Επιλέγει NCAA ο Βεζένκοφ.

Το Πανεπιστήμιο του Εξέβιερ είναι πιθανό να αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο φόργουορντ του Άρη υπέγραψε την υποτροφία, όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει μέχρι τις αρχές Ιουνίου και στα μέσα του επόμενου μήνα θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα συνεχίσει στο NCAA.

Ο Βεζένκοφ κράτησε όλες τις επιλογές του ανοιχτές. Ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει το LOI ( letter of intent ) μέχρι 15/05 , σύμφωνα με το οποίο αποδέχεται την υποτροφία που του πρότεινε το συγκεκριμένο κολέγιο. Αυτό δε σημαίνει πως θα πάει κιόλας , αφού μπορεί απλά να υπογράψει σε εμάς ( ή όπου αλλού θέλει στην Ευρώπη ) και να ακυρώσει τη συμφωνία.

UPDATE 21.37

Και η επιβεβαίωση αυτών που αναφέρουμε παραπάνω από τον ίδιο τον Βεζένκοφ , στο Pressaris

«έπρεπε να υπογάψω την υποτροφία μου στο Εξέβιερ γιατί είχα δικαίωμα να το κάνω μέχρι τις 20 Μαϊου. Ήθελα να έχω και αυτήν την επιλογή ανοικτή για την επόμενη σελίδα στην καριέρα μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξω εκεί. Μόλις τελειώσουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, θα συζητήσω με την οικογένειά μου και θα αποφασίσω τι θα κάνω για την επόμενη χρονιά», προσθέτοντας πως «αν δεν υπέγραφα τώρα, δεν θα είχα το δικαίωμα να έχω ως επιλογή το NCAA, ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω…».