“Στην σημερινή (15/2) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου την Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Η Γενική Συνέλευση θα συνεδριάσει προκειμένου μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κανονισμού Αξιολόγησης – Προαδειοδότησης από τον ΕΣΑΚΕ να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την ΕΟΚ και την Πολιτεία για τις αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Επίσης, στην σημερινή (15/2) συνεδρίαση διαμορφώθηκαν οι τελικές θέσεις του ΕΣΑΚΕ για την διαβούλευση με την ΕΟΚ για τον νέο Κανονισμό μεταγραφών και εγγραφών αθλητών και των αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών.

Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν ως θέση του ΕΣΑΚΕ την συμφωνία με τους διαλαμβανόμενους στόχους της αναδιάθρωσης των εθνικών κατηγοριών και ειδικότερα με την σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων σε συνδυασμό με τον έλεγχο των προϋποθέσεων συμμετοχής και με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των εθνικών Πρωταθλημάτων.

Ο ΕΣΑΚΕ προτείνει μέσω σταδιακής μείωσης των ομάδων το Πρωτάθλημα της Basket League να γίνει με την συμμετοχή 12 ΚΑΕ την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και να υποβιβάζεται και να προβιβάζεται μια ομάδα”.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ: Πρόταση για 12 ομάδες τη σεζόν 2024-25 και υποβιβασμός μίας ομάδας – pressaris.gr

Και στο Gazzeta, λένε:

Στην διαδικτυακή συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος φρόντισε να ενημερώσει τις ομάδες για την προ ημερών συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, έκανε γνωστό στους αρμόδιους πως δεν θα λάβουν τα χρήματα που περίμεναν από τη φορολόγηση του στοιχήματος σύμφωνα με την αντίστοιχη περσινή ενημέρωση. Γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε έντονος προβληματισμός, αφού ορισμένες από τις ΚΑΕ υπολόγιζαν τα χρήματα αυτά κατά τον σχηματισμό του ρόστερ τους.

Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε εντόνως το ΔΣ ήταν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ να επιστρέψει τους 3 βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή ακυρώνοντας την απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του ΕΣΑΚΕ. Οι ομάδες συμφώνησαν πως υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στον τρόπο σκέψης της Επιτροπής του ΕΣΑΚΕ και εκείνου του ΑΣΕΑΔ και ζήτησαν να αλλάξει το καταστατικό προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιου είδους ανατρεπτικές αποφάσεις.

Άρα, ο Ηρακλής αθωώθηκε για λάθη στη διατύπωση και όχι επί της ουσίας;

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Πόσο τα σιχαίνομαι όλα αυτά των χαρτογιακαδων…Για το 2024-25;;!Μέχρι τότε,τι δηλαδή;;

vaggelaris

Και πολλες ειναι οι 12….

simon says

Όσο υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν αγωνιστικά την άνοδο στην Α1 και τελικά για έξωαγωνιστικούς παραμένουν στην Α2… Όσο υπάρχουν ομάδες της Α1 που μετά τα μέσα του πρωταθλήματος διαλύονται… Όσο δεν υπάρχει το κίνητρο της Euroleague… Και 10 να γίνουν οι ομάδες, καλά είναι!!

vaggelaris

Πριν λιγο ο πλευρης ανακοινωσε 50% πληροτητα για τα γηπεδα. Αρα μεχρι 2500 στο παλε. Απ το τιποτα καλα ειναι….

vaggelaris

Τα διαρκειας παντως δε μπορουν να τ αρνηθουν. Αν το κανουν θα ειναι για “μπατσες”….

vaggelaris

Ενταξει αν θελουν να χασουν κ τους λιγους πραγματικα μπασκετικους που εχουν απομεινει τι να πω.