Πάνω στους πανηγυρισμούς μετά τη φιέστα λίγοι μάλλον άκουσαν προσεκτικά τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, «Στην Ελλάδα, ζούμε σε ένα περιβάλλον που διαφοροποιείται από την Ευρώπη. Εδώ ο φόρος είναι υψηλός. Μέχρι φέτος ήταν στο 118%, από του χρόνου με τα νέα μνημόνια, η φορολογία θα φτάσει στο 145%!

Έστω ότι ο παίκτης Χ ζητάει 1.000.000 από τον Ολυμπιακό. Για να βάλει ο παίκτης Χ αυτά τα λεφτά στην τσέπη του ο Ολυμπιακός θα ξοδέψει κάτι ελάχιστα λιγότερο από 2.500.000 ευρώ!

Για συμβόλαια άνω των 200.000 ευρώ στην ήδη υπάρχουσα φορολογία που είναι στο 45% επί του μεικτού ποσού προστίθεται και 10% εισφορά αλληλεγγύης συνεπώς φτάνουμε στο 55% επί του μεικτού ποσού (επαναλαμβάνουμε).

Αν λοιπόν ο παίκτης θέλει 1.000.000 στην τσέπη του τότε αυτομάτως με την φορολογία φτάνει να πληρώνει η ομάδα περίπου 2.230.000 ευρώ.

Δε σταματούν εκεί όμως τα έξοδα….

Επειδή οι ισολογισμοί του Ολυμπιακού είναι αρνητικοί (π.χ ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει θετικό ισολογισμό) τα χρήματα αυτά μπαίνουν από προσωπικά έξοδα των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, δίκην προσφοράς στην ΚΑΕ. Επειδή λοιπόν αυτά τα χρήματα δεν προέρχονται από το ταμείο της ΚΑΕ υπάρχει επιπλέον 10% φόρος ως νέα εισφορά αλληλεγγύης που σημαίνει πως το ποσό φτάνει στα 2.453.000 ευρώ.

Ούτε εκεί όμως σταματά η φορολογία…

Σε αυτό το ποσό υπάρχει ένας ακόμη φόρος της τάξης το 1.1% ο οποίος ονομάζεται φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίων. Με την προσθήκη αυτή το ποσό φτάνει 2.480.000 ευρώ.

 

Πηγή: Δυσβάσταχτη και άνιση η φορολογία του 145% για τον Ολυμπιακό | Basket League & Ολυμπιακός | gazzetta.gr

Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού , αλλά το ανεβάζω για να δούμε πως πάνε τα ποσά στα συμβόλαια. Μέχρι φέτος , όλα τα συμβόλαια μας ήταν κάτω από τα 200 χιλιάρικα. Από φέτος όμως – ήδη κάναμε πρόταση στον Γουάιτ κοντά στα 300 – θα είναι κάποια συμβόλαια μας πάνω από αυτό το ποσό και καλό είναι να ξέρουμε πόσο πραγματικά κοστίζει ο παίκτης στην ομάδα.

 

5 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
stepap

Δεν καταλαβαίνω πως απο τα 1000000 πάμε στα 2.230000

ilias

Για να πάρει ο παίκτης 1εκ καθαρά, το ποσό που θα δηλωθεί θα πρέπει να είναι 2,23εκ. Ώστε, μετά την αφαίρεση του 55% φόρου (όπως λέει το άρθρο), δηλαδή (2,23 Χ 55% =) 1,23 εκ., περίπου, να μένει το 1εκ καθαρά.

xanthoskyli4

“Και μένα τι με νοιάζει πόσο είναι η φορολογία! Εγώ πληρώνω!; Ο Λάσκαρης πληρώνει!”
* Για αυτούς που δεν αρκούνται στη σταθερή αγωνιστική άνοδο από χρόνο σε χρόνο, που θέλουν εδώ και τώρα τελικό πρωταθλήματος, με μεταγραφές υπεραξίας, χωρίς προοπτική ευρωλίγκας, ενώ, επιπλέον, η ομάδα έχει χρέη.

giannisaris81

Πεστααα……Αντε πια με τον αχαριστο κοσμο….θελει και τιτλο…..τρομαρα του…δεν κοιταει τα χαλια του….επισης να συμπληρωσω οτι τα παιδακια πεινανε στην αφρικη……οποτε…..μειωση μπατζετ χθες……τωρα που μαθαμε τη φορολογια θα ξενερωσω αν δωσει πανω απο 100χιλιαρικα μπατζετ συνολικο….φτηνια θελω και ταπεινοτητα και οικονομια….αμην!!!

xanthoskyli4

…Πολλά είνια τα 100χιλ. Ξέχασες τις αρκούδες του Νυμφαίου που κινδυνεύουν