Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλάγκο, ζήτησε από τις ιταλικές ομάδες που έχουν επιλέξει ν’ αγωνιστούν για τα επόμενα τρία χρόνια στο Eurocup, να αλλάξουν όσο το δυνατόν συντομότερα απόφαση.

Η Ρετζιάνα, η Τρέντο και η Ντινάμο Σάσαρι, παρά το γεγονός ότι η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ συμφώνησε με την FIBA ν’ αγωνιστούν οι ομάδες της στο Champions League του μπάσκετ από τη νέα σαιζόν, υπέγραψαν τριετή συμβόλαια με την Euroleague και θα παίξουν στο Eurocup. Μια τέτοια απόφαση έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλάγκο, συνέστησε στις τρεις ομάδες ν’ αλλάξουν την απόφασή τους.

Επιπλέον ο Ιταλός παράγοντας ξεκαθάρισε πως, δεν τίθεται θέμα να μην παίξει η Ιταλία στο προολυμπιακό τουρνουά του καλοκαιριού, σε περίπτωση που οι τρεις ομάδες δεν αλλάξουν απόφαση και παραμείνουν στο Eurocup.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ortiz

Seven Serie A teams join FIBA’s project on next season European Cups
The seven clubs are Scandone Avellino, Virtus Bologna, Vanoli Cremona, VL Pesaro, AS Pistoia, Pallacanestro Varese and Reyer Venezia

https://www.sportando.com/en/italy/serie-a/196100/seven-serie-a-teams-join-fiba-s-project-on-next-season-european-cups.html

Night Audit

Να ανεβάζεις και κάνα άρθρο, τι ωραία που θα ήταν.