τραπεζικά έξοδα

33.000 ευρώ προμηθευτές

επιστροφή ταμειακών διευκολύνσεων 22.000 ευρώ”.

Το χρέος είναι τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής, θέλει περίπου 4 χρόνια, πολύ μεγάλη προσπάθεια για να είναι βιώσιμο, ώστε να λειτουργεί η ομάδα και να αποπληρώνει τα χρέη της. Εξαρτάται από το περιβάλλον του μπάσκετ, τι έσοδα θα έχουμε από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Βέβαια, τα χρήματα βγαίνουν λίγο διαφορετικά, 726.000 τα έσοδα και 660.000 τα έξοδα, αλλά γενικά αυτά είναι τα ποσά.
Όπως καταλαβαίνετε,μιλάμε για πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ για προηγούμενες χρονιές!
Μαζί με τα κουρέματα   Χατζηβρέττα, Ταπούτου, Βεργίνη και Πάουνιτς, είναι συνολικά 630.000 από τα 5.700.000 που ήταν πριν από έξι μήνες!
Αυτά όμως είναι χρήματα που εισπράττονται τώρα και αντί να πηγαίνουν στην τωρινή ομάδα,πηγαίνουν  σε παλιές αμαρτίες.
37 από τους 43 παίκτες από το 2009 και μετά έχουν να παίρνουν χρήματα από τον Άρη!
Επίσης είπε πως φορολογική ενημερότητα δεν υπάρχει κι ελπίζουμε στην ψήφιση του καινούριου φορολογικού νομοσχεδίου,το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα νέας , μεγαλύτερης , ρύθμισης.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ:

«Είχαμε δύο δρόμους να διαλέξουμε. Το μπάτζετ ήταν συγκεκριμένο, περίπου 330.000 ευρώ. Η λέξη μάνατζερ σημαίνει παράγω χρήμα για τους πελάτες μου. Εκείνη την εποχή θέλαμε να φέρουμε καλούς παίκτες. Οι τρεις παίκτες στις θέσεις «1″, «3″ και «5″ κόστιζαν 320.000 δολάρια συνολικά! Όλο το μπάτζετ ήταν οι τρεις ξένοι, οπότε πήγαμε στη λύση να ρωτήσουμε την ΕΟΚ και να εξηγήσουμε το πρόβλημά μας.Ο σχεδιασμός του ροστερ ταν θέμα του προπονητή. Επιλέχθηκε εκείνο το πλάνο από κοινού με τον κόουτς, γιατί ήταν αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει η υπόθεση αυτή.

Προτάθηκε η λύση από μέρους μας να ζητήσουμε 6μηνη αναστολή της ποινής, για να κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα. Η FIBA δεν μας απάντησε ποτέ. Ας ξέρει ο κόσμος ότι η FIBA ζει από αυτό! Προχωρήσαμε μέσω του κ. Βασιλακόπουλου στο θέμα των παικτών από τα κολέγια, θεωρώντας ότι μια παράγραφος ενός κανονισμού της FIBA ανέφερε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταγραφή. Αυτό επειδή δεν θα ήταν μεταγραφή, αλλά νέα εγγραφή. Θεωρούσαμε ότι θα μπορούσε να περάσει, το ίδιο και η ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες. Εξήγησε στη FIBA τι σημαίνει Άρης, το πρόβλημα που έχει αυτή η ομάδα και ότι θα έπρεπε ο Άρης να βοηθηθεί. Μας εξέδωσε και το ένα από τα τρία δελτία, ήθελε να βοηθήσει τον Άρη, το ξέρω καλά. Όταν έγινε αυτό, όλοι οι αθλητές που είχαν προσφύγει εκεί, έκαναν παρέμβαση, καθώς και μερικές ελληνικές ομάδες έκαναν παρέμβαση προς την ΕΟΚ. Εκεί κόλλησε το ζήτημα.Οι Αμερικανοί κόστισαν 117.000 δολάρια. Επιλέχθηκε από κοινού με τον τότε προπονητή να ακολουθήσουμε τη λύση των κολεγίων, γιατί μας έβγαινε στο μπάτζετ και θα πετυχαίναμε τον στόχο. Έχουμε κλείσει του Πάουνιτς, συμφώνησε να πάρει 25 από τα 39 χιλιάδες ευρώ. Έχουμε τον Σκορδίλη, τον Μπετς, τον Μάιλς, ένα μικρό υπόλοιπο του Ματσόν και τώρα και ο Ντάνστον. Αυτά μας κάνουν 370 χιλιάδες ευρώ. Εμείς προτείναμε υψηλό κούρεμα και μεγάλο χρονικό διακανονισμό. Κανείς δεν το δέχτηκε, όλοι ζήτησαν εγγυήσεις. Δεν έχουμε εγγυήσεις. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσει ο Άρης άμεσα όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Δεν φταίνε τα παιδιά που πήγαν στη FIBA, έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια, είναι μεγάλα τα υπόλοιπά τους, αλλά δεν μπορεί ο Άρης να τα διακανονίσει όλα. Ο Μάιλς είπε ότι δεν δέχεται «κούρεμα» και θέλει όλα τα λεφτά τώρα! Ήδη περίμενα τρία χρόνια, δεκάδες φορές είχα επικοινωνήσει με τον κ. Δαμιανίδη και δεν πήρα καμία απάντηση. Ο Μπετς δέχτηκε 30% κούρεμα, τα 35.000 προκαταβολή και τα υπόλοιπα τον Μάρτιο του 2013. Για τον Γάιο τα ξέρετε… Για τον Ντάνστον ζητήσαμε δίμηνη προθεσμία και μας έδωσαν 6 μέρες από τη FIBA! Η μόνη λύση είναι να βρεθεί ένα κεφάλαιο περίπου 100.000 ευρώ, ώστε να μπορέσεις να τους δώσεις μεγάλη προκαταβολή, αλλά το βλέπω δύσκολο, εκτός αν αντιληφθούν ότι ο Άρης θα μιλάει μαζί τους κάθε χρόνο… Εννοείται ότι γίνεται προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να δούμε περισσότερο το άλλο κομμάτι που είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το πείτε στον κόσμο και με τον αθλητικό νόμο οι αποφάσεις της Α” ΕΕΟΔΑΚ είναι προσωρινά εκτελεστέες και μπορούν να μας κατάσχουν τα έσοδα. Οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων σου δημιουργούν πρόβλημα και εκεί έχουμε 9 αθλητές. Ο στόχος μας είναι να δούμε τι θα κάνουμε με τα ελληνικά δικαστήρια που θα είναι πρόβλημα για του χρόνου και μετά το θέμα της FIBA.».

Δυστυχώς την πατήσαμε το καλοκαίρι κι όπως καταλαβαίνω,θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα και του χρόνου. Δηλαδή θα πρέπει να παίρνουμε παίκτες μόνο από Ελλάδα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ:

Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι ελληνικό στοιχείο, να παίζουν οι νεαροί που αξίζουν και αντέχουν, να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορούσαμε να την πληρώνουμε, για να υπάρχει οικονομική ασφάλεια στους παίκτες . Με ελληνικό κορμό, με έμπειρους Έλληνες και ταλαντούχους με 2+1 χρόνια ορίζοντα, με σωστή χημεία και φυσικά η δουλειά από το προπονητικό τιμ. Με το νέο προπονητή έχουμε 15 αθλητές και 8 άτομα σταφ. Αυτό θέλω να το καταλάβει ο κόσμος. Να σταθεροποιηθεί ο φετινός στόχος, να ηρεμήσει η ομάδα, να ισορροπήσουν ψυχολογικά οι παίκτες που είναι καλοί χαρακτήρες, ώστε η διοίκηση να ασχοληθεί με την οικονομική εξυγίανση και το τεχνικό τιμ με ηρεμία να δουλέψει πάνω σε αυτό το πλάνο. Εννοείται η διοίκηση που παίρνει αποφάσεις και στηρίζει προπονητές, γιατί βλέπει ένα οργανωμένο πρόγραμμα, με εξετάσεις, με γυμναστές, με τη φροντίδα τους, με τον μάνατζερ τους, με τις προπονήσεις, στοχοποιημένα και για κάθε αθλητή αυτό που πρέπει να γίνει.

Κάποια στιγμή μετά από τις εμφανίσεις της ομάδας, όχι από τις ήττες κάναμε μια συζήτηση με τον κ. Αλεξανδρή, διαπιστώθηκε διαφορά φιλοσοφίας εκείνες τις μέρες και θεωρήσαμε ότι ήταν καλό να διακόψουμε τη συνεργασία μας. Διαφωνία κυρίως σε θέματα αποδυτηρίων και τρόπων παιχνιδιού

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν ο λαός του Άρη δεν δείξει το μεγαλείο του και δεν σφίξει στην αγκαλιά του αυτήν την ομάδα. Αυτά τα παιδιά που δουλεύουν πολλές ώρες και η δουλειά τους θα φανεί σύντομα μέσα στο γήπεδο. Γιατί να γίνει όλο αυτό; Γιατί είναι μονόδρομος. Τόσα χρόνια οι Αρειανοί έχουν δει και το άλλο πρόσωπο. Αυτή είναι η μόνη λύση για τον Άρη. Η οργάνωση και η παραγωγή. Έχουμε το όνομα, έχουμε την οργάνωση, έχουμε τη θέληση, θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Θα μπορούσαμε να πούμε σαν την Άρσεναλ του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό πετυχαίνεται με υπομονή, θέλει χρόνο, στήριξη και πάνω από όλα θέλει αγάπη. Εννοείται ότι μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε το στοιχείο που αυτή η διοίκηση βγάζει, το στοιχείο της ανιδιοτέλειας. 

Τα γραφεία της ΚΑΕ είναι ανοικτά, ο προπονητής είναι εδώ από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, μπορεί να έρθει και να μιλήσει μαζί του ο καθένας. Αυτά μπορώ να υποσχεθώ, παρά τα προβλήματά μας, να βρούμε χρόνο να διαθέσουμε για τον Άρη, να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα της ομάδας, με ειλικρίνεια, δουλειά και μόχθο ώστε να δείξουμε ότι μπορεί να βλέπει την επόμενη μέρα του Άρη πιο αισιόδοξα.Αν καταλάβει ο κόσμος τι θέλουμε να κάνουμε κι όταν η ομάδα εξυγιανθεί τι πράγματα θα διεκδικήσουμε, θα έρθει. Το μπασκετικό σύστημα της χώρας ήταν έτσι στημένο ώστε είχαμε αυτό που σας έδειξα με τους παίκτες της τελευταίας τριετίας. Μονόδρομος είναι αυτό που ανέφερα. Έχετε δίκιο όσον αφορά τον κόσμο. Τι άλλο να κάνει ο πρόεδρος; Ο Άρης ήταν ένα κίνημα στη δεκαετία του ’80 στο Παλέ, είχε παρασύρει τους πάντε.ς Τώρα θα πρέπει να μην κοιτάζουμε πίσω, να κοιτάμε μπροστά, ούτε ψηλά. Η ιστορία είναι ιστορία, καταγράφηκε. Το μεγαλείο είναι μεγαλείο, τα αστέρια υπάρχουν στη φανέλα. Πρέπει να γίνει αυτό που ζητώ και αυτό που προτείνω για να γίνω ο Άρης μεγάλος, ούτε μέσα από τσατ και τουίτερ. Μόνο μέσα από δουλειά. Όταν ο Αρειανός αποφασίσει να έρθει θα τα καταφέρουμε.Η ομάδα θέλει ψυχολογική στήριξη από τον κόσμο. Όχι ύβρεις, μόνο αγάπη. Καταλαβαίνω την πίκρα του κόσμου, αλλά ο Άρης αυτός είναι. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Θα μπορούσα να κάνω τη παραγοντάρα, χρεώνοντας τον Άρη, δε θα το κάνω.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
νασος

Μπράβο ρε Προεδράρα άργησες λίγο αλλά όλα τα είπες κ έδωσες πλήρη αναφορά. Μου αρέσει κ το ότι τα γραφεία είναι ανοιχτά για όλους κάθε μέρα.Μετράει πολύ και στο κεφάλαιο κόσμος, τα είπες όλα σωστά. Αγάπη ρε κ θα δώσουμε πόνο μετά από 2 χρόνια το νιώθω.
Υ.Γ μ’έχεις αρρωστήσει κιτρινόμαυρε θεε αλλά αν είναι να πεθάνεις μαζί σου

Σωτήρης

Στο κομμάτι που αναφερόταν στα χρέη είπε,

“το άλλο κομμάτι που είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το πείτε στον κόσμο και με τον αθλητικό νόμο οι αποφάσεις της Α” ΕΕΟΔΑΚ είναι προσωρινά εκτελεστέες και μπορούν να μας κατάσχουν τα έσοδα. Οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων σου δημιουργούν πρόβλημα και εκεί έχουμε 9 αθλητές.”

Από αυτό προσωπικά καταλαβαίνω ότι πλέον από του χρόνου δεν θα έχουμε πρόβλημα μόνο με τους ξένους αλλά και με πολλούς Έλληνες. Εσείς τι καταλαβαίνετε?

Μήπως πρέπει εκεί στην ΚΑΕ να σκεφτούνε κάποια πιο δραστική λύση (π.χ. αρθρο 99)?

Night Audit

Υποθέτω πως αν φτάσουμε σε τελεσίδικες αποφάσεις τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Αλλά παλεύουν να μην φτάσουμε εκεί…

Νικόλας

Σίγουρα πάντως ξεδιαλύθηκε η κατάσταση για το υπάρχον πρόβλημα με τη ΦΙΜΠΑ (ας ελπίσουμε ότι στην λίστα δεν θα προστεθούν κι άλλοι), το οποίο πιστεύω ότι είναι το νούμερο 1 πρόβλημα γιατί με τέτοιες εμφανίσεις…

Οι περιπτώσεις, λοιπόν, που μας δημιουργούν πρόβλημα είναι: Πάουνιτς, Σκορδίλης, Μπετς, Μάιλς, Ματσόν και Ντάνστον, ενώ το συνολικό ποσό που οφείλεται είναι 370 χιλιάδες ευρώ και το ποσό που απαιτείται ως ρευστό για να τρέξουν οι διακανονισμοί είναι 100 χιλιάδες ευρώ (διορθώστε με αν κατάλαβα λάθος…).

Άλλες εποχές θα λέγαμε ότι το ποσό αυτό είναι γελοίο, όμως στις μέρες μας είναι μεγάλο, κανείς δε διαφωνεί σε αυτό…

Από την άλλη ρε παιδιά, δεν είναι τρελό ότι φέτος πονάνε τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε και αρχίζουμε να νοιώθουμε ανασφαλείς για 100 χιλιάρικα;

Γνωστά και κατανοητά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα από τη διαχείριση των προηγούμενων ετών και ΜΠΡΑΒΟ στη διοίκηση που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα και καταφέρνει και μειώνει το δυσβάσταχτο χρέος. Όμως στο πρόβλημα αυτό θα έπρεπε να βρει λύση.

Για παράδειγμα θα μπορούσαν:
1) τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ, ΣΑΡΙΣΑ, ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΚΛΑΜΠ να επιμεριστούν αυτό το ποσό ως ταμειακή διευκόλυνση προς την ομάδα για να βγει από την άσχημη αυτήν κατάσταση. Αν υποθέσουμε ότι είναι 30 άτομα σύνολο θα χρειαζόταν ο καθένας να βάλει κατι παραπάνω από 3 χιλιάρικα. Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο το ποσό για επιχειρηματίες όπως αυτοί ε;

2)Θα μπορούσαν επίσης οι ίδιοι άνθρωποι να αγοράσουν ΟΛΑ τα διαρκείας της ΚΑΕ και να τα μοιράσουν σε άνεργους φιλάθλους. Έτσι το γήπεδο θα ήταν σίγουρα γεμάτο.

3)Θα μπορούσαν να βρεθούν πέντε χορηγοί οι οποίοι να μοιραστούν το ποσό αυτό, (ή θα έκαναν το 2) και να μπει η διαφήμιση τους στο γήπεδο, στη φανέλα, οπουδήποτε αλλού, (ίσως με την υπόσχεση να διαφημιστούν και του χρόνου χωρίς να δώσουν κάποιο ποσό…)

Υ.Γ. Όσο για το αγωνιστικό, η ομάδα φέτος αποτελείται από Έλληνες παίκτες που πάντοτε ήταν συμπληρωματικοί στις ομάδες τους, ρολίστες, οι οποίοι για να λειτουργήσουν χρειάζονται κάποιον ή κάποιους που να τραβάνε την ομάδα όταν αυτή κολάει. Δυστυχώς η βοήθεια φέτος δεν έρχεται ούτε εντός του γηπέδου, ουτε και από τον πάγκο (να δω μια φορά φέτος την ομάδα να παίζει ΖΩΝΗ στην άμυνα και άλλο τι στον κόσμο!!!)

Anonymous

Πολύ σωστα και να συμπληρώσω ότι μπορούσαν να πάνε και 1500 αρειανοί παραπάνω σε κάθε ματς και αυτό ήταν 25.00.€ το μήνα επιπλεον έσοδα.
Στον ΑΡΗ πρέπει να γίνει επιτροπή σωτηρίας να κληθούν αφενός επιφανείς ΑΡΕΙΑΝΟΙ και αφετέρου όποιοες μπορεί από τα μεσαίο-χαμηλά οικονομικά στρώματα να συνεισφέρει.
Να μαζεύτει ένα ποσό στις 200.000 €, να άρουμε το μπαν και να φέρουμε και έναν καλό πλεϊ μεϊκερ.
Πως μαζεύτηκαν 90.000€ για να πληρώσει ο Αθανασιάδης τα πρόστιμα έτσι και τώρα άνοιγμα σε όλο τον κόσμο.
Και πιο γεμάτο παλέ.
YELLOW

Night Audit

Μάλλον δεν έχουν λεφτά.
Ούτε καν τα 3 χιλιάρικα που λες…

Νικόλας

Δεν παίζει αυτό που λες ρε φίλε. Για την πλάκα τους μπορούν να επιμεριστούν το ποσό αυτό, τι να λέμε τώρα…

Όπως και να έχει όμως θα μπορούσαν, όπως ανέφερα και πριν, να ψάξουν χορηγούς για το συγκεκριμένο θέμα. Οι οποίοι, ας πούμε, θα μπορόυσαν να έχουν μπόνους και δεύτερη ή και τρίτη χρονιά διαφήμισης.

Το ζήτημα με τη ΦΙΜΠΑ είναι πιστεύω, ζωής και θανάτου για την ομάδα. Γιατί όσο περνάει ο καιρός και δεν έρχονται τα αποτελέσματα η ομάδα θα αγχωθεί περισσότερο και… ο νοών νοείτω…

Night Audit

Η Ελλάδα δεν έχει σάλιο…
Δε λέω πως αυτοί πεινάνε αλλά εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα δώσουν-έστω και 2-3 χιλιάρικα- για την ομάδα , όταν όλοι θα τρέχουν να βρουν λεφτά για τις δικές τους υποθέσεις;
Για τώρα , εγώ δεν το βλέπω εφικτό αυτό.