Ο ΑΡΗΣ έχει αξίες. Θέλω να κάνουμε μία ομάδα που θα δουλέψει σκληρά, θα είναι οικογένεια και θα υπηρετήσει αυτό που εκπροσωπεί ο ΑΡΗΣ, ανεξάρτητα με τη θέση μας. Πάμε για το καλύτερο, αλλά δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι. Είναι όλοι έτοιμοι. Έχουμε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση για τα ban. Είναι το πιο σημαντικό σ’ αυτήν τη φάση. Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της χρονιάς θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όλοι θα είναι χαρούμενοι για όσα θα έχει πετύχει η ομάδα».

Για τη στελέχωση του ρόστερ: «Το ιδανικό θα ήταν να είναι όλοι εδώ με την έναρξη της προετοιμασίας. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Σίγουρα όμως θα υπάρχουν κάποια κενά, κυρίως στους ξένους. Το μπάτζετ είναι περιορισμένο οπότε οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι προσεκτικές και προσεγμένες. Φέτος το Summer League είναι στις 7-17 Αυγούστου. Μετά απ’ αυτό, όσοι δεν έχουν ελπίδα για NBA έρχονται στην Ευρώπη. Τότε μπορεί να προκύψουν κάποιες καλές περιπτώσεις ξένων».

Για τον Δημήτρη Φλιώνη: «Τον αγαπώ πάρα πολύ. Τον εκτιμώ ως χαρακτήρα και ως παίκτη. Έχω συνεργαστεί μαζί του. Είναι από τα σπλάχνα του ΑΡΗ και προσέφερε πολλά. Αποφάσισε να αποχωρήσει, γνωρίζει καλύτερα… Θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα».

Για τον τρόπο που θα «χτιστεί» η ομάδα: «Θα ξεκινήσουμε από τον ελληνικό κορμό. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή τη στιγμή μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κορμό για κάποια χρόνια. Αρκετοί Έλληνες έχουν κλείσει ήδη. Επίσης τα οικονομικά μας δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Εκφράζω αισιοδοξία για την ομάδα, αλλά η φετινή χρονιά είναι ίσως η πιο δύσκολη που έχουμε περάσει. Πολλές ομάδες αυξάνουν το μπάτζετ τους με τα λεφτά από το στοίχημα. Εμείς όχι. Αυτό δε μας κάνει ευέλικτους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Θα πρέπει να βρούμε παιδιά που θα μπορούν να μας στηρίξουν. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι αναφορικά με ονόματα παικτών. Η δεξαμενή των παικτών είναι μικρή. Έχουμε μιλήσει με αρκετούς παίκτες. Θα ξεκινήσουμε από τον ελληνικό κορμό, για να ξέρουμε ακριβώς τι ξένους ψάχνουμε μετά».

Για το αν θα στραφεί σε λύσεις νεαρών Αμερικανών: «Κοιτάζουμε τα πάντα. Το σημαντικό είναι η χημεία και ο κατάλληλος συνδυασμός. Ανέκαθεν μου άρεσαν οι ρούκι. Γνωρίζουμε την αγορά, κάναμε συζητήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι φέτος οι ρούκι έχουν τη δυνατότητα να μείνουν για μία ακόμη σεζόν στο κολέγιο, λόγω κορωνοϊού. Οι υπόλοιποι θα το παλέψουν στο Summer League».

Πηγή: Η παρουσίαση του Γιάννη Καστρίτη – ΚΑΕ ΑΡΗΣ / Aris BC – Official Page & Online Store