"Δε μου δόθηκαν εγγυήσεις πέρυσι, ο ΑΡΗΣ θα παρέμενε φέτος στην Basket League"

“Η πιο ουσιαστική επαφή έγινε πέρυσι. Δεν προχώρησε το θέμα, επειδή οι εγγυήσεις που ζητούσα δεν μπορούσαν να μου δοθούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσαν να τηρηθούν. Ο ΑΡΗΣ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το μπάσκετ. Έχει πολύ μεγάλο ειδικό βάρος, είναι δύσκολη ομάδα, έχει κοινό που ακολουθεί την ομάδα και την υποστηρίζει σταθερά την τελευταία δεκαετία που είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει. Έχει μπροστά του ένα πολύ μεγάλο βουνό που αφορά σε αμαρτίες του παρελθόντος. Αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να μπει ένας μπούσουλας, με τόσο κόσμο είναι δύσκολο να μη βγει από αυτό το τέλμα. Δε μιλάμε για πρωταθλητισμό, αλλά να φτιάξει μια ομάδα που να στέκεται με αξιοπρέπεια, να χτυπά την είσοδό της στα πλέι οφ και να κάνει μία απόσβεση των χρεών.

Ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα που ασκεί πίεση σε όσους βρίσκονται σ’ αυτήν. Το θέμα είναι πώς μπορείς να διαχειριστείς την πίεση και να μείνεις σταθερός σε μία πολιτική. Την πρώτη χρονιά του φίλου μου Δημήτρη Πρίφτη στον ΑΡΗ, η ομάδα έκανε μία πολύ καλή σεζόν με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Και τότε υπήρχε γκρίνια και κριτική, όμως οι άνθρωποι που υπήρχαν τότε στην ομάδα στήριξαν τους πάντες και δικαιώθηκαν. Περισσότερο έχει να κάνει με το τι θέλεις να κάνεις και λιγότερο με το τι θα πει η εξέδρα”.

Πηγή: “Δε μου δόθηκαν εγγυήσεις πέρυσι, ο ΑΡΗΣ θα παρέμενε φέτος στην Basket League” | AllAboutARIS.com

Τη γνώμη μου για τον Λυκογιάννη την ξέρετε , αλλά οι 2 τελευταίες προτάσεις του είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τι πρέπει να γίνεται σε μια ομάδα.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelaris

Δε ξέρω τι χαρακτήρας είναι κ δε με ενδιαφέρει αλλά έχει αποδειχτεί μανούλα στους ξένους κ στη διαχείριση κάποιων ταλαντουχων παικτων(λαρεντζακης, τσαλμπουρης, μωραιτης). Δεν είναι ο σούπερ κόουτς αλλά σε ένα σχετικά υγιές περιβάλλον ομάδας θα μπορούσε να προσφέρει. Άλλωστε μεσαίου τύπου προπονητές κ όχι πολύ ακριβοί δεν υπάρχουν σε αφθονία. Εν πασει περίπτωση πρέπει να διαχωριζουμε αν χωνευουμε κάποιον με το αν είναι ικανός να βοηθήσει. Κ εξάλλου για να πετύχει κάποιος παίκτης η προπονητής κάπου πρέπει να υπάρχουν κ οι προϋποθέσεις. Πάντως κ ο Σάββας μια χαρά είναι αρκεί να τον στηρίξουν όπως πρέπει…

Dr Nimbelugen

Επιστροφή μετά την 1η Covid 19 μάχη. Εμένα μου ο Λυκογιαννης μου αρέσει ως μενταλιτε και θεωρώ πως θα μπορούσε να αποτελέσει προπονητή της ομάδας μελλοντικά. Μου αρέσει κ αποθεωνω τον ρεαλισμό του πέρα από τις τελευταίες προτάσεις στο πως θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα με σκοπό την εξυγίανση τα επόμενα 3-4 χρόνια.