Δεν τίθεται θέμα πως το πρωτάθλημα της Α1 καταστράφηκε από το δίπολο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Στην αέναη μάχη τους για τα πρωτεία συνέβη όπως λένε στη ζούγκλα: όταν παλεύουν οι ρινόκεροι την πληρώνουν τα βατράχια. Και τα 12 βατράχια χρόνια τώρα παραμένουν ικανοποιημένα με τα ψίχουλα που μένουν από τους  δύο πλούσιους.

Μετά από 10 χρόνια, ίσως και περισσότερα, ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ πατούν καλά στα πόδια τους. Έχουν σοβαρές διοικήσεις, στέκονται στο ύψος του τεράστιου μεγέθους και ας μην είναι πάμπλουτοι.

Η εφετινή γελοιοποίηση της Α1 φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και όσα θα ακολουθήσουν θα πρέπει να τους βαραίνουν. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έβαλαν ταφόπλακα στην Α1 όταν έσπασαν την κεντρική διαχείριση σε τηλεοπτικά και διαφήμιση. Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα αυτού του πλανήτη που δεν έχει κεντρική διαχείριση ώστε να χρήματα να μοιράζονται και στους μικρούς. Παραμένουμε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα της οποίας δύο ομάδες πιστεύουν πως είναι καλύτερο να μην έχουν αντίπαλο από το να παίζουν σε ένα ισχυρό πρωτάθλημα.

https://www.contra.gr/Columns/Comment/tasos-magoulas/eseis-tha-ftaite-arh-aek-paok.4206957.html

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
the god of war

Γιαυτό επειδή πολλά μας τα έχουνε κάνει τόσα χρόνια ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ξεκινάει από φέτος η τιμωρία που λέγεται Παλέ ντε Σπόρτς ……

Pantelis

Η λύση είναι μια αλλά θέλει και κότσια. Αν ο ΠΑΟ με τον ΟΣΦΠ θέλουν να διαχειρίζονται τα τηλεοπτικά ξεχωριστά από τις άλλες ομάδες τότε ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν οι άλλες ομάδες να επιβάλλουν τη θέλησή τους είναι να αρνούνται να κατεβούν να παίξουν τους αγώνες στις έδρες του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αυτομάτως κατακύρωση του αγώνα σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Τι θα έχει να δείξει μετά η εταιρεία με την οποία έκαναν τη ξεχωριστή συμφωνία;

experience

Ναι ρε, ο Άρης, ο παοκ και η αεκ θα φταίνε, τους άλλους άστους απέξω

gerorge

Βασικα και η ΑΕΚ αποσο ξερω εχει σπασει τη συμφωνια και εκανε ξεχωριστη.

experience

Εγώ όλα αυτά τα χρόνια (που δεν είναι λίγα) δεν είδα καμιά κριτική σε παο-ολυμπιακό ή μήπως ο Βασιλακόπουλος είναι άμοιρος ευθυνών; Αλλά ξαφνικά ο Άρης, ο παοκ και η αεκ θα φταίνε για την κατάσταση του πρωταθλήματος. Πλάκα-πλακα ο Βασιλακόπουλος έχει σκοπό να μείνει για πάντα σε αυτή τη θέση που έχει; Νομίζω ναι.