Στα 2 φιλικά παιχνίδια – τα μόνα που ήταν τηλεοπτικά από τα παιχνίδια μας μέχρι τώρα – είδαμε κάποια καινούρια πράγματα που προσπαθεί να περάσει ο Πρίφτης στην ομάδα.

Βέβαια ακόμα είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας , αλλά κάποια συστήματα τα παίξαμε αρκετές φορές σε αυτά τα 2 παιχνίδια.

Ένα από αυτά ήταν το παρακάτω

Στο σύστημα αυτό , προσπαθούμε , μέσα από μια σειρά από σκριν , να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα στην περιφέρεια, να βρούμε ενδιάμεσες επιλογές, με κατάληξη να βγάλουμε το 2άρι μας ( Πάσαλιτς στο συγκεκριμένο βίντεο ) ελεύθερο για σουτ ή για ένα πλάγιο πικ , που θα οδηγήσει σε εύκολο καλάθι ( όπως και γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση ).

 

Ξεκινάμε με ένα σκριν του Βεζένκοφ στον Πάσαλιτς , με σκοπό να κερδίσει λίγο χώρο από τον προσωπικό του αντίπαλο

plagio pick 1

 

Στη συνέχεια ο Πάσαλιτς πηγαίνει προς το δεύτερο σκριν , που του κάνει ο Νέιμικ , ενώ παράλληλα ο Ρίντ ξεκινάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

plagio pick 2

Σε αυτό το σημείο , ο Τόμας έχει την επιλογή του Ριντ , ο οποίος μετά από το σκριν του Βεζένκοφ , έχει χώρο για να κάνει μια διείσδυση αν διαβάσει σωστά την άμυνα και βγει με curl .

plagio pick 3

 

Τελικά , αποφασίζει να τη δώσει στον Πάσαλιτς , ο οποίος μετά από όλα αυτά τα σκριν , παίρνει την μπάλα ελεύθερος , με τον αντίπαλο του σε ανισορροπία.

 

plagio pick 4

 

Ο Πάσαλιτς τώρα έχει την επιλογή να σουτάρει ή να χρησιμοποιήσει τον Βεζένκοφ για να μπερδέψει ακόμα πιο πολύ την άμυνα.

plagio pick 5

Κάτι που κάνει , καταλήγοντας σε μια εύκολη πάσα και σε καλάθι και φάουλ του Βεζένκοφ. Χαρακτηριστικό σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι στη δυνατή πλευρά της μπάλας έχουμε απομονώσει τους 2 παίκτες που θέλουμε να συνεργαστούν και έχουμε 3 παίκτες στην αδύνατη πλευρά, έτοιμους για σουτ ή διείσδυση μετά από πάσα.

 

plagio pick 6

 

Κάτι άλλο που φάνηκε από αυτά τα 2 παιχνίδια είναι πως σχεδιάζουμε να καλύψουμε το πρόβλημα ύψους που έχουν τα γκάρντ μας και τα πιθανά ποσταρίσματα που θα προσπαθούν να μας κάνουν οι αντίπαλοι μας .

Χαρακτηριστική φάση είναι αυτή :

Διαβάζοντας τη διαφορά ύψους , ο Γουίμς προσπαθεί να ποστάρει τον Τόμας

thomas post 1

 

Αυτό που κάναμε σε όλες αυτές τις φάσεις , ήταν να οδηγεί ο παίκτης μας τον αντίπαλο , προς την baseline.

 

 

thomas post 2

 

Εκεί , ο ψηλός μας που είναι κοντά – στη συγκεκριμένη φάση ο Βεζένκοφ , τρέχει για να καλύψει και να κάνει double team στον αντίπαλο , όταν γυρίσει προς το καλάθι ενώ φαίνεται ξεκάθαρα και η θέση του Ριντ, ο οποίος τοποθετείται πολύ μέσα για να είναι έτοιμος να δώσει βοήθεια.

thomas post 3

Μη έχοντας εύκολο καλάθι , ο Γουίμς κολλάει για λίγο μπροστά στον Βεζένκοφ , με αποτέλεσμα να προλάβει να βάλει το χέρι του στην μπάλα ο Τόμας και να προκαλέσει το λάθος.

thomas post 4

 

Εκτός από αυτά τα σημεία, φυσιολογικά εντοπίσαμε και κάποιες αδυναμίες της ομάδας, ειδικά απέναντι στις καλές άμυνες της CSKA, όμως θελήσαμε να επικεντρωθούμε στα θετικά των δύο δυνατών φιλικών. Όπως είπαμε και πριν , είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας και η ομάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα , αλλά είναι ωραίο να βλέπεις πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάποιες καταστάσεις υπέρ της και πως προσπαθεί να καλύψει κάποια μειονεκτήματα της.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sotosmagic

Πολύ κατατοπιστικά τα videakia μαζί με τα καρέ και την ανάλυση! Αν μπορείς βάλε και άλλα μέσα στη σεζόν.

Night Audit

Αυτός είναι ο στόχος !

starstar2301

επειδή όλοι διαβάζουν basketballaris, μην αποκαλύπτεις τα μυστικά μας στους αντιπάλους!

Night Audit

Αν πρώτη φορά το βλέπουν εδώ , τότε κάτι πάει πολύ άσχημα στο scouting τους 😛

skoraris

μπράβο night! πράγματι θα ήταν πολύ καλό να συνεχίσεις και μέσα στη χρονιά αν έχεις χρόνο
Υ.Γ. στις περισσότερες ομάδες οι περισσότεροι παίκτες κάνουν ένα σκριν από υποχρέωση! ίσα ίσα για να δει ο κόουτς και όχι για να δώσουν πραγματικά χώρο στον συμπαίκτη τους