Με τον κόσμο να έχει κουραστεί από τις συνεχόμενες αποτυχίες αλλά κυρίως επειδή δεν βλέπει η ομάδα να βαδίζει με κάποιο πλάνο- αλλά όπου φυσάει ο άνεμος – ήρθε η ώρα -και με καινούρια διοίκηση;- να υπάρξει επιτέλους σοβαρός προγραμματισμός.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, τα πράγματα που λέμε και ζητάμε δεν είναι ούτε πυρηνική επιστήμη,ούτε ανέφικτα.
Είναι πράγματα που τα λέμε μεταξύ μας, πράγματα κοινής λογικής, πράγματα που δε γίνονται για χρόνια και απορείς πραγματικά γιατί;

Γενικά, για να πάει καλά μια ομάδα-και να πηγαίνει συνέχεια κι όχι για μια χρονιά από τύχη- πρέπει να έχει:
Σταθερή διοίκηση
Σταθερό τεχνικό τιμ
Σταθερό κορμό παικτών

(Φυσικά στην Ελλάδα του ανύπαρκτου πρωταθλήματος δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά, καμιά φορά δε χρειάζεσαι και τίποτα(βλέπε Μαρούσι), αλλά είπαμε να δούμε τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι σωστά.)

Σε μια ομάδα σαν τη δικιά μας, το 3ο είναι δύσκολο και το ξέρουμε όλοι, γιατί αν θέλεις να πρωταγωνιστείς, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις καλούς παίκτες, τους οποίους όμως ίσως δε θα μπορέσεις να τους κρατήσεις όταν φτάσουν το pick τους. Μπορείς όμως να κάνεις ομάδες ανά 3 χρόνια και να έχεις από πίσω παίκτες έτοιμους να αντικαταστήσουν αυτούς που φεύγουν.

Σταθερό τεχνικό τιμ κι όχι κάθε χρόνο να αλλάζουμε 2-3 προπονητές γιατί  η ομάδα έχει υπερρεαλιστικούς στόχους ή απλά γιατί είναι κακοί οι προπονητές! Επίσης η επιλογή αυτού πρέπει να γίνει επειδή η διοίκηση θεωρεί ότι αυτό ταιριάζει στη φιλοσοφία της και όχι επειδή μας το πρότεινε ο ”φίλος” μάνατζερ.

Σταθερή διοίκηση στις απόψεις της και μια διοίκηση που να ζει στο σήμερα (2011 παιδιά) κι όχι στα παλιά…Μια διοίκηση που δε θα λέει στόχος η Euroleague και θα κάνουμε ομάδα με τους μικρούς και μετά να διώχνει τον προπονητή της και να αλλάζει 10 παίκτες και θα απορεί στο τέλος γιατί δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους της.

Ειδικά αυτό το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να γίνουν τα πράγματα σωστά.

Ο Πάλμας δείχνει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να μπει,η διοίκηση θα αλλάξει, αλλά θα πρέπει να κάνουν ειλικρινές συζητήσεις, να βρούνε λύσεις για την ομάδα κι όχι για το πως να καταστρέψει ο ένας τον άλλον μέσα στη διοίκηση!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ 

Αναλυτικά θα πρέπει να υπάρξει:

Οργανωτικά 
Στελέχωση της διοίκησης με σχετικά στο εκάστοτε αντικείμενο άτομα και όχι ”τυχαίους” μόνο για δημόσιες σχέσεις.
Άλλο οι μέτοχοι,άλλο το Δ.Σ. Οι άνθρωποι που σέβονται τα λεφτά που ξοδεύουν ή τα βάζουν σε μια εταιρία που εμπιστεύονται τους ανθρώπους της διοίκησης και τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους ή βάζουν δικούς τους ανθρώπους διώχνοντας τους παλιούς! Αυτό το φετινό, με την πρόσληψη Ντρούκερ και τη προσπάθεια να τον φάνε από την πρώτη μέρα, μετά όταν έφυγε να γίνεται η πρόσληψη Σούμποτιτς χωρίς καμία λογική(πέραν του να την πούμε σε κάποιους) είναι εξωπραγματικό και κυρίως κακό για την ομάδα!
Προσέγγιση με τον κόσμο,να δεθεί με την ομάδα και να έρθει στο γήπεδο με προσφορές, καλύτερες τιμές, διαγωνισμούς σοβαρούς, συναντήσεις με την ομάδα, απλά πράγματα !
Σοβαρή μπουτίκ με online shop. Να ξεκινήσει η χρονιά και να υπάρχει φανέλα στην μπουτίκ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ κι όχι τα περσινά!Να μπορεί να αγοράσεις online για τους Αρειανούς που θέλουν να ενισχύσουν και είναι μακριά.Να έρθει ένας ξένους και να μη νιώσει λύπη και συμπόνοια για τους καημένους τους Αρειανούς…

Αγωνιστικά

Χρονικό ορίζοντα με συγκεκριμένους στόχους για κάθε χρονιά.Να υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο δε θα είναι σχέδιο μέχρι τον επόμενο Γενάρη ή θα φτάνει μέχρι τον Μάιο. Θα πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα -τουλάχιστον-3ετίας και να έχεις τα @@ να το στηρίζεις ακόμα και στις στραβές!

Πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και Έλληνα προπονητή και διατήρηση τους για τον ίδιο χρονικό ορίζοντα, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.Άνθρωπο σαν τον Ομπράντοβίτς δεν έχουμε για τον πάγκο, αλλά το μοντέλο Σταυρόπουλος/Μαρκόπουλος στον γείτονα είναι ένα καλό παράδειγμα.Το σχέδιο πρέπει να εφαρμόζεται από ανθρώπους που ξέρουν τον χώρο,τις ειδικές απαιτήσεις της φανέλας και του κόσμου.

Είμαστε η μόνη ομάδα που οι παίκτες της φεύγουν προδότες ή απλά είναι μέτριοι και δε μας νοιάζει κιόλας. Δεν μπορεί να μην έχεις παλιούς παίκτες να προσφέρουν από διάφορα πόστα. Δεν μπορεί να είμαστε συνέχεια στην απαξίωση!

Πρώτη χρονιά μεταβατική για πραγματική αξιολόγηση του ρόστερ.

Πραγματική επένδυση σε νεαρούς εξελίξιμους παίκτες, αφού λεφτά δεν υπάρχουν .Στήριξη-επιμονή και βελτίωση αυτών παρά τα λάθη απειρίας που δεδομένα θα κάνουν. Δεν πρέπει να φορτώνονται την πίεση του αποτελέσματος από τον πρώτο χρόνο σχεδιασμού.

Δημιουργία κορμού με ένα κράμα νεαρών παικτών και Ελλήνων που ξέρουν που παίζουν (τύπου Χ”βρέτα, Ταπούτο και Μπίδι) και ξένων που έχουν αγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ξέρουν τις ισορροπίες και δυσκολίες του.

Όχι αλλαγές παικτών κατά την διάρκεια της χρονιάς, πλην εννοείται εξαιρετικών περιπτώσεων  (τραυματισμοί).

Τμήμα σκάουτινγκ (το μόνο που λειτουργεί σωστά) περισσότερη στήριξη (λεφτά, υποδομές, πρόσληψη επιπλέον ατόμων κ.ά.) και εμπιστοσύνη προς αυτό.

Εφαρμογή των βασικών συστημάτων του ανδρικού στο εφηβικό έτσι ώστε οι παίκτες που έρχονται από αυτό να μην νιώθουν ότι βρίσκονται σε άλλο πλανήτη και να γίνεται πιο ομαλά η ένταξη τους στην πρώτη ομάδα. Πρωταρχικός στόχος των ακαδημιών η ατομική βελτίωση κάθε παίκτη ξεχωριστά, και όχι τα πρωταθλήματα που έχουν μικρή σημασία σε αυτό το επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω (κ.α. πολλά που μπορείτε να προτείνετε ) είναι απλά πραγματάκια που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον σε μια σταθερή πορεία επιτυχιών και πρέπει να εφαρμοστούν είτε η ομάδα παίζει στη Euroleague του χρόνου είτε όχι. Ελπίζω αυτή την φορά η αλλαγή της διοίκησης να μην είναι μόνα στα πρόσωπα αλλά και στην φιλοσοφία της.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Καλά τα λές… Απλά, κατανοητά πράγματα! Και προπαντώς, κοινή λογική. Την έχουμε;;;

Night Audit

Στη χώρα που κοντεύει να διαλυθεί και συζητάμε για 1 χρόνο το αν και πως θα κάνουμε τα αυτονόητα, δεν περιμένω από τους διοικούντες μας να κάνουν κάτι καλύτερο…δυστυχώς…

Ruben2501

Για να ευλογούμε και λίγο τα γένια μας, αυτό το blog αυτά τα έχει γράψει από τις πρώτες μέρες που δημιουργήθηκε αλλά δυστυχώς αναγκάζεσαι night να επαναλαμβάνεσαι.Σε λίγο θα πειστώ ότι όντως αυτά που λέμε τόσο καιρό είναι ακατόρθωτα.Πάντως για τον Πάλμα έχω χαμηλά τη μπάλα γιατί έχουμε δει κι έχουμε δει.Ακόμα και καλές προθέσεις να έχει αυτός,δεν νομίζω ότι φτάνει.Αν δεν θέλει και ο “πιστός στρατιώτης” και οι άλλοι δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να αναλάβει αρχηγικό πόστο.

Anonymous

Night μου αρέσει το πλάνο σου, γιατί δεν το πασάρεις στην διοίκηση ? Θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι δεν έχουν καλύτερο ?

Χάρης