Πηγή: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΟΥ (PICS) | Aris BC – Official Page & Online Store

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (04/04) η επίσημη παρουσίαση του προπονητή του ΑΡΗ, Βαγγέλη Αγγέλου, στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Τον Έλληνα τεχνικό παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Χάρης Παπαγεωργίου.

Η τοποθέτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.:

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας και την πρόθυμη ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ένας παλιός γνώριμος στην οικογένεια του ΑΡΗ. Είναι η τρίτη φορά που έρχεται στην ομάδα μας. Η πρώτη ήταν το 2003, ως συνεργάτης του Μίλαν Μίνιτς, η δεύτερη ήταν από το 2012 έως τα τέλη του 2013, ως πρώτος προπονητής και τώρα είναι η τρίτη φορά. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο, γι’ αυτό και λέω ότι είναι γνωστός σε όλους σας. Θα ήθελα να συμπληρώσω, ότι έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την ιστορία μας. Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αυτό τον τιμάει ιδιαιτέρως. Ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στην πρόταση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.. Γνωρίζει καλά το υλικό της ομάδας, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Εγώ θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και να τον βεβαιώσω, πως έχει όλη τη στήριξη μας, αλλά και των αρειανών φιλάθλων. Είμαι βέβαιος ότι θα πάμε πολύ καλά και ο στόχος ο ορατός είναι να ολοκληρώσουμε τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το αν αποτελεί ρίσκο η απόφασή του να αναλάβει αυτή τη θέση, επεσήμανε: «Ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του ΑΡΗ από το 1971. Προηγουμένως ήμουν και φίλαθλος της ομάδας. Έχω καταγράψει μία πορεία και σαν αθλητής και σε διάφορα διοικητικά πόστα. Όποτε μου ζητήθηκε, είναι αυτονόητη η παρουσία μου στα κοινά του ΑΡΗ, γιατί αποτελώ επίλεκτο μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας και θεωρώ υποχρέωση και χρέος μου να ανταποκρίνομαι πάντοτε και όποτε μου ζητηθεί σε οποιαδήποτε καθήκοντα. Θεώρησα αυτονόητο να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη, αλλά και τη μεγάλη τιμή, που μου έγινε από τους ανθρώπους του ΑΡΗ, σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, να συνδράμω και ‘γω, ώστε να φτάσουμε σε καλύτερες μέρες, που όλοι επιθυμούμε».

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Είναι χαρά μου να είμαι εδώ μαζί σας και ευχαριστώ πολύ και τον κ. Παπαγεωργίου. Θα προτιμούσα να είχαμε αποφύγει αυτήν την παρουσίαση και οι λόγοι είναι προφανείς. Όμως, αντιλαμβάνομαι ότι στον κόσμο του ΑΡΗ πρέπει να μιλήσουμε για την προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε και για τον τρόπο που έχουμε να κινηθούμε στο υπόλοιπο της σεζόν. Όπως είπε και ο κ. Παπαγεωργίου, εγώ και οι παίκτες, εκπροσωπούμε μία ευρύτερη προσπάθεια ανθρώπων που είναι δίπλα από την ομάδα. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ τις τελευταίες μέρες, είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι κινούνται στην κατεύθυνση μιας ειδικής κατάστασης για τον Σύλλογο, που έχει σχέση με την εκπροσώπηση της ομάδας απέναντι στον κόσμο της, αλλά και απέναντι στους στόχους που έχει στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Δεν θα πω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είναι ιδιαίτερη, γιατί υπάρχει χημεία μεταξύ μας και αυτό θα έχει αντανάκλαση και στους παίκτες, καθώς αυτοί εκφράζουν την αισιοδοξία τη δικιά μας, ώστε με τα στοιχεία που θα έχουν, της πίστης και της στήριξης, θα μπορέσουμε με τη βοήθεια του Θεού, να βγάλουμε σε πέρας το στόχο που έχουμε. Όπως ξέρετε υπάρχουν και απρόοπτοι παράγοντες και ένας από αυτούς ήταν ο τραυματισμός του Bell στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου παρά την οργάνωση του ταξιδιού και τη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής, αυτό συμβαίνει και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε αλληλεγγύη και συνεργασία με όλο το δυναμικό της ομάδας, εντός κι εκτός γηπέδου, για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα απρόοπτα. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τον ΑΡΗ, θα μπορούσαμε ο καθένας γύρω από το εγώ τους καθενός ξεχωριστά να βρούμε θετικά κι αρνητικά πράγματα, αλλά αυτό που συμφωνήσαμε, είναι ότι προσπαθούμε όλοι να εστιάσουμε στο βασικό στόχο, ξεκινώντας από μικρές νίκες, που να περνάει με υγεία και ομαδικότητα κάθε ημέρα. Μένουν 39 μέρες μέχρι το τελευταίο παιχνίδι που έχει η ομάδα και έχουμε δύο παιχνίδια μετά από οκτώ μέρες σε διάστημα τεσσάρων ημερών και έχουμε και άλλα τρία παιχνίδια, μετά από 19 μέρες ρεπό. Όπως ξέρετε, οι επαγγελματίες και οι παίκτες, που εκφράζουν και εκπροσωπούν οποιονδήποτε Σύλλογο, το ζητούμενο είναι να έχεις τη συγκέντρωσή τους και να μπορεί να υπάρχει ταύτιση κινήτρων σε σχέση με την υποχρέωση που έχουν και την υποχρέωση που έχουμε εμείς. Με τη βοήθεια και των συνεργατών έχει φτιαχτεί ένα πρόγραμμα, που θα προσπαθήσουμε να το ακολουθήσουμε, αρχής γενομένης από την προετοιμασία του παιχνιδιού με την Κύμη και τα Τρίκαλα, με το αυριανό (05/04) φιλικό απέναντι στην Mega Bemax».

Για το αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, είπε: «Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους παίκτες και με την πρώτη ευκαιρία, θα το κάνουμε και εικόνα. Στις πρώτες συζητήσεις που κάναμε, άνθρωποι με διαφορετική ιδιοσυγκρασία βρήκαμε χημεία και προσπάθεια για τον στόχο του ΑΡΗ. Όπως ξέρετε, αυτό προσπαθώ να πω και στους παίκτες. Δεν σημαίνει ότι εγώ πρέπει να συμφωνώ με κάποιον για να συνεργαστώ μαζί του. Αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω ότι ο ΑΡΗΣ έχει δύο κατευθύνσεις. Το ένα θέμα είναι ο αγώνας που κάνουν κάποιοι άνθρωποι σε σχέση με την προστασία του Συλλόγου, ως προς τα νομικά και οικονομικά προβλήματα, κάτι που αποκαλώ «basketball operation» και το άλλο θέμα είναι με τους παίκτες. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα, οι άνθρωποι που χειρίζονται αυτή τη στιγμή με υπευθυνότητα τον Σύλλογο, ξεχώρισαν αυτά τα δύο πράγματα και η ομάδα λειτουργεί σε δύο παράλληλες κατευθύνσεις. Ο κ. Γουλιέλμος, ο κ. Ζουλιάμης, ο κ. Καπάζογλου, μαζί με τον κ. Παπαγεωργίου διαχειρίζονται διάφορα πράγματα σε σχέση με τη λειτουργία του Συλλόγου και από την άλλη πλευρά , με τη συνδρομή και την ενημέρωση της διοίκησης, προσπαθεί και η ομάδα που ασχολείται με το τεχνικό team και τους παίκτες, να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ομάδας. Με την έννοια αυτή, απαντώ ναι, σε μικρό διάστημα η ομάδα έχει βρει μία χημεία και έχει εστιάσει την προσπάθειά της με ανακατανομή ρόλων κι αυτό με κάνει αισιόδοξο».

Για το αν του έγινε πρόταση να αναλάβει νωρίτερα στη χρονιά και για το πώς πείστηκε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, απάντησε: «Όχι, δεν με πλησίασαν, δεν έγινε καμία συζήτηση για να έρθω. Όταν η ομάδα ήρθε στην Χαλκίδα, ήπιαμε έναν καφέ με δύο ανθρώπους και συζητήσαμε. Ποτέ δεν έγινε συζήτηση για να αναλάβω την ομάδα και ποτέ δεν θα συζητούσα για τέτοιο θέμα. Υπήρχε ο προβληματισμός, ακούγαμε όλοι τις δύσκολες μέρες που περνούσε ο ΑΡΗΣ και σαφώς οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τις προηγούμενες μέρες τις υποχρεώσεις της ομάδας, πέρασαν μία δοκιμασία. Όπως ξέρετε μία δοκιμασία έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο, ως προς το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να αδικηθεί και η προσπάθεια που έγινε πριν. Όσον αφορά το πώς με πλησίασαν τώρα, βρισκόμουν στην Κωνσταντινούπολη για μία υποχρέωση, δέχθηκα αρχικά ένα τηλεφώνημα από έναν φίλο και μετά από αυτήν την ομάδα των ανθρώπων. Προσπάθησαν να μου εξηγήσουν τι χρειάζονται και είπα το «ναι» στηριζόμενος σε κάποια προσωπική υποχρέωση και σε μία πρόκληση, που προσωπικά μου αρέσει να αναλαμβάνω. Δέχτηκα κι έτσι ξεκινήσαμε».

Για τα στενά χρονικά περιθώρια και τις συνθήκες που βρήκε: «Καταρχάς στις ομάδες, είναι δεδομένο ότι η αλλαγή του προπονητή μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Δεν συμβαίνει μόνο με μένα, συμβαίνει κατά κόρον. Αυτή τη στιγμή νιώθω καλά, γιατί δεν έχω αναλάβει κάτι ατομικά. Είναι μία συνεργασία ανθρώπων και πιστέψτε με ότι για να πετύχει ο ΑΡΗΣ τον στόχο του, το κομμάτι του προπονητή και των παικτών είναι το ένα μέρος. Υπάρχουν κι άλλες προσπάθειες που γίνονται, δηλαδή να καταλάβουν οι παίκτες ή οι προπονητές, ότι εκπροσωπούν κάποιους ανθρώπους που μπορούν να τους στηρίζουν. Αυτή λοιπόν τη βραχυπρόθεσμη στήριξη προσπαθούμε να τη δώσουμε στους παίκτες, εγώ την αντιλαμβάνομαι. Δηλαδή, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για τον Σύλλογο. Εγώ λέω ότι υπάρχει μία αρχή, να φοβάσαι λιγότερο από αυτό που φοβούνται οι άλλοι. Εμείς θα αποδείξουμε στους παίκτες, ότι ο πιθανών προβληματισμός τους, δεν αγγίζει εμάς. Είμαστε αποφασισμένοι και να προσπαθήσουμε και να δεχθούμε το οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα ή κριτική, με μεγαλύτερη ευθύνη απ’ ότι θα δεχτούν αυτοί. Αυτή είναι η μάχη που μπορεί να δώσει κάποιος, ώστε ο παίκτης να μην έχει ψυχολογικό βάρος».

Για το ψυχολογικό κομμάτι των παικτών και για το αν έχει μιλήσει με τη διοίκηση για την επόμενη χρονιά, ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να κάνει όνειρα για την επόμενη χρονιά, όποιος πραγματικά ξέρει τα προβλήματα του Συλλόγου, πρέπει να κάνει τον σταυρό του και να προχωράει μέρα – μέρα. Το αν κάνει σκέψεις ή όχι, δεν έχει να κάνει με την πράξη. Δεν μου έχει γίνει καμία συζήτηση για την επόμενη χρονιά. Αν κάνεις το λάθος να σκεφτείς το αύριο, δεν θα συγκεντρωθείς στο σήμερα. Όσον αφορά το ψυχοπνευματικό κομμάτι των παικτών, είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο και είναι δύσκολο να εκφραστεί. Ο καθένας απ’ όλους μας περνάμε πολλά προβλήματα και μέσα από τη δουλειά μας πρέπει να αντέχουμε αυτά τα προβλήματα. Οι παίκτες έρχονται από μία πορεία που ήταν επώδυνη και αυτό που προσπαθούμε τώρα, είναι να καταλάβουν, ότι ζητώντας τους να κάνουν μία έξτρα προσπάθεια, θα κάνουμε και εμείς μία έξτρα προσπάθεια με τον καθένα, να τον σεβαστούμε και να δούμε πως μπορούμε να τον βοηθήσουμε, σε σχέση με αυτά που αντιλαμβάνεται για την ομάδα. Με αυτά που ακούω μέρα με την ημέρα, πιστεύω ότι χρειάζεται αυτό, όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για το αν η φετινή κατάσταση είναι πιο ιδιαίτερη σε σχέση με την προηγούμενη φορά που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΡΗ και αν αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο, τόνισε: «Δεν έχω βάλει κανένα προσωπικό στοίχημα και δεν ήρθα για κανέναν προσωπικό στόχο. Απάντησα αυτόματα, μίλησα με τον κ. Ζουλιάμη στο τηλέφωνο και μετά σκέφτηκα, γιατί πιστεύω στον Θεό, με τον τρόπο που έφυγα την προηγούμενη φορά, που για εμένα ήταν ξεκάθαρος με συγκεκριμένη απόφαση και συγκεκριμένα δεδομένα, ίσως αυτή η απόφαση να έχει μία σχέση και πιστεύω ότι εκ των υστέρων την κατάλαβα. Σε αυτήν την ομάδα οφείλω, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστώ γνωρίζοντας τους ανθρώπους με καλές στιγμές και να δοκιμαστώ από τις άσχημες στιγμές. Σε αυτήν την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω μία ευκαιρία σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, εσωτερικά ένιωσα μία υποχρέωση εκ των υστέρων και νιώθω ευλογημένος που αποδέχτηκα αυτήν την ευκαιρία».

Για τις νίκες που χρειάζεται η ομάδα μέχρι το τέλος της STOIXIMAN.GR Basket League, ανέφερε: «Θα πούμε κάποια δεδομένα. Για να επέμβει κάποιος σε μία ομάδα, πρέπει να εκτιμήσει τα δεδομένα που υπάρχουν. Η ομάδα στο Basketball Champions League, σε 14 παιχνίδια, είχε την 31η  καλύτερη επίθεση, δηλαδή προτελευταία και είναι η τελευταία καλύτερη επίθεση στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ανά κατοχές, γιατί προσπαθούσε να παίξει με λίγες κατοχές, ώστε να εκτεθεί λιγότερο αμυντικά, είναι πέμπτη στην Ελλάδα και 15η στην Ευρώπη. Έφυγαν επτά παίκτες, οι οποίοι ήταν παίκτες κορμού και ήρθαν τέσσερις, οπότε το ρόστερ ανακατανεμήθηκε, όπως και οι ευθύνες. Έπεσαν προσπάθειες σε παίκτες, χωρίς να υπάρχει χρόνος εξάσκησης. Η ομάδα αλλιώς προετοιμάστηκε, με συγκεκριμένο κορμό. Όταν μία ομάδα ξεκινάει την προετοιμασία της τον Αύγουστο, το πρώτο φορμάρισμα έρχεται τον Δεκέμβριο. Πάνω στα προβλήματα αυτά, η ομάδα και δεν μπορούσε να γίνει καλύτερη από τα λάθη της, γιατί οι παίκτες ήταν εγκλωβισμένοι στο συνεχές πρόγραμμα και ψυχολογικά εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο που έβλεπαν, αλλά και αυτοί που ήρθαν δεν είχαν χρόνο να προσαρμοστούν με τους υπόλοιπους.

Αυτή τη στιγμή, δόξα τω Θεώ, έχουμε κάποια ευκαιρία, πρώτα να γνωριστούμε μεταξύ μας, αυτοί που δουλεύουν με τους παίκτες σε σχέση με κάποια πρόταση που θα έχουν με δική μου ευθύνη στο αγωνιστικό και να γνωριστούν οι παίκτες με τη διοίκηση. Πιστεύω ότι η χημεία αυτή, με πρώτο άξονα την ψυχική επαφή, θα μας δώσει, επιλέγοντας κάποιους στόχους αγωνιστικούς, με πρώτο θέμα την επίθεση, γιατί το μπάσκετ προπονείται 66% επίθεση και 33% άμυνα και σε σχέση με τον αντίπαλο. Με τους αντιπάλους που παίζουμε, στις περιφερειακές θέσεις, όσο τελειώνει το Πρωτάθλημα, έρχονται σκόρερς, ώστε να γίνουν πιο δυνατές στο ένας εναντίον ενός και στο δύο εναντίον δύο. Εμείς, απέναντι στην αθλητικότητα, πρέπει να αντιπαρατάξουμε την ιστορία του Συλλόγου και τον κόσμο που θα μας δώσει πάθος, ώστε να λειτουργήσουμε ομαδικά και να αντιμετωπίσουμε την ατομική ικανότητα του κάθε παίκτη από την ομάδα που τον έχει. Στην επίθεση να δούμε πως μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και με λιγότερα λάθη, γιατί στο μισό γήπεδο δεν μπορούμε να παίξουμε πλέον. Ο γυμναστής και οι γιατροί μας δίνουν το βαθμό ενέργειας, ώστε να δούμε πως μπορούμε να εξασκηθούμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Με τον Παναθηναϊκό είχαμε 42 κατοχές από 0 μέχρι 12 δευτερόλεπτα. Η ομάδα έως τώρα έπαιζε με 71 κατοχές. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό παίξαμε με 84, αλλά κάναμε πολλά περισσότερα λάθη. Από τα 13 που είχαμε μέσο όρο, πήγαμε στα 22 και από τις 13 ασίστ στις 17. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να παίρνεις μία πληροφορία και να την δουλεύεις με ταχύτητα. Χρειάζεται χρόνος. Επιμένω πως όσο πιο ασφαλής νιώθει κάποιος, τόσο πιο δεκτικός είναι σε κάτι καινούργιο. Ο τρόπος που επέλεξε η διοίκηση να μιλήσει με εμένα, είναι ότι υπάρχει μία γνωριμία και με το σταφ και με τους παίκτες και κάνει αυτό το στρες της αλλαγής πιο εύκολο. Θέλω μία νίκη στο παιχνίδι με την Κύμη και μετά θα δούμε. Υπάρχει το τι λέει το περιβάλλον. Αν ακούσει κάποιος τι λέει το περιβάλλον για το Πρωτάθλημα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να είναι σε μία περιδίνηση από διάφορες εκτιμήσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πράξη. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε σε μικρούς στόχους. Στόχος μας τώρα είναι το παιχνίδι με την Κύμη, που θα πρέπει να ετοιμαστεί παράλληλα με το παιχνίδι με τα Τρίκαλα και ο στόχος μας είναι πάνω στον Bell που έχει πρόβλημα και να φροντίσουμε, κάνοντας προπόνηση να ελαχιστοποιήσουμε τα απρόοπτα, κάτι που είναι αδύνατον. Οπότε πάμε βήμα – βήμα».

Για το αν υπάρχει θέμα επιστροφής του Demetris Morant, είπε: «Ο λόγος είναι καθαρά προπονητικός, αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει πέντε ψηλούς και έχει 13 παίκτες με τη συμμετοχή του Λαζάρου, ενός παιδιού που δεν έχει δελτίο στον ΑΡΗ. Η προπόνηση για να γίνεται διαλειμματικά πιστεύουμε ότι θέλει έξι ψηλούς, δηλαδή να γίνονται τρεις τετράδες, αν μπορούμε να δουλεύουμε κάποια σενάρια αμυντικά κι επιθετικά. Για την περίπτωση του Morant και από αυτά που με ενημέρωσαν οι προπονητές είναι ότι πρόκειται για ένα εξελίξιμο παιδί. Μπορεί ο Σύλλογος να δανειστεί την ενέργειά του προπονητικά, να είναι μία λύση για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και αν είναι ένα ελπιδοφόρο παιδί και οι φιλοδοξίες του είναι με τον Σύλλογο, να είναι και μία επιλογή για τον μελλοντικό σχεδιασμό του Συλλόγου, αν επιτευχθεί ο στόχος. Αυτή τη στιγμή έχει ένα οικογενειακό πρόβλημα, δεν έχω κάποια εικόνα ότι έρχεται ή ότι δεν έρχεται».

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Μετά(ή μήπως πρίν;) τον Prift the Priest,να’τος κι ο Αγγέλου ο θεοσεβουμενος!

ammonas

Μπορεί το παρουσιαστικό του να μου προκαλεί κάποια αποστροφή (αν και φέτος μου είναι πιο εύπεπτος), όταν όμως μιλάει για μπάσκετ, είναι απολαυστικός.
Ιδιαίτερα, αυτό το “περιδίνηση” επέφερε την σωτήρια αποτοξίνωση από τα “τιανφτορε” και τα #μας_κυνηγούν_όλοι του περασμένου μήνα.
“Συγγνώμη. Κάτι το διαφορετικό”, που θα ‘λεγε και ο Ζουγανέλης