BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ – ÉÙÍÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)

Πάμε στο μπάσκετ όπου τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Είναι επικίνδυνο να λειτουργείς σα να βρίσκεσαι σε παράλληλο σύμπαν και να αρνείσαι πεισματικά να συμβιβαστείς με την πραγματικότητα και την αλήθεια της κάθε κατάστασης. Ο Άρης έχει τη λιγότερο αθλητική ομάδα της Basketleague, στάθηκε τρομερά άτυχη με τους δύο τραυματισμούς (σ. σ. Μποχωρίδης, Μόρις) με συνέπεια να εξελιχθεί και στην πιο άδεια ομάδα του Πρωταθλήματος. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν να φτάσει στο σημείο ο Μαρκόπουλος να διαχειρίζεται έναν… άδειο οπλοβαστό. Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με την απόκτηση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς καθώς αυτή η επιπλέον λύση (ποσοτικά και ποιοτικά) σίγουρα θα είχε αποτρέψει (τουλάχιστον) δύο ήττες και ο Άρης θα ένιωθε περισσότερο ασφαλής. Παρότι ο Μαρκόπουλος τον ήθελε, ο Σανικίντζε ήταν κάθετα αντίθετος και ο Δημήτρης Γουλιέλμος «καλύφθηκε» πίσω από την άρνηση του τζένεραλ μάνατζερ. Σήμερα, βάσει των όσων έγιναν, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο; Δεδομένου του ότι θα χρειαστούν λεφτά για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις…

Ο Μαρκόπουλος όμως έχει ευθύνη γιατί προπονητής της δικής του εμβέλειας, εμπειρίας και χρόνων στον χώρο, απαγορεύεται να συμβιβάζεται όταν διακυβεύεται η υστεροφημία του και ο καθημερινός ιδρώτας του. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Γιάνκοβιτς. Όφειλε να είχε στείλει τελεσίγραφο, όπως έστειλαν χθες οι οπαδοί κι αν ο ιδιοκτήτης ή ο τζένεραλ μάνατζερ δεν συμβιβαστούν με τα «θέλω» του προπονητή, να πάρει το καπελάκι του και να αποχωρήσει και να μην είναι μέλος του θεάτρου του παραλόγου. Στις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου του δόθηκαν οι ευκαιρίες να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα της αλήθειας, αλλά δεν το έκανε. Αν εκτιμά ότι έπραξε έτσι προς όφελος της προστασίας της ομάδας, να θυμίσουμε ότι αυτή έχει μία νίκη έπειτα από έξι αγώνες.

Συνεχίζουμε. Ο Βίκτορ Σανικίντζε οφείλει να υποστηρίξει τον προπονητή, είτε τον θέλει είτε όχι, γιατί θα πρέπει να έχει καταλάβει ότι μ’ αυτόν θα πορευτεί στη συνέχεια της χρονιάς και δεν θα βρει καλύτερο υπό την έννοια ότι κανείς καταξιωμένος προπονητής δεν θα δεχθεί να έρθει στον τωρινό Άρη. Και ταυτόχρονα, οφείλει να λειτουργήσει με τρόπο ούτως ώστε να στηριχθεί ο προπονητής από τους παίκτες που ο ίδιους έφερε (σ. σ. Γκετσεβίτσιους, Ντραγκίτσεβιτς).

Ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Γουλιέλμος θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο δικός του ρόλος είναι να κατευθύνει, να διοικεί και να χρηματοδοτεί τον οργανισμό και όχι να αποφασίζει για το αν κάνει ο τάδε ή ο δήνα παίκτης διότι δεν διαθέτει τις γνώσεις για να το πράξει. Αν δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την εταιρία του (γιατί αυτό έχουν αντιληφθεί όλοι, λόγω του ότι η ΚΑΕ δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα με συνέπεια να μην μπορεί να εκδώσει δελτίο στον νεαρό Γιάννη Σιδηροηλία ο οποίος απουσίασε από τον χθεσινό αγώνα με τον κολοσσό Ρόδου), ας το πει ξεκάθαρα κι ας αποταθεί στην οικογένεια του συλλόγου για βοήθεια. Ντροπή δεν είναι να παραδεχθείς την αδυναμία σου, ντροπή είναι να διασύρεται ένας σύλλογος της εμβέλειας του Άρη και να διαγράφει μια πορεία προς τα βράχια. Ντροπή είναι επίσης να κατεβαίνει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ στον πάγκο, 56’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας για να θέλει να δώσει οδηγία (;), συμβουλή (;), προειδοποίηση (;) στον πάγκο.

Καταλήγουμε στους παίκτες. Αυτοί έχουν τη μικρότερη ευθύνη γιατί, τόσα μπορούν, τόσα κάνουν. Ντραγκίτσεβιτς, Γκετσεβίτσιους, Μιλόσεβιτς βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους και δεν γνωρίζω το επίπεδο των φιλοδοξιών τους, υποψιάζομαι όμως κάποια πράγματα. Ο Γκάγκιτς είναι ένα κομμάτι σε… λάθος παζλ και ο Γκάρι Τάλτον δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που θα ήθελε ο Άρης. Ωστόσο, δεν φταίει τόσο ο Αμερικανός, όσοι αυτοί που τον έφεραν στη Θεσσαλονίκη και δέχθηκαν να τον κρατήσουν, παρότι τρόμαξαν ότι είδαν τα εργομετρικά του.

Για να καταλήξουμε, τα αγωνιστικά προβλήματα μπορούν να καλυφθούν μόνο με διορθωτικές κινήσεις. Αν γίνουν, αυτό που σήμερα μοιάζει με ασχημόπαπο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κύκνο. Αρκεί, παράλληλα να αρχίσει να λειτουργεί ο Άρης ως οργανισμός γιατί η οργάνωση που βλέπετε στα παιχνίδια, ουδεμία σχέση έχει με την καθημερινότητα.

Πηγή: Επαγγελματίες στα λόγια | Superleague 1 & Άρης | gazzetta.gr

Οπότε , για να καταλάβω , ο Βλαχόπουλος λέει πως φταίει ο Σανικίτζε που δεν πήραμε τον Γιάνκοβιτς ( στα 100 χιλιάρικα ) , αλλά δεν υπογράψαμε τον Σιδηροηλία γιατί δεν έχουμε λεφτά για τις ενημερότητες και καλύπτει τον Μαρκόπουλο , καταλογίζοντας του μόνο το ότι δε μιλάει , αλλά όχι ότι κράτησε τον Τάλτον όταν είδε τα εργομετρικά του και τρόμαξε;

Επίσης , αν ο Σανικίτζε και οι παίκτες που έφερε , δε σέβονται τον Μαρκόπουλο , μάλλον πιο εύκολο είναι να φύγει ο Μαρκόπουλος , παρά να τον σεβαστούν αυτοί , γιατί ” δε θα έρθει κανένας καταξιωμένος “.

Άσε που , ενώ κατακρίνει τον Μαρκόπουλο πως δε μιλάει , αυτός ( και όλοι οι υπόλοιποι ) μιλάνε με γρίφος κάθε φορά , με ατάκες του στυλ ” η οργάνωση που βλέπουμε στα παιχνίδια , ουδεμία σχέση έχει με την καθημερινότητα ” . Και τι εννοείς; Τι ξέρεις και δε μας το λες και πρέπει πάλι να αρχίσουμε τις υποθέσεις…

 

32 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisSiak

Ένας υπήρχε με κάποιο επίπεδο σοβαρότητας από τους «δημοσιογράφους» του Άρη, πάει κ αυτός. Η θα βρέξει η θα χιονίσει η θα κανει καλό καιρό.

Όσο η ομάδα εκ των αποτελεσμάτων αποδεικνύεται ασοβαρη τόσο ο περίγυρος( πρόεδρος, προπονητής, gm, δημοσιογράφοι) θα λένε παπαριές.

Θες να κανεις κάτι; ΚΑΝΤΟ. Ήδη πέρασαν 24 ώρες. Προτού το καταλάβουμε θα έχει φτάσει Τετάρτη=πάει άλλη μια αγωνιστική. Λυπάμαι πραγματικά.

Δηλώνω πως τώρα διάβασα το άρθρο του Βλαχοπουλου,εδώ ,στο ΒΑ..!Περαν της είδησης για τη φορολογική ενημερότητα και τα εργομετρικα,τα υπόλοιπα τα έχουμε πει,τα έχω πει στο προ μιας ώρας σχεδόν σχόλιο μου.Ειδικα αυτό με την “δύναμη” Γκετσε-Ντραγκι,με έχει τρομάξει…🤪 Συμπεραινω πως για να μη πέσει φάπα και στους πυλωρους την κακια την ώρα,γράφουν κάτι τέτοια αντιγραφωντας μας.
Μετά τον Παοκ την 1η αγωνιστική όμως ,like a rolling stone,δεν υπήρχε καμμία αναφορά σε τρομαγματα με τα εργομετρικα κανενός παίκτη, ουδείς επίσης “υποψιαζόταν κάποια πράγματα”.Μονο συγκρίσεις με το coast to coast του Ταρπλευ, βλέπαμε παντού….
Όλοι ένοχοι είστε.

ChrisSiak

Καπταιν μου ο καθένας τώρα δείχνει απελπισμένα ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ αυτον. Συμπεριλαμβανομένων των «σασταλεγα» δημοσιογράφων. Γιατί όταν δεν υπάρχει κάποιος με μαμαλο να βγει να τους διαολοστειλει, εντός και εκτός ομαδος, αυτό είναι το αποτέλεσμα.

ΥΓ. Τώρα αγχώνομαι φιλε.

Εμένα Χρήστο, πιο πολύ με σκοτώνει που το κάνουν μόκο όταν έχουν είδηση και τη κρατάνε καβατζα για όταν.Η είσαι δημοσιογραφος η είσαι αλήτης και το άλλο.
Με αφορμη τα εργομετρικα του Ταλτον ορμώμενος μιλώ!Γραφτό Βλαχόπουλε στήν ωρα του κι αντιμετώπισε το κόστος της τόλμης σου.
Έχουμε πια χάσει την έννοια του αυτονόητου.

Θα σου απαντούσαν ” για να μη διαταραξουμε την ηρεμία της ομαδας”.Στοίχημα!Είναι όλα πια τόσο προβλέψιμα….

ChrisSiak

Συμφωνώ απόλυτα

ChrisSiak

Βάζω στη διαπασών το we are the champions; 🧐😬

timemaster

έχει διακοπή οπότε έχουμε χρόνο θεωρητικά.
Άλλωστε δόθηκε και 48ωρη άδεια στους παίχτες να γιορτάσουν την εμφάνιση.

kaptsik

Ωχχχ… Πάλι παχύς θα γυρίσει ο Τάλτον…

ston planiti Ari

Είναι με τα καλά του ο Βλαχόπουλος? Δηλαδή ο Σούλης έπρεπε να ξεκατινιαστεί στη συνέντευξη για να χει αυτός να γράφει…και να χειροτερεύσει κι άλλο το κλίμα. Αυτά λύνονται εκ των έσω όχι με τους δημοσιογράφους. Και έλεος με τον γιανκοβιτς, κολλητάρι του είναι? Το ότι αφήνει να εννοηθεί ότι με Γιανκοβιτς θα ειχαμε κερδίσει τα 2 ματς…με ξεπερνά. Και αν δεν ειχε τραυματιστεί ο Μποχωρίδης λέω εγώ και αν ο Σιδηροηλίας έπαιζε 1 παλιολεπτό και αν ο παππούς μου είχε τσαρούχια….

timemaster

Ο Μαρκόπουλος μπορεί να ήθελε και τον Αντετοκούμπο αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε τα λεφτά να τον πάρουμε. Και πως να τον πάρουμε όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το νέο μπαν και δε μπορούμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα για να εκδώσουμε δελτίο;
Και εδώ τελειώνει η συζήτηση για τον Βλαδίμηρο όπου αν τον ήθελε τόσο πολύ ο κόουτς ας τον έψηνε να ρίξει το κασέ του. Τώρα για το ποιος έχει δίκαιο σε αυτή την υπόθεση; Δηλαδή αν κάναμε 2 νίκες τώρα και τα Χριστούγεννα οι μισοί παίχτες είχαν αποχωρήσει λόγο χρεών και οι υπόλοιποι ήταν σε απεργίες τι θα γινόταν;

Πως ο Μαρκόπουλος συμβιβαστικέ; Δηλαδή του έφεραν παίχτες που δεν ήθελε ενώ οι δικοί του αποδίδουν τα μέγιστα; Του είπαν πως θα έχει μπάτζετ 2εκ και του έδωσαν 500χιλ.; Ή μήπως του δίνουν χαρτάκι ότι οι παίχτες του Γεωργιανού πρέπει να παίξουν και αυτός τους βάζει για κακό της ομάδος;

Ο Σαρικίτζε πρέπει να στηρίξει τον προπονητή σε τι; Σαν τζενεραλ μάνατζερ όταν βλέπει ότι ο προπονητής είναι ανίκανος (άσχετα αν είναι ή όχι ο Μαρκόπουλος) επιβάλλεται να τον αναφέρει στην διοίκηση και όχι να τον στηρίξει. Και δεν είναι αυτός υπεύθυνος να κάνει τους παίχτες να αποδεχτούν τον προπονητή. Ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να εμπνεύσει τους παίχτες.

Μήπως ο Γουλιέλμος έχει απευθυνθεί στην οικογένεια του Άρη και για άλλη μία φορά όπως όλοι οι άλλοι πρόεδροι πήρε απάντηση αρνητική; Μήπως ο πρόεδρος δεν πήγε στον πάγκο για να δώσει οδηγίες, προειδοποιήσεις, συμβουλές πήγε για να ενθαρρύνει τους παίχτες και να τους δώσει κουράγιο; Ρωτάω και εγώ όπως ρωτάει ο Βλαχόπουλος.

Δηλαδή επειδή είναι οι τρεις παίχτες στη δύση της καριέρας τους επιτρέπεται να μην έχουν κίνητρο; Δεν είναι δική τους ευθύνη να αποδώσουν καλύτερα βάση της αξίας τους; Μιας και η αξία τους σίγουρα δεν έχει σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν. Δε φταίει ο Τάλτον που ήρθε με τέτοια εργονομικά; Επαγγελματίας παίχτης είναι. Και όχι μόνο αυτός αλλά φαντάζομαι και ο Σακελαρίου, ο Ντραγκίσεβιτς κ.λ.π. Δεν φταίνε αυτοί οι αθλητές που αστοχούν σε λευ απ κάτω από το καλάθι ή που ξέχασαν πως να κάνουν μπλοκ άουτ; Και ποιος ήταν που κράτησε τον Τάλτον όταν είδαν τα εργονομικά; ήταν ο μάνατζερ , ο πρόεδρος ή ο κόουτς; Και ποιος από αυτούς έχει την ιδιότητα να κρατήσει ή όχι έναν παίχτη;

Ενώ για την τελευταία παράγραφο αναφέρει πως η εικόνα μπορεί να αλλάξει με διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ όμως χρειάζεται και αλλαγές σαν οργανισμός. Δηλαδή να αλλάξει ο πρόεδρος ή ο προπονητής ή ο μάνατζερ; Μήπως πρέπει να αλλάξει και ο κόσμος;

Ρεπορτάζ όχι απλά κατώτερο από το φόρουμ εδώ αλλά ισάξιο με την δημοσιογραφία της θεσσαλονίκης στις ωραίες χρωματισμένες εποχές.

ChrisSiak

Σωραιος χρονοκρατορα

gkanton

Όταν ο Άρης ως οργανισμός βρίσκεται σε κρίση, γιατί η δημοσιογράφοι του να είναι σε καλύτερη κατάσταση; Το επίπεδο δημοσιογραφίας (όχι μόνο των δικών μας για να είμαστε δίκαιοι) είναι της πλάκας. …Μου είπαν… άκουσα.. όπως λέει το “ρεπορτάζ”!!!!!!, … όπως άφησε να διαρρεύσει μια πηγή!!!….. κλπ κλπ κλπ. ήξεις – αφήξεις, ….. από τις αοριστολογίες που καθόμαστε και γράφουμε κάπου θα πέσουμε μέσα, οπότε…. εμείς τα λέγαμε. Προσωπικά είμαι θυμωμένος περισσότερο από ότι είμαι και από τους παράγοντες. Γιατί ενώ έχουν ΚΑΘΗΚΟΝ να ενημερώνουν αναλώνονται στο κουτσομπολιό, κάνουν δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, διαστρεβλώνουν ή αποσιωπούν γεγονότα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι δημόσιες σχέσεις και τα όποια οφέλη προκύπτουν από την παρασιτική προσκόλληση στην οποιαδήποτε διοίκηση, παράγοντα, μάνατζερ ή παίχτη. Πρόταση: να μην αναπαράγονται πλέον τέτοιου είδους και επιπέδου άρθρα γιατί συσκοτίζουν την κατάσταση και καλλιεργούν σύγχυση στον κόσμο του Άρη.

Aris cy

Αρθρογραφία για τα views και τα likes άσχετα εάν διασύρονται πρόσωπα.

gkanton

Συμφωνώ απόλυτα ότι το επίπεδο όσων γράφουν εδώ ή και παρακολουθούν μόνο ότι ανεβαίνει είναι υψηλότερο από αυτό του κάθε δημοσιογραφίσκου. Είναι σε θέση να φιλτράρει και να διαμορφώσει άποψη από αυτά που γράφονται. Εντάξει η πρόταση γράφτηκε εν βρασμώ ψυχής, λόγω αγανάκτησης. Άλλωστε όλοι είμαστε στην τσίτα…

MrT

Λέει σε ένα σημείο για τον Γουίλ όταν πήγε στον πάγκο, και υποθέτει τα κίνητρα του : 1) να δώσει οδηγίες , 2)να δωσει συμβουλές 3)να τους απειλήσει η κάτι τέτοιο …… Φαντάζομαι η πιθανότητα να πήγε για να τους εμψυχώσει και να τους δώσει κουράγιο είναι μαθηματικά απίθανη.Αυτα με τις δυναμικές ακούγονται game of thrones και αναρωτιέμαι αν είναι βάσιμες υποθέσεις , απλά υποθέσεις ,οι ξεκάθαρες πληροφορίες.

Tasosgeo

Έχεις απόλυτο δίκιο,
Ήμουν στο γήπεδο ακριβώς απέναντι και είδα την φάση.
Ο Γουιλ νευριάζει με σφύριγμα και το τελείωμα της φάσης,κλωτσάει το υποτιθέμενο τραπεζάκι που ειχε μπροστά του,και κατευθύνεται στον πάγκο της ομαδας.απευθύνεται μόνο στον Σανικιτζε και του δείχνει προς την ρακέτα που κάνανε επίθεση και την γραμματεία-διαιτητές(υποθέτω του έλεγε για κάποιο λάθος σφύριγμα στην δικιά του οπτική)
Ο Σανικιτζε κουνάει αρνητικά το κεφάλι.
Δεν απευθύνεται καθόλου στους παίκτες ή στον προπονητή.

NAOS 80-0

έχω ιδία αντίληψη, ακριβώς ό,τι αναφέρεις…

Dr Nimbelugen

Κρίμα ρε Βλαχόπουλε και σε είχα με attitude…Γράφουμε για να στοχοποιήσουμε δηλαδή?ΟΚ και έχεις δίκαιο,τώρα με το να βγάλεις πχ το θέμα με τα εργομετρικά τι προσφέρεις..ενημέρωση,θετική ενέργεια ή αναμπουμπούλα και άσκηση πίεσης…ΟΚ εκ νέου βασική ευθύνη και έλλειψη επαγγελματισμού ΕΝ ΜΕΡΕΙ και στα δύο τμήματα..ωραία και πάλι,γιατί δεν τα γράφατε τόσο καιρό..ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΟΥΦΟΙ ούτε ορκ..ο σωστός δημοσιογράφος κάνει καταγραφή των συμβάντων και τα παρουσιάζει όταν πρέπει και ως έχουν..τώρα με το ποδόσφαιρο να ζορίζεται για 5αδα και την ομάδα μπάσκετ με τάση να πάει στο 1-9 ή 1-10 τι να το κάνω…σα να γράφεις μνημόσυνο με ξένα κόλυβα…

Bilias6

Ετσι κανουν παντα ντοκτορ. Οταν φοβουνται οτι μπορει να κοκκινισει και το δικο τους μαγουλακι γραφουν ολα τα στραβα της ομαδας για να εχουν να λενε οτι εγω τα εγραφα. Αφου να φανταστεις περιμενω σε λιγο και αρθρο απτον βασιλακη καιλα με το μικροφωνο.

Sam Vincent

Τα υπονοούμενα έχουν το πλεονέκτημα για αυτόν που τα αφήνει πως μπορεί να ισχυριστεί πως τα είπε αλλά και πως δεν τα είπε …

Ακριβώς έτσι όπως τα λες ,Σαμ.
Κι απαντώ και στον Ναιτ γιατί είναι το ίδιο:Αυτή την δικαιολογία θα δώσει που δεν το έγραφε τότε,άρα καλυμμένος και στη μία περίπτωση και στην άλλη ο κάθε Βλαχόπουλος.

Sam Vincent

Είναι δυνατόν ,δυο μέρες μετά ,να μην ξέρουμε και να μην υπάρχει κάποιο δελτίο τύπου η ανακοίνωση για την υγεία του Μόρις ?

timemaster

μαζί με τους παίχτες πήρε ρεπό και το γραφείου τύπου, οι γιατροί, οι μπασκέτες, το παρκέ κ.λ.π.

Sam Vincent

Κάποιοι μάλιστα θα ήταν καλύτερα το ρεπό τους να ήταν διαρκείας.