UPDATE
Σήμερα το πρωί ο Συρίδης έγραψε:
Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ο Νίκος Λάσκαρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και άλλα στελέχη της FIBA στη Γενευή. Εκεί υπογράμμισε ρητά ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του Άρη στη καινούρια διοργάνωση, ότι υπάρχει… ροπή προς αυτή τη κατεύθυνση, αλλά είναι όλα ανοικτά, διότι δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν ξεκαθαρίσει και πρώτο από όλα το οικονομικό.
Την ίδια ώρα από την Βαρκελώνη, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ευρωλίγκας υπό τον Τζόρντι Μπερτομέου με εκπροσώπους 27 ομάδων μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Παπακυριάκης, προκύπτει η πληροφορία ότι ενδεχομένως να γίνουν 20 από 16 οι ομάδες της Ευρωλίγκας και βάσει αυτού του δεδομένου, να δοθεί wild card στους κίτρινους, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι να δημιουργήσει ομάδα με ένα μπάτζετ τουλάχιστον 2,5 – 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Και εκεί ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα εγγυημένα έσοδα από την συμμετοχή.
Χθες ο – γνωστός Εβραίος δημοσιογράφος – David Pick έγραψε αυτό :
Partizan Belgrade, Aris, and PAOK Thessaloniki have joined clubs under FIBA umbrella.
— David Pick (@IAmDPick) January 27, 2016
Από την άλλη , ο Τσελεπίδης στο Sport 24 λέει:
Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουνε απαντήσει θετικά για τη συμμετοχή τους στο Champions League”, σχολίασε στο Sport24.gr ο Γιώργος Βασιλακόπουλος λίγο μετά την επιστροφή του στην Αθήνα από τη Γενεύη το απόγευμα της Τετάρτης (27/1).
Στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενεύη ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ είχε επαφή με τον ιδιοκτήτη και διευθύνων σύμβουλο της ΚΑΕ Άρης, Νικόλαο Λάσκαρη. Το τετ α τετ των δύο αντρών ήταν το δεύτερο από τη στιγμή που ενεπλάκη στα διοικητικά της ΚΑΕ Άρης με το πρώτο να ήταν στην Αθήνα. Την ίδια ώρα ωστόσο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Παπακυριάκης, βρισκόταν στη Βαρκελώνη όπου και εκπροσώπησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην παρουσίαση των μελλοντικών πλάνων της Euroleague που αφορούν στις διοργανώσεις της.
Η διπλή παρουσία των δύο αντρών της ΚΑΕ Άρης φανερώνει και τη διάθεση που υπάρχει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Να τηρηθεί στάση αναμονής για μερικές μέρες πριν την τελική απόφαση εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κι αν αυτή δεν εκφράζεται επίσημα φέρεται να έχει ληφθεί και να έχει να κάνει με τη συμμετοχή στο Champions League της FIBA αλλά ακόμη δεν επισημοποιείται. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.
Για να δούμε ποιο θα είναι το σωστό , αν και τα δυο λένε το ίδιο πράγμα στην τελική. Θα πάμε Φίμπα!
Ο βασιλακοπουλος ειπε οτι αεκ παοκ ειπαν ναι στην φιμπα,και τωρα περιμενουν και εμας που κραταμε μεχρι στιγμης ουδετερη σταση,και αυτο φαινετε απο τους 2 εκπροσωπους μας που πηγαν και σε φιμπα και σε ευρωλιγκα,παντως λογικα μεχρι φλεβαρη θα αποφασιστει που θα καταληξουμε,πρεπει να δουμε αν εχει σκοπο η ευρωλιγκα να βαλει περισσοτερες ομαδες στην διοργανωση της..
Που το είπε ο βασιλικό;
https://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/paok-kai-aek-eipane-nai-sth-fiba.3881067.html
Δεν ξερω τι παιζει με το ανεβασμα,αλλιως θα το βαζα σορρυ.
Το ανέβασα εδώ μέσα , να τα έχουμε μαζί.
Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιπτωςη να παίξουμε και τα χρηματα που θα πάρουμε απο συμμετοχή στο eurocup ειναι απο μηδαμινά έως και κάνουν οικονομική ζημιά στην ομαδα. Οποτε θεωρώ πως η φιμπα ειναι πλέον μονόδρομος. Επίσης ο pick ειναι αρκετ αξιόπιστος. Τον ακολουθώ και τα tweet του συνήθως ειναι περισσότερο η ανακοίνωση για κάτι παρά φήμες.
Δηλαδή τσου λου…
Μια χαρά… Και από όσο λένε τα λεφτά πρέπει να είναι καλά!
Δεν εχουμε μαθει λεπτομερειες οικονομικες ακομη παντως απο οσο διαβασα 32 ομαδες θα ναι,στην αρχη λεγαν για 30εκ αλλα δεν θα ναι τοσα απο οσο ειπε ο βασιλακοπουλος,παντως και με ενα ποσο 500χιλ βαλε και αλλα εσοδα,και μπονους σε νικες κλπ μια χαρα θα μαστε,θα μπορουμε να καλυπτουμε απο εκει τα χρεη και τα υπολοιπα λεφτα να πηγαινουν στο μπατζετ μαζι με εξτρα χρημα που θα βαλει ο μεγαλομετοχος,γιατι θα ναι δυνατη διοργανωση..
Ετσι ακριβώς..
Και σε σχέση με το Eurocup που δεν παίρνουμε και κάτι ουσιαστικό θα είναι μια ακόμα χρηματική βοήθεια για του χρόνου αν όλα πάνε καλά!
Να κάνω μια ερώτηση;;; αν πούμε οκ στη ΦΙΜΠΑ, και πάρουμε το Γιουροκαπ(!!!), άρα Ευρωλίγκα, τι γίνεται τότε;;;;;;
θα ρίξουμε πολύ γέλιο!
Τι σκέφτηκες βρε σατανά;! Χαχαχα!!!
αν δεν δώσουν λεφτά οι ισπανοί εγώ προτιμώ φίμπα.
Καλά κάνει η διοίκηση και τηρει αυτή τη στάση μεγιστοποιώντας τα όποια οφέλη μπορεί να έχει.Θεωρώ δύσκολο πάντως να αυξηθει Ο αριθμός των ομάδων στην Ευρωλίγκα.Αν πάντως είναι πραγματική η σχετική πληροφορία,έιναι δειγμα αδυναμίας της παρέας του μπερτομεου.Κάτι πολυ θετικό κατα την άποψη μου,το ευρωπαϊκό μπάσκετ δε ωφελείται απο την ύπαρξη μια ολιγαρχίας ομάδων και ενός κλειστού πρωταθλήματος.
Για εμένα δεν έχει λογική το κλειστό συμβόλαιο. Οι μεγάλες ομάδες πάντα θα είναι μεγάλες, εκπλήξεις θα είναι λίγες ούτως ή άλλως. Όσες ομάδες έχουν λεφτά θα είναι στην κορυφαία διοργάνωση 9,5/10 φορές. Μια επιστροφή στα κανονικά πλαίσια πρόκρισης μέσω πρωταθλήματος θα δώσει ενδιαφέρον σε αυτό και θα κάνει χαρούμενες τις μικρομεσαίες ομάδες.
Εχεις απολυτο δικιο…αλλα εγω σου λεω οκ θελουν να διασφαλισουν και αυτο το 0.5/10…κρατα 2 wild cards μεχρι εκει αντε να το δεχτω..τα κλειστα συμβολαιο ειναι εντελως εκτος λογικης..
συμφωνώ.
Ν’αγιάσει το στόμα κ των δυό σας!
και του Ιαν73!
Σύμφωνω.Το κλειστό συμβόλαιο δημιουργεί ένα φαύλο κυκλο κάνοντας τους οικονομικά ισχυρούς,ισχυρότερους.Είναι άδικο αυτο.
Υπάρχει περίπτωση όντως για wildcard στην ευρωλίγκα ή έτσι τα λένε? Η ΦΙΜΠΑ δείχνει πιο σίγουρη επιλογή προς το παρόν αλλά ελπίζω να μην είναι κριτήριο για τη φετινή διαιτησία, που στα δύο τελευταία παιχνίδια είναι περίεργη για ευρωπαϊκή.. Σκέφτομαι πως μας σφύριζαν μέσα στο Καζάν και πως χθες στο Παλέ(!) και είναι εντυπωσιακή η διαφορά..Ελπίζω όλα αυτά που λέμε να είναι βλακείες και συμπτώσεις..
Και κάτι άσχετο. Στο πρεσσαρις σε ένα άρθρο για Σίμτσακ και Χάγκινς αναφέρει ότι ενδιαφερθήκαμε για τον Μαχάλμπασιτς της Νίζνι και ότι υπάρχει περίπτωση να επανέλθουμε. Ξέρει κανείς κάτι?
για την διαιτησία πιστεύω οτι φταίει ο πολωνο-φιλογερμανός διαιτητής
Φιλε μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα για να λες οτι ενας Πολωνος ειναι φιλογερμανος.Οι Πολωνοι μισιουνται με τους Γερμανους και δεν παιζει ρολο το οτι ειναι γειτονες
πάντα υπάρχουν προδότες όμως 😛
εγώ δεν ξέρω να μισιούνται εγώ ξέρω οτι θεωρούν πάνω κάτω οτι είναι ίδια φάρα
Στην κατοχή των Πολωνών από τους Γερμανούς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ναζί σκότωσαν 4 εκατομμύρια Πολωνούς πολίτες. Αυτό μάλλον είναι αρκετό για να μη τους συμπαθούν ιδιαίτερα.
ναι αλλά μετά μεγάλο μέρος των Πολωνών μετανάστευσε στην Γερμανία.
Και γεωπολιτικά στο basketballaris
Βασικος παιχτης της νιζνι απο οσο ειδα και ειναι και στους 32 σιγα μην τον αφηνε,εκτος αν αποκλειστει και τον παρουμε για ελληνικο πρωταθλημα,αναλωθηκαμε σε τρελες δυσκολες περιπτωσεις ενω θεωρω μπορουσαμε να βρουμε πιο βατους στοχους,ειδικα να χτυπησεις καναν παιχτη που μπορει να σπασει συμβολαιο..
Έστω και παίρνουμε wild card για του χρόνου για την Euroleague. Του παραχρόνου τι θα κάνουμε? Πάλι wild card ή θα παρακαλάμε να μας πάρει η Fiba?
Νομίζω είναι καλύτερα να πάμε εξαρχής στην Fiba. Άρα, συνοψίζοντας θα έλεγα:
* Fiba = μεγαλύτερα έσοδα
* Fiba = περισσότερες πιθανότητες διάκρισης
* Fiba = μεσοπρόθεσμη (και όχι βραχυπρόθεσμη) προοπτική
Αυτό θα έγραφα και εγώ, μην πετάξουν ένα τυράκι και τσιμπήσουμε, πρέπει να δούμε τη γενική εικόνα.
Night, από το άρθρο SportDog, βάλε αν θέλεις και την παρακάτω “ενημέρωση”.
“Ωστόσο, επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, σύμφωνα με πληροφορίες του SportDog τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ… κρυφοκοιτάζουν πλέον καιπρος το Τσάμπιονς Λιγκ, τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Βέβαια, επειδή ο Μπερτομέου δεν θέλει να έχει «δυσαρεστημένους πελάτες», η δική μας ενημέρωση αναφέρει πως θα κάνει μία συζήτηση και με τους δύο και δεν αποκλείεται να δώσει μέχρι και κάποια θέση στην Ευρωλίγκα, για να κρατήσει τουλάχιστον τον έναν!“
Δε θα το βάλω σαν ενημέρωση , γιατί είναι περισσότερο κουτσομπολιά αυτά που λέει το Sportdog , αλλά το έγραψες καλά εδώ σαν σχόλιο.
Τώρα , όπως είπαμε και πριν , ποιο το νόημα να μας δώσει μια χρονιά wild card? Ας μας δώσει 10 χρόνια και το συζητάμε , αλλιώς , αντίο κι ευχαριστούμε για το τίποτα.
Πάντως ασχέτως τελικής επιλογής του Άρη , η παράμετρος που δεν αναφέρεται πουθενά και συχνά διαφεύγει ειναι οτι η ΦΙΜΠΑ ειναι που ήθελε να φτιάξει την κλειστή λίγκα. Αυτο σημαίνει ΜΑΛΛΟΝ οτι οτι κι αν γίνει τα επόμενα 2-3 χρόνια μεταξύ των 2, στο τέλος η κλειστή λίγκα θα υπεριςχυςει γιατι αυτο ειναι το πιο εμπορικό…
Εγώ πάντως ψηφιζω ευρωλίγκα, με την προϋπόθεση ότι θα μαστε απευθείας χωρίς προκριματικά, χωρίς eurocup….αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί αυτό, τότε Τσάμπιονς λιγκ…
δε ξέρω τι θα γίνει αλλά το σίγουρο είναι πως η Ευρώπη δε μπορεί να κρατήσει καλά καλά δύο διοργανώσεις θα κρατήσει τέσσερις;
Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 15 ομάδες τοπ επιπέδου , 20 ομάδες δυνατές και περίπου 25 ομάδες μικρότερης δυναμικότητας. 60 ομάδες σύνολο που μπορούν να σταθούν σε Ευρωπαική διοργάνωση.
Αν η Ευρωλίγκα πάρει τις 16 και η fiba άλλες 32 μένουν 12 ομάδες όπου θα πρέπει να παίξουν ή στο eurocup ή στο αντίστοιχο της ΦΙΜΠΑ. Όμως δεν υπάρχουν άλλες. Θα πρέπει οι διοργανώσεις να γεμίσουν με Κύπρο Φινλανδία κ.λ.π. χώρες.
Οπότε ουσιαστικά πάμε σε τρεις διοργανώσεις όπου η Ευρωλίγκα μικραίνει. To eurocup πάει στην FIBA όπου θέλει να πετάξει από μέσα καμιά 10ριά ομάδες καλές για να βάλει πρωταθλήτριες χωρών τέταρτης κατηγορίας και θα διοργανώνει όπως και τώρα το Europe Cup με όλους τους φτωχούς συγγενείς συν καμιά 10ριά ομάδες στο επίπεδο των Στεάουα και Σπυρού.
Σε 10 χρόνια η Ευρωλίγκα θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα 100% κλειστό κλαμπ στα πρότυπα του ΝΒΑ όπου οι ομάδες της δε θα παίζουν πουθενά αλλού και η ΦΙΜΠΑ θα έχει την εποπτεία σε όλα τα άλλα.
Οπότε θεωρώ πρώτη προτεραιότητα την Ευρωλίγκα μιας και με την δυναμική που έχουμε πάντα θα μας θέλει η Φίμπα όσα χρόνια και να περάσουν. Το αντίθετο θα μας δυσκολέψει πολύ να γίνει.
η αφροκρεμα παιδια ομως θα ειναι ευρωλιγκα εκει θα ειναι τα μεγαλα ονοματα..βεβαια αυτο θα θελει και την απραιτητη αυξηση του μπατζετ γιατι δεν αρκει να παιζουμε μονο …αργα η γρηγορα θα θελουμε και το κατι παραπανω…
16 ομάδες * 15 παίκτες στο ρόστερ , με τους περιορισμούς των εγχώριων πρωταθλημάτων. Δύσκολα να είναι όλοι οι παίκτες εκεί. Κι αν οι υπόλοιπες ομάδες πάνε στη Φίμπα , γιατί ένας παίκτης να πάει στο Eurocup , όταν μπορεί να παίξει στο πρωτάθλημα της Φίμπα , που στην αρχή τουλάχιστον θα είναι στο επίπεδο του Eurocup.Μια χαρά θα είναι οι ομάδες και αν οι Φίμπα μοιράσει λεφτά ( που δε μοιράζει η Ούλεμπ ) τότε και οι ομάδες θα μπορούν να ανεβάσουν το μπάτζετ τους. Δε νομίζω πως το Αμερικανάκι που έρχεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να νοιάζεται αν θα παίζει στη Μπάγιερν ή στον Άρη , αν ο Άρης δίνει παραπάνω λεφτά ( τυχαία τα ονόματα ). Το θέμα είναι να μην είναι αέρας τα λόγια της Φίμπα , γιατί αυτό σε κάποια χρόνια θα φανεί.