Η εικόνα είναι χειρότερη από τον αποκλεισμό

Η εικόνα είναι χειρότερη από τον αποκλεισμό

Στο μπάσκετ, συνήθως, η στατιστική λέει την αλήθεια. Δείχνει δηλαδή το επίπεδο των χαρακτηριστικών του κάθε παίκτη κι όταν μάλιστα αυτή συνοδεύεται από την εικόνα, το συμπέρασμα βγαίνει ευκολότερα. Στη συγκεκριμένη γωνιά είχαμε σημειώσει ότι ο Άρης θα είναι μια σκληρή, αθλητική ομάδα με μπόλικη αυταπάρνηση αλλά και απελπιστικά περιορισμένο ταλέντο στην επίθεση. Οι αγώνες με τη Νίζνι ουσιαστικά ήρθαν ως επιβεβαίωση και πλέον υπάρχουν δύο σενάρια. Το θετικό είναι να βρίσκονται οι παίκτες περίπου στο 30%-40% των δυνατοτήτων τους οπότε είναι λογικό να υπάρχει η προσδοκία για τον ερχομό ακόμη καλύτερων ημερών. Το αρνητικό, να είναι αυτές οι δυνατότητες του ρόστερ, οπότε η χρονιά θα είναι και πάλι… γροθιά στο στομάχι.

Κι έτσι ήρθε απόλυτα φυσιολογικά ο αποκλεισμός από τους ομίλους του BCL. Στοιχειοθετεί αρνητική εξέλιξη; Για τους στόχους της ομάδας, προφανώς και είναι. Για την μπασκετική λογική όμως, όχι. Στο ενδεχόμενο πρόκρισης στους ομίλους του BCL ο Άρης θα ανταποκρινόταν (μεν) στην υπόσχεσή του στους Αμερικάνους για την παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά θα ερχόντουσαν εξαιρετικά δύσκολες ημέρες.

Γιατί οι «κίτρινοι» θα αντιμετώπιζαν ομάδες όπως οι Μούρθια, Αβελίνο, Μπάνβιτ, Λε Μαν, Λούντβιγκσμπουργκ. Θα είχαν τρομακτική δυσκολία ανταπόκρισης στο επίπεδο δυσκολίας των αγώνων αλλά και σ’ ένα πλάνο δύο αγώνων την εβδομάδα. Γιατί το ρόστερ είναι τουλάχιστον ανεπαρκές για να αντέξει αυτήν την πρόκληση. Και το πιθανότερο θα ήταν να μετατρέπονταν σε… σάκο του μποξ, όπως δηλαδή έγινε την περσινή σεζόν. Γιατί μέχρι στιγμής η ομάδα παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων.

Εδώ βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα. Δεν είναι το αποτέλεσμα, εξάλλου στον επαγγελματικό αθλητισμό ουδείς έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, πολλώ δε μάλλον οι ομάδες οι οποίοι κυνηγούν και ονειρεύονται θαύματα. Μέχρι στιγμής, ο Άρης είναι μια κουραστική ομάδα η οποία σου χαλάει τα απογεύματα. Δεν είναι διασκέδαση αλλά σκέτο μαρτύριο. Ο απλός φίλαθλος του Άρη δεν ζει με τις εποχές του παρελθόντος κι όπως το ισχυρίζεται τον αδικεί. Αλλά δεν είναι άσχετος, παρακολουθεί το άθλημα, το αντιλαμβάνεται και θέλει να δει… κάτι. Δεν θα τον γεμίσει μια σκληρή ομάδα η οποία θα παλεύει στην άμυνα. Γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα. Θέλει να δει μια συνεργασία, μια όμορφη ενέργεια, μια εντυπωσιακή φάση… Καλώς ή κακώς είναι «πελάτης» με άποψη και γνώση. Αν είναι να πηγαίνει στο Παλέ και να φεύγει εκνευρισμένος, σύντομα στις κερκίδες θα μειωθεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος από τους περίπου 900-1000 που ήταν στον αγώνα με τη Νίζνι.

Μέσα σ’ όλα αυτά, ο Άρης έχει τα εσωτερικά του. Προφανώς και δεν ήταν συμπτωματική η απουσία των οργανωμένων οπαδών από τις κερκίδες. Έχει να κάνει με το επίπεδο των σχέσεων με τη διοίκηση. Δεν εξετάζω ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο, αλλά στέκομαι στο γεγονός ότι στη δύσκολη χρονιά που ακολουθεί, το τελευταίο που χρειάζεται ο Άρης είναι αυτήν την εικόνα στις κερκίδες. Η μεθοδολογία της λύσης του προβλήματος ανήκει στις δύο πλευρές.

 

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Άχου , έχουμε εσωτερικά πάλι με τα παιδιά στο πέταλο; Προφανώς θέλουν να φτιαχτούν τα καρεκλάκια στο πέταλο , αλλιώς δε θα έρθουν στο γήπεδο , δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη απαίτηση τους…

timemaster

Δωρεάν είσοδο που περιλαμβάνει δύο μπύρες και μία κροτίδα δώρο;

Jose

Δηλαδή για να καταλάβω. Τα πετσια δεν είναι “Άρης πάνω από όλα”;;;

vaggelaris

Δε λέω, αυτοί είναι που δίνουν Ρυθμό στη κερκίδα αλλά προτιμώ να έχω 3000 στις υπόλοιπες κερκίδες παρά να έχω τους καφρους πίσω από τη μπασκέτα. Όχι ότι δεν υπάρχουν κ σε άλλες θέσεις καφροι αλλά αυτοί έχουν την πρωτοκαθεδρία. Πάντως κακως κολλάει το άρθρο στην προσέλευση των οργανωμένων. Ο κόσμος απλά μετακινήθηκε στο ποδόσφαιρο που έλειπε πολλά χρόνια κ έχει καλή πορεία.

καπετάν Κανένας

Επειδή δεν φαίνεται αν ρωτάς ρητορικά η όχι, σου απαντώ στα σοβαρά πως το “πάνω απ’όλα” για αυτούς είναι(δεν ξέρω αν ήταν πάντα κ με όλους έτσι βέβαια) όπως η ελαστική συνείδηση στους πολιτικάντηδες.

ChrisSiak

Εντάξει τα αγωνιστικά τα βλέπουμε, τα χιλιοαναλυσαμε, ακούστηκαν όλες οι απόψεις.

Για το θέμα με τους οργανωμένους ΓΕ ΛΑ Ω.

Κ όπως προειπωθηκε σε άλλο ποστ μπας κ τους έκοψε ο Γουιλι το τζάμπα κ το παίζουν σκληροί;
Ώρα είναι να βγουν να αρχίσουν τους μπουλους στον Γουλιέλμο. Ρε δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.

ΤΙ ΠΑΘΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΕ;;;;;!;;;;;
Αφού στη φιέστα ήταν κανονικά εκεί στη 5,6 και μάλιστα κερδίσαν και αρκετές μπάλες από τους παίκτες.Αφου.
Μήπως θέλαν κι άλλες; Αφού.

ChrisSiak

Δεν ήταν αρκετές μάλλον καπταιν.

Sam Vincent

Αν απέχουν επειδή κόπηκε ο τζάμπας ,αυτό εξηγεί και την περσινή στήριξη (δια την μουγκαμάρας) μέχρι τέλους .