Η ορθότητα μιας επιλογής κρίνεται στη διάρκεια του χρόνου και αναλόγως του επιπέδου ανταπόκρισης του παίκτη. Στα χαρτιά όμως, η επιλογή του Κουάμε Βον φαίνεται να είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να κάνει ο Άρης δεδομένων των οικονομικών δυνατοτήτων του αλλά και των περιθωρίων που του έδινε η αγορά.

Μεγάλη σημασία έχει να δει κανείς τα κριτήρια βάσει των οποίων αποφάσισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά και τους λόγους. Ο έμπειρος τεχνικός ήθελε από τον βασικό πλέι μέικερ α) να έχει ύψος τουλάχιστον 1.90μ. και β) να διαθέτει προϋπηρεσία στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και δη σε διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις. Ο Βον ανταποκρινόταν και στις δύο προϋποθέσεις καθώς είναι ένας ψηλός γκαρντ, είναι στην Ευρώπη από το 2013, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στο BCL στο οποίο παίζει και ο Άρης.

Ο Γιαννάκης ήθελε ψηλό γκαρντ διότι στο κεντρικό μέρος του μυαλού του βρίσκεται ένα σχήμα με τρεις κοντούς που θα έχουν τη σωματοδομή και την μπασκετική ικανότητα στην εναλλαγή ρόλων. Ο Κουάμε Βον είναι πλέι μέικερ αλλά μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση «2» για κάποια αγωνιστικά λεπτά καθώς είχε αυτόν τον ρόλο στις προηγούμενες ομάδες του. Ο Γιάννης Αθηναίου επίσης παίζει και στις δύο θέσεις, ενώ ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Κάιλ Ουίβερ στην καριέρα του είναι το κομμάτι της δημιουργίας, καθόλου τυχαία εξάλλου έχει τουλάχιστον τρεις τελικές πάσες (κατά μέσο όρο) σε κάθε του σεζόν.

Ο Βον – ο οποίος αναμένεται την Παρασκευή(8/9) στη Θεσσαλονίκη – επιλέχθηκε γιατί έχει στοιχεία ηγέτη και είναι (αυτό που λένε οι Αμερικάνοι) clutch player καθώς είναι παίκτης του τελευταίου σουτ. Πέρυσι ο Άρης την πάτησε δύο φορές από τον Αμερικανό στους αγώνες με τους Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτρης καθώς τόσο στη γερμανική πόλη όσο και στο Nick Galis Hall, ο Βον έβαλε το τρίποντο που «σκότωσε» τους «κίτρινους».

https://www.gazzetta.gr/basketball/article/1133260/i-logiki-tis-epilogis-toy-koyame-von