Η δικαιοσύνη αγνοείται

Η δικαιοσύνη αγνοείται

Στο Λαύριο, αν κανείς αναζητήσει λογική το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί σε κάποιο ιατρικό κέντρο. Η πιο λογική προσέγγιση οδηγεί στο απλό ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν σ’ ένα παιχνίδι σώμα με σώμα, η μία ομάδα να έχει εκτελέσει 15 βολές και η άλλη… μηδέν; Διαδοχικές κακές στιγμές; Κι αυτό δεν αποτελεί μομφή για το Λαύριο του οποίου η προσπάθεια είναι αξιέπαινη κι έχει νιώσει κάτι αντίστοιχο στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι διαιτητές, στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Μάνος και η κα. Τσαρούχα. Το πρόβλημα είναι η ΚΕΔ. Για καλή τύχη του μπάσκετ η Πολιτεία δεν εμπλέκεται πουθενά, οπότε υπάρχουν τρεις φορείς. Ο ΕΣΑΚΕ ο οποίος αποποιείται κάθε ευθύνης παρότι είναι η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος και με το επιχείρημα ότι η διαιτησία ανήκει στην ΕΟΚ, νίπτει τας χείρας του σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος. Κατά παράδοση, η ΕΟΚ λέει ότι «ο χαμένος πάντα γκρινιάζει», (συγκεκριμένη περίπτωση ο Άρης δεν είναι χαμένος, αλλά νικητής) και αρνείται πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες της όπως εξάλλου πράττει σε οτιδήποτε την αφορά με πιο χαρακτηριστική αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ΚΕΔ, η οποία υπάγεται στην ΕΟΚ, έχει άλλα ευαγγέλια. Στην αρχή έλεγε ότι μετά τις συντριπτικές αλλαγές που έγιναν προ 5-6 χρόνων… «αυτούς έχουμε κι αυτούς οφείλουμε να εμπιστευτούμε». Μετά έκανε σημαία την πτώση της ποιότητας στην Basketleague κι έλεγε «για το επίπεδο του Πρωταθλήματος το επίπεδο των διαιτητών είναι αυτό που πρέπει». Επί της ουσίας όμως ουδέποτε έσπασε αυγά και δεν απέδειξε τον ρόλο της. Γιατί ο κακός διαιτητής πρέπει να πηγαίνει σπίτι του και όχι να δέχεται μια συμβολική τιμωρία 1-2 αγωνιστικών για τα μάτια του κόσμου. Και η ΚΕΔ, ενώ ξέρει ποιοι πρέπει να σφυρίζουν και ποιοι όχι, συνεχίζει στο ίδιο γαϊτανάκι.

 

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Θα σου απαντήσω φίλε Έμπερορ , με το απόσπασμα του πρωινού άρθρου του Συρίδη , που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο :

Τα χθεσινά αίσχη από τους Μάνο, Τσαρούχα και Σταματόπουλο είναι το… ορεκτικό για το τι θα επακολουθήσει. Ο Άρης σφαγιάστηκε χθες, αλλά είναι άξιος της μοίρας του, διότι δεν ακούστηκε καμία μα καμία φωνή κόντρα σε όλον αυτό το συρφετό.

Όπου Άρης μπορεί ο καθένας να βάλει μια οποιαδήποτε άλλη εκτός από αυτές που παραδοσιακά έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τον “άρχοντα” και τα “τσιράκια” του. Τους ξέρετε, τους ξέρουν όλοι.

Κανένα απολύτως νόημα δεν θα έχει μια διαμαρτυρία του (κάθε) Άρη σήμερα, διότι πολύ απλά είναι εκτός χρόνου. Όσο οι ομάδες της Α1 είτε φοβούνται να αντιδράσουν, είτε βολεύονται επειδή αν φωνάξουν μια, δυο φορές θα πάρουν σφυρίγματα σε επόμενα παιχνίδια, τόσο θα παραμένει ισχυρός ο “άρχοντας” και τα “τσιράκια” του και το μπάσκετ θα παρακμάζει και θα παρακμάζει…

Night Audit

Διάβασε κι αυτό και πες μου αν είναι έτσι εύκολο

Night Audit

Ακριβώς