Πριν από λίγη ώρα , ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ , δικαίωσε την προσφυγή του Ολυμπιακού και του έδωσε – στα χαρτιά – την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου.

Αυτό φυσικά έγινε , αφού είχε απορρίψει την ένσταση ως αναρμόδιος , όπως είχε απορρίψει τη δική μας και ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να προσφύγει στον ΑΣΕΑΔ ( όπως κι εμείς ) κι αφού ο ΑΣΕΑΔ έκρινε πως έχει δίκιο , ο Αθλητικός Δικαστής έβγαλε άλλη απόφαση!

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος , θα ήθελα να πω κάποια δικά μου συμπεράσματα/παρατηρήσεις :

  1. Πρέπει να παραιτηθεί ο Αθλητικός Δικαστής . Δεν ντρέπεται να ξεφτιλίζεται έτσι; 2 ανατροπές αποφάσεων του σε μια χρονιά δεν είχαμε ποτέ. Αν δεν μπορεί να ερμηνεύσει ή να εφαρμόσει σωστά τον νόμο , ας μας κάνει τη χάρη , να πάει σπίτι του , να μη βάζει σε αυτήν την αναμπουμπούλα τις ομάδες και το πρωτάθλημα.
  2. Τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο. Αλλά και οι νόμοι είναι νόμοι. Τα ξεδιάντροπα σκηνικά , που όλοι τα βλέπουμε , εκτός από τους διαιτητές ή από τους δικαστές , δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι ατιμώρητα. Ο ΠΑΟ τιμωρήθηκε γιατί έβαλε σε κεκλεισμένων θυρών παιχνίδι παραπάνω ανθρώπους και γιατί ο ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα πρόεδρος του , ήταν μέσα στο γήπεδο κι έβριζε τους διαιτητές , οι οποίοι το έγραψαν και στο φύλλο αγώνα! Κάτι παρόμοιο έγινε και στη δικιά μας περίπτωση. Επειδή τα πήρε ( στο κρανίο εννοώ ) ένας διαιτητής , αγνοώντας τελείως τους κανονισμούς διέκοψε ένα παιχνίδι χωρίς να πρέπει.

Ελπίζω αυτές οι αποφάσεις να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο στο μπάσκετ μας . Να κάνει κάποιους να σκέφτονται περισσότερο , να προσέχουν περισσότερο ή ακόμα καλύτερα να εφαρμόζουν τους νόμους και τους κανονισμούς , παντού και πάντα. Τώρα πλέον όλοι θα πηγαίνουν στον ΑΣΕΑΔ κι αν η απόφαση δεν έχει στέρεες βάσεις θα ανατρέπεται. Αυτό δεν είναι παράγκα ή αποτέλεσμα παρασκηνιακό.

Είναι κοινή λογική.

Είναι αυτονόητο.

 

 

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
xaris

και πολύ σωστά έγινε ! έχει ακουστεί λοιπόν ότι εφόσον δικαιωθέι ο Ολυμπιακός , θα κατέβει με το εφηβικο για τον αγώνα με τον παοκ ….όλοι μας καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό .

xaris

Η αλήθεια είναι ότι π.χ. σε 10 χρόνια το κύπελο θα μείνει στην τροπαιοθήκη και όχι το πως το πηρε .