Η ιδέα ήταν στο μυαλό μου χρόνια , απλά  τώρα βρήκα και τον χρόνο και την έμπνευση ( κι επειδή δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη και στο blogging  , την ιδέα για το φορμάτ μου την έδωσε αυτή η σειρά άρθρων στο σάιτ της ομάδας μου στο ΝΒΑ ).

Δεν ήξερα πως θα είναι τόσο χρονοβόρο και κουραστικό βέβαια. Παρόλο που υπάρχει ολόκληρο βιβλίο για τις φανέλες μας στο ποδόσφαιρο ( καταπληκτική δουλειά ) , δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο μπάσκετ και επειδή δεν είμαι των αρχείων και των λευκωμάτων ( εκεί μπορεί να γινόταν ευκολότερη η ζωή μου ) , ξεκίνησα την αναζήτηση μου στον λαβύρινθο του ίντερνετ…

3 βδομάδες μετά , ιδού τα αποτελέσματα

Κατάφερα και έφτασα τις 72 φανέλες από το 1979 και μετά . Ήθελα να είναι όλες οι φωτογραφίες έγχρωμες και από το 79 και μετά υπάρχει μια εταιρεία που κάνει τη φανέλα κι ένας κάποιος σπόνσορας.

Προσπάθησα να βρω και την κίτρινη και την μαύρη , από όλες τις χρονιές , αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό για όλες τις χρονιές , οπότε – δυστυχώς – αυτές δε θα συμμετέχουν.

Το φορμάτ θα είναι κάπως έτσι :

  • Προκριματικά ( 8 ζευγάρια , 16 φανέλες )
  • 64 ( 32 ζευγάρια , 64 φανέλες )
  • 32 ( 16 ζευγάρια , 32 φανέλες )
  • 16 ( 8 ζευγάρια , 16 φανέλες )
  • 8 ( 4 ζευγάρια , 8 φανέλες )
  • Ημιτελικοί ( 2 ζευγάρια , 4 φανέλες )
  • Τελικός

 

Ξεκινώντας λοιπόν , έχουμε τα 8 ζευγάρια των προκριματικών :

[socialpoll id=”2166282″ type=”set”]

Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή , μέχρι και την Τετάρτη και Πέμπτη θα ξεκινήσουμε τη φάση των 64 !

Δε θέλω να δώσω οδηγίες για το πως θα ψηφίσετε , αλλά θέλω πω πως εγώ θα ψηφίσω με βάση το πόσο μου αρέσει η φανέλα κι όχι με βάση το ποιος τη φοράει στη φωτό ή με το τι πετύχαμε τότε. Ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια και σίγουρα διαφορετικά γούστα , οπότε , πιστεύω πως η όλη διαδικασία θα έχει πολύ ενδιαφέρον και φυσικά θα φέρει και πολλές μνήμες πίσω , ίσως και κάποιες καινούριες ιστορίες.

********** επειδή από ένα σημείο και μετά , όλα ήταν το ίδιο για εμένα , μπορεί κάποιες φανέλες να είναι λάθος ( ημερολογιακά ) . Αν το βρείτε κάτι τέτοιο , αφήστε ένα σχόλιο και θα δούμε τι θα κάνουμε ******

 

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
spire

Ωραια ιδεα..

BadLuckLuke

Τρομερή δουλειά και ιδέα, μόλις ψήφισα!!! Αλλά… Χρήστος Μυριουνης στην τελευταία φωτό?????? Googlαρω και για Ορτμαν 🙂 🙂 🙂

YELLOW GUARD

Ρε συ night για να ψαξεις ολες τις φανελλες πρεπει να εχεις αδεια και να μην υπαρχει φραγκο για διακοπες .Μπραβο για την προσπαθεια.

incas_3

Ψήφισα !!!όλες οι ψηφοφορίες έχουν ξεκάθαρο νικητή εκτός από μια που είναι στην κόψη του ξυραφιού!δεν θέλω να δώσω περισσότερες πληροφορίες αλλά όταν τελειώσει η ψηφοφορία θα μιλήσω!!!καποιες φανέλες αδικούνται λίγο 🙁 αλλά το όλο concept night με ενθουσίασε πολλα μπράβο!!!

incas_3

Και τόσες που βρήκες μπράβο σου , απλα όταν τελειώσει η ψηφοφορία με αυτόν τον τρόπο ωραίο θα ήταν να τις έβαζες και όλες μαζί και να τις σχολιάζαμε,γιατί μπορεί κάποιες να μην φαίνονται καλά αλλά πολλοί θα τις θυμηθούμε και θα τις ξαναφέρουμε στη μνήμη μας μέσα από την κουβέντα μας.καλο Δεκαπενταύγουστο !

Υ.γ επιτέλους κουμπί “επεξεργασία”σ´Ευχαριστω Θεέ μου!!!και εσένα σ´ευχαριστω night!