Μέσα σε αυτό το κάδρο, η λύση της “ομηρίας” στο θέμα του Αλεξάνδρειου είναι επιτακτική όσο ποτέ. Μια ΚΑΕ που θα ξεκινήσει με πάγια ανελαστικά έξοδα (ρόστερ, τεχνικό τιμ, έξοδα λειτουργίας, παλαιότερες οφειλές κ.α.) θα στερείται τον βασικό της ελαστικό έσοδο: την ρευστότητα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια των αγώνων.
Η λύση που χρόνια ζητάει ο Άρης θα πρέπει να δοθεί τώρα, άμεσα και αποτελεί κύρια ευθύνη της ίδιας της πολιτείας. Μια πολιτεία που χάριζε χρέη εκατομμυρίων ευρώ ή ολόκληρα γήπεδα, πληρώνοντας ακόμη την ΔΕΗ ή το πετρέλαιο (και πληρώνει ακόμη μπόνους) έχει την χρυσή ευκαιρία να δώσει μακρόπνοη λύση στο θέμα του Αλεξάνδρειου: να απαλλάξει τον Άρη από την θηλιά που του στέρησε τα τελευταία δυο χρόνια έσοδα όπως το τηλεοπτικό ή την κεντρική χορηγία, αλλά και να δώσει αυτό που ήδη έχει υποσχεθεί: την οικονομική δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους να κρατήσουν ζωντανό το γήπεδο-σύμβολο και τα αθλήματα-ομοσπονδίες που φιλοξενεί.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι επιτακτική η ανάγκη… χθες. Ο Άρης με σχέδιο και ενεργοποιώντας τις σωστές επιλογές, πρέπει να κερδίσει αυτό που δικαιούται χρόνια τώρα. Για να έχει δικαίωμα στην επιβίωση, μέσα από μια λύση δικαιοσύνης. Κι αν μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχαν μια “κοινή γλώσσα”, οι συγκυρίες δίνουν σήμερα την δυνατότητα να κατατεθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να λυθεί το πρόβλημα.
Παράλληλα, είναι μια εξόχως καλή ευκαιρία για τους πολιτικούς της Βόρειας Ελλάδας να μην μείνουν μόνο στα λόγια και στα “θα”. Υπάρχει μπροστά τους πεδίον δόξης λαμπρό.
Η λύση στο Παλέ, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα, ο δρόμος για την επιβίωση της ΚΑΕ Άρης, αλλά και ένα στοιχειώδες ατού σε όλη την πόλη…
Πηγή: Απόψεις – PRESSARIS
Ακριβώς…
Σε μια εποχή που όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα απαγορευτούν για χρόνια εμείς θέλουμε να πάρουμε το Παλε; Τι ακριβώς θα το κάνουμε;
Να μην πληρώνουμε το νοίκι των 140 Χιλ;
Είχα την εντύπωση ότι η εκχώρηση του Παλε θα ήταν επικερδής υπό την προϋπόθεση της… αξιοποίησης του. Δηλ συναυλίες κτλ. Διαφορετικά το κόστος συντήρησης ανέρχεται σε αυτό του ενοικίου. Δεν ισχύει;
Αν ισχύει, τότε η χρήση του Παλε για την χρονιά που έρχεται δεν έχει νόημα. Ας πάμε στη Μίκρα αν είναι να παίζουμε χωρίς κόσμο. Όταν επανέλθει η κανονικότητα τότε ας το συζητήσουμε. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι αφού υπάρχει η πρόθεση της πολιτείας να το εκχωρήσει, γιατί περιμένουμε τόσο καιρό. Τι περιμένουμε; Τις επόμενες εκλογές;
Αν δεν υπάρχει σύμβαση αυτή τη στιγμή με το πάλε ναι να πάμε στη μικρα. Αλλιώς αν ακόμη δεσμευομαστε με κάποια συμφωνία δεν έχει νόημα και να φύγεις κ να πληρώνεις το παλε
Ναι. Αν και θα μπορούσε ίσως κάποιος ακόμη και να την προσβάλει, καθώς η ίδια η πολιτεία είναι αυτή που απαγορεύει τους αγώνες με θεατές. Νομικός δεν είμαι, αλλά…
κάπου πήρε το μάτι μου ότι φέτος είναι να γίνει διαγωνισμός για τον χώρο της ΔΕΘ ώστε να γίνουν κάποιες ανακαταστευές και έργα.
Ίσως να ήταν καλό να πιέσουμε ώστε να γίνουν τα έργα με γνώμονα και το τις ανάγκες του Παλέ και εν συνεχεία να δούμε αν μας συμφέρει να έχουμε στην κατοχή μας το γήπεδο.
Αυτό που φοβάμαι είναι πως θα κερδίσουμε το ενοίκιο αλλά δε θα έχουμε λεφτά για να πληρώνουμε τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας.
Και πραγματικά δε ξέρω τι μας συμφέρει μιας και το γήπεδο όπως και να το κάνεις είναι παλιό.
Απλά δε θα πληρώνουμε τίποτα και όταν μας κόβουν το ρεύμα ή το αέριο θα ζητάμε συγνώμη, θα μας καλύπτει η περιφέρεια ή ο δήμος ή όποιος μπορεί, θα μπαίνουμε σε ρύθμιση και η ζωή θα συνεχίζεται.
Όσο κι αν μου αρέσει να είμαστε ηθικοί δεν είμαστε και δε χρειάζεται στη χώρα που ζούμε.
αυτό το θεωρώ δεδομένο…
άλλωστε ο συμπολίτης και όχι μόνο την ίδια τακτική έχει.
Όμως επιμένω πως πριν το πάρουμε πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και ένα λίφτινγκ στην συμφωνία.