Ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανακοίνωσε στους εταίρους σήμερα την οριστική υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΡΤ, που θα αποφέρει 2,2 εκατομμύρια ευρώ μικτά, άρα είναι αυξημένη κατά περίπου 250 χιλιάδες ευρώ από την προηγούμενη.

Οριστική είναι η συμφωνία και με την εταιρία στοιχηματισμού Betshop, η οποία θα είναι η κεντρική χορηγός του πρωταθλήματος και θα δώσει και το όνομά της. Η συμφωνία είναι για 1+1 χρόνο, με την εταιρία να πρέπει την άνοιξη του 2019 να ενημερώσει αν θα ισχύσει και η δεύτερη χρονιά.

Ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε και πάρθηκαν αποφάσεις αφορούσε στους διαιτητές. Κατ’ αρχάς ο ΕΣΑΚΕ κάλυψε υπόλοιπα αμοιβών που είχαν αφήσει τα Τρίκαλα, για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.

Ακριβώς για να μην εμφανιστούν και στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις, αποφασίστηκε να καλύπτει τις αμοιβές κεντρικά ο ΕΣΑΚΕ, παρακρατώντας τα ποσά από τις δόσεις των τηλεοπτικών προς τις ομάδες.

Από ‘κει και πέρα, υπήρξε η πρόταση του προεδρείου να καλύπτουν οι ομάδες το εργόσημο και να μην το επιβαρύνονται οι διαιτητές, με το απλό σκεπτικό ότι δεν είναι πολύ λογικό να αυξάνονται οι απαιτήσεις για βελτιωμένες διαιτησίες και να μειώνονται οι αμοιβές.

Πηγή: ΕΡΤ, χορηγός και… εργόσημο συμφωνήθηκαν στον ΕΣΑΚΕ | | Basketa.gr

Για 2 χρόνια είναι και το τηλεοπτικό ενημερωτικά.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelaris

Με το χορηγό της φανέλας μας άραγε τι γίνεται?